Майчинството счетоводно - 93

• 42 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Не съм много сигурна, че въпросът ми е за тук но ще го задам, ако някоя мама има опит. Интересува ме дали ни се полага нещо от университета, в момента съм бременна, но съм завършила семестриално, останали са ми само държавните изпити. И съм задочно обучение.

# 646
Доколкото знам при задочно обучение нищо не се полага. Финансовата помощ е при редовно. За най-сигурно може да питате в университета.

# 647
На задочни и дистанционни не се полага.

# 648
Имам едно питане,тази декларация за данъчното облекчение,можем ли сами да си я подадем и къде се подава.Понеже тази година я подадох при работодателя но те ми изплатиха само 150 лв предвид че сумата е доста повече .искам за догодина(тогава вече ще сее родило и второто ми дете) ако мога да си я подам сама и като краен вариянт да остане таткото защото сме разведени(ако е таткото може ли да се даде моя банкова сметка или трябва на него да му ги преведат) .предвид че бебето ще се роди декември догодина за двете деца ли ще можем да ползваме обещетение

# 649
  • В полите на Пирин планина
Имам едно питане,тази декларация за данъчното облекчение,можем ли сами да си я подадем и къде се подава.
Може в НАП, до 30.04. на следващата година
Понеже тази година я подадох при работодателя но те ми изплатиха само 150 лв предвид че сумата е доста повече
Сигурна ли сте, че сте имали удържан данък, за да Ви се връща такъв. Ако сте била е майчинство, няма как да има такъв.
 .искам за догодина(тогава вече ще сее родило и второто ми дете) ако мога да си я подам сама и като краен вариянт да остане таткото защото сме разведени(ако е таткото може ли да се даде моя банкова сметка или трябва на него да му ги преведат) .
Естествено, че по неговата сметка ще се преведе, заедно със заплатата му
предвид че бебето ще се роди декември догодина за двете деца ли ще можем да ползваме обещетение
ако се роди през 2022 ще може да се ползва и за двете деца

# 650
  • София
Искам да попитам и аз, очакваме бебето да се роди декември месец. Аз ще съм в майчинство, таткото догодина може да кандидатства за данъчни облекчения нали? От тази година за 1 месец - декември ще му признаят, ако бебето се роди и подаде декларация нали така?

# 651
Сигурна ли сте, че сте имали удържан данък, за да Ви се връща такъв. Ако сте била е майчинство, няма как да има такъв.
 Не съм била майчинство голямата ми дъщеря е на 15,работила съм дори нямах ползван болничен за последните 8години от както съм във тази фирма

# 652
  • В полите на Пирин планина
 Не съм била майчинство голямата ми дъщеря е на 15,работила съм дори нямах ползван болничен за последните 8години от както съм във тази фирма

Тогава е безкрайно странно, че не са Ви възстановили 450 лева.

# 653
Здравейте. Приятелка е в отпуск за отглеждане на дете до 2г. В момента е бременна, като отпускът за бременност и раждане ще започне преди голямото дете да навърши две години. Въпросът ѝ е - Може ли да бъде уволнена, при положение че майчинствата ще се застъпят? В случая важи ли закрилата срещу уволнение на майки на деца до 3г? /жената е на срочен трудов договор/
Благодаря предварително!

# 654
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Срочният трудов договор се прекратява при изтичането му.Закрилата не важи в тези случаи.

# 655
  • София-Младост
Срочният трудов договор се прекратява при изтичането му.Закрилата не важи в тези случаи.
ДА те допълня и да кажа, че понякога се бърка срочен ТД и ТД със срок на изпитване. И в случая не знаем точно приятелката по кой член е назначена. А те ако са искали да я прекратят, можело е и сега да го направят. Едва ли срочния  е със срок 2 години.

# 656
ДА те допълня и да кажа, че понякога се бърка срочен ТД и ТД със срок на изпитване. И в случая не знаем точно приятелката по кой член е назначена. А те ако са искали да я прекратят, можело е и сега да го направят. Едва ли срочния  е със срок 2 години.

Договорът е по чл. 68, ал. 1, т. 2 /за извършване на определена работа/

# 657
  • Сливен
Здравейте!
В 7 г.с. съм и имам въпрос по отношение на болничните. Работя като детски учител в детска градина и ми се иска през зимния период да изляза в болничен, тъй като зимата боледувам доста често. Искам да предпазя мен и бебчо. Интересува ме кога мога да изляза в болничен? Чух, че може по всяко време. Другото, което ме интересува е това ще повлияе ли на майчинството, което ще получавам? Четох за 180 дни, които се полагат, но не можах да разбера тези 45 дни болничен преди термина влизат ли в тези дни?

# 658
Здравейте!
В 7 г.с. съм и имам въпрос по отношение на болничните. Работя като детски учител в детска градина и ми се иска през зимния период да изляза в болничен, тъй като зимата боледувам доста често. Искам да предпазя мен и бебчо. Интересува ме кога мога да изляза в болничен? Чух, че може по всяко време. Другото, което ме интересува е това ще повлияе ли на майчинството, което ще получавам? Четох за 180 дни, които се полагат, но не можах да разбера тези 45 дни болничен преди термина влизат ли в тези дни?

Здравейте, аз излязох от 11-та седмица, тогава ме и записаха. Мисля, че не влизат. Като ви запишат, за да ви дадът болничен, ще ви водят “рискова бременност” или с риск от аборт, 3 дни болничен престой (това е по документи само), като през тези 3 дни не е желателно да ходите никъде другаде, те ще ви предупредят, и си ви дават всеки месец болничен, важащ 30 дни.

# 659
  • Сливен
Здравейте!

Здравейте, аз излязох от 11-та седмица, тогава ме и записаха. Мисля, че не влизат. Като ви запишат, за да ви дадът болничен, ще ви водят “рискова бременност” или с риск от аборт, 3 дни болничен престой (това е по документи само), като през тези 3 дни не е желателно да ходите никъде другаде, те ще ви предупредят, и си ви дават всеки месец болничен, важащ 30 дни.
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт