Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 079
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Много си пада по кроп- топове, потници и тениски по тялото моята родна- първородна.
Все по често носи поли, обикновено А- силует, при който полата е до средата на глезена, а от средата на бедрото започва да се разкроява, иначе е по тялото, с ниска талия. Обича и макси поли с цепки отстрани. Разбира се- дънки, ленени панталони, къси дънкови панталони, роклета с презрамки. Размъкнати и овърсайз неща- твърдо не. Като цяло, бих определила стила й като тиЙн спортно- елегантен.
По грима беше залитнала по едно време, на 13- 14 да е била тогава, но не се стигна до ползване на ФДТ, ружове, такива неща. Меракът й секна от раз след едно прибиране до Бг и разходка по Витошка. Тогава каза само: "Мамо, то е сешно и грозно деца на моята възраст да се правят да изглеждат по този начин". И това беше с по- тежката артилерия. Ползва спирала, гланц за устни и за вежди; заздравител за нокти на ръцете.
"Сърдит" период не е имала, напротив- винаги е супер усмихната, смее се, пръска позитивизъм.
На 17 е.

# 331
Моята дъщеря може да изглежда сърдита на моменти, но тя е просто съсредоточена и сериозна. Понякога като се замисли и имам чувството, че бури преминават през душата й. А тя просто премисля и планува. Бързо излиза от тези моменти.
Вчера нещо се сдърпаха с баща й и тя му каза: " Ти почакай да стана на 16г за да мога легално да работя!".  Иска да има независимост, въпреки че не съм я лишила от нищо и смятам, че й е рано още, но в училище непрекъснато им говорят за инфлацията и колко скъп става живота.

Много са ви хубави дечицата Sparkling Heart

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 07:19 от Dress as Princess

# 332
  • Mars Hotel
Моята също изглежда много сериозна и понякога сърдита, но е измамно. Много е общителна, с чувство за хумор и приказлива. Но много се дразни на учителката си по испански, която всеки път ѝ прави забележка, че била нацупена и я подканва да се усмихва. То бива един, два пъти да го каже, но това е всеки път. И естествено постига обратен ефект - дъщеря ми почва нарочно да се мръщи, когато я види и така до безкрай. Съответно всеки път на родителска среща чувам как детето ми е тъжно и депресирано.

# 333
  • София
Моите и трите се обличат точно като показаната снимка от Тонка на дъщеря и. Широки дънки и тясно потниче или някаква тениска. Доскоро близначките на 15 г, ходеха изцяло размъкнати, тоест много широки тениски и суитчъри или худита. Сега има някаква надежда с по-тесни потничета, а дори и трите вече са обличали това лято по веднъж рокля, което е направо някакво чудо.
Откакто и малката порасна и на височина и като структура на тялото им е много добри е ня тях и на мен с дрехите. Реално и трите носят един и същи размер и като пазаруват, си купуват каквото им допадне по един брой от модел дънки или блузка и после си ги разменят. Теоретично се знае, че тези дънки са на Ваня, но днес Ели ги е облякла, пък тениската е на Ники, а тя и е взела нейното худи и тн.
Ели и Ваня, малката и едната близначка носят предимно черно, тук-там кафяво, докато Николета харесва по-светли и свежи цветове, най-вече синьо.
И трите са по-високи от мен, но са средно 165см, малко повече или малко по-малко. Откакто им дойде цикъла почти не растат, но предполагам около 170 см ще станат. Аз съм 160, баща им е 192см.
За грим, само Ваня се гримира последната година, като последните месеци е и с лак. Другата близначка не иска да чуе нито за грим нито за лак и винаги е с плътно изрязани нокти, за да не и пречат, а има огромна широка и дълга нокътна плочка Simple Smile Николета и Елена са с прави коси, докато Ваня е като дъщерята на Тонка, с естествено чупливо-къдрава коса, която или след къпане оставя да се накъдри или пък точно обратното се опитва да я изправи.
Николета е винаги усмихната и доволна от живота и от всичко, много активна и постоянно има какво да прави, къде и с кого да излиза. Ваня беше в някаква лека депресия предните години, сега е по-добре, но пак е често намусена и има някакви драми. Малката е по-скоро като Ники, макар че все още е в някакъв преходен период, но пък съм доволна, че набляга и си следи за ученето, както и спорта.

