COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 402 728
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 165
На мен примерно вкъщи ми предадоха вируса, никой не носеше маска от семейството и се изпоразболяхме.  Ние не знаехме, че е ковид , защото първите тестове на заразилият ни бяха отрицателни и се успокоихме. Чак на 7-8 ден се разбра, че въпросният човек (и почти цялото му семейство) е действително заразен с ковид.  Но мое познато семейство примерно -  трима души са, болният носеше маска в присъствието на другите членове от семейството и те не се заразиха. Но това беше с предишните варианти, Омикронът и неговите подварианти са много по-заразни и не знам колко може човек да се опази, ако има у дома болен. След едно прекарване на ковид, продължавам да се пазя, защото не искам да изпитвам този гаден вирус отново. Пък и информацията, която излиза е, че карането на ковид няколко пъти примерно би могло да доведе до пост ковид усложнения.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 20:26 от daisy12

# 166
На мен примерно вкъщи ми предадоха вируса, никой не носеше маска от семейството и се разболяхме. Ние не знаехме, че е ковид , защото първите тестове на заразилият ни бяха отрицателни и се успокоихме. Чак на 7-8 ден се разбра, че въпросният човек е действително заразен. На мое познати семейство обаче трима души, болният носеше маска в присъствието на другите членове от семейството и те не се заразиха. Но това беше с предишните варианти, Омикронът и неговите подварианти са много по-заразни и не знам колко може човек да се опази, ако има у дома болен.
Когато мъжът ми беше с Омикрон края на януари, никой друг в къщи не се зарази.
Аз мисля, че го изкарахме наскоро с щерката, като тя го донесе от училище.

# 167
  • София
Може би не е лошо наистина темата да се паузира до следваща вълна, ако има такава. Мисля, че вече почти всеки мина и обясни по около пет пъти как носи маска навсякъде. Освен това не е лошо някой такъв ентусиаст да звънне до Китай и да им обясни как ние с маски, но без локдаун, не се заразяваме, а пък ония шматки с маски и с уж жестоки локдауни висят затворени с месеци.
Иначе минавам, за да похваля севернокорейците, които надминаха наш Мангъров и лекуват коронавируса с чайове, билкови отвари от джинджифил и орлови нокти и гаргари с подсолена вода. На по-тежките отпускат ибупрофен и парацетамол, щедри са и дават и антибиотици - https://www.bbc.com/news/61508440

# 168
И аз им се смях с тези чайове и билки  в Северна Корея, но като имат недостиг на лекарства търсят други лекове. Не знам кой на кого трябва да завижда, но китайците не са с нашата смъртност. Ние сме си първенци ненадминати.
 https://www.google.com/amp/s/www.ladepeche.fr/amp/2022/05/21/cov … ugal-10309533.php "Covid-19: вариантът BA.5 в началото на шестата вълна в Португалия, подлинията на Omicron тревожи Европа.                                      

"Броят на инфекциите с варианта Омикрон  BA.5 нараства в Португалия.  Европейският център за превенция и контрол на заболяванията предупреди за възможно възобновяване на епидемията Covid-19.
 Възможно ли е да станем свидетели на епидемично възобновяване на Covid-19 в Европа?  Преди десет дни Европейският център за превенция и контрол на заболяванията призова държавите да бъдат бдителни пред възможните сигнали за появата на вариантите на Omicron BA.4 и BA.5.  ECDC предупреждава за „значително увеличение на случаите на Covid-19 в Европейския съюз“.
 Увеличение, което вече се случва в Португалия.  Шеста вълна започва с вариант BA.5.  Това е за първи път в Европа.  Две трети от положителните случаи са от BA.5, който е изместил другия вариант, BA.2.  В четвъртък 23 300 нови положителни случая бяха открити в Португалия срещу 11 733 на 9 май 8865 и 2 май, средно за седем дни, според данни от Ourworldindata.  BA.5 се предава по-лесно от BA.2.Главната здравна дирекция в Португалия силно препоръчва носенето на маска „в затворени и пренаселени среди“.  Носенето на маска все още е задължително в португалския транспорт и болниците.  Към днешна дата повече от 90% от португалските мъже и жени на възраст над 65 години са били ваксинирани срещу Covid-19.Във Франция вариантът BA.2 остава мнозинството.  Той представлява 98,7% от интерпретируемите последователности на проучването Flash, посочва Public Health France в своя бюлетин от четвъртък, 19 май.  Въпреки това се наблюдава "увеличение на някои подлинии на Omicron BA.4 и BA.5", уточнява Public Health France.

BA.4 и BA.5 биха устояли на защитата, получена от варианта BA.1, особено при неваксинирани хора, показва проучване, което все още не е прегледано от други учени.Вариантът BA.5 беше идентифициран за първи път в Южна Африка през януари и февруари 2022 г. При минали вълни на заразяване, здравната ситуация, наблюдавана в Южна Африка, предшества тази, която се случи по-късно в Западна Европа.  Попитан от La Dépêche в началото на май, епидемиологът Антоан Флао посочи, че BA.4 и BA.5 „могат да пристигнат в Европа преди средата на юни“.  Следователно вече е така."

