Магията на изтока - тема 68

• 23 207
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Мисаки-сан е общо 13 епизода. Утре ще излъчат 10-ти, така че се включваш вече текущо до финала на 26 септември. Ще си чакаш понеделниците, а след това ден-два-три за превода на английски.
За преводачът имаш право. И аз съм виждала някои несъответствия, неща, които ме дразнят, но... Нов е, появи се миналата година. Личи му, че няма голям опит. Не се е представял официално, но го подозирам, че е някъде от Филипините или Индонезия.
Иначе е много бърз в преводите и най-често взима такива проекти (кратки като времетраене).
Ти се радвай, че изобщо има превод на английски, без мрън-мрън-мрън, че виждаш колко сложно става за теб гледането на нови японски сериали.

Пийни си едно корейско...

# 616
  • MJF
Мда, поправям си автоматично на ум английския, толкоз автоматично че в повечето случаи не се и усещам та  така, не е болка за умиране. Бива. Гледам, коригирам на ум, мълча и точно и това си повтарям от време на време  "пак, добе че го има" , " с къде , къде по-лоши преводи съм гледала"... и сие.  На всичко съм свикнала WinkSmile
Най ме забавляват във всеки епизоди разговорите м/у Шибуи и почасовия младеж Мацумару hahaha

# 617
  • София
Аз в момента гледам If You Wish Upon Me, за хосписа,много тежък филм,
Скрит текст:
а и снахичката ми почина преди месец от рак, три години се бориха със сина, той си я изгледа до края у дома.
The Good Detective 2,  изгледах снощи и  един филм Collateral, разкошен, с много сладко и красиво момиченце в главната роля и с моя любимец Sung Dong Il.  Чакам да свършат ,да ги изгледам наведнъж Big Mouth  и Adamas .

# 618
  • MJF
Тайна, радвам се да те "видя" отново тук. Иначе редовно се храня у теб в кулинарната тема, то чушки, то патладжани ...и все  благини и вкусотии с тях и покрай тях.

Съболезнования за загубата ви. Кураж на цялото семейство.

Lighting Up The Stars (2022)
Мда, симпатичен филм се е получил.
Мда, детето се справи много добре с различните емоции.
Хайде ще се включа повече след обещания коментар.
От това което виждам за човека филм Jiangjiang Liu в imbd  това е дебют.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 20:50 от Шошулчо

# 619
  • София
Тайна, радвам се да те "видя" отново тук. Иначе редовно се храня у теб в кулинарната тема, то чушки, то патладжани ...и все  благини и вкусотии с тях и покрай тях.

Съболезнования за загубата ви. Кураж на цялото семейство.

Lighting Up The Stars (2022)
Мда, симпатичен филм се е получил.
Мда, детето се справи много добре с различните емоции.
Хайде ще се включа повече след обещания коментар.
От това което виждам за човека филм Jiangjiang Liu в imbd  това е дебют.
Шошулчо, благодаря! Тежко е, но на сина му е най-тежко.Още не можем да повярваме,че я няма.

Гледам в подписа ти, и ти гледаш сладурчето Мансур.

# 620
Тайна, прегръдка от мен!

# 621
Тайна Hug

Ji Sub официално има инста профил. Тук.
soganzi_51 - е комбинация от прякора му So Ganzi(ganzi означава готин) и неговата агенция - 51k.
Качил е само една снимка (все пак от днес е активен),която е от времето му на модел.
Скрит текст:

# 622
  • MJF
Тайна, Мансур е моя жив мечо Пух WinkSmile. Редовния у дома "Лека нощ, деца" буквално и преносно. Големи фенове сме на  него и цялата му команда плешиви двуноги вече няколко години .

What a Man Wants   / 2
За забава направен и аз се позабавлявах с тези добре познати ми 4 муцуни Smile . Нямам забележки. Грешка - 6 муцуни, просто Jang Young-Nam    и Ko Jun имат по-малко екранно време.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:43 от Шошулчо

# 623
Шош,ти гледала ли си Lunana: A Yak in the Classroom? От Бутан е.Обръщам се към Шош,защото знам,че гледа от там,но ако някой го е гледал да не си мълчи.
Чистя си филмовия списък много упорито,но за този се чудя как е попаднал там.Звучи много мой,но нямам никакъв спомен как е попаднал при мен.Thinking Защо ли че чудя Joy

# 624
Шо, исках да ти кажа, че буквалният превод от китайски е "Важните неща в живота", а Lighting Up the Stars е за англоезичния филмов пазар. И двете заглавия ни ги разкриха точно и ясно по време на тези два часа.

Този филм ме накара да се смея и да плача. Силни емоции, много чувство и най-вече човещина.

Скрит текст:
Детето и неговата любима баба с нейните безценни съвети за живота...
Сцената, в която то разбра къде всъщност е "отишла" баба му и в какво се е превърнала...
Моментите, в които се опознаваха със Санмей и започнаха да се привързват един към друг - той, като баща, а тя към него като мъж/ баща, на който може да разчита за всичко...
Но моментът, в който я изненадаха с торта и възстановяването на файловете от детския смарт часовник и вмъкването им в любимото ѝ тигърче Бобчо, за да може тя да ги чува постоянно... Е, тази сцена направо ме потопи. И моите сълзи потекоха, заедно с тези на детето.
Същото беше и при финалната сцена, когато тя се появи и извика "Сан гъ", а той хукна бесен към нея...
Отделно и отношенията на Санмей с баща му (аз искам същото за себе си, фойерверки на самия финал), приятелите му (сладкия шишко и жена му), съседката със залата за сватбени тържества и още, и още...

Много силна роля за мъничката Янг Ън Йоу. Китайско бижу. Убедителна във всяка една сцена.
Ако видиш Джу И Лонг (главният актьор, който изигра Мо Санмей) в друга роля, например в съвременен сериал, съм абсолютно убедена, че няма да успееш да го познаеш.
Тук, освен че беше с много къса коса, а обикновено е с по-дълга, но и във всяка негова роля на малък и голям екран е толкова различен, толкова версатилен, че нямаш никакъв шанс с него.
Той е един от големите ми китайски любимци.

It's Beautiful Now - епизоди 45 и 46

Скрит текст:
Сценаристката реши да докара рак на черния дроб на сватята.
Побъркаха я тази жена. Цял сериал не ѝ дадоха мир. Първо помагаше на дъщеря си да се разведе с онзи мазен тип, подкрепяше я, изживя и нейната драма. След това мъката с осиновителката ѝ, свекърва ѝ, драмата с откриването на истинския ѝ баща, а на финал, когато нещата за нея се наредиха и беше истински щастлива (разбра, че ще има и внуче) и айдеееееее - рак.
Защо да ѝ е хубаво в оставащите четири епизода до финал, като може да мине и през една трансплантация на черен дроб, мм?!?

После ще гледам Mahou no Rinobe епизод 8. Да си доставя дозата японско удоволствие в началото на седмицата.

Tuon, а ти последва ли твоя любим оппа в IG, мм?

# 625
  • MJF
Мне, не съм го гледала Tuon. Но звучи като за проба. Цял як  в класната стая. Smile

# 626
Tuon, а ти последва ли твоя любим оппа в IG, мм?
Не.
Ама следвам Катерицата.
Имам корейщина в Инстаграма си - Дракончето, ТОП и май това е.

Шош,ще го видя и аз.

# 627
  • MJF
Ок, ще ходя да го търся този Як да видя дали го има като за мен.

С Рос сме писали едновременно преди  и сега виждам последния ѝ пост.
Мда, топъл, човешки филм е "Важните неща в живота"/ Lighting Up the Stars
И от мен изтръгнаха повече емоции на няколко пъти - тези сцени които си изброила до една.
Скрит текст:
Психологическата нишка не беше никак лоша. Добре дадоха достатъчно детайли. Взаимоотношенията Санмей-детето, Санмей и другите двама - мъжа и жената които се ожениха на края - общо тез тримата и детето. Санмей-баща му-сестра му. Санмей-биологичната майка на детето. На фона на тази цялата нишка живот-смърт-жизнен цикъл, която върви по дължината на целия филм с това занятие на главните герои.
На мен ми бе в повече крякането от дамския състав, особено лелята на детето. Целия тоз "китайски фалцет" e в повече за моя слух, но както знаем туй има решение- гледане почти без звук Wink а и аз дозата китайски скоро си  я взех с филма с прасе в заглавието.

Ако Jiangjiang Liu ми бе спестил "китайския фалцет" щеше да пиша още една точка отгоре при оценяването на филма , но и без това му дадох достатъчно висока оценка в imbd, вписвайки си го там в тефтера.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 19:40 от Шошулчо

# 628
Днес блиц обяви кои японски сериали ще превежда от новия есенен сезон.

Много се зарадвах на заглавията, които е избрала, защото и двата сериала са в моя японски списък от октомври. Това са новия сериал на мосю Ямазаки с участието на наш Лемон-сан - Atom no Ko, както и сериалът на голямата ми любимка Цубаса Хонда, която ще се прави на чистачка, готвачка и перачка на Фумия Такахаши и неговата бой банда в Kimi no Hana ni Naru. Тук ще имаме заигравка на анего с крехко агнешко.
Помниш отлично Фумия Такахаши. Той изигра братчето на Юрико Йошитака в Saiai.

Тийзър на Atom no Ko

И тийзър на Kimi no Hana ni Naru

Tuon, махай го катерицата, добавяй аджошито, макар че то и катерицата отдавно е аджоши, ама...

# 629
  • MJF
Eми благодарности на Блиц, че и цели 2, че и явно са "гледам". Аз проверих какво превеждаше "сега" но нещо жанра и описанието не ми вдъхнаха доверие и въобще не съм и надникнала във въпросното. Blush сега ме мързи да "ровна" за името.

Tuon, този як има оскарова номинация. Има го за мен.

Общи условия

Активация на акаунт