COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 401 587
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 6 120
Матеа, само едно ще кажа. Какъвто и да беше Ковида, не се заричай.
Че е направо безобиден в сравнение с много други неща, които могат да се развихрят така по света.
Пострадали, увредени, починали от ваксините нямаме. Без ваксини починали от Ковид -да. И още много съжаляваме, но както и ти каза, всеки си избира. Някои избраха това.

# 6 121
Аз съм убедена. От личен опит.
За принудата нямам мнение. По-скоро нямам нужната информация. Как по 6 ваксини? Иначе да, някои работодатели изискваха ваксини. Но никой не е длъжен да остане на работа, ако не е съгласен. Има избор.
Аз пък имам нужната, че и отгоре информация относно тези конкретни ваксини и пак се ваксинирах. Съвсем доброволно. А де!? И бустери имам, общо около 6 мисля. Жива съм още.
Това за двама починали и една парализирана от ваксина в обкръжението на едно лице не го вярвям. Не отричам, че като всяко лекарство ми е да имат странични ефекти, но масова мор в Канада нямаше. Категорично. То от ковид нямаше, да не говорим за ваксини!

# 6 122
У нас съм скептична относно уроците. Много се опростачи народът и предимно в конспирации вярва.

Прекалено обобщаваш. Някои като мен нямаха доверие на новоизлюпените ваксини, за разлика от грипните. На всичко отгоре как се слагат ваксини точно по време на епидемия?! Какви са гаранциите, че човекът вече не е с ковид??? Нали с грипните през есента се стремим да изпреварим епидемиите?

БЦЖ е тествана в института Пастьор цели 25години, докато заключат, че става. От телевизионния екран доц. Любка ни обясняваше, че сега времето за тестване на всякакви ваксини е драстично скъсено. Обаче, когато я попитах тези 25г. на колко трябва да ги разделим замълча! Познавам я лично от 7-8г.

# 6 123
В условия на пандемия, със задъхващи се здравни системи, кога би било удобно да се сложат ваксините? Да чакаме търпеливо да мине епидемията и тогава може би? Сравняват се несравними неща.

# 6 124
В условия на пандемия, със задъхващи се здравни системи, кога би било удобно да се сложат ваксините? Да чакаме търпеливо да мине епидемията и тогава може би? Сравняват се несравними неща.

Никога. Някои забравиха какво се случи с Коритаров.......И вероятно не е единствен........

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 01:53 от vl

# 6 125
Коритаров е починал след първа доза за Ковид, но е дал И положителен тест за ковид при приемането му в болницата. Бил е  вече болен с Ковид при ваксинирането.
На мама отказваше и за грип да слага личния, не че преди не се е ваксинирала и добре я понасяше. Мисля,, че просто не искаше да я сложи в списъка за безплатни ваксини, аз ги купувах, но пак отказа. Повече не сложи ваксина. Когато  я приеха в болница, търсех уж връзки после, защото в Пирогов направо я убиха за мен, там е болница на ужасите особено кардиологията, че и за интубираните после.  Всички  ме питаха защо не е сложила за Ковид ваксина, какво  да обяснявам...гледаха ме укорително.  Аз имам общо  6 боцкания, само тогава не сложих, че имаше опашка дълга и имах вече 5  дози, уж не бил опасен , дори не казваха за вълна да  има 23г есента....заразих я без дори да знам , че съм носител. Та...обществото беше объркано.
Но аз имам 6 дози до тази есен. Другите през колко време са се ваксинирали , та и болест да развият и ...знам ли..
Другата година пак ще сложа ваксина, ако има.  Мен ме е страх от  всяко боцкана , дори кръв да ми взимат, та...не съм фен на ваксини, а на боцкане съвсем, но...за мен ваксината  спасява.  Има и пострадали , не им е подействала или нещо след това са боледували,  ама за починали от ваксината..не знам.Моя колежка  и до сега обвинява ваксината , че била развила нещо сърдечно, ама преди  това кара Ковид в болница тежко , после с излизането на ваксините се боцна и то не веднага, когато  недостигаха, на друга колежка мъжът и почина здрав мъж на средна възраст...още нямаше ваксини от ковид и нямаше места в болниците , а беше военен (не го приеха във ВМА и никъде) Та...
Нека си има ваксини, който иска да се ваксинира. Аз бих го правила всяка година, достатъчно видях, преживях, четох и т.н., уж  пазих и не опазих.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 06:38 от Анонимен

# 6 126
Абаджиева, имам предвид, че нямам информация за експерименталните ваксини, за които спомена Матеа. Защо по 6 и какви са били точно.
За тези за КОВИД съм информирана достатъчно, за да ги предпочета пред това да карам КОВИД по 7-8 пъти.

VI, ние сме нагледен пример какво щеше да стане в глобален мащаб, ако чакахме 30 години изпитвания на ваксините за КОВИД. Втори по смъртност. Но народът не се стресна от болестта, трепери от ваксините. Всеки има глава на раменете си.

# 6 127
Абаджиева, имам предвид, че нямам информация за експерименталните ваксини, за които спомена Матеа. Защо по 6 и какви са били точно.
За тези за КОВИД съм информирана достатъчно, за да ги предпочета пред това да карам КОВИД по 7-8 пъти.

VI, ние сме нагледен пример какво щеше да стане в глобален мащаб, ако чакахме 30 години изпитвания на ваксините за КОВИД. Втори по смъртност. Но народът не се стресна от болестта, трепери от ваксините. Всеки има глава на раменете си.

Те така им казват. Експериментални ваксини,  течности и какво ли не още. Мислех, че си чувала.

