COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 411 079
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 5 940
  • При семейството си
Много интересно, по време на Пандемията никой нямаше нищо против телефонното “лечение” от ЛЛ, в Ковид зоните даже не те питаха взимаш ли и какви други лекарства, какво остава обстойно да преценят придружаващи заболявания.
По темите масово се “предписваха” и на своя глава се включваха всякакви добавки и лекарства, включително и антибиотици, понякога независимо и от симптомите, само защото тестът е положителен.
Презапасявахме се с какви ли не от същите.
Използваха се чужди рецепти даже.
Още когато не бяха много ясни всичките странични ефекти се набодохме с наличните ваксини, и, да безусловно те бяха “спасението” ни.
Сега се води дискусия и се възмущаваме за споменато от Кантарджиев противогрипно лекарство, което се използва н на брой години.

# 5 941
...Лекарствата за грип са три, в зависимост от вида - Тамифлу, Реленца и Ремантадин.
Не знам от кога са тези лекарства, но на мен никога не са ми предписвали такива. ЛЛ никога не ми е споменавал за лекарства против грип.

# 5 942
Възмущаваме се, Елпис. И ти все още не си разбрала защо.
Нямам против лечение по телефона, даже съм на мнение, че това е бъдещето.
Против съм да се пият неща на сляпо, без тест.

# 5 943
То не е въпросът аз или ти как смятаме че е най-добре, доколкото знам ти също не си лекар. И аз не съм. Но някой дето се е изправил в ролята си на медицински специалист да дава такъв съвет по телевизията все едно че е поредният случаен човек в БГ Мама, това вече не е ОК.
Поне аз на това се възмущавам най-вече.

# 5 944
Първо, по време на Ковид ситуацията беше съвсем различна. Мисля, че няма нужда да обясняваме и припомняме защо и с какво. В такава извънредна ситуация се налагат извънредни действия. Съгласни, несъгласни, не изцяло разумни - в някакъв момент се предпочитат поради обстоятелствата. Някои от тези практики се оказаха добри и след Ковид и не виждам причина да не продължи прилагането им.
Три пъти съм боледувала от Ковид, нито веднъж не ми е бил предписан антибиотик, нито се е налагало да ползвам чужди рецепти или да се презапасявам с каквото и да било. Нито имам аптека в дома си. Поддържам стандартните неща - аналгин, парацетамол, някое и друго прахче за настинка, капки за нос, аспирин и от известно време тестове. Това е. Нямам антибиотици, нямам лекарства за грип и не смятам за редно да имам.

# 5 945
...Лекарствата за грип са три, в зависимост от вида - Тамифлу, Реленца и Ремантадин.
Не знам от кога са тези лекарства, но на мен никога не са ми предписвали такива. ЛЛ никога не ми е споменавал за лекарства против грип.

Ами ето, благодарение на Катранджиев, сега, ти си информирана и вече знаеш че има три лекарства против грип. Моля същите да не се бъркат с авирон, изопринозин, които са със съвсем друга насоченост.

Та лошо ли е , че си информирана?

# 5 946
teta75 изобщо не се чувствам информирана , докато лл не ми каже , че това лекарство е за грип. По тв доколкото знам и Стоичков рекламира всичко възможно. Това не значи , че ей сега ще си купя каквото ми кажат.
Не не съм информирана , че има лекарства против грип. Даже смятам че няма.

# 5 947
  • При семейството си
Този Кантарджиев, шеста година вече все така инфантилно-възмутително рекламира лекарства за грип, не говори за тестове (те преди Ковид 19 имаше ли ги в аптеките), не изисква прегледи, но пък споменава маски, стоене вкъщи:
https://bnt.bg/bg/a/prof-d-r-kantardzhiev

# 5 948
teta75 изобщо не се чувствам информирана , докато лл не ми каже , че това лекарство е за грип. По тв доколкото знам и Стоичков рекламира всичко възможно. Това не значи , че ей сега ще си купя каквото ми кажат.
Не не съм информирана , че има лекарства против грип. Даже смятам че няма.

В листовката му пише че е за грип и че директно атакува обвивката баш на грипния вирус, не на друг вирус.

Не съм казала да си го купиш, а да се информираш че такова съществува.
Разликата е съществена.

Той К.за това десет години го повтаря, вижда се че бая хора още не знаят че има лекарство за грип Rolling Eyes
Други чуват, пишат им..а те си мислят че е конспираСион...мда...и викат тз, нЕма, нема...Satisfied

# 5 949
Първо, по време на Ковид ситуацията беше съвсем различна. Мисля, че няма нужда да обясняваме и припомняме защо и с какво. В такава извънредна ситуация се налагат извънредни действия. Съгласни, несъгласни, не изцяло разумни - в някакъв момент се предпочитат поради обстоятелствата. Някои от тези практики се оказаха добри и след Ковид и не виждам причина да не продължи прилагането им.
Три пъти съм боледувала от Ковид, нито веднъж не ми е бил предписан антибиотик, нито се е налагало да ползвам чужди рецепти или да се презапасявам с каквото и да било. Нито имам аптека в дома си. Поддържам стандартните неща - аналгин, парацетамол, някое и друго прахче за настинка, капки за нос, аспирин и от известно време тестове. Това е. Нямам антибиотици, нямам лекарства за грип и не смятам за редно да имам.

Браво , че си толкова здрава, та 3 пъти си боледувала от ковид само с чайчета , но аз за разлика от теб досега веднъж съм била болна - но за сметка на това -  на 5 различни антибиотика и съпътстващи кортикостероиди, подаване на кислород и какво ли още не в интензивно отделение на известна болница , така че хайде всеки да си преценява сам организма и състоянието и да не се меси с напътствия кой от какви лекарства има нужда и от какви не, става ли !?

# 5 950

Браво , че си толкова здрава, та 3 пъти си боледувала от ковид само с чайчета , но аз за разлика от теб досега веднъж съм била болна - но за сметка на това -  на 5 различни антибиотика и съпътстващи кортикостероиди, подаване на кислород и какво ли още не в интензивно отделение на известна болница , така че хайде всеки да си преценява сам организма и състоянието и да не се меси с напътствия кой от какви лекарства има нужда и от какви не, става ли !?
Малко по-полека с тона, става ли?
Целта ми изобщо не е да се меся и да давам напътствия. Нито съм специалист, нито претендирам да знам. Нито пък съм казала на някой пий това или не пий онова. Изобщо следите ли дискусията от последните два дни? И къде съм се намесила с напътствия кой от какво има нужда?

Коментарът ми беше в съвсем друга посока и в друга връзка - че за мен е нередно да се запасяваме с антибиотици и други препарати, за да ги пием по своя инициатива при симптоми. Защото не винаги са нужни. И би трябвало да се изписват по лекарска преценка. Както е било и във вашия случай. В моя лекар е преценил друго.

# 5 951
Продължавам да не разбирам идеята да популяризираме лекарства за даден вирус, вместо да организираме превенция срещу него.

# 5 952
---
В листовката му пише че е за грип и че директно атакува обвивката баш на грипния вирус, не на друг вирус.

Не съм казала да си го купиш, а да се информираш че такова съществува.
Разликата е съществена.
---

Как може да купиш и да ползваш лекарство, което си видял в реклама по тв и си прочел в листовката че служело ?
А може ли да публикуваш ако обичаш и страничните ефекти и противопоказанията според листовката?
Според мен ако лл те е прегледал и не ти е дал това лекарство , не ти е работа да го купуваш.

# 5 953
Бела, качила съм в последния си коментар линкове - просто трябва да се отворят и ще се прочете действие, начин на приложение, странични ефекти.

# 5 954
  • Deutschland/HE
Бела,

ето ти листовките на лекарствата: Тамифлу, Ремантадин, Реленца.

Противовирусни препарати, които се продават само срещу рецепта.

Тамифлу  и Реленца има в Германия, но Ремантадин май няма.

Общи условия

Активация на акаунт