Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 3

• 33 586
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Ходила съм при него по друг повод – държа се нормално, даже любезно, но не мога да кажа, че компетенциите му са особено големи. На мен, не знам в каква връзка, ми се "похвали", че лекувал много пациенти от Близкия Изток. Mr. Green
Не ми е вземал такива пари, като споменатите.

Нямам представа защо за елементарно отстраняване на бенки ходите при професори или пластични хирурзи – естествено, че при това положение, цената ще е космическа.
Това е рутинна процедура и почти всеки един дерматолог би могъл да се справи добре със задачата. Да не говорим, че и козметици я практикуват.

# 226
Не зная за професорите, но пластичните хирурзи са предпочитани, за да не оставя белег след премахването на бенката. Аз имам на гърба такъв, не ми харесва. Сега събирам смелост за лицето ...

ПП - добре де, а този професор някъде обявил ли е тези ненормални цени? Ако не, може да подадете оплакване, предполагам.

# 227
  • Sofia
Бях на преглед при проф. Чернев за няколко не големи бенки, но едната беше несиметрична и реших да я проверя. За преглед от няма 10мин. ми взе 210лв. Бях като ударена с мокър парцал по главата. В допълнение се държа нагло. За да ми махне бенките, които искам 1570лв. Това как ви звучи?

Във всеки случай цялото изживяване беше изключително неприятно.

Не ходете при проф. Чернев!!!

Изобщо не мяза на професор. Като го питах защо е такава цената ми каза, че защото бил професор. И положителните отзиви за него в Супердок просто няма как да са истина. Неприятен човек меко казано
Имам отвратително изживяване с това същество преди 4 години.Тук съм разказалвала подробно и НЕ го препоръчвам
Тогава за ПОГЛИД по диагонал ми взе 120 или 150лв не си спомням,а за операция по спешност ми поиска 800лв и ми даде 1,30ч да реша,че бързал за море.

# 228
Това същество Чернев не е никакъв професор, а обикновен шарлатанин!
От разкази с отиване на преглед си излизаш с отстранена 1 бенка, което в моя случай щеше да ми свърши работа. Този нямаше никаква подготовка, сам в една дупка, мирише на прогнил стар офис.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇 показа ми, че го пишело на сайта му в един текст, дългичък около страница на компютър със съдържание "кои сми ние", та в този текст най-отдолу: 170лв. преглед и да допре лупичка до кожата ти, която 100% в онази обстановка е допирал тялото на предишният пациент без нещо да я почисти - още 40лв. Добавката за мен беше скандална.
Само си чакам мейла от Superdoc, за да си оставя мнението, но подозирам, че такъв няма да дойде. Там имаше само превъзходни мнение, което е абсурдно. Момичето преди мене май ходи да тегли пари от банкомат, защото отново я видях да се връща, когато си тръгнах и не ми изглеждаше никак ОК.

Ма чудя се къде да махна тези бенки и нощес съм я разкървавила въпросната, която стана повод за това посещение. Споделете моля, ако някой има опит?

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 06:43 от Sani..

# 229
Не съм ходила при никакви професори. Отидох хирург /обща хирургия/ в провинциална болница в областен град. Имах много голяма бенка на гърба, която ми пречеше. В деня на операцията ме изпрати на кожен да си каже мнението. Кожната не ми взе пари и каза, че не е лоша. Хирургът ми я изряза и каза, че е била и доста дълбока бенка. Отидох без направление, операцията ми струваше  100 лева, като в това се включваше и хистология. Преди няколко дни се наложи да отида при същия кожен, който даде мнение за бенката, но по друг повод. Освен, че ми видя проблема на кожата, направи оглед на всички бенки, а те са наистина много, както и видя нокът, който не е наред поради удар. За всичко това ми взе 40 лева, тъй като не съм с направление и ми изписа рецепта за нокътя и кожния проблем. Не винаги професорите са по-читави от обикновените доктори, които в моя случай си свършиха работата перфектно за малко пари.

# 230
Lili-Bella имала си късмет и аз преди 10г си махнах някакво гнойно нещо от гърба във ВМА, но частно беше наела мисля манипулационно-операционната проф. Елена Обрешкова, истински професор и уникален човек за 50-60лв. ама на - вчера греда с шарлатанина, псевдо- професор Чернев.

# 231
Здравейте!

Много се надявам на вашето мнение и опит по моят случай.

Приятелят ми на 23г. си премахна хирургически бенка, тази която виждате на снимката, и бенката до нея. Каза че е изрязана на дълбочина 3мм и на достатъчна ширина. Днес получихме резултат от хистологията меланом in situ. Каза че не е цялата бенка меланом, а само най-горната част (черничкото) и е in situ.

Моля за вашето мнение, има ли хора за които знаете или да сте било в същата ситуация с такава хистология. Какво ще се случи оттук нататък. Притеснявам се и моля да ми споделите ако знаете нещо.

# 232
# 233
Здравейте, предстои ми хирургично премахване на бенка. Притеснява ме, че в близост до нея имам 2 по- малки, възможно ли е да бъдат наранени по време на процедурата. Извинявам се, но съм в чужбина, на малък остров. Няма избор за специалист, а в кратките 10 мин. преглед не се сетих да попитам. Благодаря. (осъзнавам нелепия въпрос, но нещо се спекох)

# 234
  • Sofia
Не се притеснявай, вероятно хирургът ще работи прецизно. Но дори и да закачи другите образувания, нищо няма да им стане. Нещата не работят така, споко. Simple Smile

# 235
Здравейте! Някой може ли да ме насочи към лекар за премахване на бенка в Бургас и някакви ориентировъчни цени? Първо трябва да отида на консултация или директно да запазя за премахване? Бенката е над ключицата и с времето расте и става релефна, а преди не беше, вече почнах да я закачам с презрамките на сутиена и ме притеснява, а и има болка на моменти в нея.

# 236
Здравейте! Някой може ли да ме насочи към лекар за премахване на бенка в Бургас и някакви ориентировъчни цени? Първо трябва да отида на консултация или директно да запазя за премахване? Бенката е над ключицата и с времето расте и става релефна, а преди не беше, вече почнах да я закачам с презрамките на сутиена и ме притеснява, а и има болка на моменти в нея.

Здравейте!
Защо не си вземете направление просто и не отидете където работят със здравна каса на преглед първо, и после лекарят ще ви пренасочи за премахване.

# 237
Здравейте група,  искам да попитам дали някой си е махал бенка при д-р Къчева в Токуда.  Имам запазен час при нея след 1 месец.  Намирам много положителни мнения за нея, но не и конкретно по този въпрос.  Та се чудя доколко добра е именно в тази област и дали ще съумее да извърши както трябва манипулацията. Ще бъда благодарна ако някой се включи с мнение

# 238
Здравейте! На рамото ми се появи бенка, която расте. Бях на преглед при онкодерматолог, каза ми, че е злокачествена и трябва да се оперира. Въпроса ми е, колко време е болничния престой, и колко продължава самата процедура? Благодаря предварително!

# 239
Здравейте! На рамото ми се появи бенка, която расте. Бях на преглед при онкодерматолог, каза ми, че е злокачествена и трябва да се оперира. Въпроса ми е, колко време е болничния престой, и колко продължава самата процедура? Благодаря предварително!

Здравейте!

На моят мъж беше около 30мин процедурата (защото махаха 2 бенки) преди нея кръвни изследвания. И не е стоял в болница. Лекарят беше казал че около 30 мин след това трябва да поседи, преди да го пуснат.

Общи условия

Активация на акаунт