Майчинството счетоводно - 93

• 43 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте в 3тия месец съм ползвам болничен ,като обикновен болничен ли се изплаща там около 200 лв ,или се води друг болничен ?

# 271
Здравейте, осигуряват ме на минималната заплата, болничния за месец ми е около 520лв, 45 дневния болничен преди раждане, пак ли го изпращат на същия процент (пари) ?

# 272
  • София-Младост
Здравейте, осигуряват ме на минималната заплата, болничния за месец ми е около 520лв, 45 дневния болничен преди раждане, пак ли го изпращат на същия процент (пари) ?
Обезщетението за бременост и раждане не може да е по-ниско от МРЗ, така е ще получаваш МРЗ.

Здравейте в 3тия месец съм ползвам болничен ,като обикновен болничен ли се изплаща там около 200 лв ,или се води друг болничен ?
ИЗплаща се като болничен за временна неработоспособност...може да е и около 1200 лв, но няма как да го отгатнем.
Здравейте,
Работодателят ми предложи след навършване на една година на детето да се върна на работа на 4 часа (след като аз отказах да се върна на Sunglasses. Работа на 4 часа като цяло времево и, може би, финансово ме устройва, обаче

1. Означава ли това, че ще получавам 1/2 от майчинството (1/2 от 710лв) + 1/2 от нетната ми заплата?

2. Какво би станало ако след година или две забременея отново? Обезщетението  ми за раждане и отглеждане на дете ще бъде изчислявано на база последните две години, включително времето, в което съм работила и съм осигурявана на 4 часа, да? Т.е.ще бъде много по-ниско от досегашното?

Благодаря за отговор!
1. Да и да, свен ако не си поискаш по-виоко възнаграждение.
2. ДА, ще се изчисли отново. ЗА останалото ще трябват две лилави топки и мега въображение...Хора, писано е сто пъти, тук не изчисляваме обезщетени. Още повече хипотетични... Със същия успех мога да попитам след две години цената на доматите същата ли ще е, ако дневната Т е като тази  понеделник;)

# 273
Някоя дама в 3,4 или 5 месец,която е в болничен би ли ме ориентирала колко пари гд взима ?

# 274
  • Sofia
Някоя дама в 3,4 или 5 месец,която е в болничен би ли ме ориентирала колко пари гд взима ?
Сумата на болничния зависи от размера на заплатата.

# 275

Извинявам се , че се вмъквам така , но искам да попитам , от този месец има увеличение на заплатата ми , а аз съм вече в болничен , касае ли ме това ? Ще взимам ли по голяма сума болничен , заради новата заплата ?

# 276
  • Sofia

Извинявам се , че се вмъквам така , но искам да попитам , от този месец има увеличение на заплатата ми , а аз съм вече в болничен , касае ли ме това ? Ще взимам ли по голяма сума болничен , заради новата заплата ?
Гледа се 18/24 месеца назад, за да се изчисли болничния.

# 277
Осигуряват ме на минималната заплата и ми се заплаща болничния по 25, 70 лв на работен ден, тоест около 520лв- 540 лв, ако ви осигуряват на по голяма заплата, ше взимате повече пари.

# 278
А какъв е реда в случай на раждане преди 45 дневния болничен?
Аз в момента съм в майчинство и ще се застъпят при всички положения. Обаче нали с 45 дневния трябва и да си попълня промяна на обстоятелствата някакви.
И в случай, ако родя преди този болничен после как ми се изплащат болнични? Тези 45 дни ги пропускам и направо е болничен за раждането ли? После Лл как пресмята останалите дни?

# 279
Здравейте, имам казус със застъпване на майчинството. На кратко очакваме второ бебче през февруари месец, а баткото ще е на 1година и 2 месеца тогава. Въпросите ми са:какви документи ще трябва да се подават, къде. Трябва ли сега да прехвърля майчинството на таткото (евентуално ще си смени работата)? Благодаря ви предварително.

# 280
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз в момента съм в майчинство и ще се застъпят при всички положения. Обаче нали с 45 дневния трябва и да си попълня промяна на обстоятелствата някакви. Да, в първи пост
И в случай, ако родя преди този болничен после как ми се изплащат болнични? По същия начин ще има застъпване Тези 45 дни ги пропускам и направо е болничен за раждането ли?Не издава се 45-дневен и за първото дете подаваш промяна в обстоятелствата и започваш да получаваш за него 50%. После Лл как пресмята останалите дни?До 135 дни не се смята трудно.

Здравейте, имам казус със застъпване на майчинството. На кратко очакваме второ бебче през февруари месец, а баткото ще е на 1година и 2 месеца тогава. Въпросите ми са:какви документи ще трябва да се подават, къде. Трябва ли сега да прехвърля майчинството на таткото (евентуално ще си смени работата)? Благодаря ви предварително.

Същите документи, както за първото към счетоводството.Прехвърлянето е по желание, никой не ви задължава.

# 281
Аз в момента съм в майчинство и ще се застъпят при всички положения. Обаче нали с 45 дневния трябва и да си попълня промяна на обстоятелствата някакви. Да, в първи пост
И в случай, ако родя преди този болничен после как ми се изплащат болнични? По същия начин ще има застъпване Тези 45 дни ги пропускам и направо е болничен за раждането ли?Не издава се 45-дневен и за първото дете подаваш промяна в обстоятелствата и започваш да получаваш за него 50%. После Лл как пресмята останалите дни?До 135 дни не се смята трудно.

Същите документи, както за първото към счетоводството.Прехвърлянето е по желание, никой не ви задължава.
Имам и още един въпрос. Малкия ще бъде на 1година и 2 месеца, за двете деца общо майчинство ли ще получавам или това което е за 2рата година на малкия?

# 282
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В случай че не прехвърлите майчинство на бащата, то ще получаваш пълноразмерно майчинство за второто дете + 50% от обезщетението за първото дете до навършване на двете му години.

# 283
В случай че не прехвърлите майчинство на бащата, то ще получаваш пълноразмерно майчинство за второто дете + 50% от обезщетението за първото дете до навършване на двете му години.
При мен е идентичен случая. Ако обаче прехвърля останалите 6 месеца до 410 ден от първата година на първото дете на таткото, после за втората година той ми го прехвърли обратно какво се случва? По същия начин ли е? 50% за първото дете и пълен размер за второто?

# 284
  • София
Здравейте,

При ползване на неплатен отпуск за отглеждане на дете работодателят внася ли пълни осигуровки на майката?

Общи условия

Активация на акаунт