Премахване на бенка – стандартна манипулация (със скалпел) или с лазер? – Тема 3

• 33 565
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря!

# 241
Здравейте! А в Пловдив има ли специалист, който да познава добре бенките и след преглед евентуално да насочва за оперативно отстраняване и хистология?

# 242
  • Sofia
Шаламанова

# 243
Здравейте група,  искам да попитам дали някой си е махал бенка при д-р Къчева в Токуда.  Имам запазен час при нея след 1 месец.  Намирам много положителни мнения за нея, но не и конкретно по този въпрос.  Та се чудя доколко добра е именно в тази област и дали ще съумее да извърши както трябва манипулацията. Ще бъда благодарна ако някой се включи с мнение

Здравей да те попитам утре ми предстой час за махане на плоска бенка при същата докторка , може ли мнение ти махна ли я и какво се случи.

# 244
Здравейте, премахнах си бенки от лицето, две, ще кача снимки идната седмица. Чрез скалпел са премахнати, за сега уж всичко е ок. Докторката ми каза, за някакви лепенки Dermatix , няма ги в България от 10 години, но били вълшебни. Само в Испания ги има, набавих си ги, но две кутии са ми много, ако някой желае едната да пише на лично.

# 245
  • Тук и там
Здравейте, момичета,
Девойката, която е на 17 години реши, че иска да премахне една папилома (или поне аз така я определям), която е  отзад на рамото й. Пречи при събличане и обличане.
Четох, мислих и търсих удобен МЦ, където да отидем на преглед. Спрях се на МЦ Свети Пантелеймон, който се намира близо до метростанция Сердика. В общи линии видях двама специалисти, което работят с деца (не че тя е малко дете, но ще попитам и на място Simple Smile) - Д-р Мариана Михайлова Атанасова и Д-р Мину Карин Мехрабиан. Моля ако някой има личен опит с тях или разполага с друга информация да сподели дали съм се насочила правилно към тях.
И друг въпрос ме мъчи  - имате ли идея дали на всички израстъци следва да се прави хистология? Знаете как е, като родител ми е притеснено...

# 246
  • Sofia
Ходете директно при д-р Росица Денчева. Проблемът е, че ще има часове за след около месец и половина. За мен, обаче, лятото не е подходящ сезон за подобни процедури, та препоръчвам да оставите за есента.

Зарежете ги тия в "Панталеймон" - въобще не са кадърни (от личен опит).

Не, не се прави хистология.

# 247
  • София
Къде се намира кабинетът на д-р Росица Денчева и премахва ли бенки в него или е в болница?

# 248
  • Sofia
Има си собствена клиника.

www.dr-dencheva.com

Да, разбира се, че премахва образувания там.

# 249
  • София
Мерси много!, Black Cat!

# 250
Моля, препоръчайте ми специалист за Варна

# 251
  • Варна
Моля, препоръчайте ми специалист за Варна
Аз мисля есента да ходя при д-р Пенев.

# 252
Здравейте, моля ви да споделите мнение.
Според ваши наблюдения всички ли бенки с неясни граници в по- тъмно кафяво са злокачествени?
Зная, че само хистологията доказва, но има ли случаи, при които съмнителните бенки, които по правилата в дерматологията ABCDE сочат злокачественост се оказват доброкачествени?

Притеснена съм, предстои ми час при онкодерматолог
Благодаря на включилите се.

# 253
  • Sofia
Е, разбира се, че има много такива случаи...

# 254
Здравейте. Посъветваха ни да премахнем бенка от тялото на детето ми. Не е спешно, затова ще изчакам есенно-зимния сезон, но до тогава трябва да  избера къде, за София става въпрос. Разглеждам разни клиники, но така и не успявам да се ориентирам каква е цената за премахване и хистология...границата вари доста, а ми се ще да имам идея колко ще струва. Та , дайте препоръки- къде и приблизителна цена. С търсачака не откривам такова премахване да се прави в държавни болници , така ли е наистина?

Общи условия

Активация на акаунт