Отговори
# 555
  • Кърджали
Повече е нещо от сорта на правосъдие, предубеждение, преценка, обвинение....
Присъда не е точният превод, но така го свикнаха хората....

# 556
Подготовка за довечера.

Еп.39 с руско озвучаване.

https://turkru.tv/prigovor-39-seriya-1.html

В оригинал - канал D. - 8.00 ч. - резюме на еп.38
9.00 ч. - еп. 39

https://www.kanald.com.tr/canli-yayin

Приятна вечер.

# 557
  • Кърджали
Каан с режисьорката Бесте Султан

Откъс от интервюто на Хакан Гендже с Мехмет Йълмаз Ак
От много години си в театъра, кино и телевизионните екрани. Но в един момент с "Присъда" се промени живота ти. На 36 години стана известен. Мислиш ли, че е закъсняло?
* Не мисля дали е рано или късно. Не съм целял да ставам известен.
Не се ли промениха реакциите на хората на улицата?
*Хората се вълнуват като ме видят, но на мен все още ми е странно какво толкова ги кара да се вълнуват. Но има такъв ефект. Например снощи в Нишанташъ насред пътя една кола лязко наби спирачки. Една жена изтича към мен и ми каза "Може ли да се снимаме?". Госпожата била адвокатка. Каза "Искам да покажа напирятелите си.". Хората, занимаващи се с право, проявяват по-голям интерес.
Кажи истината сега. Възгордя ли се?
*Не, аз още не мога да го асимилирам. Приятелите и близкото ми обкръжение ме предупреждават "Вече си известен". Аз например искам все още да ходя в любимото си кафене, но не мога да стоя повече от 10 минути. Защото от това да се снимам с хората, не мога да отделя време за себе си. Не искам и да откажа на никого, и това ме кара да се напрягам.
Промени ли се вниманието на жените?
*Срещам внимание.
Когато получи предложението за Присъда очакваше ли, че ще има такъв голям успех?
*Като прочетох героя си, нещо непознато ме бръкна. Казах си "трябва да го направя+. Защото и сценария беше много добър. Сега гледам, стигнали сме до до положението да разбиваме стени. Хората казват "Днес е денят за Присъда". Значи Присъда влиза сред класиките. Това ни радва много.
Баща ти е бивш полицай, ти играеш главен прокурор. Ползваше ли баща си като вдъхвонение, като създаваше героя.
*Да, баща ми беше изходна позиция ми беше баща ми. Защото баща ми беше честен и в същото време с голямо чувство за справедливост. Беше чувствителен, но прикриваше чувствата си.
В началото хората се дразниха на Парс, сега в социалните медии е Туитър тренд, харесват го. Ти как определяш Парс?
*Не мога да кажа, че е лош, има собствено чувство за справедливост и иска да го постигне. Чувствителен човек е.
Какво търсеше в тази професия и какво намери?
*Не знам какво търсих, продължавам да го търся. Н езнам и какво трябва да намеря. Просто живея.
Ако искаме да те опознаем по-добре извън ролята на главен прокурор...
*Не ме познавайте много, няма нужда. /смее се/
Жените те харесват. Намираш ли се красив?
*Да, всъщност ще го обясня така. Те харесват Парс, него го обичат, това е нещо като аура. Това по никакъв начин не се отразява в живота ми. Ще съм доволен ако опознаят Мехмет като Мехмет и го харесат. Мога да разграничавам тези неща. Та мога да кажа "колко хубаво за Парс", но в моя живот намирам и себе си за добър.
Има ли любов, между другото?
*Не, няма.
Защо?
*Съсредоточил съм се върху кариерата си /смее се/
Мъж който среща толкова внимание, трудно ли харесва?
*Те харесват Парс, ако някоя хареса мехмет, тогава може пак да поговорим.
Как би описал любовта?
*Толкова писатели и поети на са я описали, аз как да я обясня с две изречение.
В любовта има ли справедливост? Справедлив ли сте в любовта?
*Да, мисля че в любовта има справедливост и аз съм справедлив, мисля.
Флиртуваш ли?
*Ако има човек в живота ми, не. Провявам уважение към нея и връзката ми с нея. Но ако съм сам, си флиртувам в реда на нещата.

Това е само част от интервюто, цялото може да го преведа през седмицата.  Пък си чакам и видеоклипа с интервюто.

Али Билгин и Сема са в Кан

# 558
  • София
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички ви за великолепните и изчерпателни постове.
Хиляди благодарности на Алекс за преводите - както на епизодите така и на всичко публикувано за нашите герои и за изчерпателните разяснения.
jupetrov7, благодаря за линковете за киното довечера.
За подгрявка: Кой е катила?

Не ми се иска там да е изтипосан  ДЕДЕ!
Хубава вечер и приятно гледане.

# 559
# 560
# 561
Чудесно интервю на Мехмет Ак. Hands Clap Алекс - благодарности за превода! Gift Heart
Много  симпатичен този Мехмет. И много скромен. Макар да си има самочувствие.
В този сериал се е справил превъзходно! Но очевидно се стеснява от вниманието
на публиката. Не обича да го обсипват с комплименти и да му пречат
да живее като всеки друг.
Но трябва да се примири, защото вече е филмова звезда!
Оттук нататък ще сравняват всяка негова следваща роля с тази на Парс. Така е със звездите!
Не се разбира на колко години е - сигурно е над 30. И вероятно играе повече в театъра.
Някой попадал ли е на него във филм или сериал? Изглежда доста опитен актьор. Hands Plus1

Както разбирам, Сема и Али Билгин не случайно са в Кан.
Току виж и там са получили награда! Пожелавам им го! Hands V

А Али Билгин също се е включил като лице от рекламите.
Отива му! Хубав мъж - няма спор! Но... няма ли си друга работа?!?! Laughing

# 562
  • София
Фраг № 3 е разкошен!

Нашите любимци на почивка, а Джейлин трови момчето ни с психо тест ...

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 20:32 от Gugutka52

# 563
  • Кърджали
Джу, Мехмет Йълмаз Ак е на 36.
Има и други роли, мисля че Halka,    ако не бъркам и в Чукур е играл (при Ибрахим Селим разказваше за случка от снимачната площадка там май)

# 564
Алекс, благодаря за преводите! Flowers Bouquet
tigasa1, Flowers Hibiscus И за всичко споделено! Flowers Bouquet

Мехмет в "Халка" беше в ролята на чудовище, тръпки ме побиваха само от появата му. Изигра прекрасно ролята си, сериалът беше хубав, но не получи същото признание. Героите на Сема са живи хора - с всичките си кусури, но и добри страни. Разбира се, Ългаз е човекът пример - такива, каквито трябва да са всички в системата на правосъдието.
Това е от Каан - не разбрах от сценария ли е.

Да, и в Чукур ролята му беше подобна на тази в "Халка".
Сема и Али са в Кан на  MIPCOM 2022 - от утре до 20 октомври. Сигурно ще представят "Присъда" пред телевизиите от цял свят. Много продажби им пожелавам!
От Сема - клипче, от Кан към Ница.

Алекс, за роклята на Джейлин друго имах предвид. За Нева разбрахме от съдебния лекар, че е оставена гладна, жадна, борила се е преди да я убие. Дали ги е убивал в един и същи ден или в течение на няколко дни. Ако Джейлин е с ритуалната рокля, дали е започнал вече да убива новото семейство и дали тя ще е първа. Колко време ще останат в плен преди да се спасят. Или да ги спасят.

Всичко се повтаря 1:1 и никой не се сеща за кладенеца. Rage

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 23:07 от LU4IQ

# 565
Браво, Алекс!

# 566
Някой видя  ли как Бурак се озова в килията?

# 567
Сердар купил дрона, а Бурак се подигра с Чънар. Той пък нали си е будала, реши да се отплати. И от чая ще го изгонят, за нищо не става. Ако Тууче беше показала касовия бон на баща си, можеха и по - рано да тръгнат по следата. Ългаз как не видя светещия прозорец на мазето и за всеки случай да бяха влезли в къщата след като и охрана нямаше.

# 568
Вече е ясно кой е убиецът!

Джей е в щок!

Но как се озова Бурак там? Никой ли не го чу?
Джей не видя ли ножа до шофьора, когато  го завиваше с одеалото?
Може  би ще има някаква ретроспекция...

Ше изчакам половинчасовите  реклами - може да има и  трейлър.

# 569
Бурак падна през вратата.

Разбира се, че Джейлин видя ножа почти до ръката на таксиметровия шофьор.

Веднага дадоха фрагмана и момичето го преведе.

https://turkru.tv/prigovor-39-seriya-1.html

Ето и със суб.

https://turkru.tv/prigovor-40-seriya.html

Сердар има по - голямо участие - освен че е купил дрона.
Майка му лъже, крие го и най - нагло прибира парите и храната, които ѝ носят, уж че синът ѝ не я поглежда. Rage

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 01:08 от LU4IQ

Общи условия

Активация на акаунт