Магията на изтока - тема 68

• 23 274
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • MJF
Първо празнуващите за да не стане гаф и ...да се отплесна. Та по ред.

Честито на мама Мария на Рос, да  ѝ е живо и здраво името.
Честит имен ден и  на  останалите именниците сред нас.

Ред на бируто. Все пак е добре за компания и другия да пийва нещо не само да гледа и слуша. Шун гледам като хората от бутилко в чашка и т.н. .....да не подхващам омразните ми тенекийки.

Направо се Crazy като прочетох Poong, The Joseon Psychiatrist и "изненадаха приятно със самата история" обаче заподозрях от заглавието че туй ще да е нещо "с шапки" и като отворих линка познах. Жалко Neutral Face , все пак си знам че от мен зрител на такива на кор-фронта не става.
2в1 и на мен ми беше приятно да видя на екрана Lee Yoon-Ji. Хем като се загледах в биото ѝ кой знае колко не съм я гледала но съм с положителни впечатления и въобще не съм я мяркала напоследък а сега съвсем мимолетно.

Така. До тук беше "да не забравя". А сега за това дето влязох Wink
Засилих се аз като комбайн Smile с Drama Specal - а .
The Tuna and the Dolphin
Не лошо филмче. Но нещо силно ме подразни и потенциалните похвали поувяхнаха , така да се каже. Мнооого пулеща се , блещеща се и от този род ГГ напълно в кор -стил . Това ми бе твърдо в повече. Че за капак тези момента режисьора все ги даваше в много близък план и така си подписа присъдата. Гледаем но няма да хваля. Забавлявах се с включванията на Yoon Park и  Kim Soo-Jin - с тях догледах филма. Ако трябва да уточня жанра- романтика , комедия.

Miss Kim's Mystery
Жанр- крими, пародия, лека романтика . Такъв микс знаете че чат пат гледам на кор-фронта. И този път ми понесе. Нямам големи забележки. Забавни няколко момента. Става за разтоварване.

Забелязах че в горните два филма участва Heo Dong-Won. От биото му видях че е учасвал в 11-и на Extraordinary Attorney Woo и реших да си направя тест на паметта и да се сетя кой е играл но ...не се получи . Справката показа че това е епизода с лотарийния билет. Не този севернокорейския и не този на Маша и Мемока Stop Mr. Green . Та Heo Dong-Won точно в ролята на главния герой дето на края се срещна с кор-сериалния камион/бетоновоз. Мда.

My Mom's Third Marriage
Психологическа драма. Сама по себе си добра. Но и тук като в The Tuna and the Dolphin пуленето и съответното снимане на ГГ ми беше в повече. За останалото нямам забележки. Гледайки Kim Young-Ok си мислех че май много отдавна не съм я виждала на екрана и ѝ се зарадвах. Виждам че режисьора на този филм Kim Young-Jin има вече няколко филма в тази рубрика.

Thinking сори че се получи така ферман но явно музата за писане ....

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 11:47 от Шошулчо

# 481
estelliana, какво се разминахте със сценаристите Simple Smile?
И аз гледам Адамас, но за мен няма изненади. Типична "revenge" драма. Lee Kyoung Young е влязъл трайно в отбора на лошите. Последните му роли са все в този спектър.

Рос, жива и здрава да е мама.
Присъединявам се с биричката към теб и Шун Sunglasses. Не, че съм голям бирУлюбител, но ще се прежаля да правя компания на г-н Огури Joy.

Поздрав и за останалите именици в темата.

# 482
  • MJF
Ето, ето, то може и безалкохолна и пр. , важно е за компания все пак. Иначе така само да го гледате и слушате ...ще вземе да се задави.

Да бе ,  Lee Kyoung Young и аз не помня къде и кога съм го гледала последно с положителен герой все някакви крайно неприятни гадове герои.

# 483
Подарете му и ранен подарък за РД на Шун. Приерно Imp самобръсначка, електрическа самобръсначка,комплект за бръснене....

# 484
Шун не ми пречи и леко брадяв Stuck Out Tongue Winking Eye.

Шош, Lee Kyoung Young май в Misty последно го гледах в симпатична и приятна роля. Но, той, много снима напоследък. Само тази година има участие в 5 сериала, а тя още не е свършила.

Отметнах първи епизод на Big Mouth. Големи игри се заформят, но още не мога да се ориентирам кой какъв е и за какво се бори.

# 485
  • MJF
Аххха, много е вероятно този  Misty да е последната му положителна роля и на моя екран, защото аз имах една по-голяма/дълга пауза на кор-фронта а този е от преди нея 2018. Мда, Misty  съм го гледала/ изгледан.

Нали съм "именничка подробната" та като видях Jeon Kuk-Hwan в каста на Big Mouth се сетих нещо. Не съм коментирала че изгледах Eve . Мда, довърших го по едно време. До малко след средата ми държа интереса. Но последните 4 серии някъде бяха съвсем излишни, изпуснаха парата, чудеха се чак какво да дават в тях. Не се прави баш така в този именно жанр. Убиха си труда в прав текс творческия екип.

# 486
  • Там, където мечтите се сбъдват
2в1, очаквах нещо мистично да е, по-фентъзи, а не за отмъщение. Може би защото свързвах Адамас с митологичен герой или същество:) Името от старогръцката митология означава "непобедим".

