) да изостави Ал. Същата вечер Блага беше в центъра на купона, Ал. се опита да се включи, но явно нямаше сили и седна отстрани да ги гледа. Няма лошо Блага да се весели, но да си зарежеш уж приятелката, наритана от всички тези часове по-рано... и даже не се видя опит да приобщи Ал., приятелката щеше да танцува до нея, да ѝ казва наздраве или нещо друго, мъничък жест да не стои като изгонена. През това време в синхроните Людмила хранеше Ал. как си била стегнала челюстта, обратната ѝ захапка, гривната върху спортното екипче, как със стиснати зъби занесла кутията с подаръка на Дениз. Беше голям контраст, защото в същото време даваха кадри на Ал. от същата ситуация и нищо подобно не се виждаше. После беше репликата с "фалшивата интелигентност", а когато Ал. излезе, Деница и Марта се смееха как крачи край басейна и че ѝ трябва табела "зло куче". Разказвам го, въпреки че всички сме го гледали, защото това е контекстът, в който Ал. е казала неизлъченото "нямаш качества да ми бъдеш приятел". И аз да бях, същото щях да ѝ кажа. 

Препоръчани теми