# 6 128
Да, от антиваксъри съм чувала. Мислех да не е проекта на нашия велик учЕн, Чорбанов. Joy

# 6 129
Изобщо не съм убедена кой какъв урок получи и дали го научи. И искрено се надявам да не ни се налага да проверяваме на практика.
Никой не си е научил уроците. Нито МЗ, нито обикновения човек.
 В момента върлува грипна епидемия, коктейлът инфлуенца щамове е с тежка клиника и последващи усложнения. За това се знаеше отдавна, предупреждаваше се и от специализирани източници и в масовите медии. Противогрипни ваксини има - проверени, доказани, евтини, достъпни, безопасни и ефективни. Но в Бг не се залага на масовата превенция чрез ваксини, а на масово предписване и самопредписване на препарати като Тамифлу, все едно са ментови бонбонки. С нужда и без нужда, въпреки тежките страничните ефекти. И на грипни ваканции се залага, затрудняващи всички по веригата.
Желаещите да се ваксинират трябваше да се записват в списъци по аптеки и кабинети, да обикалят и търсят, да се борят с нежелаещи да ваксинират лични лекари, вместо желанието им за ваксиниране да бъде стимулирано на държавно ниво с наличие на достатъчно като количество безплатни ваксини.
За безплатните ваксини за над 65 години знам. Достъп до тях имат само тези с адекватен ЛЛ, заявили желание достатъчно рано.
Един тежък грип в момента струва на едно семейство стотици левове, оставени в аптеката, седмици нетрудоспособност и опашка от здравословни проблеми. Ама що да се ваксинираме?

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 12:37 от Mößbauer-Effekt

# 6 130
Точно така е, Мьос. Единици са тези, които се ваксинират срещу грип. А там не са експериментални ваксините. Защо така?
Поради невежество. Поради заблуда, че всеки вирус е безобиден. То и затова у нас грип е нарицателно за вирус. И тук е отново вината на ЛЛ, които не обясняват разликата и не поощряват ваксините, доказани във времето.

# 6 131

Откъде е тази информация, че сме втори по смъртност??? А кои са първи? 38 000-това е 0,5% от населението, като се включат и измамите. Можеше и доста по-малко да бъдат, ако съветите на великите специалисти бяха болните да се лекуват незабавно и компетентно! Но такива нямаше.......Вместо тях маски, ваксини, дистанция......Ами проветряването??? За него май също не говореха.

3пъти прекарахме ковида без никакви усложнения, но се лекувахме незабавно и компетентно. А преди 2седмици прекарахме по-тежко от ковида сегашния грип, въпреки че сме от септември с ваксигрип. Но не мога да кажа, че го прекарахме извънредно тежко. И никога не сме били с извънредно тежък грип, както с ваксина, така и без. Лечението ни не струваше стотици левове, а липсата на трудоспособност беше 1седмица.

Страха от боцкане може лесно да се преодолее с помощта на способни и старателни хора.

Повечето хора не си слагат грипни ваксини, защото не вярват в тяхната ефективност. Но някои от тях си сложиха по 5-6ковидни!

Тази година и при нас ваксигрипа се оказа безполезен, но доста години е бил полезен.

Крайностите с ваксините са впечатляващи. Някои напълно ги отричат, а други са убедени, че те винаги помагат.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:04 от vl

# 6 132
Компетентно лечение според кого? Антибиоцити за вирус без тежка симптоматика, веднага при симптоми, едва ли е точно компетентно лечение.

Странно ми е това яростно отричане и едва ли не осмиване на средствата за превенция - като започнеш от елементарните, прилагани от векове маски, дистанция, изолация, проветравяне и стигнеш до ваксините, но пък за сметка на това яростно се защитават и рекламират антибиоците и противогрипните препарати, които не са безобидни, имат си редица странични ефекти; Както се казва, всеки сам си прецЕня. Лошото е, когато някой се опитва да ме убеди, че лечение без антибиотици е некомпететно, а ваксините са световното зло.

Мьос, абсолютно точно мнение, както винаги.

# 6 133
Компетентно лечение според кого? Антибиоцити за вирус без тежка симптоматика, веднага при симптоми, едва ли е точно компетентно лечение.

Странно ми е това яростно отричане и едва ли не осмиване на средствата за превенция - като започнеш от елементарните, прилагани от векове маски, дистанция, изолация, проветравяне и стигнеш до ваксините, но пък за сметка на това яростно се защитават и рекламират антибиоците и противогрипните препарати, които не са безобидни, имат си редица странични ефекти; Както се казва, всеки сам си прецЕня. Лошото е, когато някой се опитва да ме убеди, че лечение без антибиотици е некомпететно, а ваксините са световното зло.

Мьос, абсолютно точно мнение, както винаги.

То теб никой в нищо не може да те убеди. Кой осмива ваксините??? Те имат своята роля , но невинаги. Зависи дали сме болни, дали те са качествени и още.......Кой осмива проветряването??? За него май почти или съвсем не се говореше! А беше важно.......
Ами маските на открито?! Това безумие наистина беше за осмиване!
Компетентно лечение според утвърдени с годините лекари, на които вярваме. Те са доказали много пъти своята компетентност, за разлика от някои светила, които говореха глупости по телевизията.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 16:29 от vl

# 6 134
vl, би ли споделила къде ги намираш тези компетентни лекари , които да обхванат простолюдието , като мен примерно.
Също, ако е удобно да споделиш поне  в БГ ли живееш, от малък или голям град си.
Личното ми мнение  е, че хора от малки градчета са в пъти по-добре с личните си лекари. То дори не е само компетентност, на първо място е човечност и желание да помогнеш (дори срещу заплащане)

Общи условия

Активация на акаунт