Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Тя ще  го пие 5дни , би трябвало две седмици след спирането да дойде цикъла .
Това е схемата и за възрастни. По-добре отидете при още един лекар
А за деца каква е?
Разбира се, че е 5 дни. Да не би лутелната фаза да има различна дължина.

# 346
Малко продължение за нашата история.
Бях писала за закъснението на цикъла на дъщеря ми (10г) с вече 5месеца .
Днес ходихме на образна диагносика ,докторката видя ,оголемен яйчник ,някаква течност и фоликули ,посъветва ни за консултация с АГ за да каже до колко е нормално .
Отидохме на детски АГ ,погледна за прекомерно  окосмяване ,разпита я за режима и ,сън ,хранене ,спорт .Изписа дуфастон ,геритамин и след две седмици ,иследвания на хормони .
Надявам се всичко да е наред! А какво каза - не е ли нормално в началото да има големи паузи между два цикъла или 5м е твърде дълго? При кого и къде бяхте на детски АГ? Дълго ли се чака за час? Аз не успях да я запиша и отидохме да ехограф при обикновен АГ за възрастни.
Моята дъщеричка също е с цикъл, но за първи път, и ме предупредиха, че в началото са възможни дълги паузи.

# 347
  • Пловдив
Тя ще  го пие 5дни , би трябвало две седмици след спирането да дойде цикъла .Няма да го пие 3 години!
То и аз нямаше да го пия дълго, но се оказа, че от един курс от 5 дни само не става.
Ще й дойде след спирането, но това няма да реши проблема.

# 348
  • варна
Малко продължение за нашата история.
Бях писала за закъснението на цикъла на дъщеря ми (10г) с вече 5месеца .
Днес ходихме на образна диагносика ,докторката видя ,оголемен яйчник ,някаква течност и фоликули ,посъветва ни за консултация с АГ за да каже до колко е нормално .
Отидохме на детски АГ ,погледна за прекомерно  окосмяване ,разпита я за режима и ,сън ,хранене ,спорт .Изписа дуфастон ,геритамин и след две седмици ,иследвания на хормони .
Надявам се всичко да е наред! А какво каза - не е ли нормално в началото да има големи паузи между два цикъла или 5м е твърде дълго? При кого и къде бяхте на детски АГ? Дълго ли се чака за час? Аз не успях да я запиша и отидохме да ехограф при обикновен АГ за възрастни.
Моята дъщеричка също е с цикъл, но за първи път, и ме предупредиха, че в началото са възможни дълги паузи.
Каза че около  3 месеца е нормално .Преди да отидем на лекар се посъветвах и с генеколог тук в форума ,които ми също ,че паузата е твърде голяма .
Смятам ,че всяка майка иска най доброто за детето си .Мислех че ще минем само с видеозон ,но след като и там ми казаха ,че е добре да се посъветваме с Детски АГ ,защото те знаят какво е нормално за тази възрастова група и какви особености има .
Ние сме от Варна ,влязохме без час ,лекарката ни вмъкна между часовете .
А относно лекарството ,аз незнам да има друго за предиЗвикване на цикъл .И аз съм пила и сестра ми като дете си спомням ,нямаме последствия .

# 349
А какво казва аг-то? Каква е причината за уголемяване на яйчника? В СПКЯ ли се съмнява? Не би ли трябвало да изследвате хормоните преди лечението?
Ако е СПКЯ често е свързано с ИР.

# 350
Докторът обяснили защо 10 год. дете трябва да взима препарати за нормализиране на цикъла? Не може ли да се изчака 1-2 години? При дъщеря ми имаше пауза от 6 месеца между първата и следващата менструация, не съм я водила на лекар. Беше на 12,5 г.  После в следващите 2 години имаше паузи от по 2 месеца и се само настрои. Но пак е между 30 и 40 дни. За мен е нормално, моят беше така, пък и тя е 164 см и 45 кг.

# 351
  • варна
Вашата дъщеря не е моята ,радвам се чв нещата са се подредили от самосебе си .
Явно нещо ,което са видели на видеозона са наложили тези мерки .Благодаря ви че ме объркахте повече .

# 352
Уголемен яйчник може да означава и киста, която ако не се пука сама, пробват с прогестерон, т.е. хормон. Да чака да се спука кистата сама или да се стигне до операция? Щом лекар е преценил след обстоен преглед, значи трябва. Или бгмамите сме по-лекари от училите за лекари!?!
Не разбирам защо трябва да се вменява вина на майка, че дава лекарство на детето си и то по лекарско предписание Thinking

# 353
Никой никаква вина не вменява. Разбираме, че майката е притеснена, затова я съветваме да отиде при още един лекар. Много често първите години цикълът е нередовен.

# 354
  • Пловдив
1128
HugHugHug

# 355
И аз съветвам на лекар за още едно мнение - пресен пример с мм , отиваме при доцент -ухото за операция още другата седмица ...
викам му,така и така ще пътуваме до Пловдив ,дай на още 1 мнение,ухото наистина е за операция,но чак след 6 месеца евентуално.

# 356
Аз също в никакъв случай не исках да кажа да неглижира състоянието, но съм за второ мнение.

# 357
  • Sunshine state
Добре сте направили, че сте се обърнали към лекар, а не сте чакали. Каквото ви е изписал, да си го взима и дано всичко е наред.

# 358
  • София
И аз мисля, че второ мнение си е направо задължително.
Миналия месец на моята свекърва специалист й казва, че има камъни в жлъчката. Прати я за операция. Ние решихме да проверим при друг доктор. Оказа се, на жлъчката нищо й няма, а има кисти в черния дроб, които не са опасни. Но намериха и полип на дебелото черво... Човек е хубаво май да проверява всяко мнение.

# 359
Задължително второ мнение. Свекървата като беше с ковид, пускат и регулярните й изследвания.  И едно  "светило" обяснил на дъщеря й, че от ковид е отключила левкемия. И настана паника. Добре, че не й казаха, щеше да умре от страх. Повториха, друг лекар гледаше пробите. Малко анемична, ма тя си е винаги така. Та може да те уморят с някоя дежурна диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт