Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 025
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • В царството на игрите:)
Преди 3 години, когато синът ми беше в 7 клас попаднах за първи път в седмокласна тема и след няколкодневен престой в нея ми се искаше да убия и себе си и него ритуално. Толкова надарени, всеможещи и всезнаещи деца със супер майки не бях виждала накуп. Олимпиади, състезания, спорт, музика, курсове и  + 100 точки на пробни матури ми отвяха главата. Провесих нос, накрещях му се как от него нищо няма да стане, а аз съм пълен провал и после открих една блага тема за неелитните училища. Зачетох се, па се успокоих, че има и други като мен Simple Smile Благодарение на тази тема заживях по - спокойно, че и за нас има надежда Simple Smile Сега със щерката съм пак там, щото допълнителен стрес не ми трябва. Елит, елит, ама и Хасан хора, дет сА вика Simple Smile Надявам се детето да ми е живо, здраво и нормално, че хвърли много усилия, което е важно за мен и, което не можеше  да се каже за брат ѝ, пък каквото такова Simple Smile Хубав ден на всички Simple Smile

# 616
Когато става дума за състезания, изпити, надпревари, някои истерясват тотално.
Най- пресният ни пример, преди няколко дни дъщеря ми имаше състезание, което й беше последното в тази възрастова група. Тя беше много нахъсана да си завърши групата както досега- с място на стълбичката. НО, съотборнички й приложиха такъв психологически тормоз, че се върна омърлушена с място много далеч от желаното... Така е, когато става дума за надпревара, понякога се използват всякакви средства от всякакви хора. И това е един урок, защото и в живота е така. Така ми се искаше да им се обадя и да ги "натрия" и тях и треньора, допуснал това. Но какво ще постигна?!? Подкрепих я с разбиране, страда няколко дни, научи (надявам се) урока- да е по- съсредоточена и да не се поддава на провокации.
Била съм и на баскетболни мачове на деца, където родители се държат изключително зле (ако мога така да се изразя) към децата от другия отбор.
А по повод на "парашутистите", преди малко говорих с една майка, детето й в ПМГ, как влязла, пък сега наредила двойките и тройките. Та влизането е само началото Simple Smile

# 617
Хм, аз май досега съм случвала на наборни теми в които 7мокласниците и майките им не са били по-по-най и си продължавахме да си пишем до 12 клас с всички терзания, пубертетски включително... сега с девойката темата е за 6ти клас и вече (отпреди година може би) има ходещи на курсове, обсъждат се помагала (по 6-8 по предмет приготвени за лятото) и самоотвержени майки, които ще преговарят с децата 3+3 часа (мат+БЕЛ) сутрин, после спорт... и така всеки ден... и който надигне глас с "А тия деца (а и майките им) нещо ваканция няма ли да имат?" му се нашльоква канчето колко незаинтересован родител е. Та се чудя догодина да се включвам ли изобщо в темата. Два пъти оцелях в седмокласна истерия, та някак не  мисля да побърквам детето и себе си.

# 618
самоотвержени майки, които ще преговарят с децата 3+3 часа (мат+БЕЛ) сутрин, после спорт... и така всеки ден... и който надигне глас с "А тия деца (а и майките им) нещо ваканция няма ли да имат?" му се нашльоква канчето колко незаинтересован родител е.

Хвала на такива ентусиазирани майки с уредени финанси и без други грижи - 6 часа занимания с детето 3 месеца. Аз ще се гътна, детето не знам. Отделно, че толкова отпуска нямам.
Аз съм била отличничка, дъщеря ми също - успехите са си нейни. Тя има желание за учене, тя си прави преговор, тя си определя програмата. Синът - обратното, нито частни уроци помагат, нито нищо.

# 619
Хм, аз май досега съм случвала на наборни теми в които 7мокласниците и майките им не са били по-по-най и си продължавахме да си пишем до 12 клас с всички терзания, пубертетски включително... сега с девойката темата е за 6ти клас и вече (отпреди година може би) има ходещи на курсове, обсъждат се помагала (по 6-8 по предмет приготвени за лятото) и самоотвержени майки, които ще преговарят с децата 3+3 часа (мат+БЕЛ) сутрин, после спорт... и така всеки ден... и който надигне глас с "А тия деца (а и майките им) нещо ваканция няма ли да имат?" му се нашльоква канчето колко незаинтересован родител е. Та се чудя догодина да се включвам ли изобщо в темата. Два пъти оцелях в седмокласна истерия, та някак не  мисля да побърквам детето и себе си.

И аз пиша в 6 класната тема. Такива глупости не съм видяла никой да пише.
Показаха кой какво е купил, за подготовка в 7 калс но никой не твърди, че ще е за лятото.
Това със "самотвержените" майки, явно трябва да е някаква шега, но в 6-класната  тема и такива часове никой не е спрягал.