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 20:34 от daisy12

# 169
У нас и тестването е проблем и секвинирането. Ударили са го през просото у нас, а в Европа вече се притесняват за новите подварианти както се вижда от статията по-горе. За нашите специалисти в България явно новите подварианти не съществуват.

# 170
А дали Португалия няма шеста вълна именно заради ваксинираните 90%?!

# 171
Нали се каза, че тези нови варианти са по-заразни и избягват в по-голяма степен имунитетът от ваксина или преболедуване.  Специалисти в Португалия обясняват, че   намаляването на спазването на мерките за индивидуална защита, като използването на маска, периодът на празненства и значителното увеличаване на циркулацията на варианти с по-голям потенциал за предаване може да са допринесли за нарастването на инфекциите в Португалия.

# 172
Ваксините и маските са виновни за вълните. Където ги няма, като у нас, всичко е шеС. Разберете го.

# 173
  • При семейството си
Новата тема стартираме с:
110 157 активни
586 хоспитализирани
54 в интензивни.

Тоно 1 седмица по-късно данните са:
83 645 активни
514 хоспитализирани
47 интензивни
https://coronavirus.bg/

# 174
Ваксините и маските са виновни за вълните. Където ги няма, като у нас, всичко е шеС. Разберете го.
Все по-абсурдни неща започват да се говорят ми направи впечатление. Кампанията против ваксините все още се вихри с пълна сила, особено тук у нас.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 14:45 от daisy12

# 175
Нали се каза, че тези нови варианти са по-заразни и избягват в по-голяма степен имунитетът от ваксина или преболедуване.  Специалисти в Португалия обясняват, че   намаляването на спазването на мерките за индивидуална защита, като използването на маска, периодът на празненства и значителното увеличаване на циркулацията на варианти с по-голям потенциал за предаване може да са допринесли за нарастването на инфекциите в Португалия.
Това с увеличаване на случаите и нова мини вълна го имаше и във всички държави след премахване на мерките и маските. В Португалия много хора въпреки това продължават да носят маски доброволно в затворени помещения, въпреки, че само в обществения траспорт и болниците са задължителни. Обсужващият персонал в магазини и ресторанти носи маски, въпреки, че не е задължително.
В момента имат бум на туристи, пълно е с хора от Европа и САЩ.

# 176
Нали се каза, че тези нови варианти са по-заразни и избягват в по-голяма степен имунитетът от ваксина или преболедуване.  Специалисти в Португалия обясняват, че   намаляването на спазването на мерките за индивидуална защита, като използването на маска, периодът на празненства и значителното увеличаване на циркулацията на варианти с по-голям потенциал за предаване може да са допринесли за нарастването на инфекциите в Португалия.
Това с увеличаване на случаите и нова мини вълна го имаше и във всички държави след премахване на мерките и маските. В Португалия много хора въпреки това продължават да носят маски доброволно в затворени помещения, въпреки, че само в обществения траспорт и болниците са задължителни. Обсужващият персонал в магазини и ресторанти носи маски, въпреки, че не е задължително.
В момента имат бум на туристи, пълно е с хора от Европа и САЩ.
За увеличаването на случаите след падането на мерките - да, но прави впечатление сега, че сегашното увеличение в Португалия се дължи на тези нови подварианти на Омикрон, които са станали вече доминантни там. Четох, че заради това увеличение там обмислят връщане на маските на повече места, но засега все още се обсъжда.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 13:34 от daisy12

# 177
Проучването открива по-високи смъртни случаи през периода на Омикрон в сравнение с периода Делта в Масачузетс
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2792738
Изследователите установиха, че повече смъртни случаи са били по-високи през 8-седмичния период на Omicron в сравнение с 23-седмичния период на Delta.
„По отношение на прекомерната смърт, ние открихме, че Omicron всъщност е много по-лош за Масачузетс от Delta“, каза Фауст. „Други съобщават, че вариантът на Omicron може да причини по-лек COVID-19. Ако приемем, че случаят е такъв, това, което виждаме тук, може да отразява колко по-заразен е бил Omicron. Това може да означава, че силно заразните варианти, дори и да причиняват относително по-леко заболяване, все още могат да доведат до значителна свръх смъртност, дори при силно ваксинирана популация".

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 22:32 от Анонимен

# 178
Аз бях в болница, за изследвания. Преди ваксините.
А благодарение на това, че стоях с маска докато боледувах, не заразих майка ми, в същото жилище. И досега не са боледували с дъщеря ми. А не стоят под ключ вкъщи. Дъщеря ми скоро и в чужбина беше, а в София пътува всяка седмица. Но на закрито си носят маски.
Аз имам ясни спомени, че писа за дъщеря си, че е с положителен тест и то беше сравнително скоро.

# 179
Дъщеря ми беше с няколко отрицателни домашни и отрицателен ПСР, Матеа.
По Коледа беше, направи си труда да провериш. Аз нямам време да ти доказвам.
И по-късно сложи бустер.

Общи условия

Активация на акаунт