# 487
Честито на празнуващите днес!

Шун не ми пречи и леко брадяв Stuck Out Tongue Winking Eye.
И според мен е добре така. По принцип азиатските мъже не ги предпочитам гладко избръснати, че съвсем на момченца приличат тогава.

# 488
estelliana, ясно Hands V.
Да, Адамас идва от гръцката дума за "непобедим", но също така е и древно название за "диамант". А нали върхът на стрелата, символ на Хесонг Груп, е диамант.

# 489
Аригато на всички. Хагу (hug).
2в1, и аз не съм никакъв бирулюбител, харесвам само лятото кока кора, сапарайту и подобни, а и панта (на корейски), хаха.

Mahou no Rinobe - епизод 5

Първо, да кажа, че наистина и аз съжалявам, че не можете да гледате заедно с мен това чудно японско сериалче от летния сезон. Днес отново ме оставиха без дъх от историята, която ми показаха. Вече не искам след пет епизода всичко да приключи.
Знаех си, че братът-беглец ще е някой известен японски актьор. И, да, вкараха...

Скрит текст:
... Мотоки Очиай като Тораноске, вторият брат.

Шо, пусни в търсачката името му и ще се сетиш кой е (гледала си го). Писала съм за него тук, в няколко мои постове през годините.

Хару вече аха-аха литва към Геноске. Ах, да я види Лемон-сан с неговия Гомо-чан, сигурно ще изревнува.
Когато имаш една отлично написана манга и екранизация по нея със страхотни японски актьори - то няма как нещата да не се получат. Всички са топ-ноч.
Да отбележа, че във фирмата, освен главните герои, има и едни образи, които ми напомнят на Мисаки-сан и Ягихара от Remolove. Страшни шемети.
В днешния епизод имаха една клиентка, която дойде много ядосана и се наложи Кеничи Ендо да я успокоява с кейки с чокорето и ичиго (ягоди), хаха. Кейкито беше страшно апетитно, облизах се.

И нещо, което ме накара да се усмихна във връзка с нещата, за които говорих вчера.
Бях пуснала Fuji TV и чакам да започне епизода на Mahou no Rinobe, но преди него върви новия сериал на Сенсей с Анчето Уатанабе Kyoso no Bannin. На финал Сенсей подари на Анчето нещо и ѝ каза: "Презенто дес.", т.е. имаш present (подарък). Вместо окуримоно - презенту, хехе.
Джапинглишът се лее от екрана.

# 490
  • вятърничава
А на виното как му викат японците?

Lee Kyoung Young в момента го гледам в Again My Life - пак лош го играе и му се получава. А бъдещият прокурор  си плете паяжината. Лесно е така,като знаеш какво ще се случи.Интересно ми е героят на Jung Sang-Hoon как ще се развие.

# 491
  • MJF
Smiley чакай Рос , че като прочетох  Мисаки-сан от  Remolove се hahaha на глас. Охх, какви кратки и малко лафове имаше тоз герой но паметни Smiley

Ааа Мотоки Очиай сравнително скоро го гледах в нещо, сега не се сещам в какво.

Ти друго да видиш какво се оказа. Аз това Aikurushii (2005) въобще не помня да съм го гледала. Вчера гледах постера, захипнотизирах го, прочетох сюжета.... пак нищо не включих , проверих че има превод на моя ресурс качен 2020 Thinking и реших , че като първа задача на японския фронт ще е да го отворя и да проверя. Ще ми просветне ли че съм го гледала или действително не съм. Ясно какво ще се случи ако не съм. Ще го мина като комета. Mr. Green

# 492
Уаин, уаин е вино. Не уайн, а уаИн и така го произнасят с ударение на "и".

Шо, мисля, че преди години гледа Aikurushii, но ще кажеш, като започнаш с епизодите.
Мисаки-сан има нов сериал, който върви в момента, превежда се на английски и се качва - Cinecon e Ikou!.
Там той е мениджър на кинокомплекс. Пак си е същата скица. Можеш да го погледнеш и да се посмееш с него. Прехвърлям епизодите, най-вече сцените с него.

Yukionna to Kani wa Kuu - епизоди 6 от 10

Това е сериал, който се излъчва в момента и мислех да го пропусна, но онзи ден реших да го прегледам.
Уж само преглеждане, а изгледах набързо шестте излезли епизода.
Започна с опит за самоубийство и докъде стигнахме... И аз не повярвах. Интересен е, по манга и със сигурност историята ме понесе по течението. Препоръчвам го, а и епизодите са по 25 минути. Превежда се на английски веднага (в скрита група), но съм и почти сигурна, че рускините също го превеждат, заради Дайки.

В пети епизод, когато пристигнаха в Хакодате и отидоха да обядват, си поръчаха кацу ика одори-дон/ katsu ika odori-don. Това е така наречено ястие с танцуващото живо калмарче.
Виждала съм и на други места това ястие и отново ми призля.
Това е живо калмарче, сервирано върху нудъли или ориз, а когато го полееш със соев сос то реагира на солеността и започва да си мърда пипалата и оттам "танцуващо".
Ще го сънувам. И двете калмарчета в купите им бяха с големи очички, мърдаха.... Тия откачени азиатци, които ядат всичко, което плува и не е подводница и всичко, което лети и не е самолет.

Ето го едното...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 20:07 от rossonera

# 493
Ядат живо калмарче?

# 494
Да, ужасно е.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт