COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 404 639
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 150
задължителни или не, това по никакъв начин не променя най- важният факт за маските, а той е че предпазват от заразата 99%..какъв смисъл има да се спори, за нещо което е доказано категорично...всеки си избира как да влезне да пазарува в магазина или аптеката- който влиза с маска ще е здрав, който е без - ще кара ковид след ковид, и така до безкрай..Wink.

# 151
Снощи говорих с мой приятел в ОК. Каза, че маските в ГТ и здравни заведения са задължителни.

Последно…препоръчителни или задължителни, не дали се носят или не?!

Какво сте се хванали за буквата, не за смисъла?
Дори и да са препоръчителни, очевидно хората масово ги носят, за да смята той, че са задължителни.
При нас беше обратното. Дори когато бяха задължителни, масово не се носеха.
Манталитет.

# 152
задължителни или не, това по никакъв начин не променя най- важният факт за маските, а той е че предпазват от заразата 99%..какъв смисъл има да се спори, за нещо което е доказано категорично...всеки си избира как да влезне да пазарува в магазина или аптеката- който влиза с маска ще е здрав, който е без - ще кара ковид след ковид, и така до безкрай..Wink.
Надникни в другата тема. Там една дама, работеща в болница, с маска, каза, че смятала, че се е заразила в кварталното магазинче, дето влязла без маска.
Колко се носят маски в градски транспорт в Англия не мога да твърдя, защото не ползвам. В самолета преди месец имаше от 200 души 10 с маска. В нашия магазин в Англия виждам по 2 от може би 50 (средно). Да се твърди, че в Англия се носят препоръчителните маски за мен лично от моя опит е смехотворно.

# 153
Като отворихме пак темата за маските - онзи ден точно в градския транспорт една жена(разбира се без маска) кашляше доста лошо и няколко дами наизвадиха маските(кои от чанта, кой от джоб) чак ми стана смешно. Grinning Но поне е похвално, че се усещат, а не се правят на недосегаеми. Тъкмо си мислех, че никой не му прави впечатление, че от няколко места в рейса се кашля, но явно ме опровергаха.

# 154
Вие от чантите, ние в късите гащи ли да ги носим. Хубаво си висяха по вратовете, естетично.

# 155
всеки си избира как да влезне да пазарува в магазина или аптеката- който влиза с маска ще е здрав, който е без - ще кара ковид
И аз се бях зарекла да нося маска, но не го правя. Някак си не мога само аз да съм с маска. Неудобно ми е.

# 156
"Неудобно ми е" като данък обществено мнение не следва да е съображение, но "неудобно се диша в жегите" си е вярно.

# 157
Има го и моментът че моята маска пази другите от мен предимно, а мен се очаква да ме пазят техните - когато има такива, разбира се. Когато аз си сложа, ползата е предимно че аз не мятам плюнки по другите, за мен не толкова. Та не е точно който го е страх да си слага маска и да не занимава останалите, защото не така работят. Тези които кихат и кашлят трябва да си слагат маски, ако и да не им нарежда някой официално. Независимо дали са с корона или друг вирус, не виждам с какво е по-добре друго да разпръсква човек.
Но какво разбирам аз, на работа едната колежка е сополива от няколко дни и се влачи така с лафа "А, то нищо ми няма". И се навира при всеки, естествено нищо не слага. От вчера е и другата на същия хал. И на нея нищо нямало, то било щото отишла да пуши на течение, видите ли. Сигурно всички ще сме провесили сополите до няколко дни, понеже на тях нищо им няма...

# 158
  • София

Не нося маска при срещи с клиенти от третата игла насам. Откакто отпаднаха задължителните маски в магазини и градски транспорт, там също не нося маска. Водя изключително динамичен начин на живот и работа и съм здрава.
И, да, нормално е да се хващаме за буквата, защото иначе избива на другарска пропаганда. Информацията какво става по света е буквално на няколко клика разстояние и е неприятно да се тиражират лъжи, а пък после да се оправдаваме, че то не е баш така, ами е иначе.
Не говоря само за Великобритания и маските, които, повтарям, не са задължителни там (предоставих линк към сайта на великобританското правителство). Говоря и например за твърдението, че може да има връзка между локдауните, аденовируса и хепатита при децата било на Мангъров, след като то всъщност идва от д-р Андреа Амон, настоящ директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията. Д-р Амон, освен настоящата си позиция, е била и консултант при овладяването на ТОРС в Европа.

# 159
Всеки е взел решение за себе си. Видя се, че втора, трета доза няма значение - човек може да се зарази. Каза се, че сегашните ваксини работят добре заедно с мерки. За някой малкия дискомфорт от маската примерно е твърде голям и са оставили нещата така, пък каквото стане. Каза се, че дори само ти да си носиш маската, а другите да са без пак ще си защитен до немалка степен. Аз примерно не съм ограничила ежедневието си, пътувам в градски транспорт, посещавам различни места покрай работата, нося си маската на закрито и така успях да се предпазя засега, с две дози съм. Никога не съм си ограничавала  ежедневието дори по време на вълните и пиковете на ковид.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 10:56 от daisy12

# 160
всеки си избира как да влезне да пазарува в магазина или аптеката- който влиза с маска ще е здрав, който е без - ще кара ковид
И аз се бях зарекла да нося маска, но не го правя. Някак си не мога само аз да съм с маска. Неудобно ми е.
Вчера в близкия квартален магазин срещнах позната, една- единствена с маска от 4-5 човека вътре .
Явно се чувстваше неловко, защото като я поздравих, ми каза , че е леко настинала и затова я слага.
В подобни случаи е похвално, иначе в съседната тема чета напоследък мнения от рода- “ три години се пазих като дявол от тамян и баш сега ме лепна”. Утопия е някой да мисли, че ще мине без заразяване. По- скоро това ще се случи по няколко пъти масово.

# 161
Ами вярвайте си, че е утопия. Щом ви е толкова голям дискомфорта на една маска, явно предпочитате дискомфорта на няколко боледувания. Всеки е свободен да прави личен избор.

# 162
Утопия е някой да мисли, че ще мине без заразяване. По- скоро това ще се случи по няколко пъти масово.
не е утопия...много повече хора, отколкото предполагаш не са се заразявали и може и да не се заразят никога.....виж за другото си права - много се заразиха по няколко пъти и може пак да се заразят...просто това зависи от съвкупност от много фактори, които всеки ги знае...

# 163
Интересно как се е случило на дамите, които не свалят маските си?
Дева, ти също си от много пазещите се, а се случи.
Край мен няма непреболедували хора, та не съм сигурна колко огромен е този процент на опазили се.
Да, добре , че настъпи времето на личен избор.
И поздрави на потребителката с ехидния пост за надупчените раменца в името на гръцкия плаж. Няма да забравя колко доволна беше , че това ще е причина да се ваксинират хората.

# 164
Аз бях в болница, за изследвания. Преди ваксините.
А благодарение на това, че стоях с маска докато боледувах, не заразих майка ми, в същото жилище. И досега не са боледували с дъщеря ми. А не стоят под ключ вкъщи. Дъщеря ми скоро и в чужбина беше, а в София пътува всяка седмица. Но на закрито си носят маски.

Общи условия

Активация на акаунт