# 334
  • Пловдив
Купих тази година дънков гащеризон, че ѝ бях обещала още лани, но нещо не открих. Къс естествено, после от същия сайт поръчах и къси панталонки и това е различното от клин, което се съгласява да носи. За дънки вдъобще не иска да чува, ми така де, с дългите дънки не може да се „клечи“, ограничават ѝ движенията и затова не носи. Хареса си един широк панталон, него носи и това е единственото различно от клин нещо, което носи. Сега стана топло и ще режем  клиновете. Те така или иначе са скъсани на коленете и много съм изхвърлила, но май останаха още някои с пробити колене. Та ще има и къси клинчета. И това е - когато беше малка и аз решавах какво да обличи успявах да пробутам и някоя рокля, сега вече нямам шанс.

# 335
Моята  все още е малка, но започва много да мрънка за дрехите си.
Вчера все нещо не и хареса.. купувахме летни дрехи. Но като цяло е момичешки стил.

Най-голямата война са ни косите.. един милимерър не дава да и отрежа. За мен максималното дълго е до лактите и тя го приема. Преди 2 седмици и отрязах 10тина см  с нейно съгласие... после ми беше сърдита, че съм я убедила да си отреже толкова много.. 🙄

# 336
  • Пловдив
Оооо дължината на косата не се пипа, някъде до кръста е сега. Баща ѝ понякога предлага сериозно постригване, но няма как да пребори женкската мафия у дома. Ми малцинство е - ще търпи.Satisfied

# 337
Много се радвам (тайно, без да знае, разбира се) на деца, които са позитивни, усмихнати, инициативни и дейни. Моята все е в някакви драми, все някой нещо й казал, пък защо така... С кого да излезе, какво да прави... Поощрявам всичко различно от това, белким светне лампичката. Преди малко напр. ми писа, да съм й отключила една игра, в училище за междучасието. Ами не го направих! Всички забиват глави в телефоните и никаква комуникация помежду им. Добре, че барем имената са си запомнили, 8 клас са, нов клас Unamused

# 338
Здравейте! Включвам се с едно питане, а после ще се върна назад, за да изчета цялата тема.
Момиченцето ми е на 9г и 4м и от май вече е с цикъл. За да съм спокойна, че всичко е наред отидохме на консултация с ендокринолог. Предписа изследване на хормони, ехография на малък тази костна възраст. Хормоните са ок според АГ, както и ехографията. Оказа се, че костаната възраст отговаря на около 12 годишно дете и сега докато чакам ендокриноложката да каже какво значи това, реших да ви питам сблъсквали ли сте с това изследване и какво означава тази завишена възраст.

# 339
  • варна
Малко продължение за нашата история.
Бях писала за закъснението на цикъла на дъщеря ми (10г) с вече 5месеца .
Днес ходихме на образна диагносика ,докторката видя ,оголемен яйчник ,някаква течност и фоликули ,посъветва ни за консултация с АГ за да каже до колко е нормално .
Отидохме на детски АГ ,погледна за прекомерно  окосмяване ,разпита я за режима и ,сън ,хранене ,спорт .Изписа дуфастон ,геритамин и след две седмици ,иследвания на хормони .

# 340
На дъщеря ми 4-5 месеца и прескочи първата година, когато и дойде.  После пък започна да идва на 20 дни. И аз съм записала час за лекар

# 341
Дуфастон изписан на десет годишно дете?
Не е ли малко прекалено от страна на докторите?

# 342
  • Пловдив
И на мен ми се струва абсурдно да се дават хормони на 10-годишно дете.
Аз бих потърсила и друго мнение.
От приемане на хормони в продължение на 3 години в момента се боря с последствия.

# 343
  • варна
Тя ще  го пие 5дни , би трябвало две седмици след спирането да дойде цикъла .Няма да го пие 3 години!

# 344
Тя ще  го пие 5дни , би трябвало две седмици след спирането да дойде цикъла .
Това е схемата и за възрастни. По-добре отидете при още един лекар

Общи условия

Активация на акаунт