Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 463
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз не обичам никаква риба . Само сьомгата ми харесва , но ми е много скъпа лично на мен .
Какво мислите за това рибено масло ?
https://www.iherb.com/pr/solgar-full-spectrum-omega-wild-alaskan … 20-softgels/23562

Вие от кое сте доволни ?
Аз редувам тази и тази (в момента даже е намалена).
В тази, която сте посочили количеството EPA/DHA е малко.

# 541
  • Столичанин ама не в повече :D
По кз ми е достатъчно ясно. Инсулина също е висок.
Инсулина липсва на втория час и това не е запълва картинката.
Там е било доста височко определено.
Прочети точка 5 където пише за третия час колко да е.
В точка 10 е обяснен индекса хома и защо е заблуждаващ.
Елора, jerami благодаря за отговорите, публикувам тук, защото наистина не знам към кой да се обърна. Сега малко да кажа предистория, за да сте по-наясно и ако можете да ми дадете съвет какво да правя занапред.
Първо да кажа, че влязох в тази тема не заради думите "инсулинова резистентност", а по-скоро заради думата "кето", тъй като се храня така от около 6 месеца. Целта ми беше сваляне на 5-6 кг, която постигнах за 2 месеца. Обаче.... последните 2 месеца започнах да имам здравословни проблеми и да се чувствам зле. Както съм например добре, в кондиция, с енергия и изведнъж рязко ми ставаше зле. Така няколко пъти и отидох да си пусна една кръвна картина на първо време. За късмет в лабораторията ми казаха, че същия този ден имат промоция на тестове за антитела на Ковид за 4 лв и ми предложиха да ми пуснат, казах си що пък не. Кръвната картина беше ок, с изключение на хематокрит, който беше малко над горната граница. Казаха сгъстена кръв - пий аспирин /писах и назад някъде за това/. Обаче като излезе теста за антителата - показа много, попитах 3ма различни лекаря /джипи-та/ и един анестезиолог познат,  и четиримата бяха на мнение, че съвсем скоро съм карала ковид /в близките 2-3 седмици/. Следващата стъпка ми беше да отида на кардиолог, защото както по-горе писах, когато рязко ми ставаше лошо - пулса ми ставаше 160. Отделно в покой пулса ми винаги беше в порядъка на 96-110 /което за мен не е нормално/ и затова посетих кардиолог. Там се установи, че имам пролапс на едната клапа на сърцето, и от там идвало сърцебиенето. Изписа ми бетаблокер сутрин и магнезий вечер и ми каза до 2 кафена на ден и до 10 цигари /пушач съм/От ковида ли е не знам, защото в днешно време, каквото и да ти се случи си бършат ръцете с него. Не го и изключвам де, защото факт, че това нещо ми се появи рязко.
Сега за кръвната захар - един път както шофирах, толкова зле ми стана, че щях да се блъсна , докато успея да спра. Тогава ми дадоха от един близък магазин да пия кока кола и вода и някъде след 15 минути ми просветна, затова си го обясних, че явно ми е паднала захарта. Факт, че захар не бях консумирала от сигурно месец /нали съм на кето/, пия кафето с по 2-3 капки стевия. Тогава реших да си купя глюкомер - ми той над 5 никога не е показал. Сутрин на гладно повечето случаи 4,7-4,9. Откакто го имам, направих още веднъж подобна "криза" рязко да ми стане лошо, изпотих се, разтреперих се, бяла като платно - точно тогава показа резултат 2,5. Нагълтах се с 2 лъжици захар и 1 мед, изплаших се честно казано. И това ми се случи половин час след като бях вечеряла /пържола с броколи и салата/. От тогава всеки ден я меря тая пуста захар и не мога да разбера защо така "играе". Вчера ходих да си пусна ПКК и поисках пак глюкоз + инсулин на гладно. Точно като ми взеха кръв, премерих и с глюкомера и показа 4,9. Това е резултата от лабораторията.
Скрит текст:
В същия ден цял ден я мерех - ето я по часове
9,00ч - 4,9
в 9,30 едно кафе с мляко и 2 капки стевия
10,00ч - 5,2
12,00ч -4,9
13,00ч обядвах свински ребра с шопска салата
14,00 ч-5,4
15,30ч - 4,5
17,00ч -4,2
И тук вече изядох 3 шоколадови бонбона, за да се качи.
18,00ч-5,1
Откакто ми се случи това на два пъти, съм се заредила в колата и в чантата със захарчета и мини шоколадови десертчета, че направо ме е страх да не колабирам. Пия и сутрешното си кафе с 1 кафяна лъжичка захар. Задавам си въпроса, с храненето ли се прееб@х, или просто съм отключила нещо. В допълнение майка ми постоянно ми дудне как с моите специални "диети" съм се докарала в това положение. Просто наистина не знам какво провокира да изпадам в тези състояния. Преди да мина на на кето хранене, се хранех с възможно най-вредните храни. Аз без пържени картофи вечер с 2 филии хляб не сядах. Всичко тестено обожавам, сладко също. Никога не съм била с наднормено тегло, независимо че плюсках солидни количества и то все нездравословни неща. Висока съм 162 см. и съм тежала винаги в порядъка на 54-56 кг. В момента съм 49 /това ми беше и целта/.
Сетих се вчера за въпросното изследване с обременяване с глюкоза преди 6 години и за което ендокринолога ми каза, че няма нищо нередно и всичко ми е наред /тогава проблема ми беше зверски косопад, който продължи 5 години!!!/ По какви ли не лекари ходих тогава, какво ли не изследвах, какво ли не измазах на главата си и пиех и НИЩО! С парите които дадох тогава за изследвания, прегледи и мазила, сигурно щях да си купя една 5 годишна кола. Ето това пише под изследването:
Скрит текст:
Скрит текст:
Явно още тогава съм имала проблем, но никой не ми е обяснил, доктора каза само - всичко ти е наред, живей си живота.
И ето, че пак опирам до въпроса - какво ми има и защо ми пада тая кръвна захар толкова, какво да направя и при какъв лекар да отида? Възможно ли е наистина да съм си го докарала от това хранене, колкото и да не искам да го повярвам? То стана ферман, ама... поне обясних горе-долу историята...
Изследвай щитовидни хормони, тсх, фт4, фт3 (препоръчително и антитела тат мат, както и траб), също изследвай железен панел, а именно желязо жск и феритин, както и кортизол, хубаво е да изследваш и витамин д и б12 както и фолиева киселина (смятам, че и там ще има липси), това хранене може да провокира проблем, но той е съществувал отпреди, иначе при мен ковида беше съчетан с пулс над 100 (но при мен беше провокиран от висока температура и с нейното повишаване и той скачаше), а иначе ми е около 70, определено и цигарите и кафето изобщо не са за теб.

# 542
Шарпи, не си ли доста слабичка? Аз съм с 5см по-висока, тежа 56кг, и нямам за сваляне, с лек скелет съм. А такива хипогликемии правих като малка, когато бях доста слаба и злояда.

# 543
Шарпи, ревизирай си храненето. Както и качеството на храната и калориите, които поемаш.
Там някъде определено ти е грешката.
Стевията трябва да я забравиш.
Имала съм като дебелана хипогликемии, нямам вече такива драми.
Много хора могат да ми кажат, че са не кето, нввмх, ама ядат не каквото трябва, щото не са дочели.
Кетото не го одобрявам.
В кето групите могат да скочат на човек ако спомене, че хапнал суров морков.
Цел трябва да ти е оправяне на здравето, а не килата.
Сваляне на кила е страничен ефект.

# 544
Забравен профил, мисля че за ръста си в момента изглеждам идеално. Ето снимка от миналат седмица, моля да не ме цитирате, за да я махна по-късно.

jerami, ТСХ скоро изследвах - 1,47 показа, антитела не съм пускала. Желязото също ми беше по средата на референтните стойности.  Б12 и фолиева са ми над средната стойност, пусках и тях, вит.Д само не съм. То в Булгаристан да изследваш витамини - половината заплата отива. Не че не съм искала, просто гледам да е поетапно, заради финансовата част. Преди 6 години, когато беше въпросното изследване, както написах по-рано изследвах какво ли не, и всичко беше в норма и в оптимални граници. До момента сега каквото съм пускала - също е така. Кафе вече пия само по 1 на ден и то с мляко. Цигари - гледам да се вместя в 10-12 броя. Пушач съм от 20 години по кутия и половина на ден - за протокола.
Интересно ми е как нямах проблем 5 месеца с това хранене и изведнъж ми се случи това. От храненето ли е, или от друго се появи...
Елора, ще забравя за стевията, ще си пия кафето с лъжичка захар, но кажи какво да ревизирам в храненето си, какво имаш предвид? Калориите иначе не са малко на ден, които поемам, ям на обяд "нормално", а вечер направо се наплюсквам. Да кажа с какво се храня до сега - месо основно, зеленчуци, яйца, сирене, кашквал, топено сирене, кисело мляко, прясно мляко за кафето, ядки. От седмица хапвам по някой плод, точно заради проблема, който се появи със захарта. Захар слагам в кафето също от седмица. Всяка вечер правя упражнения у дома, за да поддържам някаква форма.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 12:08 от sharpy

# 545
  • София
Елора, моля да преразкажеш ако ти остане време.

Да преразкажа кое?
Д-р Фънг и теорията за рака. Благодаря.

# 546

Елора, ще забравя за стевията, ще си пия кафето с лъжичка захар, но кажи какво да ревизирам в храненето си, какво имаш предвид? Калориите иначе не са малко на ден, които поемам, ям на обяд "нормално", а вечер направо се наплюсквам. Да кажа с какво се храня до сега - месо основно, зеленчуци, яйца, сирене, кашквал, топено сирене, кисело мляко, прясно мляко за кафето, ядки. От седмица хапвам по някой плод, точно заради проблема, който се появи със захарта. Захар слагам в кафето също от седмица. Всяка вечер правя упражнения у дома, за да поддържам някаква форма.

Изглеждаш добре.
Пак ти казвам. Килата не значата нищо, бориш ИР. Това е целта.
Аз ти казвам стевия, а ти захар ще слагаш. Къде е логиката.
Чела си по-диагонал.
Топеното сирене не е за теб.
Салати какви ядеш? Какви зеленчуци?
Колко вода пиеш?
По-добре плод да ядеш сутрин, а не захар.
Ей сега череши има.
Трябва да четеш.
И мазнините качествени ли са и дали са достатъчни.

Елора, моля да преразкажеш ако ти остане време.

Да преразкажа кое?
Д-р Фънг и теорията за рака. Благодаря.

Ха, нямам време да я чета сега. Само я изтеглих. Друго ми е на главата сега.
Може и след половин година да я почна.

# 547
  • Столичанин ама не в повече :D
Тсх малко може да каже, защото това всъщност е хормон на хипофизата, щитовидните хормони са фт4 и фт3 (и те могат да имат връзка към пулса), както те така и за витамините има стойности, които са оптимални, за б12 е над 330 pmol/l (450 ng/ml), витамин д обаче е изключително важен за добрата инсулинова чувствителност, така че е много препоръчително да го изследваш, търси се стойност над 40 ng/ml (100 pmol/l) (напълно те разбирам относно финансовата част, щот не искам да пресмятам какви пари съм прахосал по изследвания, че ще изпадна в депресия Laughing ), обаче така описвайки нещата излиза, че прекаляваш с млечните, а те са инсулиногенни, би могла да вкараш бобови храни, захар и стевия спри, по някой плод може, а да и изследвай и кортизола, ядките и семената единствено сурови и след накисване.

# 548
Изглеждаш добре.
Пак ти казвам. Килата не значата нищо, бориш ИР. Това е целта.
Аз ти казвам стевия, а ти захар ще слагаш. Къде е логиката.
Чела си по-диагонал.
Топеното сирене не е за теб.
Салати какви ядеш? Какви зеленчуци?
Колко вода пиеш?
По-добре плод да ядеш сутрин, а не захар.
Ей сега череши има.
Трябва да четеш.
И мазнините качествени ли са и дали са достатъчни.
Не чета по диагонал, понякога използваш някакъв по-хард тон, и става човека да го е страх да попита...., все пак благодаря за отговора.
Всичко прочетох много добре. От твоето мнение излиза, че съм с ИР, нещо което никой лекар не ми е казал. Ето още тогава на обременяването, прочетохте "заключението" - всичко е ток и жици, а то явно не е било.
Зор ми е обаче, че колкото и да чета, никъде не намирам като моя случай - да пада тая захар, навсякъде мненията тук и по сайтове е за висока кръвна захар и начини как да НЕ се вдига. Аз обаче как да я накарам да НЕ ПАДА?
Другото - захарта както казах я слагам в кафето последната 1 седмица и то само заради страх да не падне КЗ ниска. За стевията не разбрах защо да я махна, тъй като навсякъде пише, че не влияела на КЗ, но щом казвате и нея ще махна.
Какво ям - пилешко и свинско месо, риба НЕ ям, отвратителна ми е. Зеленчуци ям - тези дето растат над земята /нали така било при кето/Честно казано преди да мина на стриктно кето - ядях и кореноплодни, /цвекло, ряпа и подобни/ но ги спрях като разбрах, че не са в режима. Ядях и в седмицата по 1 път боб или леща /много ги обичам/, сега не. Ядях и чат-пат плодове. Факт, че до преди да мина на баш стриктно кето, нямах такива проблеми, затова сега не мога да си обясня аз ли се прецаках с кето-то, или ковида ми е доразказал играта.
Вода пия по 2,5 л на ден горе-долу. Вечер понякога пия зелен чай, защото не мога да ида до тоалетна нормално.
Мазнини ям само зехтин или масло, никакви други. Менюто ми примерно вчера беше на обяд 2 бъркани яйца с масло и кашкавал и салата краставици, а вечерята - свинска пържола с гарнитура печени тиквички и патладжани в зехтин + шопска салата със зехтин. Съотношението мазнини/протеини/въглехидрати съм гледала да го спазвам.
jerami, ще ги пусна и тези фт3 фт4  и витамин Д, то нямам избор. Б12 ми беше към 550 някъде, затова казах по -рано, че беше в оптимални нива, но аз и пия б12 подезични.
Днес си нося 1 круша да я ям към 16,00, защото към 17,00 захарта ми става към 4,1-4,2. Ще видим кво ще стане, дано не се налага пак да гълтам лъжица захар от страх да не падне повече. Обяда, който си нося е тиквички и патладжан от снощи останали + 2 шишчета.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 13:49 от sharpy

# 549
И моята захар следобед е 4.1-4.3, но мисля, че е нормално след 4-5 часа след последното хранене. Засичала съм и 3 и нещо, но не ми е ставало лошо.

Sharpy, не знам защо при теб се случва така /не разбирам чак толкова/, но не мисля, че е от млечните или стевията. Аз стевия не ползвам, но млечни си хапвам.

# 550
Хапвай мед - вдига КЗ, но е много малко глюкоза, предимно е фруктоза. Стевията и еритритол са ок за ИР, захарта не ако ще кокосова да е, тя Елора не се е изразила в първия пост и също ти каза. Освен това, калъв е проблемът с плодовете? Хидратират и са сладки, всеки с различен гликемичен индекс, ето череши, ягоди, динята не е много ок, само в малко количества, за пъпеша не знам.

# 551
Скрит текст:
По кз ми е достатъчно ясно. Инсулина също е висок.
Инсулина липсва на втория час и това не е запълва картинката.
Там е било доста височко определено.
Прочети точка 5 където пише за третия час колко да е.
В точка 10 е обяснен индекса хома и защо е заблуждаващ.
Елора, jerami благодаря за отговорите, публикувам тук, защото наистина не знам към кой да се обърна. Сега малко да кажа предистория, за да сте по-наясно и ако можете да ми дадете съвет какво да правя занапред.
Първо да кажа, че влязох в тази тема не заради думите "инсулинова резистентност", а по-скоро заради думата "кето", тъй като се храня така от около 6 месеца. Целта ми беше сваляне на 5-6 кг, която постигнах за 2 месеца. Обаче.... последните 2 месеца започнах да имам здравословни проблеми и да се чувствам зле. Както съм например добре, в кондиция, с енергия и изведнъж рязко ми ставаше зле. Така няколко пъти и отидох да си пусна една кръвна картина на първо време. За късмет в лабораторията ми казаха, че същия този ден имат промоция на тестове за антитела на Ковид за 4 лв и ми предложиха да ми пуснат, казах си що пък не. Кръвната картина беше ок, с изключение на хематокрит, който беше малко над горната граница. Казаха сгъстена кръв - пий аспирин /писах и назад някъде за това/. Обаче като излезе теста за антителата - показа много, попитах 3ма различни лекаря /джипи-та/ и един анестезиолог познат,  и четиримата бяха на мнение, че съвсем скоро съм карала ковид /в близките 2-3 седмици/. Следващата стъпка ми беше да отида на кардиолог, защото както по-горе писах, когато рязко ми ставаше лошо - пулса ми ставаше 160. Отделно в покой пулса ми винаги беше в порядъка на 96-110 /което за мен не е нормално/ и затова посетих кардиолог. Там се установи, че имам пролапс на едната клапа на сърцето, и от там идвало сърцебиенето. Изписа ми бетаблокер сутрин и магнезий вечер и ми каза до 2 кафена на ден и до 10 цигари /пушач съм/От ковида ли е не знам, защото в днешно време, каквото и да ти се случи си бършат ръцете с него. Не го и изключвам де, защото факт, че това нещо ми се появи рязко.
Сега за кръвната захар - един път както шофирах, толкова зле ми стана, че щях да се блъсна , докато успея да спра. Тогава ми дадоха от един близък магазин да пия кока кола и вода и някъде след 15 минути ми просветна, затова си го обясних, че явно ми е паднала захарта. Факт, че захар не бях консумирала от сигурно месец /нали съм на кето/, пия кафето с по 2-3 капки стевия. Тогава реших да си купя глюкомер - ми той над 5 никога не е показал. Сутрин на гладно повечето случаи 4,7-4,9. Откакто го имам, направих още веднъж подобна "криза" рязко да ми стане лошо, изпотих се, разтреперих се, бяла като платно - точно тогава показа резултат 2,5. Нагълтах се с 2 лъжици захар и 1 мед, изплаших се честно казано. И това ми се случи половин час след като бях вечеряла /пържола с броколи и салата/. От тогава всеки ден я меря тая пуста захар и не мога да разбера защо така "играе". Вчера ходих да си пусна ПКК и поисках пак глюкоз + инсулин на гладно. Точно като ми взеха кръв, премерих и с глюкомера и показа 4,9. Това е резултата от лабораторията.
Скрит текст:
В същия ден цял ден я мерех - ето я по часове
9,00ч - 4,9
в 9,30 едно кафе с мляко и 2 капки стевия
10,00ч - 5,2
12,00ч -4,9
13,00ч обядвах свински ребра с шопска салата
14,00 ч-5,4
15,30ч - 4,5
17,00ч -4,2
И тук вече изядох 3 шоколадови бонбона, за да се качи.
18,00ч-5,1
Откакто ми се случи това на два пъти, съм се заредила в колата и в чантата със захарчета и мини шоколадови десертчета, че направо ме е страх да не колабирам. Пия и сутрешното си кафе с 1 кафяна лъжичка захар. Задавам си въпроса, с храненето ли се прееб@х, или просто съм отключила нещо. В допълнение майка ми постоянно ми дудне как с моите специални "диети" съм се докарала в това положение. Просто наистина не знам какво провокира да изпадам в тези състояния. Преди да мина на на кето хранене, се хранех с възможно най-вредните храни. Аз без пържени картофи вечер с 2 филии хляб не сядах. Всичко тестено обожавам, сладко също. Никога не съм била с наднормено тегло, независимо че плюсках солидни количества и то все нездравословни неща. Висока съм 162 см. и съм тежала винаги в порядъка на 54-56 кг. В момента съм 49 /това ми беше и целта/.
Сетих се вчера за въпросното изследване с обременяване с глюкоза преди 6 години и за което ендокринолога ми каза, че няма нищо нередно и всичко ми е наред /тогава проблема ми беше зверски косопад, който продължи 5 години!!!/ По какви ли не лекари ходих тогава, какво ли не изследвах, какво ли не измазах на главата си и пиех и НИЩО! С парите които дадох тогава за изследвания, прегледи и мазила, сигурно щях да си купя една 5 годишна кола. Ето това пише под изследването:
Скрит текст:
Скрит текст:
Явно още тогава съм имала проблем, но никой не ми е обяснил, доктора каза само - всичко ти е наред, живей си живота.
И ето, че пак опирам до въпроса - какво ми има и защо ми пада тая кръвна захар толкова, какво да направя и при какъв лекар да отида? Възможно ли е наистина да съм си го докарала от това хранене, колкото и да не искам да го повярвам? То стана ферман, ама... поне обясних горе-долу историята...

Проблемът е, че пак трябва да отидеш на лекар и да ти пусне трикратно кз и инсулин.
Това, което пише, явно лекарите така го мислят.
Започваш денят с доста нисък инсулин и кз, после се явяват някакви отклонения, според мен. Много те моля, не приемай поста ми като компетентен, но дали не ти се вдига прекалено инсулинът, за да сваля кз, и затова после се чувстваш зле.
Просто си намери лекар, който да ти  обърне внимание, защото това- живей си живота, всички сме го чували, а после става късно понякога.
Смятам, че тази захар, с която се подсигуряваш, прави бели. Но ти си решила да си на кето. Ако си на НВВМХ, дали няма и кз да ти се вдигне ? Пробвала ли си ?

# 552
Смятам, че тази захар, с която се подсигуряваш, прави бели. Но ти си решила да си на кето. Ако си на НВВМХ, дали няма и кз да ти се вдигне ? Пробвала ли си ?
И аз смятам, че прави бели, затова казах кога съм я приемала с цел да не позволя да ми падне твърдо ниско КЗ, ако видя на глюкомера, че показва 4,00. За другото - да пробвала съм, както писах по-рано, преди стриктният кето режим си хапвах и плодове и зеленчуци, които са "забранени", както и боб и леща. Тогава не се чувствах зле. Колко е била КЗ тогава нямам идея, защото не съм имала глюкомер. Но да уточня пак де - сега, на сктриктния "кето" не се чувствам постоянно зле, а тогава, когато КЗ ми е паднала повече/това вече го установих с глюкомера/. Но защо пада повече на твърдия "кето" нямам идея, нямам идея и каква ми е била захарта преди стриктното кето, както казах.

Хапвай мед - вдига КЗ, но е много малко глюкоза, предимно е фруктоза. Стевията и еритритол са ок за ИР, захарта не ако ще кокосова да е, тя Елора не се е изразила в първия пост и също ти каза. Освен това, калъв е проблемът с плодовете? Хидратират и са сладки, всеки с различен гликемичен индекс, ето череши, ягоди, динята не е много ок, само в малко количества, за пъпеша не знам.
Да, точно стевия и еритритол съм ползвала само и единствено, никаква захар не съм вкусвала. За пореден път да се повторя, но да кажа пак, че захар съм хапвала последната седмица, с цел да си вдигна КЗ, ако видя че пада на 4,00. Понякога съм я мерела през 20 минути следобед - в 17,00ч - 4,4, в 17,20 - 4,1 и си викам край, ей сега след 20 минути ще стане 3,5 и ще ми стане лошо, а трябва да шофирам. Дали ще падне още или не - нямам идея, но сякаш не ми се рискува да разбера, особено шофирайки.
Плодове включих последните 4 дни - вечер ям по една купа череши.

# 553
Шарпи, аз още се уча на фона на ветераните тук и ако решат може да ме поправят, но ми се струва, че влизаш в порочен кръг с това кето и после изведнъж нещо сладко. Държиш ниска КЗ и инсулина с кетото и после бааам изведнъж нещо сладко, което вдига рязко КЗ и/или инсулина след което естествено следва пак рязък спад. Така трудно могат да се овладеят нещата. Според мен по-скоро вдигни една идея въглехидратите, но в никакъв случай не ги консумирай чисти на гладен стомах. Примерно ягоди/ череши/ кайсии - аз си ги правя с малко заквасена сметана и евентуално смлени ядки или просто ги хапвам след хранене. По този начин си осигуряваш плавно качване на КЗ.
От това, което съм чела до момента, не съм чула някой на НВВМХ да има проблем с хипоглекимии, на мен например откакто съм на режима ми се случи само веднъж след като изядох 1 бонбон на гладно. Явно рязко съм вдигнала захарта и после рязко ми е спаднала.

# 554
Шарпи, аз още се уча на фона на ветераните тук и ако решат може да ме поправят, но ми се струва, че влизаш в порочен кръг с това кето и после изведнъж нещо сладко. Държиш ниска КЗ и инсулина с кетото и после бааам изведнъж нещо сладко, което вдига рязко КЗ и/или инсулина след което естествено следва пак рязък спад. Така трудно могат да се овладеят нещата. Според мен по-скоро вдигни една идея въглехидратите, но в никакъв случай не ги консумирай чисти на гладен стомах. Примерно ягоди/ череши/ кайсии - аз си ги правя с малко заквасена сметана и евентуално смлени ядки или просто ги хапвам след хранене. По този начин си осигуряваш плавно качване на КЗ.
От това, което съм чела до момента, не съм чула някой на НВВМХ да има проблем с хипоглекимии, на мен например откакто съм на режима ми се случи само веднъж след като изядох 1 бонбон на гладно. Явно рязко съм вдигнала захарта и после рязко ми е спаднала.
Да, точно това смятам да направя. Да си мина на режима, който спазвах преди кето-то. Явно това кето хранене не е ок за мен.Ще си включа в храненето плодове и от "забранените" зеленчуци. Сутрин не ям аз, но вечер винаги след вечеря тогава си хапвах по 1-2 плода /ябълки, круши, праскови, диня... каквото има/ С кетото плод не съм вкусвала никакъв. Ям два пъти на ден - обяд към 13,30 и вечер в 20,00. Плода хапвах 1 час след вечеря.
Днес пак меря - после ще ви пусна данните от глюкомера за деня.

Общи условия

Активация на акаунт