Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 059
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
И аз ставам последна и изключвам алармата поне 1 път Stuck Out Tongue Winking Eye
Детето затова взе да си навива будилник на телефона Joy

# 436
Аз лягам последна, много късно. И сутрин зверски ми се спи. Дъщеря ми си ляга рано и става рано. Аларми има на Алексата, за всеки случай. Става, оправя се, идва да ме целуне и заминава. Няма случай с успиване и закъснение. И през ваканциите става рано, така е настроена.

# 437
Споделянето на опит обогатява, но не бива да е повод за съревнование или слепи сравнения.
Подкрепям напълно! Като цяло сравненията не са добър помощник, във всяко едно отношение.

# 438
Нямам нищо против режим и рутина, защото дават някакво спокойствие и заземеност. Но привикването към много стриктен режим те прави по-малко адаптивен и най-лекото промяна в рутината може да доведе до големи сътресения.

# 439
Още един въпрос. Как се справяте с въпроса нокти/ща?

Тия дни където ходя да си правя ноктите видях едно момиче на около 14г с майка си и и слагаха порцеланови нокти. Много красиво и ги направиха, нищо вулгарно или прекалено, ама все пак... на 14..? Или аз нещо съм изпуснала.

Въобще аз обръщам внимание и виждам  малки момичета с истински ноктища.. много ми се струва неадекватно..

П.с. преди 1-2теми питах какво мислите  за късите панталони и кроп топ за в у-ще и въобще за улицата. Вчера попаднах на групичка момичета.. видимо 13-14г всички като с униформа.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 21:23 от Не се сърди, човече

# 440
  • Sunshine state
Нокти около 15-16г започват да правят тук. На 14 рядко ще видиш. Моята приятелка в България, чиято дъщеря е на 13г тайно от нея ходи и си прави нокти, макар майка й да не удобрява. Тя обаче си го прави заострени и много дълги, което е нелепо за дете на нейната възраст.

# 441
Нокти около 15-16г започват да правят тук. На 14 рядко ще видиш. Моята приятелка в България, чиято дъщеря е на 13г тайно от нея ходи и си прави нокти, макар майка й да не удобрява. Тя обаче си го прави заострени и много дълги, което е нелепо за дете на нейната възраст.
И как ги прави тайно, като остри и дълги се виждат от далеч. Дори и самото посещение да е било тайно, резултата се  вижда.. Аз ако съм на майката, директно нокторезачката

# 442
  • Пловдив
За мен е важно да имат режим и отговорности вкъщи. Навлизайки в пубертета все по-често започва да претендира, че е голяма и иска повече привилегии. Само че, трябва да се научи, че порастването не дава само благинки ами има и задължения.

И аз забелязах тенденцията 13 годишни да са с маникюр. Прекалено рано ми се струва.

Късите панталони от снимката за мен са приемливи. Не виждам да се показват дупета. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 443
  • Mars Hotel
Аз не виждам нищо скандално в дрехите на децата на снимката. Все пак температурите са много високи, как да се обличат?

# 444
Ако са си нормални къси панталони и не се вижда д-то,няма проблеми.
За ноктите и на мен ми се вижда раничко още.

# 445
Не,и аз не се скандализирам от снимката точно.

В средата има едно по високо момиченце с късо потниче, панталонките и са клин, което ми се вижда малко в повече за у-ще, но просто ги видях и се сетих, че почна сезона Simple Smile

Съзнателно или не, на много им се виждат дупетата по улицата ( не на снимката).

# 446
Показаните къси панталони са съвсем приемливи. Дъщеря ми носи предимно такива, комбинирани с прилепнали тениски или оувърсайз хуудита, без голи пъпове и деколтета. С по-изрязани потничета се носи по морски ваканции.
Поддържа си маникюра къс с прозрачен лак. Във ваканции си позволява и пастелни цветове. Харесва ми, че има усет за мярка и за момента проблеми с външния вид не сме имали.

# 447
Аз не виждам нищо скандално в дрехите на децата на снимката. Все пак температурите са много високи, как да се обличат?

И аз. Но дъщеря ми ходи извън училище с изрязани потници и голи пъпове. На училище, ако е топло, при нас в момента е 20 градуса, може с къси панталони, нормални тениски и потници (тип тениска без ръкави).
Дъщеря ми сама си прави маникюр вкъщи - слага си лак и сама си рисува десени. На 15 г. е. Общо взето има 4-5 лака в ненатрапчиви цветове и комбинации. От училище не правят проблем, важното е маникюрът да не й пречи. За маникюристка няма толкова джобни, а аз преди завършване на училището (13 клас) не бих я завела. Радвам се, че сама се е научила, аз не мога. Грим не носи.

# 448
Не позволявам да ходи на училище с шорти. Мрънка, че и било горещо, че всички така ходят, бля- бля! Не ме интересуват другите. Отиват на училище, не на спортна площадка. Другите си имат майки, те да ги мислят.

# 449
  • Sunshine state
И как ги прави тайно, като остри и дълги се виждат от далеч. Дори и самото посещение да е било тайно, резултата се  вижда.. Аз ако съм на майката, директно нокторезачката
Ами ей така - взима пари от дядо си (бащата на приятелката ми) и в квартала маникюристката събира тийновете у тях и ги прави. Реже ги и после пак отива.. И на нея й е писнало и вече е разговаряла в въпросната маникюристка, ама ефект няма. Дядо й и той поддава на детето и дава пари. Много глупаво, но факт.

Общи условия

Активация на акаунт