Почуди се още малко дали да се включваш в темата.
Извинявам се за спама но откровени лъжи ме дразнят много. Даже форума да е безличен и този човек да него срещаме никога в реалният си живот.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 16:02 от Hope for Two

# 620
  • София
Интересно е колко различно приемаме явно нещата Simple Smile Аз също съм в тази тема и не съм забелязала или запомнила чак такива неща. Иначе имам и от каките сборници и скоро пуснах купени нови за Елена, но колко и какво ще прави от тях е отделен въпрос. С големите също накупих доста неща и половината не бяха отворени Simple Smile
Лично аз нямам или по-скоро не желая да отделям редовно и много време за да я подготвям и затова догодина в седми клас ще си ходи на школа и по бел и по мат, каките ходеха само на бел.
Самата тя иска да си преговори нещата лятото, защото осъзнава, че голяма част или ги е забравила или не ги е научила изобщо. След пети клас беше същото и лятото преговорихме материала от пети и тази година  беше по-спокойна и уверена, което за мен е важно. Това лято самата тя иска да преговори и материала от шести клас, но за целта отделя по половин-един час веднъж на няколко дни. За момента спорта и е по-важен или излизането с приятелки до мола Simple Smile

# 621
оф, аз също пиша в другата тема; досега такива "нашльоквания" не съм видяла... Но може нещо и аз да не съм (в час;)))) Затова всеки да си гледа канчето Simple Smile

# 622
Госпожата по БЕЛ е дала доста книги за лятото,хубавото е,че ги имаме налични.
Родителите ми едно време са купували и купували...
Лошото е,че повечето книги са в задния гараж на двора и в чували,а нямам в момента мястото къде да ги наредя.
Имам проект за голяма библиотека.

Иначе какви помагала бихте препоръчали?
Днес им мина "изпращането" по едно сокче и парче торта.Раздали са им и грамоти.

# 623
# 624
Чудесно, аз чета грешно очевидно... Имаше още в началото на 6токласната тема (края на 5ти клас), такива коментари, имаше и няколко майки с пълен опис на какво, кога и как ще се преговаря това лято... Да, последните страници там са доста по-спокойни и има само снимки на корици на помагала, но... назад имаше доста по-истерични неща. Може и да си ги пропуснала, може и да са ги изтрили, не знам. Следя темата, но след онези истерии рядко се включвам. Но мoже и да спра да я следя, щом казвате, че четенето с разбиране не ми се отдава Hands V

ПП: написах това за "четене с разбиране" преди да съв видяла коментара в друга тема Joy Брей, че добре се познаваме, без да сме се запознавали лично.

И да, ще приема препоръката да не се включвам, нищо че съм се включвала в седмокласна тема не за "мой" набор, само за да дам информация и база за сраванение и статистики назад... Ама здраве да е, нищо не е на всяка цена!

Не alen mak, не е към теб Hands V

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 16:28 от peneva_a

# 625

peneva_a , това, ако е към мен - нищо не съм Ви казвала Simple Smile Напротив, казах, че може аз да съм чела "по диагонал" или просто да съм "претръпнала" и не се впечатлявам. На мен темата засега ми е полезна.

# 626
  • София
Два пъти съм писала в седмокласни теми,по веднъж с всяко дете.И в двете теми съм се чувствала ОК.И в двата случая отношенията ни от виртуални преминаха и в реални и до ден днешен поддържаме връзка,независимо кое дете,къде е влезнало,на какви олимпиади или състезания се е явявало и т.н.Последно преди месец се видях именно със седмокласните майки отпреди три години,за които milmich е споменала.

# 627
  • Sunshine state
Чудя се как да убедя дъщерята да си оправи малко косата, че е като разплетена кошница и казва, че така й харесвало. Надеждата ми е в баба й, ама като я знам колко е мекушава..
Скрит текст:
Вече сме доооста оф топик, но да кажа, че почти всеки път, когато се е случвало да пренеса отношенията от форума на живо, съм се разочаровала с няколко изключения. Хората се оказват тотално различни от това, за което се представят, или пък ми се виждат тотално странни. Не сключвам повече такива познантсва, научих си урока. Миналата година сключих едно такова познанство, за което не съжалявам - изненада ме много приятно жената, а във форума я смятах за заядлива. Simple Smile

# 628
  • София
И какво се оказва, че пишещите тук се стресирали от наборните теми и от самоотвержените и ентусиазирани майки в тях. Пиша малко, повече чета в две такива. В една от споменатите по-горе няма нищо общо с написаното тук и в нея се чувствам много добре.
Нормално е сега покрай изпитите в седмокласната да е по-напрегнато.
От друга страна помислете дали и в тази тема няма майки и деца, които са повече и най. И аз се чудех къде съм попаднала, четейки постовете от преди няколко дни тук, и дали да не се отпиша.

# 629
  • Sunshine state
Аз смятам, че всяко дете за родителите си е по и най. Така и трябва да е, но да набиването на канчета е пословично из форума и оттам тръгна дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт