Магията на изтока - тема 68

• 23 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Шо, Мияви ще е гадът в Hell Dogs, но на него му и отива, а сенсей малко пообъркан в главата, да, но все пак от страната на добрите, т.е на Джуничи Окада.

Сенсей не го давам за лоши роли. Обичам го така и само така.

# 721
  • MJF
Оооох, таткото на Моне е един път Satisfied. Първо таткото , дядото и сенсей без думи в началото на епизода. После таткото - сенсей двамата един до друг на маса и тез пусти стриди. За финал таткото и шефа на Моне.
Mr. Green

# 722
Three Bold Siblings - епизод 2

Еее, голям зоопарк са роднините на Той (героят на Им Джу Хуан), но майка му е готина, поне това. Втори епизод ми беше по-забавен от първи, а и имаше много действие, така че ще си го разцъквам в почивните дни.
Харесвам Хана и Джу. Винаги съм ги харесвала като актьори, а и Джу ми е още по-симпатичен, защото е от най-близкият кръг приятели в живота на моята корейска любов.

Mahou no Rinobe - Финал

Край. Ще ми липсва този чудесен японски сериал, който горещо препоръчвам на всеки, който обича и милее за японското кино и тв сериали.
Сериал в типично японски стил с толкова много позитивизъм, симпатични герои, забавни/ комични ситуации, остроумни диалози и многооо, многоооооо добри примери, поуки. Голяма японска човещинка и логичен финал. С голяма усмивка на лице се разделих и аз с историята и всички герои.
Истинска магия (mahou) беше този сериал. Обновлението, ремонтите, които правиха на домовете на хората - променяше и живота им. Това наистина е магия. Нов старт, ново начало за нещо по-добро.

Ето ви нещо за хапване от Мо Санмей а.к.а Джу И Лонг.
Шо, позна ли го? Тук е с по-голяма коса, а ти не си го виждала така. Рекламата е от неговия Weibo-профил.

И щях да пропусна....
Днес е финалът в Япония на Мисаки-сан в синеплекса. Да не забравиш.

# 723
  • MJF
Без подсказка нямаше да се сетя лесно но гласа е неговия.

С bb6 ще си чакаме от някъде да се пръкне Mahou no Rinobe  и за нас простосмъртните.
Wink

Нарочно реших да си оставя последните 2 серии на Мултиплекса/ Мисаки-сан за анблок гледане. Щото след голямата доза смях в 10-11 очаквам финално конструктивен драматизъм.

# 724

С bb6 ще си чакаме от някъде да се пръкне Mahou no Rinobe  и за нас простосмъртните.
Wink

Бройте ме и мен.

# 725
На мрън-мрън Шошулчо пак ще му хвърля укивата (спасителния пояс).

Взимай субтитрите. Сингапурецът ги качи днес в subscene за такива като теб - свободно.
Обаче, те са правени само за raw-файловете на Хикари Райдърс, а те се свалят малкоооо по-сложно и трябва да ти обяснявам. Само през Гугъл драйв (и дано антивирусната ти програма не ги засече) и след като ги свалиш на компютъра си, трябва да ги изтриеш от профила си в драйва, че задръстват хранилището, а са по 1 ГБ-1,5 ГБ.
А може и да изчакаш някой друг ден, докато тарикатите от онлайн-сайтовете ги грабнат и напаснат буквите за другите видео файлове.
Скоро ще гледаш сериала, със сигурност. Щом преводачът освободи и качи субтитрите, те ще достигнат и до всички вас.

# 726
  • вятърничава
Wink
Бройте ме и мен.
Така,така....повечко е по-весело.
Мо Санмей а.к.а Джу И Лонг по-слаб, с по-дълга коса,но и аз го познах.Ако беше потъркал глава с ръка /оня характерен жест във филма/ веднага щях да се сетя.

Догледах Again My Life /имам единствено забележки към финала на финала, ама корейско/, също Love Generation с Кимура.Скоро Рос го беше споменала по повод рейтингии т.н. и осъзнах,че скоро не съм гледала нещо с него и ми липсва.Много го харесвам във всичките му възрасти,но с удоволствие гледам старите му сериали.
Yukionna to Kani wo Kuu мислех,че е 10епизода, те били 12,та ще чакам развръзката.
Juror 8/Заседател №8 - не е лош филм,но не е и шедьовър.Доста познати лица.
Park Hyung Sik сладур, добре се справя.

# 727
Mahou no Rinobe го има за сваляне и тук. Първите линкове са точно за raw-версията на Хикари Райдърс.

# 728
bb6, в събота гледах финала на Yukionna to Kani wo Kuu. Само да знаеш, че на финал никой не се самоуби, а всичко завърши по японски позитивно.
На мен ми дойде малко прекалена историята, в стил Осаму Дазай (Дазай е краен за мен, чела съм неща от него), но като цяло и заради финала, го пиша прилично японско заглавие

# 729
  • MJF
Бел, ще си чакаме ний. Wink
Ахха , ето значи защо вчера като гледах волните момичета в Острава на леда , не прескочих представителката на Сингапур. Ето, ето, връщат ми жеста. Wink
Шо хапна в готварския току що, хем се сетих че мога да хапна и още една порция от една мусака с тиквички и за Tuon. Щото ме стресна скоро с едно писане за храненето ѝ . Та за всеки случай, да не е гладна.
Хъх, какъв постер има тоз Yukionna to Kani wo Kuu

# 730
  • вятърничава
Ха,ти слънцето рак ако видиш Wink
Рос,началото беше интригуващо и енергично, към средата вкараха нови персонажи,последните епизоди изпаднаха в летаргия.Ще го догледам,защото искам да видя как ще завърши историята. Двамата главни ми харесват.

Шо, редактирам заради теб.Тъкмо да напиша,че хапването в готварския не застрашава стройните ни тела и се сетих как снощи след като видях снимките на Рос, аз вече вечеряла и сита се наложи да направя набег към хладилника.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 15:42 от bb6

# 731
Хаха, Шо, ти ги ядеш само с поглед моите манджи. През екрана.

Аз тази вечер ще се посветя на Мо Санмей и филма Embrace Again.
Отлагах го този филм с негово участие, защото е за Ухан, К19, многооо китайска пропаганда, но днес ще рискувам, защото нямам нищо за гледане в понеделник, след като Mahou no Rinobe приключи.
А и нали самият Джу И Лонг е родом от Ухан, та... Жертвам се.

А на този господин сериалът му не струва. Видях преди малко новата му реклама, че се сетих да си кажа болката. Изгледах първи епизод в петък и не видях нищо по различно от обичайната корейска драма посветена на адвокати, прокурори и сам един корейски Робин Худ, който помага на онеправданите срещу сумата от 1 000 уона (1 долар).
Мерси, но съм пас. Намгунг Мин го искам в нещо друго.

А за Минкиния сериал ще си кажа, но след като изгледам предстоящите в сряда и четвъртък 3-ти и 4-ти епизод. Сериалът си е чиста кримка с елементи на тежка мелодрама, но да видим накъде ще поемат тази седмица.

# 732
Радвай се, че само от екрана хапваме манджите ти, че ако скочим всички до голямата вода, ни тиквички, ни праз, ни маслени сладки ще останат Stuck Out Tongue Winking Eye. Да не говорим и за останалите вкусотии, дето приготвяш Hug.

# 733
  • MJF
Мани , мани и на мен ми светнаха очите като прочетох "много праз" - висш зеленчук е праза при мен.
Абе ако не са Тайна и Рос....глад брате. Важното в случая, че е ядене без да трупам килограми както каза и bb6 и аз доволна Satisfied

Рос, като го видиш тоз китайски филм сподели отзиви. Любопитно ми е.

# 734
Благодаря, 2в1, Шо.
Първо щях да ви хвана малко да поработите в градината, хаха, защото както казва бабата на Шаоуън: "Всяко зрънце е плод на усилен труд."

bb6, пропуснах вчера... За Yukionna to Kani wo Kuu.
И на мен в началото сериалът ми тръгна много добре, но нивото спадна, да, когато се появи онази Мария от църквата в Хокайдо. Ненужен герой, само разводни историята.
След това се омотаха в търсене на истината за главната героиня и нейната история, но последните два епизода ми харесаха.
Заради много позитивния финал му давам палец нагоре.

Изгледах снощи китайският филм Embrace Again.

Не беше никак лош. Очаквах много по-крайна китайска пропаганда, но не, беше доста прилично направен, умерен.
Представиха живота на няколко души, жители на град Ухан, хора доброволци, които са помагали по всякакъв начин на обикновените хора по време блокадата на този 12 милионен мегаполис. Това става около настъпването на Новата китайска година през 2020 г., на 25 януари.
Нашият човек, героя на Джу И Лонг, беше в ролята на пианист, преподаваше онлайн на деца. Запозна се с главната героиня, която беше доброволка, когато тя му донесе лекарства.
Първата му сцена във филма беше, когато отвори врата и на секундата го познах (въпреки че беше с очила и голяма коса), дори само по гласа, както и Шо отбеляза вчера. Голям хамелеон е, но гласът му не може да бъде сбъркан. Отличава се.

Скрит текст:
Героят му беше разведен и с дъщеря (явно е обречен да има все дъщери на екран, хаха). Завърза се приятелство между доброволката и него, тя дори хлътна и се надяваше на нещо повече.
На финал, обаче, когато отново отвориха Ухан и хората можеха да се движат свободно, нашият човек умря от мозъчен тумор и се оказа, че е дарил органите си на фондация.
Бил е болен, знаел е, но това стана ясно в хода на историята.

Общи условия

Активация на акаунт