Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
За припознаването вижте как стои положението във вашата болница, в някои е много опростено и не се минава през класическото ходене при нотариус. Ние сме със сключен брак, но от 4 приятелски семейства без, които родиха наскоро, май  само 1 ходи при нотариус, а другите директно в болницата оправиха документите .

# 391
Mirela95, имате 2 варианта. Единия е да минете при нотариус. Там таткото припознава детето и се попълват 2 имена за момче и момиче, а майката подписва декларация, че е съгласна. Това се прилага и, ако таткото ще е извън страната например. В болницата като дойдат да запишат бебето само им се връчва л.к. на майката и документа от нотариуса.

Втория вариант, който за повечето е по-лесен е в болницата да запишат първо данните на майката и детето и да привикат таткото в болницата да дойде да попълнят и неговите данни и да се подпише пред служителя.

На мен ми е по-лесен първия вариант защото таткото ще е на работа на 1.30 - 2 часа път разстояние с колата и това ще е супер излишно разкарване за един подпис. Още повече, че след седмица пак ще трябва да го пътува тоя път за да вземе акта за раждане на бебето.

# 392
  • София
Ще се пробвам с една поръчка от пат-пат и ще внимавам с размерите, мерси fillme. Някой беше пуснал лекция на Ася Демирева за летните бебета - изключително много благорадя, отговори ми на всички въпроси за които имам колебание.

# 393
И аз изгледах лекцията на Ася Димитрова и се обърках тотално, защото преди няколко дни гледах друга лекция и има разминаване за обличането на бебето, за температурата, която трябва да се поддържа в дома и дори за спалните чували. 😬

# 394
можете ли да ме насочите коя е лекцията/ къде мога да я намеря Simple Smile

# 395
Именно и аз с тези лекции вече се омотвам. Забелязвам,че пазарът е "разделен" между 3-4 по -известни акушерки/ консултанти по кърмене като всеки си има собствена истина и доста често си противоречат. Съответно всяка работи с определена фирма и се пробутват продуктите и като най-най . Има полезна информация, но малко ми идва в повече продуктовото позициониране.

А и наистина си противоречат- едната казчва къпете бебето 2 пъти в седмицата, другата -всеки ден, слагайте дълъг ръкав 1 месец, не не бебето ще прегрее. Едната маже бебето с преварен зехтин, другата  с прехвалената от нея козметика, бебето трябва да спи само по гръб.. слагайте бебето на 1 страна подпряно с пелена.

Е как да се ориентираш, когато нямаш опит Grinning

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 16:55 от mexicana___

# 396
  • Замък сред облаците
И в предните теми съм споменавала, че работата ми е свързана с маркетинг на бебешки продукти. Ами така е, както казва Мекси.

И аз като първескиня гледам и съм гледала и чела много разнопосочни препоръки, но според мен е добре да се знаят вариантите. Бебетата са различни, за едно ще работи единия принцип, за друго другия.
Само за къпането ще си позволя да си споделя мнението - и с дерматолози съм говорила, и с познати с бебета с дерматит - бебешката кожа е 3 пъти по-тънка и следователно по-нежна от нашата. Няма го здравия липиден слой като при нас. Затова не прекалявайте с къпането, самото него не го превръщайте в киснене - измивате, изплаквате, подсушавате и готово. Ежедневно - дупето и слабинките под чешмата дори само, а личицето, сгъвките на врата и мишничките с мокра кърпа. Цялостно къпане макс 2 седмично. Козметиката не е нужно да е ежедневна (кремчето за дупето/подсичането може би само). Козметиката с максимално изчистен състав, за да не се отлага на микроскопичен филм върху кожата.
Първите месеци порите на кожата не са отворени, бебето не се поти, лежи си и не се цапа, единствено пуска лиги и пълни памперса. Та и затова не правете паралел с вашите нужди и хигиена, а се водете по него Simple Smile

# 397
Честити първи бебета! Да са здрави и бързо да се приберат у дома!

От днес официално и аз излязох в 45 дневния. Ходих до АГ да си взема картата, направлението и болничния. Даде ми и направление за съдов, заради вените на единия крак, но не знам кога ще успея да отида на преглед. Бебчо е добре, активен беше и там и й подритваше апарата. Върви си по-голям, както винаги и каза, че ако се наложи да излиза по-рано поне това било добре. След десетина дни ще отида за влагалищен секрет и ще пускам изследванията, които ми искат от болницата.

И аз си нося бельото от преди да забременея. Най ми е удобно с бразилки.
Бельо за раждането си взех от Пепко - бикини и боксерки. На това еднократното много му се чудя, макар че в списъка го има, но при първото раждане не съм купувала такова, а пак си ползвах просто по-големи бикини. Взех от там и едно бюстие, което ми се стори удобно и ще ми свърши работа. Взех и пеленки да ги видя как ще са като качество.

Колко нощници сте предвидили за болницата? Аз имам две, но и там ще дават, та затова се чудя да взема ли поне още една?!

Момичета, интуицията ще ви води! В движение сами ще преценявате кое е най-доброто решение във вашия случай. Правилното за едни, не означава правилно и за други. Освен това всеки си има различно виждане за правилно и неправилно. Ще ги отгледаме тези бебоци, не се притеснявайте!

