Майчинството счетоводно - 93

• 42 803
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Точно така elleonore1 ... утре им е последния срок. Но то днес мисля, че имаше и някакъв проблем със сайта на НОИ, поне аз не можех да вляза.
При мен болничните са 2, които чакам да се качат: 11-24.08. и 25.08-23.08.

# 556
03.08-1.09 съм искала да напиша… Аз влизах в сайта по обяд. Има вариант и в самия сайт на нои където излизат със статус, да се качват/излизат със закъснение, а всъщност да са подадени от работодател…

# 557
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
По закон щом 10-ти се пада уикенда, то срокът за подаване е понеделник т.е. 12.09.2022 в случай.

# 558
Моят болничен е бил предаден на 7ми, сега ми излезе в сайта на нои. Следващия трябва да почне от 2.09, в понеделник бях при аг, но тя нямаше акушерка и не можа да се оправи, след това ще отсъства, каза ми че до края на седмицата ще е готов от комисия и да си го взема, но така като гледам… човешки ресурси ми каза да не се притеснявам със закъсняването на болничния, но не знам лкк комисията с колко задна дата може да ми издадат? Понеже аг отново е забравила да ми пусне най-вероятно и ще се чуя с нея чак на 12ти… притеснява ме че не съм на работа вече 6 дни а съм без издаден болничен. Grinning сега се чух и с аг, която ще работи чак на 14ти, а не знае дали комисията ми го е издала.. Дали лкк могат на 14ти да ми издадат болничен с дата 2.09 ?

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 17:18 от elleonore1

# 559
Мами, извинявам се предварително за невежеството ми, но искам да попитам аз ли нещо не правя като хората. Имам ПИК, с който мога с ЕГН да видя на база на осигуровките справката за майчинството. От 24.08 съм излязла в болничен и при опит за справка на болничните листове и справка за изплатени такива, ми дава като грешна комбинация между ЕГН и ПИК.

# 560
  • София
ПИК от НОИ или от НАП? Иначе сайтът/онлайн услугите/ на НОИ е имал проблеми последните дни.

# 561
ПИК от НОИ или от НАП? Иначе сайтът/онлайн услугите/ на НОИ е имал проблеми последните дни.
Честно казано накарахте ме да се замисля, понеже го бях извадила преди поне 7- 8 години и нямам много спомен къде и за какво беше ваден. Но съдя, че е за НОИ по това, че в техния сайт с този ПИК успявам да направя тази справка

# 562
Честно казано накарахте ме да се замисля, понеже го бях извадила преди поне 7- 8 години и нямам много спомен къде и за какво беше ваден. Но съдя, че е за НОИ по това, че в техния сайт с този ПИК успявам да направя тази справка
Аз проверявам за изплатени тук:

Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО

https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Иначе тия дни ми даваше грешка. Беше ми запазен стар линк, преди  да си актуализират сайта, и ми даваше грешка за невалидна комбинация.

# 563
Здравейте! В момента съм по майчинство за отглеждане на дете 2ра година,което изтича на 23.09.2022.Преди дни разбрах,че очаквам второ детенце.Може ли някой ,който е запознат с такъв казус да ми обясни какво следва?Мога ли да започна да взимам болнични след изтичането на майчинствово или трябва да си използвам отпуската, която имам за 2 години и след това?Има ли право работодателя ми да ме освободи ,ако разбере че няма да се върна на работа? Извинявам се да дългия пост,но не съм наясно с тези неща!Благодаря предварително !😊

# 564

Т.е броят се работни или календарни дни? Защото на много места пише календарни, което доста съкращава срока.
Mоя е грешката. По инерция съм написала работни. За календарни става въпрос.
Да, аз ги смятам 197 календарни  дни. От 27.06.22 до 02.01.23. Т. е със 17 дни повече идват. Затова се чудя дали тпябва да бъде прекъснат болничния за няколко дни?

# 565
Здравейте искам да попитам какво става ако изтече 45 дневния болничен, а още не се е родило бебето. Трябва ли да се занесе друг болничен на работодателя или бележка някаква???

# 566
  • София-Младост
Здравейте искам да попитам какво става ако изтече 45 дневния болничен, а още не се е родило бебето. Трябва ли да се занесе друг болничен на работодателя или бележка някаква???
Не. След раждането, ще се свържете с АГ следил бремеността, той ще издаде болничен за дните на преносване.
Не пречи да уведомите работодател/счетоводство, че преносвате, особено ако болничния свършва края на месеца и в началото на следващия все още не сте представили новия.

# 567
Здравейте, питам за сестра ми. Излиза в 45 дневен болничен следващата седмица. Винаги се е осигурявала на максималния праг. Случайно днес разбра, че за период, в който е била самоосигуряващо се лице са, в началото има осигуровки не на максималния,а  на минималния осигурителен доход.
Въпросът ми е, дали има възможност да се довнесат осигуровките, за октомври-декември 2020 г., когато е била самоосигуряващо се лице.
Благодаря предварително!

# 568
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не, няма такава възможност.

# 569
Болничните за гледане на дете, след като сме изразходили 40 за годината (общо за родител и дете) не се ли плащат от НОИ? Личен лекар на детето ми казва днеска, че понеже съм минала лимита от 40, болничния за гледане на дете не можел да го прати, системата не му давала. Тия 20 допълнителни дена болнични за дете как се взимат? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт