Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 496
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Нормално е в някои случаи да се забави пикът на КЗ, не ми звучи толкова странно. Нали заради това тръбят наляво и надясно как бавните въглехидрати не били вредни, щото не се усвояват веднага и наведнъж...
Щом е било и след стабилна режимна вечеря че чак тогава шоколада, няма и как да се усвои тоя шоколад веднага.
Множко ми звучи тая КЗ пък в такъв случай ама знам ли, при мен проблем с КЗ не знам да е имало някога а само с инсулин и не си я следя изкъсо като вас.

# 466
Тайс, 8 не е нормална КЗ за здрави хора, които ядат въглехидрати. На здравите хора, след вечеря с хляб, картофи, алкохол, кз им стои относително стабилна, да речем до 6, 6 и нещо.

# 467

Сладко, и аз още експериментирам, но всичко писано тук се потвърждава, колкото и да сме различни.

Така е. Но всеки иска сам да се убеди явно 🤣.

alivi съгласна. Веднъж ядох нещо забранено пак за експеримента/ не помня какво/ Моята захар беше скочила доста около 8, на мъжа ми беше около 6 /същото беше ял/.

# 468
renji,  кръвта ти е сгъстена - имаш висок  хематокрит. Не го подценявай. Пиеш ли достатъчно вода? Ако не - пий.

# 469
Нищо ти няма, прогнозирам петица на втори час.
Ще чакам да напишеш.
Теб те имам за излекувана . Малко баница няма да те събори.

Eй сега се боднах. 5,9. Доволна съм.
Утре пак ще фаствам.
Иначе да, що годе съм излекувана, но е ясно, че върна ли се към в, ще ми отиде коня у реката. Ще се удави направо.

Бива го Laughing благодаря.
Ако бях яла пица и т.н. нямаше изобщо да питам Grin
Вечерята беше пиле със зеле + шоколада и захарта предвид шоколада си беше съвсем наред. Въпросът беше защо чак на втория час се вдига.

Ти пък захар 8 - аз съм виждала 9 след две малки палачинки със сладко.
Сега да не ме погнеш, че ям палачинки Satisfied Laughing За 8 месеца съм яла два пъти, единия беше за експеримента.

То затова такива неща трябва да се избягват.
Палачинки много ядях преди. Много обичах палачинки с мед и сирене. Или сладко и сирене.
Обожавах ги.
Миналото лято ядох на морето. Една солена обаче.
А преди 4 месеца майка ми си направи някакви пълнозърнести и чопнах хапчица.

# 470
renji,  кръвта ти е сгъстена - имаш висок  хематокрит. Не го подценявай. Пиеш ли достатъчно вода? Ако не - пий.
Видях и хемоглобина не е ок,вода пия в някой дни по много, в други не толкова,нямам идея на какво може да се дължи. Качвам направо всички, без да разбирам виждам, че и щитовидните не са Ок.

# 471
Не съм толкова компетентна относно КЗ и инсулин, но с хематокрита имах същия проблем, та затова ти обръщам внимание. При мен се оказа и изкаран Ковид, без да разбера. Докато не ми се разреди кръвта е имало моменти както си стоя и съм ок, рязко ми ставаше лошо. Наливах се с вода, дори и да не ми се пие, отделно започнах да пия и аспирин протект по 1 на ден. Ако случайно си докоснех някоя вена на ръката, цялата ръка ми изтръпваше и имах нещо като "иглички". Ако не пиеш някакви други лекарства, може да започнеш аспирин и ти по 1 на ден за месец, за да се разреди тая кръв. Попитай и личния си лекар ако трябва, но вземи мерки. Така стават тромбозите.

# 472
Не съм толкова компетентна относно КЗ и инсулин, но с хематокрита имах същия проблем, та затова ти обръщам внимание. При мен се оказа и изкаран Ковид, без да разбера. Докато не ми се разреди кръвта е имало моменти както си стоя и съм ок, рязко ми ставаше лошо. Наливах се с вода, дори и да не ми се пие, отделно започнах да пия и аспирин протект по 1 на ден. Ако случайно си докоснех някоя вена на ръката, цялата ръка ми изтръпваше и имах нещо като "иглички". Ако не пиеш някакви други лекарства, може да започнеш аспирин и ти по 1 на ден за месец, за да се разреди тая кръв. Попитай и личния си лекар ако трябва, но вземи мерки. Така стават тромбозите.
Благодаря ти, уж не съм карала Ковид, още утре ще говоря с личната, не пия никакви лекарства, нямам идея защо е повишен притеснява ме причината, вените не ме болят, иначе и на мен често ми прилошава.

# 473
Най-честата причина е дехидратация, затова те попитах дали пиеш достатъчно вода. А за ковида и аз нямах никакви симптоми, както казах въобще не съм разбрала, правиха ми тест за антитела и излязоха адски много, а съм ваксинирана преди 8 месеца и нивата им бяха значително спаднали. Много е вероятно от гъстата кръв да ти става лошо, просто не циркулира добре, няма достатъчно снабдяване с кислород до органите. Аз се почувствах значително по-добре след седмица от както започнах да пия аспирин. Първия ден ми казаха да пия 1 хапче 500мг/обикновен аспирин/ и после по 1 на ден аспирин протект.

# 474

Някой питаше за повишена кз след глад. И аз в началото питах тук същото. Случваше се и при мен първите десетина месеца. Обяснението е, че черният дроб си бълва глюкоза на воля, инсулинът си трайка. Чисти си се дробчето, няма страшно.
Дали? Четох, че когато няма достатъчно глюкоза в тялото, т.е. прекалено ниска кръвна захар, черният дроб започва да използва запасите си. Но не знам защо е повишена, а не в норма, примерно.
Например защото има твърде много складирано в черния дроб?

# 475
Най-честата причина е дехидратация, затова те попитах дали пиеш достатъчно вода. А за ковида и аз нямах никакви симптоми, както казах въобще не съм разбрала, правиха ми тест за антитела и излязоха адски много, а съм ваксинирана преди 8 месеца и нивата им бяха значително спаднали. Много е вероятно от гъстата кръв да ти става лошо, просто не циркулира добре, няма достатъчно снабдяване с кислород до органите. Аз се почувствах значително по-добре след седмица от както започнах да пия аспирин. Първия ден ми казаха да пия 1 хапче 500мг/обикновен аспирин/ и после по 1 на ден аспирин протект.
Ще говоря с личната и ще започна   аспирин ако трябва. Дехидратация нямам идея дали е, преди хич не пиех вода, но от месец, два се налива доста/е в някои дни забравям/, а хематокрит е висок и сега и преди месец, пффф гадна работа.

# 476
Минах пак на диета , мерих к.з след кафето 5,6 , спрях хормона а уж не трябваше…
Моменталически качих 3 кг и сега съм 65.
Днес съм на миш маш и вода.
Ще почна пак да давам отчет в темата.Обмислям покупката на еър фрайер и да правя в него разни неща…уж з апо здравословно.

# 477
Тайс, 8 не е нормална КЗ за здрави хора, които ядат въглехидрати. На здравите хора, след вечеря с хляб, картофи, алкохол, кз им стои относително стабилна, да речем до 6, 6 и нещо.
Грешка,. на здрав човек няма да му скочи толкова кЗ- независимо какво е ял.......над 6 абсурд/би трябвало да стои под 5 даже/.......на ММ една вечер му я пробвах...беше се навечерял доста обилно, десерт яде и уиски пи.......4.8 му беше КЗ.....само когато има метаболитен синдром КЗ играе на горе......

Мали Елора, направо не вярвах че може да качиш толкова.......Захаринка не прощава май на никой хахахаха.....
Аз от 3 дена, от както си видях новия ГХ с още по-добра стойност- не съм се мерила.....пИсна мИ......макар че явно е седмицата на прегрешенията.....сниощи и аз ядох "пържени" картофи......правя си ги на Акти Фрай....това е от първите уреди на Тефал с горещ въздух,,,,,,като фритюрник е, но има една перка и върти картофите да се пекат равномерно....той за друго не става. ИМам го от 7-8 год сигурно и само за картофки сме го ползвали...ММ много обича, и понеже само ги поливах леко с олио уж са здравословно пържени хахаха.....сега слагам малкоо патешка мас....но 1 път месечно им правя на другите всеядни в нас......картоф не бях яла точно от декември месец Simple Smile

Ренджи и на мен така ми излезе- моята АГ ми каза същото -сгъстена кръв, пий аспирин...заради хематокрита, но после тромбоцитите ми излязоха в горна граница, което показва обратното май...и аз съвсем се обърках.....

# 478
Азарче, ми то и на мен след уиски или розе ми пада кз под 5.

Офффф, пак съм в грешка за това, как е при здравите и при нас.
Някъде го четох това в темите, кой знае какво съм прочела и къде ми се е реел акълчо ☹️

# 479
Аз се вайкам за хематокрита, но идея нямам какво да мисля за КЗ и инсулина, тези резултати ми се виждат направо нереални. Не е редно да правя ново обременяване, но така си оставам без сигурна диагноза. Чудя се как ако инсулина пада до първия час, държи тази захар ниска и до втория я сваля до 3 и нещо, пффф много се разочаровах и обърках.

Общи условия

Активация на акаунт