Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Така се радвам, че имате организирани и подредени деца! На мен ми се падна...организиран хаос. Сигурно си мисли, че ще има слугини някой ден Laughing
Чистенето го правим 1 път седмично на апартамента заедно. Затова всеки си чисти стаята. Просто няма друг избор. Иначе дори подредената ми преди дъщеря сега има разхвърляни дрехи из стаята. Синът въобще е кошмар - подреждането е в деня на чистенето - иначе не може да се мине с прахосмукачка. Та не са особено организирани, ако мине номера. Един път седмично не минава.
Иначе чинии, дрехи, имат малко, та като те са ги сложили да пране или миене, няма какво да се облече или в какво да се яде.😉

# 406
Аз в гардероба и шкафове в стаята на детето не поглеждам. Защото вдигам кръвното. Аз съм" маниачка " според нейно кифленско величие. Тя подрежда там веднъж на 2-3 месеца. Иначе просто са сложени някак си там, метнати. Досадно й е да ги сгъва и реди както съм я учила. Стаята е подредена, минала е с прахосмукачка и....е пред огледалото. Което й е мноооого важно. Но тъй като в училище е брилянтна, замижавам с едно око.

# 407
Редовният номер е в опаковка от нещоси да остави 2-3 бройки, уж за нас. А то е, защото не иска да я изхвърли 🤪😏🤪
Това у нас го прави ММ и аз се дразня много. Опаковки от ядки -  останали 2-3 бадемчета, 2-3 половинки от орех, лешник в опаковка... Откачам.

У нас почти всички владеем хаоса. То в подредено е много по-лесно човек да се фокусира, номера е да го умееш в хаос, който пък е по-устойчивото състояние. Но с години аз почнах много да се дразня на разхвърляно. И съм съгласна да имаме много по-малко вещи, но да трябва по-малко подреждане. Признах си.Sad

# 408
Редовният номер е в опаковка от нещоси да остави 2-3 бройки, уж за нас. А то е, защото не иска да я изхвърли 🤪😏🤪
Това у нас го прави ММ и аз се дразня много. Опаковки от ядки -  останали 2-3 бадемчета, 2-3 половинки от орех, лешник в опаковка... Откачам.
Ами и в нас е така, от баща си го е усвоила 😆 Абе всеки търси "на баницата мекото" 🤪

# 409
  • Sunshine state
И при нас е така, споко. 🤣 Отворени бутилки вода се оставят навсякъде, две резенчета салам да са, ще седят до пукване в хладилника или пък празен буркан от нещо си и понеже стените са му омазани, чак като го вдигна да го ползвам, разбирам, че майонеза няма, примерно. Да са живи и здрави. 😅

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 19:23 от Pupitka

# 410
Аз съм доста строга за поддържане на ред и чистота, та си ме знаят и предпочитат да не предизвикват дракона Wink

Но определено беше по- подредена като по- малка, сега повече се скатава и върши през пръсти някои неща, за които се препираме.

Но знам, че може и е научена- сега колко тя ще избира да го прави когато е самостоятелна-  е отделен въпрос.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 20:14 от Анонимен

# 411
  • Sunshine state
Като малка и изобщо преди да се изнеса на 18г. от нас бях изключително разхвърляна и нито да готвех знаех, нито да пера, абе нищо. И не, че майка ми не се пробваше да ни научи и не ни се е карала, просто не ме вълнуваха тези неща и си предпочитах моите си занимания. Знам как звучи, но това е истината. Помня за пръв път като поех инициативата да й сготвя нещо, че вместо вода, налях олио и домати, та да правя манджа. Дори не знаех, че течноста идва от вода, а не от олио. Смятайте колко зле съм била. Е, после заминах за Германия и там се научих набързо и да шетам, и да готвя. Като се събрах да живея с мъжът ми пък съвсем се ошлайфах и сега къщата ни е под конец, а какви гозби въртя.. То умря циганката, дето ме хвалеше, ама аз да си кажа. Simple Smile Бабаб ми още не може да се начуди вика бях загубила надежда, а какви домакини станахте сега.. Laughing

# 412
Аз от много малка помагах с всичко у дома, готвене, чистене, гладене, по семейният бизнес- по мое желание, и двамата с брат ми сме научени на всичко. Както той сгъва дрехи, Мари Кондо може ряпа да яде Wink

Като студентка си поддържах гарсониерата без проблем и си готвех като никога не съм носила буркани, пранета в сакове и т.н.

Общо взето и двамата с мм сме научени на труд и поддържане на дом и домакинство и се надяваме и дъщеря ни да е като нас когато реши да се изнася и заживее самостоятелно.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 21:18 от Анонимен

# 413
  • Sunshine state
Повечето ми съученички и приятелки не бяха като мен, но какво да се прави. Искам да вдъхна надежда в майките с разхвърляни деца, че има оправия. Smile

# 414
И аз с това се утешавам, че сега дъщерята я вълнуват други работи и затова не я влече много домакинството. Като порастне ще се научи на всичко. Тя и сега понякога изявява желание, но аз не й давам да почисти цялата къща, нито да сготви. Важното е да има добър пример в живота си за да знае, че всичко си има ред.

# 415
Първата храна,която сготвих бяха пълнени патладжани,но кой да знае,че ако не се посолят и постоят - горчат.
Наложи ми се от детска възраст да се уча да готвя и чистя,тъй като майка ми почина.

# 416
Dress as a Princess,
Защо не я оставиш са сготви или чисти, ако има желание? Надали ще го прави всеки ден или дори всяка седмица. Ти можеш първоначално да присъстваш и помагаш. Дъщеря ми прави сама само сладкиши - максимум 1 път месечно. Приятно й е. Синът ми миналата година, на 11г., от ютюб се научи да си прави някакъв сладкиш в чаша  - огромно желание има. Сега и бъркани яйца си прави. За рецептите от Интернет само  съм предупредила да ми се показват, дали са безопасни и после да се правят.

# 417
Значи......вдигна ми кръвното на 200 тази сутрин! Будя я за училище, но само си погледна телефона/ това е много важно, да види кой какво и е писал по нощите/ и се обърна на другата страна, защото и се спяло.....15 минути я будих и се изнервих от демонстациите и! Като и казах, че няма да се занимавам повече, ако иска да става, ако иска да ходи на училище....скочи! Т.е. в момента, в който сложа граници и покажа, че провокациите не вървят, обръща модела! Игнорирах я и се разрева! Седя на вратата 5 минути, защото е свикнала да я изпращам. После се върна до банята да си мие лицето, за да не я видят в автобуса, че е ревала. Ей, идваше ми да и дам начална скорост и да я изритам към спирката! Не знам как е успяла да хване автобуса, явно е бягала спринт до спирката! После започна да ми праща на вайбър съобщения, че заради мен не си взела храна, а от бързането си загубила парите и днес щяла да е гладна....абе цирк! Сега се чудя какво наказание да измисля! Утре няма да я заведа на спорт, което ще я заболи много, но какво друго да направя за да покажа, че тези номера категорично не минават и не желая да се повтарят сцените рано сутрин. Баща и е на работа и не присъства на цирка, но той ако си беше тук сигурно щеше да е по-спокоен от мен, а може и с колата да я закара до училище.
Съжалявам, че рано сутрин си излях тук нервите, но наистина се плаша от пубертета. Това е само началото...

# 418
Това, че ще остане гладна, за мен е достатъчен урок. Синът ми понякога прави така, мързи го да си направи обяд, е, стои си гладен в училище. Прибира се в 16.00 ч. и тогава обядва. Случва се много рядко - обикновено си гледа душичката.

# 419
Честно казано, дали един ден ще остане гладна не ми е проблем! Да поиска пари назаем от съученик и да си купи. Но днес и утре ги оформят по всички предмети и да ми прави такива сцени в края на учебната година....в повече ми дойде!

Общи условия

Активация на акаунт