Магията на изтока - тема 68

• 23 269
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • MJF
2в1, спокойно може да се види епизод 15 на "Адвокат У"[/url].
Скрит текст:
Почти цялата серия бе правен казус. Добре че не забравиха адвокат Jung , въпреки че е в болница. Тези моменти бяха от изцяло положителните Smiley , въпреки сериозния тон. Този другия старши адвокат се видя какъв мухльо е някъде из предишните серии но в този казус -  егати мижитурката, подлец. Разгеле към финала и адвокат Kwon с адекватно включване.
Признавам че не вникнах много дълбоко в казуса, там като задълбаха в алинеите и сие дадох почти пълен отбой но същината ясна. Ясно и как за 16-и "ще съберат" нашата У и сие с майка ѝ, че и с брат ѝ, който остава да видим като нея ли е или е само "зомбиран компютърен тийн".
Нещо което и тук ми "избоде очите". Как да го кажа най - кратко Thinking - крайното роболепие към старшия , към ранга, към ментора, към висшестоящия. Просто потресаващо в много моменти на далекоизточния фронт. Голям проблем.
И втори дразнещ момент- как пишат сценаристите нещата в романтиките. Хубус разделил се романтично събран дует , не много окончателно. И значи при бедствена ситуация, извънредно положение няма да си помогнат един друг въпреки , че знаят слабостите си и е наложителна намеса. И други казуси от този род. Как не им омръзват крайности Tired има безброй нюанси за които.....  

A Child Saw 2019
Психологическа драма и human drama. Само това на финала с майката не ми много хареса.  Останалото беше много добре. И този филм в ютуб е под друго име качен от самата телевизия - Rural Outcasts
Като проверих Tae Hang-Ho възникна допълнение на скорошния въпрос на bb6 за тези телевизионни филмови рубрики и моето твърдение че са от няколко тв.
Та ето и останалите:
Drama Festival на  MBC 2013
Помня че тези съм ги изгледала от до , вкл. и "шапковите" Smile
Drama Stage на NTV

# 511
  • MJF
Aikurushii (2005) се оказа гледан назааад във времето. Първи епизод отворих, Smile се с познатите муцуни до една. И "загрях" че съм го гледала май , не по нещо друго а по двете музикални теми. Първо "реагирах" на Ben и се разпях, след малко прозвуча и другата музикална тема и вече събрах ентусиазъл за търсачката тук. Дискутиран  обстойно назад във времето. Satisfied

2в1, смело може да си довършиш Extraordinary Attorney Woo, мина се без трагизми, един вид "много шум за нищо" се получи финала и туй за нас е добре Mr. Green
Скрит текст:
Друг е въпроса че се получи плоско финала. Така да го кажа.
Моята теория е че до 12 вкл. са имали предварителен сценарий както трябва. После обаче нещо се е случило и са им казали да променят нещо. Докато пишат 15-16 ни дадоха 13-14, който за мен са 2 епизода без сценарий, гръмко казано но не далече от ....картината. Както и да е .
На мен лично първите 12 серии ми харесаха, като за кор. фронта - много ми харесаха. Адвокат У, адвокат  Jung  и адвокат Choi мога да ги гледам и 16 серии в техните взаимодействия източник на доста Smile . Адвокатски сериал с тез тримцата на куп щеше да е много готино.
Мярнах в ресурса дето гледам някакви приказки че щяло да има сезон 2. Хм, само ако е с любимата ми троица. Аз за моя вариянт финал получих намеци в 16-и.
Скрит текст:
Почна го бившата съпруга на адвокат Jung. После в разговора с У за дилемата обществена справедливост/ интереси на клиента, той ѝ/ни пропомни двата казуса , които показаха ясно вътрешните усещания на У по въпроса. После на вечерята към края дето се събраха в ресторанта всички симпатяги също се подхвана разговор за ....моята идея - тез тримцата да си направят обща практика. Без адвокат Kwon Naughty  
Чакам те, не бързай. Сега толкоз, че дълго стана а имам и филм.

