Магията на изтока - тема 68

• 23 330
  • 739
  •   1
Отговори
# 345

Гледах японче как прави сладкиш.

Незнам как реши,че трябва да го хапне?Това е изкуство,а не храна.
+1
И аз им се възхищавам за търпението (и умението) да творят такива красиви неща.

# 346
Ма да се беше показал тоз младеж, не само в сенките да се крие.
Не го оправдавай.Той е унищожител на изкуство и за това се крие.Това е все едно да дорисуваш рисунките в пещерата Ласко или да късаш цветята в бахайската градина.
Stuck Out Tongue Closed Eyes

При тайландците нещата са по-спокойни и няма чак такива фенски войни.Може да е заради климата или рибения сос.Незнам.

# 347
Ще пропусна почерпката Relieved. Не обичам желирани десерти. Виж, някои от другите му рецепти бих хапнала с удоволствие Yum.

Две нови драми при корейците от днес - Big Mouth и Today's Webtoon.

# 348
  • вятърничава
2в1,и аз така с желираните, обаче те са изкуство и затова само ще ги гледаме. Wink
Ако сложи и пръстен вътре, поне няма опастност бъдещата младоженка да го глътне, както често става по филмите.
Гледах му и други рецепти, момчето разбива белтъци и сметана без миксер, ето откъде са тези бицепси Hands Muscle
Tuon,разбирам,че е петък, но с тези сладкиши.... ще трябва да си понесеш вината!

# 349
Tuon,разбирам,че е петък, но с тези сладкиши.... ще трябва да си понесеш вината!
Защооооо?
Десертът е на клипче=няма излишни калории=Tuon е ангелче Smiling Imp

# 350
  • Там, където мечтите се сбъдват
Започнах Move to heaven, https://www.imdb.com/title/tt11052470/

Cafe Minamdang - 2 епизода едва изгледах. Главната героиня - нула емоции, вде едно е след жесток ботокс, нищо не излъчва. За разлика от другия фронт - там се раздават, но не знам, тя просто разваля каста. Ако имам време по натам, ще му дам още един шанс.

# 351
  • MJF
Grinning залагам на рибения сос. Климата нещо стана динамичен повсеместно напоследък.

Гледам Eve с мишока, после даже знам с какво ще продължа на кор-сериалния фронт, нещо от архива,  но сега ...за
The Last 10 Years изгледан.
Стандартен и като изпълнение и като монтаж на историята за написания сюжет. Каста преобладаващо познати и симпатични ми "муцуни"- те ми бяха интересни. Нямам забележки към твоческия екип. Има един момент във филма който не ми хареса.
Скрит текст:
Достатъчно бяха разкити образите на двамата главни герои, за да а ясни на зрителя като типажи, въпреки че нямаше много излишни приказки така да се каже , стегнато, по японски. Но все пак на мен не ми хареса когато Тя си беше тръгнала на сутринта след зимната им почивка и неговото предложение и .... Ако Той не се бе събудил, та да има шанс да чуе това което си казаха  ?! Това на фона на цялата история до този момент във филма за него , за този човек , за неговите слаби места и проблеми.
Като изключим конкретно този момент останалото бе причинно -следствено и логично.
Нашия приятел Лили Фанки тук г-н Ген- пак в ролята на житейски мъдрец Smile  , скица.

# 352
A Choo
От онзи тип филми,които няма да си спомняш след три дни,но пък се наслаждаваш докато ги гледаш ...преди да стигнеш до края.
Има всичко - приятелство,любов,романтика,спасяване на света,супергерои и хора,които не са супергерои - абсолютно предсказуем сюжет.
Всъщност филмът е сниман още 2014,но излиза чак през 2020 (заради Kai Ko Chen,който се забърква в скандал с наркотици заедно със сина на Джеки Чан ) и за това Дарън е още детенце.
Има и Vanness Wu в съпорт роля,но го играе лош.
Скрит текст:

# 353
  • Там, където мечтите се сбъдват
За тази вечер съм си приготвила един филм на Корееда, La verite, с Жулиет Бинош и Катрин Деньов. Френски, ама на Корееда, така че си го броя, че е магийка на изтока:)

# 354
  • MJF
А значи и този филм е "излязъл". Признавам че съзнателно се "мотая" и не бързам към него , защото....Първо рискувах с корейската забежка на Корееда. Преживях я Mr. Green. Той си бе в цялата си прелест. Blush. Та вече по -смело мога да се насоча и към френската му забежка. SmileWink
Какво да се прави страх лозе пази при мене BlushWink

estelliana, хайде и отзив да не забравиш тук като първи "жертващ се" сред нас. Wink

# 355
Шо, френският филм на Корееда си е типичен филм на Корееда, само дето е на френски (и тук-там английски). Гледай го, мисля, че няма да съжаляваш. Колкото до корейския, още не съм имала време да го гледам, надявам се скоро да стане.

Сега намерих какво съм писала за La verite, когато съм го гледала през юни 2020:
Гледах The Truth. Много френски филм, ако мога така да се изразя, и в същото време си има типични за стила на Корееда елементи. Добре му се е получило според мен. The Truth ми харесва повече от "Облаците на Силс Мария", от който е вдъхновен. Двата филма имат допирни точки, разбира се, но за мен този е по-добрият, по-интригуващият. Актьорската игра е на ниво, но това, предполагам, даже няма нужда да се споменава, то се подразбира. Умишлено не пиша нищо за сюжета. Само ще отбележа, че определено е от филмите, които те карат да се замислиш за важни неща от живота.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 20:51 от bell_87

# 356
  • MJF
Леле Бел, сори, няма даже и да се оправдавам Blush. Абе знам си аз че отдавна е потънал този филм в списъка ми но сега ме домързя да отварям и да видя какво що. Помня че сме го споменавали периодично и толкоз. "Облаците на Силс Мария" не съм го гледала. Смятам да подходя като към "корейската му забежка" , т.e. без голяма подготовка да седна да гледам този  The Truth.
Честно казано трудно ще се сетя кой ми е последния френски филм който съм гледала Thinking.

# 357
Аз пък не помня тогава дали друг освен мен го гледа френския филм на Корееда. Обсъждахме го и ни беше любопитно, това си го спомням.

# 358
За тази вечер съм си приготвила един филм на Корееда, La verite, с Жулиет Бинош и Катрин Деньов. Френски, ама на Корееда, така че си го броя, че е магийка на изтока:)
В първият момент съм WTF,защото съм гледала френско на Кореда и то не се казваше така.Не ме шашкайте така Smile И Итън Хоук.
Аз го помня с английското му заглавие -The Truth.
Няма значение.
Стгласна съм с Бел,че това е "френският филм на Корееда си е типичен филм на Корееда, само дето е на френски".
Дам. Кореда отново изследва дебрите на семейството.
Ироничен и трагикомичен поглед на взаимоотношенията майка-дъщеря,актриса-дъщеря и жена-жена.
Облаците на Силс Мария не съм го гледала.

Последното ми френско май е The Innocents.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 22:19 от Tuon

# 359
Това е май сериалът, за който писах преди време, Code Blue.

Лекарите имат силата да променят живота на пациентите. Могат ли обаче личните  истории на нуждаещите се от помощ да променят живота на онези, които им помагат отново да се изправят на крака?

Зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат отговора на този въпрос с разтърсващия премиерен за България японски сериал "Спешен случай", който от 6 август (събота) ще се излъчва в ефира на телевизията всяка събота и неделя от 22:00 ч.

Четирима млади и амбициозни лекари са назначени в медицински екип, който оперира с медицински хеликоптер, за да осигури необходимата навременна помощ на всеки пациент.

Във всеки епизод главните герои са изправени пред множество екстремни, сложни и неочаквани ситуации, които ще оставят зрителите пред малкия екран без дъх.

Интригуващата история на "Спешен случай" проследява още какво влияние върху четиримата лекари оказват отделните спешни ситуации и личните истории на пациентите.

Премиерният за България японски сериал ще предложи на зрителите на Bulgaria ON AIR един изключително драматичен сюжет, в който се редуват динамични сцени, неочаквани събития и обрати.

Какво се крие зад специалните мисии на четиримата млади лекари и каква е цената на храбростта на медицинските специалисти? Не пропускайте да научите в премиерния за България сериал "Спешен случай" Bulgaria ON AIR.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 09:55 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт