Магията на изтока - тема 68

• 23 173
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
freedoms Hug
The Asadas!
Искам да са ми съседи и да съм част от техния ентусиазъм и сърдечност.
Интересен микс от майка мед. сестра,баща,който е глава на домакинството и двама сина,които се подкрепят взаимно,за да реализират мечтите си.
Много приятен филм.Направен с нужната доза чувство за хумор, човечност и разбиране.При това без да бъде твърде много драматичен.Чудесен баланс са постигнали.Много лесно се гледа въпреки,че залагат на наистина сериозни теми като семейството,приятелите,любовта,човешкия характер и признанието.
Хареса ми,че в крайна сметка снимките не са само част от изложба,а улавяне на моменти,които искаме да помним. Също,че ни показа творческия и личностен напредък.
Земетресението от 2011 все още е тлееща рана за японците,но е страхотно как успяват да покажат обединението на общността,състраданието,човечността и импулса "да помогнем".Просто е невероятно.

Спам,но са толкова сладички Animal Heart Eyes Cat
Малки пясъчни котенца родени преди месец в Израел.
С раждането на 5-те малки броя на котките в зологическите гради става 183,а на свобода се срещат едва около 10 000.Ареалът им е предимно в Близкия изток.
Скрит текст:

# 31
  • MJF
freedoms и от мен силно Hug
Много съжалявам за загубата ти.
Кураж и здраве заедно с Белла.
На няколко пъти проверявах профилата ти при това твое  отсъствие но поне виждах активност периодично и ...

На freedoms ,Бел и дането стискам силно палци да се почуствате по-добре. Цялостно. Ама силно и двата палеца.

freedoms, значи и ти в отбора на Our Blues и My Liberation Diary. И аз съм напълно доволна от тях.

2в1, мерси Hug. Ще ги разгледам и двете.  Сон Сок Кю в двата поредни сериала , в които е на моя екран за кратко време ме впечатли приятно. Повече роли му пожелавам в киното.

И аз, и аз искам такива съседи Tuon. Големи симпатяги. Хем добри хора, хем забавни хора. Чудесна комбинация.
I See You го има с български превод онлайн, мда, пише че е от Спирита. Даже го почнах снощи, но късно и ....

След Белла и тез котаци направо мяукам вече , аз кучелюбителя Thinking .
Те като са ги развъдили е време и да ги пускат в естествени за тях ареали. Само дето не знам с това увеличаване непрекъснато на броя хора на таз планета , съответно техните първични/основни потребности, къде трябва да се дянат останалите животни. Явно само в избягваните от хората , поне засега , райони с ексцесивни условия за живот.

# 32
  • вятърничава
Tuon,много сладки ушати пухчовци!
И чудесен коментар за The Asadas!
Видя ли му оригиналните снимки на Masashi Asada, майката е 1:1 Smile

Аз да попитам за My Liberation Diary гледащите
Скрит текст:
последния епизод,разговора между г-н Гу и малката сестра в края,тя каза нещо за дете,беше някаква метафора май,но нещо се изгубих в превода и не го разбрах,та ако някоя добра душа може да  обясни Hands Pray

# 33
  • MJF
Аха, bb6, хвана ме яд че баш на този диалог се е получило "губене в превода". Даже се върнах като свърших епизода да видя пак този момент.
Скрит текст:
Не са ли го поредактирали още. Та и аз го интерпретирах по общия контекст. Тя каза че е тъжна и не повече. Въпреки неговите провокации. Той също ми бе ясен в цялата таз ситуация. Но не успя да я провокира та и на него един вид малко да му поолекне. Въобще динамиката м/у тез двамата в тази сериа се върнах да я видя пак ,след като видях целия епизод. Та за себе си съм наясно с тез двамцата, но чакам с интерес продължението за тях, защото има варианти в зависимост какъв ще е личния избор и на единия и на другия за живота им занапред.
Честно казано и в двата ми текущи кор -сериала забелязвам някакви не много типични за кор-английско преводния фронт моменти. Тоз "губим се в превода" момент се случва вече на няколко пъти и в My Liberation Diary и в Our Blues. Ако не бъркам и двата са по / на Нетфликс. Тук тъпото е че е баш на такъв интересен диалог та затова и доста го забелязах. Предишните няколко пъти ги подминах.

