На море в Гърция 2022 - II

• 69 057
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
Неа Рода става, особено в северната част (има малко извън селото един бийч бар Legend, там е много хубав).

# 661
Аз с малко различен въпрос - правите ли си застраховка Пътуване?

# 662
Да. ЕЗК успях само веднъж да извадя навреме (за възрастни важи една година, а се чака около месец за издаването).

# 663
  • София
Винаги вадя ЕЗОК за всички, а за колата сключваме автоасистънс за периода, в който пътуваме.

# 664
Аз късно разбрах за тази безплатната, но в СДИ питах, излиза към 30 лв за 2 ма възрастни и 2 деца. Пиша , защото може да е полезно и за някой друг Simple Smile

# 665
  • някъде ... тук ...
ЕЗОК пише, че излиза за 15 кал. дни. Поне миналата година ги спазиха. Сега чакам да видя дали пак ще го спазят тоя срок.
Иначе другите зависят от бр. дни и покритие.

# 666
Нашите излезнаха за около 10 дни. Винаги правя и допълнителна застраховка. Слава Богу до сега никога не ни се е налагало да я ползваме, но от приятели знам, че върши повече работа от здравната карта при спешност.

# 667
  • София
Предстои ми едноседмична почивка на Миконос и търся плаж, на който чадърите не са по 200Е .
_Savina_, не познавам много добре плажовете на Миконос, защото бяхме там само за 2 дни от немай къде преди ранния полет навръщане, след обиколка на Тинос и Сирос, но единственият плаж който ми хареса е Кало Ливади. В лявата част ( с лице към морето) шезлонгите са изключително скъпи (бийч-бар Солимар), но вдясно са за скромните за Миконос 30€ (бийч бар Lohan). Поне такива бяха цените преди 2 години. По средата има свободна зона.
По-известните плажове са денс, парти барове и дискотеки на открито, девойки танцуват по масите, дъни музика от тонколони, гей-плажове и т.н.
Е, сигурно има и други места, неорганизирани и т.н., но не съм ги изследвала.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 13:34 от dechy

# 668
  • Точно където трябва
Някой пътувал ли е организирано/ с автобус/ да препоръча нещо?

# 669
Аз с малко различен въпрос - правите ли си застраховка Пътуване?

Аз винаги се старая да правя. Моя позната миналата година беше посещавала болница в Турция със зверско изгаряне на ходилата с огромни мехури и добре, че имала застраховка. Направих за нашето пътуване в SDI. Около 30лв за двама възрастни и дете за 11 дни Simple Smile
Дано не се налага да се използва, но предпочитам да имаме..

# 670
В Ставрос в центъра има лунапарк. В Йерисос на крайбрежната. В Неос Мармарас.
В Кавала има голям и хубав лунапарк, но той си е град, не е точно курортно селце за море. На Амулиани имаше нещо, но отдавна нямам малко дете и само за блъскащи колички се сещам, нека някой да уточни, ако знае.

А не са ли истинските лунапаркови забавления страшни за 2-годишните? Моята на тази възраст търсеше люлки и пързалки, и онези клатушки с монетите, на които се сяда и те друсат напред-назад за няколко минути. Но това го има във всяко село - ако наистина търсите тихо и спокойно място, ще трябва да се задоволите с тези неща.

Имах чувството в един момент към петгодишната й възраст, че знам всяка площадка в Гърция Simple Smile
А Керамоти добър вариант ли е попринцип? И без лунапарк ме устрийва. Права сте, че е малка за лунапарк.
В Неа Перамос и Неа Ираклица има доста забавления за деца.

# 671
Да. ЕЗК успях само веднъж да извадя навреме (за възрастни важи една година, а се чака около месец за издаването).
10 дни-в понеделник получих нашите.
Правя също така "Медицинска застраховка" за дните в Гърция и автоасистанс за 15 дни /това е минималният срок на Дженерали/. Те правят много големи отстъпки /в моя случай 50%/, ако имаш друга застраховка при тях.

# 672
  • София
Срокът за издаването на ЕЗОК е 15 дни, но винаги са готови няколко дни по-рано.
Ако някой е пропуснал да заяви издаването на пластиката (която важи 1 година), може да вземе удостоверение, което важи 3 месеца и се издава на следващия ден. В София съм ходила за удостоверение в здравната каса на "Мила родина". Заявлението за издаването му може да бъде изтеглено от сайта на НЗОК.

# 673
Здравейте Simple Smile Потърсих в темата за Ситония но тя е много стара и се надявам някой от Вас тук да ми помогне Simple Smile
Решили сме тази година да заложим на втория ръкав на Халкидики -  Ситония. Предложенията които ни направиха са за вила близо до Никити и за апартамент в Акти Салонико. Апартамента в Акти Салониоко е на първа линия а този в Никити е на около 300 м. от плажа. Интересува ме в това Акти Салонико има ли ресторанти и магазини, и място където може да се разходиш.....

# 674
Предстои ми едноседмична почивка на Миконос и търся плаж, на който чадърите не са по 200Е .
_Savina_, не познавам много добре плажовете на Миконос, защото бяхме там само за 2 дни от немай къде преди ранния полет навръщане, след обиколка на Тинос и Сирос, но единственият плаж който ми хареса е Кало Ливади. В лявата част ( с лице към морето) шезлонгите са изключително скъпи (бийч-бар Солимар), но вдясно са за скромните за Миконос 30€ (бийч бар Lohan). Поне такива бяха цените преди 2 години. По средата има свободна зона.
Благодаря, Dechy!

Общи условия

Активация на акаунт