COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 411 078
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 5 955
colibri не те разбирам. За какво ми го пишеш това? Особено ако се предлагат само срещу рецепта . До сега никой не ми е изписал рецепта за такова лекарство и затова няма да чета листовката. 
Аз не съм лекар . Той би трябвало да е информиран

Може ли да си пишете нататък за лекарствата или за каквото си искате. Стана ми ясно каквото ми трябваше.

# 5 956
  • Deutschland/HE
Дадох ти листовките, за да видиш, че с апротивовирусни и противогрипни препарати. Ти твърдеше, че не знаеш за такива.
Нямам ги в аптечката си, при нужда ще го обсъдим с лекар и ако трябва ще ни предпише. В България са ни ги предписвали и са помагали.

Предпочитам да се ваксинирам, не ми коства много усилия, само да уговоря термин с ЛЛ.

# 5 957
colibri Доста хора преди теб написаха за тях. Аз написах , че няма да си взема нещо, което не ми е предписано от лл. След това ти ми пишеш отново и си погледни мнението. Ами да, разбрах и преди .
За сега обаче не ми е предписвано подобно и на никой в семейството не е . А не да не сме карали грипове.

Сега може ли да продължите да си обсъждате нещата , които си обсъждате. Аз разбрах вече каквото ме интересува. За втори път го пиша.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 22:42 от bella-ciao

# 5 958
  • При семейството си
Ама кой ви кара да пиете, да имате в аптечката, да се презапасявате?!

# 5 959
Elpis  и без това писаха че е само с рецепта.

# 5 960
  • Пловдив
Никой не ни кара.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 21:58 от marzeliva

# 5 961
teta75 изобщо не се чувствам информирана , докато лл не ми каже , че това лекарство е за грип. По тв доколкото знам и Стоичков рекламира всичко възможно. Това не значи , че ей сега ще си купя каквото ми кажат.
Не не съм информирана , че има лекарства против грип. Даже смятам че няма.
Е как да няма!? Разбира се, че има! Дори има лекарства за ковид. За България, както и за държавата, в което живееш не зная, но при нас име 2 лекарства, едно от които е точно Тамифлу.
ПС. Намерих за ЕС.
Ето в скрит текст защото е на английски:
Скрит текст:
There are currently two classes of antiviral medicines:

neuraminidase inhibitors (NAIs);
M2 inhibitors (adamantanes).
Neuraminidase inhibitors (NAIs)

Two NAIs are currently authorised centrally via EMA for use in all EU Member States:

Tamiflu (oseltamivir)
Alpivab (peramivir)
In addition:

Relenza (zanamivir) is authorised at national level in all EU Member States;
Zanamivir (intravenous formulation)  has been available in the EU since 2010 under a Compassionate use programme for treating severely ill patients.
M2 inhibitors (adamantanes)

M2 inhibitors block a viral ion channel (M2 protein) and prevent the virus from infecting cells. These medicines are authorised at national level in the EU.

The M2 inhibitors authorised in the EU include:

amantadine;
rimantadine.
Adamantanes are not active against influenza B strains and there is widespread resistance among H1N1 and H3N2 influenza A strains.

# 5 962
abadjieva80 добре. Стана ясно, че има лекарство. Ако има още някой да напише същото? Със сигурност лекарите знаят кога и как и на кого да го предписват. На мен за всеки случай не ми е предписвано.  Може пък да не става за всеки, за всеки случай и пр. В крайна сметка затова има лекари. 
Аз казвам дайте да не се въртим на едно и също. Вече 100 пъти .

# 5 963
Ключовият момент е, че се изписва при положителен тест и при първи симптоми. Може би това е причината да не ти е изписано точно това лекарство.

# 5 964
  • Немция
И на мен Тамифлу или други антивирусни лекарства не са изписвани, никой у нас не е ползвал.
Чувала съм за тях, но не знам на кого ги изписват. В Германия определено не се ползват масово, да не кажа "хич". Може би при хора с влошено здраве?

Тоест разбирам Белла какво иска да "каже".

# 5 965
И аз не съм чувала около мен някой да е пил, ЛЛ изписваше авирон и за грип, много преди КОВИД.

# 5 966
  • При семейството си
Охх, с тия тестове. Преди 2020 година нон стоп домашни тестове си правехте.
Всеки има глава на раменете си и би трябвало ЛЛ, да прецени кога, как и какво да приема като лекарство.

# 5 967
Именно, ЛЛ трябва да прецени. С оглед на симптоматика, състояние на пациента, придружаващи заболявания и т.н.
Преди 2020 не сме си правили тестове. Сега има достъпни и за ковид, и за грип? Защо да не се използват, щом ги има? Това, че не се е правило преди четири години не е аргумент. Нелепо е просто, всички тия сравнения какво сме правили тогава и свга са нелепи.

# 5 968
abadjieva80 добре. Стана ясно, че има лекарство. Ако има още някой да напише същото? Със сигурност лекарите знаят кога и как и на кого да го предписват. На мен за всеки случай не ми е предписвано.  Може пък да не става за всеки, за всеки случай и пр. В крайна сметка затова има лекари. 
Аз казвам дайте да не се въртим на едно и също. Вече 100 пъти .
ЛекарствА. Обратно на твоето твърдение. Напълно възможно е са не си боледувала от инфлуенца, затова да не са ти го изписали. Знам ли? Твоето твърдение звучи така:  “На мен не са ми го изписвали, значи може и да го има, но не го ползват.”

# 5 969
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз за Ремантидин чух точно преди 25 години, татко беше с много тежък инфаркт и събрат по съдба в болницата беше казал, че го приема профилактично по схема, определена му от лекар. Спомням си, че в началото си помислих, че става въпорс за Ранитидин.
Тамифлу също не рядко чувам да използват мои познати, но пак след тест за грип и консултация с лекар, не на своя глава.

Общи условия

Активация на акаунт