# 34
Мен пък ме дразни английският превод на Bloody Heart, но се примирявам, че не ми се гледа онлайн на руски.

Хайде да ви представя новата бой-група на корейската сцена - TNX. Подопечни са на компанията на Мистър Кагнам стайл - P Nation.

И песен от предстоящия японски албум на ATEEZ

# 35
bb6, много трудно се пише коментар,защото сте казали всичко за филма.Все пак дадох своите 5 цента.Филмът си заслужава всяка минута.

Шош,котенцата няма да се пуснат на свобода.Те ще бъдат изпратени в европейски зологически градини,където ще продължат да помагат за увеличаване на популацията на вида.Майката и бащата всъщност са вносни.Майката е от Франция и се казва Сабия(от арабски и означава момиче), а бащата от Швеция -Мариб(отново от арабски и означава крайна цел),но не са казали как се казват малките котета.
Скрит текст:

# 36
  • MJF
Щом им е такава мисията на тези котаци им пожелавам да са здрави и да се множат за да спасят вида си.

Като споменахме Мистър Кагнам стайл. Пускала съм го този танцов дует с тази програма в началото на сезон 2021-2022 но сега от края на сезона на световното първенсво. Мързелите в ISU не са качили отделни записи на всички, така че за всеки случай е на 2:37:47 ако не се отвори там.
https://youtu.be/oblskEqMaDE?t=9467

Така е то като ползват автоматичен превод и без жив редактор. Качество ....
Туй сериал, ама лошото е че и в политиката не липсват такива ситуации, току виж някои и до война стигнали от "грешка в превода". Не бива така.

# 37
  • София
Благодаря на всички Purple Heart Tuon, много са сладурести котенцата.

Mузиката към сериала Again My Life ми харесва много.
Скрит текст:
Сериалът е за прокурор, който се бори с всички сили срещу корупцията и огромната власт на един от властимащите, разпростял пипалата си във всчки сфери на властта.И Джун Ки е отново във вихъра си, владее бойните изкуства, може да се бие и е много умен.Дано запази живота си в края на сериала.Доста познати и любими актьори се изяват в сериала.
Това е една от песните.

И една много позната песен в изпълнение на PSY и моята любимка от MAMAMOO - Hwasa.Нещо съвсем различно от неговия стил.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 13:47 от freedoms

# 38
  • MJF
Като я няма Рос губя форма на японския фронт. Сетих се за нашата приятелка Blitz Fansub и я проверих какви ги върши. Оказа се че превежда текущия My Family и познайте какво се случи Wink
Неусетно изгледани 4 серии. Крими психологическа драма. Каста се вижда. Ниномия - нашия фотограф Масаши , след  The Asadas! | Asadake! (2020) ми "цъфна" на екрана. Сценариста познат, вкл. и в този жанр.
Скрит текст:
Голям "бизнес" се разви. Захванали са темата отвличане на хора за паричен откуп в условията на всички технически джаджи от 21 век. Неелектроните медии, електронните медии, полицията, хората които киснат 24 часа в интернет, тези които не го правят, ....
Всеки епизод завършва изненадващо. В това число и 4-ия. Финала му ме Mr. Green. То да се смее ли човек или.... никак не е смешно дефакто.