# 398
  • София
Ася Демирева работи с Мустела, която аз изключително много не харесвам на база това , което съм ползвала. Та, за козметиките - просто превъртам рекламната част. Всички лекции са спонсорирани от определени марки и няма как да се избегне това. Но 90% от казаното от нея се препокрива и с моите разсъждения и опит относно гледането ,обличането, храненето, вода и т.н. и т.н и за това се доверявам. Иначе просто трябва да си изберете по какъв тип ще гледате бебето и така да си движите нещата. Примерно аз съм голям фен на това което тя каза - че е много по-добре за бебето да е гладно и да му е студено, отколкото да е претоплено или прехранено.Също така, че не винаги от претопляне има други признаци като обрив, понякога е само нон стоп реване. Та fillme мисля, че беше дала съвет като почне бебето да плаче обикновено са 2-3 нещата, заради което да плаче и е хубаво по метода на изключване да се ориентираме. ПРедлагаш мляко, ако не иска, пробваш да приспивша, ако не иска - събличаш да не му е жега и ако и това не го успокоява просто гушкаш.
За къпането - по последни данни от дерматолози без значение каква е кожата плюсовете от къпането всяка вечер надминават минусите. Тоест ми казаха ,че е добре да се къпе всяка вечер за да създава режим, пък и като се потим или ни е жега цял ден и вечер се изкъпем знаете е друга бира лятото и се спи мнооого по-добре. Но е много важно, като е с атопична или по-суха кожа да се къпе с измивно олио, което остава тънък предпазен слой върху кожата след къпане и не я изсушава като стандартните измивни продукти.
Лекцията е тази - https://www.youtube.com/watch?v=iXobGIUede4

# 399
Аз съм се ориентира по детето в начало. Ние в нас виреем на 30°+ и когато се роди малкия свалихме температурата до 20-22°. С ММ ходихме с по 5 ката дрехи умрели от студ, но на детето му беше добре. Сега година и половина по-късно смятам, че това беше най-разумното ми решение. И на нас ни е приятно вече, преди и на 40° не можехме да се стопли, като ни дойдат на гости зимата приятели и си знаеха винаги по тениска и отваряха прозорците.
Аз съм махала малкия с олиото на мустела и съм доволна, общо взето от бебешката козметика от аптеката съм била все доволна.

# 400
Вярно е, че си противоречат. Най-добре да се водим от бебетата и принцип проба-грешка. Освен нещата, които споменахте, забелязах още едно. Ели Василева казва крем против подсичане при всяка смяна на пелената, Надежда Стаменова - само ако има зачервявания. По-склонна съм да приема мнението на Надежда, но само опитът може да покаже.

# 401
по повод споделеното от АА, за къпането често чувам в такива лекции, че било хубаво всяка вечер да се къпе, за да си създаде режим и някъде чух да се ориентира кога е ден и кога е нощ Simple Smile като го казах това на ММ, той ми зададе логичния въпрос  - а няма ли да види като се стъмва хаха. И аз знам че дерматолозите съветват за по-малко цялостно къпане на бебето, с по-малко продукти - навремето работих в една козметична компания и бяхме поканили един лекар, дето въпреки че уж му беше платено, не се посвени да каже, че повечето от тия работи дето рекламираме не му трябват на бебето Simple Smile) Дори и топлата вода изсушава кожата сама по себе си.

Със сигурност има хора, за които това е неприемливо, защото така да се каже много строго са възпитавани самите те относно какво означава добра хигиена, и налагат същия стандарт върху бебето. Не мога да ги виня и тях, важното е бебето да се чувства добре и да няма проблеми и дискомфорт Simple Smile Имам такива примери на бебета около себе си на които също нищо им няма от честото къпане.

# 402
  • Замък сред облаците
За къпането на по-късен етап е това, след втория месец примерно. В началото с новородено измиването набързо вечер е достатъчно - те и без това ще спят/дремят по ~18 часа на ден в първите седмици и едва като се урегулира режимът на хранене ще дойде дневният ритъм и рутината. Не очаквайте да им вкарате рутина веднага вкъщи, и ние ще се напасваме отначало Simple Smile

# 403
Аз в началото месец и нещо (докато стане по-табилно бебето) съм го къпала на мивката. Така ми показаха от болницата. За 3 мин максимум. Душгел слагаш само на дупето старателно, на другата част от тялото отгоре отгоре. Колкото и да не е, му се слага крем за тяло и е хубаво да се отмива. Но става толкова бързо и лесно. В един момент то почва да става по активно и тогава вече във ваничката с една подложка май на севи бейби беше нашата. И постепенно увеличавахме времето на къпането. То само си показва. Сега като го питам искаш ли да спиш и той като каже "да" и отива директно в банята. Така е свикнал. Баня и легло след това. Имам познати които си къпят децата и лед 2 часа примерно ги слагат да спи. Нашия от банята е в спалнята. Може да почетем книжка или нещо друго, но навик му стана вече.

# 404
При все че и моята и на ММ кожите са снежно бели и супер чувствителни и алергизират от всичко, очаквам и бебето да е с такава и определено в началото макс 2-3 седмично къпане на цяло тяло, то така или иначе ще го мием по 6-7-8 пъти на ден при смяна на  всеки памперс.

Общи условия

Активация на акаунт