Магията на изтока - тема 68

• 23 271
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Принципно гледам да не се бъркам в хранителните предпочитания на хората,ама това е ....

Понякога си взимам пакетчета с чазуке (май така се казва) слага се на ориз и се залива със зелен чай.Има  вегетариански, но има и с риба.Не е фатално зле.

# 496
  • вятърничава
Ееее, Tuon, влез в час! То това е стара мода вече!
Ще си налея чаша уаИн (биру по ме кефи като дума), за да "преглътна"  очичките.
Тези японци наистина ядат всичко сурово - освен рибата сашими, морски таралежи, сурово пиле Scream

# 497
От скоро ни ги внасят. След единия локдаун започнаха да ги предлагаха като закуска.Дори не всички видове, защото тези със скариди няма никой да ги купи.

# 498
Скрит текст:
Корейците как си плющят и те сурови октоподчета (сан-накчи), ай, ай... Гледала съм ги в много мокбанг-предавания (за храна).

Японците имат и едно "ястие" - басаши, сурово конско месо нарязано на тънки парчета.
Aко стигнем и до китайците съвсем ще се отвратим....

# 499
Скрит текст:

Японците имат и едно "ястие" - басаши, конско месо нарязано на тънки парчета.

Точно това ястие гледах скоро в някакво кулинарно предаване.
Скрит текст:
На мен ми идва в повече и недопеченото месо, което консумират в някои западни държави, да не говорим за напълно сурово.

# 500
На мен ми идва много въобще готвенето на месо,но всеки да си яде каквото иска,ама поне да не е живо.
Щом ги влече.
На мен ми се налага да правя кутия за училище на дребното и съм се абонирала за някаква японка,която прави бенто.Има добри идеи.
И като сме на храна,бях си взела вегетарианско кимчи(без рибен сос и пастата със скариди),ама пак си мирише и е гадно.
Вероятно си зависи с каква храна си свикнал.Ако трябва да избирам ще се спра на мароканско или етиоско,а не на японско или корейско.

# 501
  • MJF
Грижите се аз чревоугодника днес да не преяждам. Мисълта нещо да ми мърда в чинията, еле пък в устата, ....пфу Unamused, намаля ми апетита. Мерси за което. WinkSmileHug

Ок, сложих ги за проверка Cinecon e Ikou! и Yukionna to Kani wa Kuu.

Dreamers
Пробвах го. Не е за мен.

The Long Good-bye
Психологическа драма. Нямам забележки, гледаем.

Остана само още един филм от Drama Special-а 2018 да пробвам/видя. Но дори и към момента от 9 филма 8 "гледам" е добър резултат за рубриката. Уплашили са се Mr. Green , че ме губят като зрител, след един предковиден сезон дето я имаше един от 10 "гледам" я не, помня го аз тоз момент. Туй добре. Wink
Този дето ми остана последен за проба So Close, Yet So Far нещо не ми вдъхва доверие с този спортен фон, то и затова ми остана последен.

# 502
Забравих Blush
Загледах корейската версия на Money Heist
Мислех,че ще пеят  Bang Bang Bang,защото едва ли Bella Ciao им се вписва.Изненада.Корейската Токио е северно корейка и фенка на BTS. Joy Joy Joy
И това е само началото...

# 503
  • вятърничава
Все се чудя тези костюмари по последна мода - корейските бизнесмени на какво миришат след като хапнат в ресторантите със скара и допълнителна порция кимчи, нали е с чесън.

Имам теория за корейските версии на японски сериали: вземат хубави продукти, слагат ги в голям леген,  мажат обилно с корейска паста за кимчи и воала, накрая често  се получава корейски тюрлю гювеч.

Корейската версия на Money Heist и аз се каня да я гледам. ММ е фен на испанския сериал и покрай него изгледах няколко епизода от сезон 1.

# 504
Правила съм преди години кимчи. Няма такава воня.

Хапна рамен (много апетитно изглеждаше, но бих му махнала водораслите) в 33 градусова жега, сгъна си хавлиите и сам сглоби новата си етажерка за книги. Браво. Санг намджа, санг (истински мъж).

# 505
  • MJF
So Close, Yet So Far
Все чаках да обяснят защо така се държи ГГ а наближи и края на филма. Имам забележки към творческия екип. Градиха образ и накрая .....Нещо като нищо стана. Язък. Жанр психологическа драма.
Така привърших рубриката за 2018.

Първия филм от 2019 ми хареса. Също жанр психологическа драма.
House of the Universe но в ютуб е качен с името Home Sweet Home . Добре са се справили всички, нямам забележки.

# 506
Одавна не съм писала,но сега не се сдържах.
Един филм по истинска история М.Бътерфлай https://m.imdb.com/title/tt0107468/mediaviewer/rm2883856896/
Чудесна игра на Джереми Айрънс,неочакван край.Не четете предварително историята ,за да се изумите накрая.
Всъжност гледах "Стани богат"  и от там искочи историята с китайския шпионин,който бил оперна певица.
Иначе и покрай това стори е изникнал и изразът:Номерът на китайката.
Приятно гледане!

# 507
О, гледала съм го преди десетина години сигурно, страхотен е наистина. А може би просто съм голям фен на режисьора и на Джеръми Айрънс и съм пристрастна.

# 508
О, гледала съм го преди десетина години сигурно, страхотен е наистина. А може би просто съм голям фен на режисьора и на Джеръми Айрънс и съм пристрастна.
И аз така!

# 509
  • вятърничава
ross, гледам Yukionna to Kani wa Kuu - бива си го, харесва ми, даже се дразня, че ще чакам до септември за последните епизоди. Той ми направи много добро впечатление, не си спомням да съм го гледала до сега, не съм го и проверявала все още. Всъщност и Тя ми харесва и много добре си партнират и им се получава химията. Ще следя до края, още повече, че сега започва интересното, стигнаха до Хаккодате.Ей това е, няма дейту. Няма време, по същество. Много ми е интересно как ще завърши всичко.

Общи условия

Активация на акаунт