И не , не съм забравила че гледам I See You/ Kita kita. Имам готов и 5-и епизод от My Family та и двете неща следват.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 10:27 от Шошулчо

# 39
  • MJF
Пак аз.

I See You изгледан.
Мда, хубав филм. Голям езиков каламбур. През цялото време много внимавах в езиците, даже връщах на няколко пъти картината. Мнооого забавно ми бе. Освен японски, английски и тагалог ми се причуха със сигурност италиански, испански и .... Smiley , гооооляма забава. А иначе историята бе интересно поднесена. Особено след разкритията в третата третина. Разцъках кой кой е и ако го има нейде наличени като за мен бих погледанала и Homecoming
Скрит текст:
Tuon, тази заигравка с бирените кутии Сапоро ме Smiley. Главния герой бе голям чаровник. Момента който е избран и на постера на филма е Smiley. Тез филипинците да нямат фрази с пикаене ?! На много пъти имаше нещо такова. Корейците с техния тоалетен хумор а сега и тез.
В тоз момент от постера не ми убягна една заигравка с местните. Тя се избъзика , че ако така шумно яде рамен във Филипините....

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 12:23 от Шошулчо

# 40
Шош,не съм гледала толкова много филипинското и не съм запозната с чувството им за хумор.
Вина ги съм се чудила ако говориш испански и английски дали можеш да се оправиш и с тагалог?
Преди I See You гледах друго филипинско,там главните герои изтерзани и объркани разказваха за спомените си по време на диктатурата на Маркос.

Клипче за живота в Якутия.Целият канал е свързан с тази тема.
При мен е жега и си мечтая за сняг.Не чак толково много студ,ама все пак. Smile

# 41
  • MJF
Сигурно се схваща най-малко идеята като говорят на тагалог на някой с английски и испански. Аз за жалост с испанския съм до никъде но английския е отчетлив.
Мен друго ме разсмя постфактум. Като разцъках кой кой е, за  Alessandra de Rossi пише че е наполовина италианка и се Smiley щото на мен на няколко кратки момента ми се причу и италиански- аз на него реагирам. Японския в този филм бе също почти напълно понятен.
Въобще се сетих колко е забавно като се говори така, стига насреща да те разбират де. Smiley

Абе аз нали съм с лека алергия към "битовизмите на далекоизточния фронт" та тез фрази уж като хумор и то не един път....заподозрях ги силно и  тез че са в тамошния ми общ кюп Wink Smiley

Правилна тактика в жеги. И аз я прилагам редовно. Смея се на съвпадението сега , щото и аз съм подхванала тия дни  един документален точно за Якутия но по друга специфична тема - ГУЛАГ. Ще го видя и горния, при мен не е жега но не и хладно, зимата свърши, може да гледам на екран сняг Satisfied.

# 42
  • BG
freedoms, съжалявам за загубата ти!

И при мен е жега днес, ще минавам на летен вампирски режим скоро.
И да ви се похваля, че се връщам в орбита...почти. Днес смятам да почна The Love Proposal, учудващо бърз превод има при рускините, явно е грабнал вниманието им. Те като решат нещо, че си заслужава, нямат грешка за субтитрите.

# 43
Шош,японското в този филм е,че е сниман в Япония,чува се японска реч и има някои японци.Толкова.И пият японска бира Joy
Честно казано е възможно да си чула италиански и испански и още някой език.Тя работеше като гит и около нея имаше много хора.
Радвам се,че ти хареса филма.Той е определян като най-популярния независим филипински филм.

Гост,не съм го гледала,но съм гледала Toy Pathompong и се справя прилично.Между другото той излизаше с Mook,но скъсаха и сега тя излиза с Макс (на Тул).

Eто за жега
Скрит текст:
Душ,след душ...както дойде
Скрит текст:

# 44
  • BG
Гост,не съм го гледала,но съм гледала Toy Pathompong и се справя прилично.Между другото той излизаше с Mook,но скъсаха и сега тя излиза с Макс (на Тул).

Aми никак не е сгрешила  Mook, все пак на  Макс вероятно трудно е устояла  . Гледала съм я в Oh My Boss, но не съм я запомнила, вероятно защото го зарязах на някои от началните  епизоди.
Иначе за The love proposal- на мен ми харесва другия от триъгълника - Tre Porapat Srikajorn И като казвам харесва, имам предвид визуално, защото не съм го гледала в нищо досега Joy  Ще го видя как ще се представи.

Общи условия

Активация на акаунт