Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 565
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Аз правя лунен фаст днес .. Всяка седмица го правя , свикнала съм и не ми е проблем

# 136
Здравейте, и аз да се включа в темата от дълги години съм с ир като приема сиофор по 2500 на ден. Бях влязла в ритъм позволявах си от време на време сладко, пица и подобни.килограмите влязаха в норма. Сега в рамките на 5 година две успешни бременостти и никакво спазване на режим от първата бременност имах да свалям 10кг сега след втората още 10 общо 20кг имам за сваляне. След 2 раждане успях да сваля 9кг, но в един момент започнах пак да качвам като не съм си сменяла начина на хранене. Е от днес си мислих да започна ограничаване от въглехидрати и реших да си пусна изследвания на кз и инсулин на гладно да видя как са нещата три месеца след раждането е съмненията ми се оказаха правилни хома индекс 5.78.ще следя темата с интерес и когато се отчая да влизам да чета да ми се възвърне мотивацията.

# 137
И аз днес може да се каже, че фаствам. Изпих една чаша вода с разтворена една чаена лъжичка канела.  Предния фаст ми беше в събота. Видим ефект веднага след това нямам, но според мен си дават ефект все в някакъв момент.

# 138
При мен месец май традиционно е леле-мале Grinning То рожденници, то именници, то празник на града, то ако има и някой абитуриент наоколо... аман вече. Където мога гледам да е режимно, където не мога - колкото мога и така. Ама на - довечера съм на рожден ден, утре вечер пак, добре че вече на тия години не се запиваме до сутринта, както правехме едно време.
А тъкмо се бях вкарала в правия път след боледуването и кортикостероидите, ама явно по-нататък ще се отслабва, с тия купони през няколко дни няма да стане Joy Поприбрах си малко телесата и целулитът дето рязко се беше умножил е пак в начално положение де, но за повече ще почакам да се кротна пак. И за фаст не си и помислям, доволна съм ако успея няколко дни подред да си ям напълно режимно за момента.
Ама пък хвърлям по някое око тук, сакън да не изтърва нещо интересно Grinning

# 139
Здравейте моя виртуална подкрепа Simple Smile
МОля за съвет....мислех да си пускам изследвания, писах вече, но сега съм пред дилема.....как да го направя....понеже днес ми дойде/точно по план график/ мислех в сряда сутринта да прескоча до лабораторията -ще ми е 3ти ден, заради половите хормони, но днес се сетих че няма да мога да пусна феритин и желязо, защото по време на МЦ сигурно ще ми излязат на минус хахахах..а те са ми важни, искам и тях да изследвам....да ходя 2 пъти да се редя по опашки никак не ми се иска....или да не пускам тъпите полови, както казва моята гинеколожка: И кво? Ще видиш , че прогестерона ти е намалял, което е съвсем нормално на тези години.....Simple Smile бях чела някъде из многоото информация, че половите може да се пуснат на определен ден след овулация ...нещо такова беше.....как да го направя?

Долчеееее...къде се загуби? Видях те в другата тема Simple Smile

# 140
Азарче, кажи колко време се варят тия сърца?

За изследванията не знам. Не знам кога се правят половите хормони.
Рядко ги правя и забравям.

# 141
Азарче, кажи колко време се варят тия сърца?

За изследванията не знам. Не знам кога се правят половите хормони.
Рядко ги правя и забравям.
Елорка малко им трябва-20-30 мин, даже някои май не ги варят, но аз предпочитам, все пак са мускул....

# 142
Така си е. Не искам да са жилави.
А пърженето ще е кратко, така че явно си трябва варене.

# 143
Аз ги варя като пилешко месо като време горе-долу. Нямат нужда от кой знае колко дълго варене.

# 144
Така си е. Не искам да са жилави.
А пърженето ще е кратко, така че явно си трябва варене.
Не бих казала, че е пържене....затова слагам първо сърцата, зеленчуците -те си пускат водичка и на финала мазнината Simple Smile Най-много ми харесват с гъби и много лук, правила съм и с червени пиперки.....чубрица ако обичаш е задължителна...подправките най-накрая....

Биби, видях изследванията на майка ти в темата за резултатите- CRP  е завишено, което показва че има инфекция в организма, а е възможно и от там да е завишена КЗ, но все пак за КЗ са нужни допълнителни изследвания- Гликиран хемоглобин и инсулин и Ц-пептид.

# 145
Говори с лекаря който ти е назначил Метфогама, не са едно към едно дозировките на нормалния метформин и на този с удължено освобождаване. И в двата случая е лекарство по рецепта, така или иначе, не ми се вижда нормално да си решиш ти и да отидеш и да си го купиш ей така.
Надявах се някой, който е пил обикновен метформинов препарат и е преминал на такъв с удължено освобождаване, да ми сподели дозировката. Долчето пиеше, но дали преди това е била на обикновен, не знам. Мислех, че тук почти всички пият Метформин🤔 Засега няма да ходя на ендокринолог, ходила съм поне при петима-шестима през годините и нищо. Диета и метформинов препарат, ако искам, и това е. Така че започнах сама да пия. Преди съм пила и го и спрях, преди доста години. Сега личният лекар ми на аписа 2 по 500, но това е много малко за мен. Още едно време бях на 3 по 500, когато бях в къде-къде по-добро състояние. Та затова съм на 1,5 по 850. Чудя се едно или две Глюкофаж XR. Нали няма друга разлика, освен че е с удължено освобождаване?

# 146
Не съм лекар но според мен не е само милиграмите да гледаш, по-добре лекар да прецени колко, със съответните съображения. В идеалния случай - лекарят който ти познава състоянието. Това че някой друг взема еди какви си милиграми, не трябва и не може да ти определя на теб, на всички ни състоянието е в някаква степен различно. Пак казвам, не са едно към едно милиграмите. По стечение на обстоятелствата, през ръцете ми минават доста рецепти, не искате да знаете що народ пие метформин в днешно време. От стандартните метформини максимално предписват до 3000мг на ден, а от тези с удълженото не мисля че дават по повече от 2000мг за един ден. Със сигурност има и други особености, не ще да е само удълженото освобождаване.
"Започнах сама да пия" никак не ми звучи добре, поне за мен това не е никак редно и няма как да е оптимално. А не е безобидно лекарство. Дори и личният лекар не е много редно да пише рецепта за такъв препарат ако не е назначен от специалист.

# 147
Говори с лекаря който ти е назначил Метфогама, не са едно към едно дозировките на нормалния метформин и на този с удължено освобождаване. И в двата случая е лекарство по рецепта, така или иначе, не ми се вижда нормално да си решиш ти и да отидеш и да си го купиш ей така.
Надявах се някой, който е пил обикновен метформинов препарат и е преминал на такъв с удължено освобождаване, да ми сподели дозировката. Долчето пиеше, но дали преди това е била на обикновен, не знам. Мислех, че тук почти всички пият Метформин🤔 Засега няма да ходя на ендокринолог, ходила съм поне при петима-шестима през годините и нищо. Диета и метформинов препарат, ако искам, и това е. Така че започнах сама да пия. Преди съм пила и го и спрях, преди доста години. Сега личният лекар ми на аписа 2 по 500, но това е много малко за мен. Още едно време бях на 3 по 500, когато бях в къде-къде по-добро състояние. Та затова съм на 1,5 по 850. Чудя се едно или две Глюкофаж XR. Нали няма друга разлика, освен че е с удължено освобождаване?
Този с удължено действие се пие вечер, а обикновения се ппие през целия ден/по схема/. Аз бях на Метфог@ма 2х500- защо смяташ че ти е малка такава доза?

# 148
  • Sofia
Бях на метфогамма 850,но не ми понасяше и от мин.юни съм на Глюкофаж хр,нямам проблеми с него,но и кг не свалям изобщо...1500мкг ми е дозата,може цялата вечер или 500на обяд,1000вечер
Първо започнах 2седмици с 500 само вечер.

# 149
Азара, половите хормони се пускат основно на 2ри или 3ти ден от МЦ(ЛХ, ФСХ, естрадиол), за да бъдат обективни. Единствено прогестерон може на 7ми ден след О, за да се види как работи жълтото тяло и дали е имало О. Стойността на прогестерона тогава трябва да е в горните на референтните, за да е имало О.  Пролактин също може тогава да се пусне като трябва да са спазени изискванията за него..

Общи условия

Активация на акаунт