Understanding of Social Dance
Жанр психологическа драма. Бива.
Но като довършила сезон 18 и почнала 19 нещо ми се натрупаха не много симпатични ГГ. Какво имам предвид. ГГ в Understanding of Social Dance, The Tuna and the Dolphin, So Close, Yet So Far и  My Mom's Third Marriage до една ме раздразниха с едно и също нещо. По сценарий нито една не е тийн, всички постпубертетни. Но нацупени, дръпнати, не умеещи да комуникират с околните като хората, пулещи се и от този род и света им крив за всичко. Ама точно като " класически ранен тийн" за да не кажа "детската градина" а на екрана .... Tired
В Understanding of Social Dance особено се hahaha на включванията на Baek Ji-Won - тук в ролята на учител по танци. А и Kim Sun-Young мимолетно но весело на екрана.

# 512
Money Heist: Korea - Joint Economic Area
Мислех,че ще е по-зле.Не е на нивото на испанския,обаче.Мисля,че ако оригинала не е гледан ще е по-интересно.Ако някой ме попита е по-добре La casa de papel да се види.Поне първия обир.
Липсва тръпката,защото знам какво ще се случи,но оценявам факта,че не е пълен копи-пейст.Има добавено и премахнато,вероятно,за да е  да стане по корейски,което не е задължително лошо,но и от него има.Героите също са леко променени,за да се впишат в тази действителност.
Някак си действието се развива по-бързо и разказването на отделните истории е кратко и прибързано.В един момент осъзнах,че почти нищо незнам за някои от героите,освен защо си избират тези прякори.Имам късмет,че съм гледала оригинала и знам кой ми е любимец. Липсваше ми оригиналния El Profesor,който тук беше някак си по-мек.Найроби-също. Берлин - бива,макар,че не е този психо Берлин.Обаче Денвър и Стокхолм не ме дразниха толкова.Лисабон се доближавай най-много до оригинала.Токио не ми хареса,Рио-бива.Москва - копае някъде.Знам,че Осло и Хелзинки ги има,защото в началото ги показаха.Някой,дали пропускам?
Явно в някаква паралелна вселена,защото Северна и Южна Корея са обединени и обират общия им монетен двор.
Също и как разделиха сезон 1 на две части.Разбирам защо,но не ми харесва. Особено за римейк,ако някой го е харесал винаги може да си пусне оригинала и да види какво ще стане.
О,да и липсата на партизанската песен.

# 513
  • вятърничава
Jung Il Woo в новия му сериал "Good Job" .

# 514
  • MJF
Ча Чи Су / Jung Il Woo много вариабилен като гледам горе Mr. Green

Като разглеждах  Baek Ji-Won видях че и JTBC  имат рубрика телевизионни филми JTBC Drama Festa Smile

# 515
Jung Il Woo в новия му сериал "Good Job" .
Не. Good Job,че и петъчно беше в 49 Days Stuck Out Tongue Closed Eyes Това с дрехите не се брои.

# 516
  • вятърничава
Joy

Kong Hyo-Jin ще се омъжва през октомври за Kevin Oh.
Стягайте Wear Dress и Wear High Heel ще се ходи на сватба в Ню Йорк 😮

# 517
Най-после гледах Broker. Определено има сходство с Shoplifters и бих казала, че сюжетът е леко предвидим, но въпреки това филмът е добър, актьорската игра е на ниво. За мен Корееда е майстор на финалния кадър и тук за моя радост отново не изневерява на себе си. Краят на един филм обикновено дава отговори на по-рано поставени въпроси, но при Корееда тези последни секунди всъщност пораждат нови въпроси, разпалват въображението и подтикват към размисъл. Това е едно от нещата, заради които толкова го харесвам като режисьор.

# 518
  • MJF
Бел, повече от съгласна съм за финалите на Корееда.
И тук особено финала е това, което те оставя като зрител на края Thinking мислещ, впечатлен, размислящ по повдигнатите теми и ситуации. А тук една камара герои, които ми се искаше да прегърна  финално до един по различни причини.

Какво забелязах?! KBS TV "ги е хванал запека" също. Освен още един филм от 2019 друго не са качили на ютуб канала си от Drama Special Tired . В моя ресурс е качена цялата 2019 но без грам превод. И 2-3 спорадични филма от 2020 и 2021 с превод и подозирам защо. И толкоз. Rolling Eyes а така добре се бях засилила в рубриката.

# 519
И аз гледах Broker
Актьорският състав е страхотен.Имам сънтимент към  Kang Dong Won заради много любимия ми Vanishing Time: A Boy Who Returned.Също и Song Kang Ho,който участва  в редица страхотни филми,също и Bae Doo Nа. С актьорите нямам никакъв проблем.
Не обичам филми на подобна тематика.Всъщност мислех да го оставя още в началото, след сцената на гарата,когато полицаите я изгубиха сред дрехите.
Това е бавна история.Принципно това не ми пречи,но като се има предвит,че не харесвам основната тема ми се стори протяжно бавен.Втората половина на филма беше по-добре. Всъщност това не от този тип емоционални филми,които ще ви стегнат сърцето и ще ви накарат да плачете.Още в началото зрителят е подготвен за тъжен край.Дори не съм сигурна дали тъжен е точната дума. Няма изненада и ОМГ,това не го очаквах.
Ние сме хора и правим грешки.Бедността не е оправдание.Всеки носи отговорност за постъпките си.Добрите желания,не променят факта,че извършваш престъпление.Всяко дете заслужава семейство и обич.Всяка жена може да бъде майка.Мисля,че това са основните идеи застъпени във филма.
Всъщност ми хареса,че филмът не дава присъда на никой.Мисля,че това е типичен похват на Корееда.Дава представа за героите,обстоятелствата,различните гледни точки,не очертава ясни граници за добро-лошо, правилно-неправилно,черно и бяло,защото в повечето случаи истината е някъде посредата.Също усещането за прошка и ново начало.
Не е най-лошия филм (който някога съм гледала,защото съм гледала Lobster Man from Mars), но със сигурност няма да го препоръчам ако някой ме попита за филм на Корееда.

# 520
  • MJF
Хващам се за последното изречение горе . Това определено е  от филмите с натрупване , за зрители запознати вече с творчеството на Корееда. Не е за първо запознаване с него.
Thinking интересно ми стана кой ми е бил на мен въобще първия филм на Корееда. Помня че изгледах няколко почти анблок , от тези които определям като "ала братя Мормареви" но кой ми е бил първия  Thinking
Корееда го уважавам че е в крак с времето , усложнява се  , разнообразява се  и  ме изненадва редовно и приятно.

Goodbye B1 - психологическа драма. Лесно изгледан. Той е и последния преведен качен в ютубканала на KBS от рубриката 2019.

# 521
Всъщност става за запознаване с Корееда - не е твърде тежък за гледане,героите са умерено приятни,полицаите внасят доза разтуха,краят може да се приеме за позитивен,но пък е истински. Просто не ми е любимия негов филм,но пак казвам - основната тема е нещо,което не обичам да гледам на екран.
Моят първи Корееда филм е Air Doll, то и за това харесвам Bae Doo Nа.

# 522
Аз гледах първо Like Father, Like Son и определено го препоръчвам за запознаване с творчеството на Корееда, както и Still Walking. Air Doll със сигурност ми е най-любим, много харесвам и The Third Murder. Broker не е труден за гледане, но съм съгласна с Tuon, че темата е по-специфична и в този смисъл и аз не бих го препоръчала на някой начинаещ зрител на Корееда.

Днес гледах и Tokyo Family (2013), отдавна се канех. Хареса ми. Обстановката, познатите лица... Наистина се почувствах сякаш срещам близки, които скоро не съм виждала.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 20:06 от bell_87

# 523

Ако не е, че са BLACKPINK едва ли песента ще получи такова внимание Smirk.

Шоши, приключих го Extraordinary Attorney Woo. Доволна Hands Thumbsup. Добре, че не се оправдаха предположенията ми да задълбаят във взаимоотношенията "дъщеря-майка" и да ни поднесат за финал някаква всеопрощаваща боза.

Доста насилие, и психическо, и физическо, в последно излъчените епизоди на Адамас, Big Mouth, Café Minamdang и Alchemy of Souls. Сценаристите май са пили едни и същи хапчета Joy.

Рос, след баткото О Мин Сок оженихме и Юн Ши Юн и остна само най-малкия брат в It’s Beautiful Now. Бебевалежът и той е на лице. Ама има още 8 епизода до края, та като нищо да вкарат някоя смъртоносна болест за някой от възрастните, че то иначе няма да е корейска семейна сапунка Rolling Eyes.

С Like Father, Like Son беше и моят първи досег с Корееда.

# 524
Изслушах песента на BLACKPINK.В тази и може би в предишната им има близкоизточни мотиви.ОК.В подходящо настроение мога да си пусна Омер Адам (мизрахипоп музиката е много популярна,то ако няма подобни ритми каква музика е Rolling Eyes),но защо е в корейска поп песничка?
Може би е екзотично за онези геогравски ширини.Брррр

Общи условия

Активация на акаунт