Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 566
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Да ви питам за Ашваганда,  ако сте приемали - чета на различни места различни мнения за връзката между нея и ИР/диабет. Твърди се, че имала благоприятно влияние върху регулирането на много хормони, нивата на кз,  чувствителността на клетките към инсулина, тоест чв подобрява ИР. Но също се казва че стимулира секрецията на инсулин...

Загледах се в нея докато разглеждах добавки за хипофункцията и видях, че се съдържа в някои от тях, но ни идват много разнопосочни аргументите за какво помага и кой не бива да я приема..

# 151
Бях на метфогамма 850,но не ми понасяше и от мин.юни съм на Глюкофаж хр,нямам проблеми с него,но и кг не свалям изобщо...1500мкг ми е дозата,може цялата вечер или 500на обяд,1000вечер
Първо започнах 2седмици с 500 само вечер.
Метформина не е лекарство за отслабване, а за подобряване чувствителността на бета-клетките, ако не се спазва хран.режим не само че не помага, ами и натоварва излишно черния дроб....

Ивка- мерси..

Кокикс - някъде имах инфо за Ашвагандата- не е съвсем безобиден приема й, но сега нямам време да ровя-довечера ще го потърся и ще ти пратя да четеш Simple Smile

# 152
Доли, а колко пъти дневно си пила от 850?
Азара, защото още преди години бях на 3 по 500, а тогава бях много добре в сравнение със сега.
Натка, принципно си права, но тези, при които съм ходила, като че го назначават на око. Още повече че и обременяване казват, че няма смисъл да правя. То не че искам, последния път, преди шест -седем години май беше, щях да припадна. Последно се изследвах миналото лято, кръвната захар беше 5,89, а инсулин 8. На гладно и без хапчета. 2-3 месеца преди това, при същите условия, глюкоза 6,3, а инсулин 15, 72.

# 153
Сигурно си права и за тези неща, но като знам колко от пишещите в тази тема се въздържат от вземането на метформин въпреки че им е предписан... просто ми е странно това желание да се взема, че и предписаният по собствено усмотрение да се увеличава че бил малко, да се заменя с друга форма и прочие. Ако има съмнения в дозирането, обикновено се решава да е по-ниската доза между две възможни.
Лекарите си имат съображения, не вярвам че баш на око действат. На тях това им е работата - да знаят кога какво и как да назначат. То ако ти имаше знанията, щеше ти да си лекар и нямаше да питаш тук.
От пишещите в темата има такива на метформин, има такива на които никога не е предписван, а има и такива които имат предписан, но действат само с режим на хранене и движение, добавки и прочие. Има и такива с предписан, започнали са да го въвеждат постепенно, но не са успяли да стигнат предписаната доза заради силни странични ефекти. Метформинът е само патерица така или иначе, той ИР няма да ти я излекува сам.
Това което пишеш от миналото лято стойностите, плюс тези от 3 месеца по-рано ми е странно. Доста е голяма разликата в инсулина, това не е станало от само себе си а ще е имало и други фактори. Освен това ми е странно че не само се опитваш сама да си дозираш лекарството, ами и не си правила по-скорошни изследвания да видиш поне на гладно как са нещата. Казваш че е минала година, а пък също казваш че преди година само за 3 месеца е имало такава разлика.  А какви са сега?

# 154
Даже са правени в една и съща лаборатория, без диети, лекарства...Май не ядох сладко и хляб ден-два преди изследванията и двата пъти.  Ще се изследвам пак, като събера смелост. Понеже не съм пила Метфогама отдавна, реших да пробвам пак. Не че ми е помагала преди, ама се чудя вече какво да правя, трябва ми странична помощ. Една година съм я пила, преди 10г., и стойностите бяха почти същите! Хем бях свалила към 15 кила. После я спрях, диети, добавки...отслабнах много. И всичко се повтаря, като след всяко отслабване качвам още повече. Ужас. Сега уж пак взех мерки...не знам.

# 155
Бадрулбудура+ ти какво точно очакваш от приема на Метфогамма? Те не водят до отслабване. Отслабване има при калориен дефицит, който лесно се постига с режима, обсъждан тук.Ако добавиш и движение ще е супер. Храненията за деня са  2 или три, между тях не ядеш нищо!  Ако се успокояваш след отслабване и започваш да се храниш безразборно ще качваш много, защото тялото се запасява, в очакване на следващата диета.
Не събирай смелост за изследване, а действай. То по-скоро е смелост да си определиш нуждата от такъв тип препарат сама, че и да си го дозираш.
Относно ограниченията преди изследвания - по този начин си хвърляш прах в очите, това няма да са реални резултати.
Имаш ли движение, изследвала ли си щитовидни хормони?

# 156
  • Sofia
Доли, а колко пъти дневно си пила от 850?

Обед и вечер.
Имах почти постоянни стомашни болки и разстройство 🙄

# 157
Бадрулбудура+ ти какво точно очакваш от приема на Метфогамма? Те не водят до отслабване. Отслабване има при калориен дефицит, който лесно се постига с режима, обсъждан тук.Ако добавиш и движение ще е супер. Храненията за деня са  2 или три, между тях не ядеш нищо!  Ако се успокояваш след отслабване и започваш да се храниш безразборно ще качваш много, защото тялото се запасява, в очакване на следващата диета.
Не събирай смелост за изследване, а действай. То по-скоро е смелост да си определиш нуждата от такъв тип препарат сама, че и да си го дозираш.
Относно ограниченията преди изследвания - по този начин си хвърляш прах в очите, това няма да са реални резултати.
Имаш ли движение, изследвала ли си щитовидни хормони?
И без изследване е очевидно, че трябва да отслабна и да подобря показателите. За съжаление задържам известно време и после пак нагоре, при това светкавично. Вие май ще ме разубедите за Метформина😃 Нали и аз мислех, че не върши никаква работа, затова не съм пила толкова години. Имам нужда от нещо подпомагащо ме, нямам сили вече. Щитовидната - имам възел, TSH е било в норма досега, и F4 ли беше по каса, и той така. Движение нула, сега опитвам да почна да ходя дълго като преди. С тези кг е невъзможно нещо друго.

Доли, а с Глюкофаж имаш ли такива проблеми? И аз имам леко разстройство и Метфогамата.

# 158
Здравейте, скоро започнах НВ-ВМХ и все още се лутам и уча,кое е позволено и кое забранено.Въпроса ми е позволено ли е краве сирене и кисело мляко понякога, изчетох доста мнения на различни места и всеки казва различно нещо. Освен режима от вчера започнах да пия и Сиофор 850 по предписание на ендокринолог, обясни, че стойностите на инсулина са прекалено високи и няма да успея да се размина без хапче.

# 159
  • Sofia
По-добро е козе,овче,биволско.
Някои не препоръчват млечни.

# 160
Аз вдигам кръвна захар от млечни и спирам да свалям. Ще излъжа, ако кажа че не боцвам от време на време.Мога да живея на сирене и спанак с кисело мляко.  Но все пак гледам колкото се може по-рядко и по -малко.
Аз съм на Глюкофаж xr,  но дозата я определи лекар. Ако пиеш хапче и си хапваш нищо не се променя. При приема в началото нямах проблеми, но аз преди това бях на обикновения.

# 161
Бадрулбудура+ по-добре си вземи добавки да пиеш, освен това подозирам, че при теб плацебо ефект е нужен Simple Smile Ако имаш дефицити на витамини -това също пречи на метаболизма да работи....при ИР е добре да се приемат вит Б комплекс, много добър е на Нейчъръл Факторs коензимиран -https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p Хубаво е и магнезий да пиеш, аз пия от 10 дена Магнезиев малат-само сутрин обаче, защот е за енергия, чувствам се "пушка' Simple Smile Вечер излизаме на разходка с ММ на бързо ходене за около 55 мин-6 км, и мога и още Simple Smile Изобщо не се изморявам лесно....Дефицит на вит Д оказва не по-малко лошо влияние на ИР.....

Аз млечни не съм спирала да ям. Единствено от киселото мляко се пазя като дявол от тамян Simple Smile Много ми вдигаше преди КЗ...скоро не съм засичала.....но прясно козе мляко консумирам всеки ден-с кафето - никакви проблеми нямам с него..козе сирене също купувам, или овче , а днес взех биволско-много обичам сирене и кашкавал, но и не прекалявам с тях. Проблема от към млечни всъщност е, че съдържат лактоза/което е млечна захар/ и са по-калорични/ т.е ако се яде повече калорийният дефицит е мираж Simple Smile Другия проблем на млечните е непоносимостта към тях, но то си показва ако човек има проблем....Сметани готварски не използвам изобщо, чат пат-заквасена сметана в комбинация с плод и до там Simple Smile

КОкикс, за ашваганда-та знам че сваля кортизола, затова е хубаво да си го знаеш, т.е да си го излседвала преди да приемаш.....опитвам се да намеря една статия/която бях запазила някъде/, но ще ми отнеме малко време

# 162
Днес си спретнах омлет от яйца с лук ,карфиол и биволско сирене. Егати и кефа се получи.
Естествено с чубричка и черен пипер.
Усещам как ще се вманиача Joy

Здравейте, скоро започнах НВ-ВМХ и все още се лутам и уча,кое е позволено и кое забранено.Въпроса ми е позволено ли е краве сирене и кисело мляко понякога, изчетох доста мнения на различни места и всеки казва различно нещо. Освен режима от вчера започнах да пия и Сиофор 850 по предписание на ендокринолог, обясни, че стойностите на инсулина са прекалено високи и няма да успея да се размина без хапче.
Може, да. Но по-ограничено.
Кисело мляко също. Киселото мляко са по-лактозни.
И ако ще е сирене по-добре биволско. Много е хубаво и не толкова мазно.
И козето става.
Но щом си с високи стойности, по-добре силно да ограничиш киселото мляко.
Сиренето айде, не е толкова лактозно, пък и ще е омешано с яйца и мазнина предполагам.

# 163
Ползвате ли ленено масло? Наистина ли е толкова полезно? По - добро ли е от зехтина ?

При хипофункция на щитовидната как се отразява ?

# 164

КОкикс, за ашваганда-та знам че сваля кортизола, затова е хубаво да си го знаеш, т.е да си го излседвала преди да приемаш.....опитвам се да намеря една статия/която бях запазила някъде/, но ще ми отнеме малко време
Досега кортизол не съм пускала, та не знам как са му стойностите..ддуг въпрос е че аз от години ( оше от тийн някъде започна) имам симптоми на генерализирано тревожно разстройство- или просто тревожност. Обостря се когато съм под стрес, получавам "anxiety attacks", общо взето има си някакво медицинско обяснение,  но съм свикнала че просто съм тревожен човек. В това отношение може но кортизола ще ми е висок..но ще го изследвам

Общи условия

Активация на акаунт