Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 41 789
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Миналата година моята дъщеря, която беше на 14, я пусках навън в Пловдив докато се стъмни - т.е до 21ч.
Имаме къща обаче в друго малко градче и през лятната ваканция там излизаше с приятели докъм 23ч.

# 646
  • Sunshine state
До 21-21.15ч я пускаме да играе лятото.

# 647
Накрая и ние стигнахме до проблема косми. Честно казано, за мен епилатора изобщо не е страшен, но тя си е решила, че ще боли много. Днес отиде с чорапогащник на училище, дадох ѝ чифт чорапи да се преобуе, защото е доста топло, отделно униформената пола е плътна. Със сегашните депилатоари колко време минава до появата на нови косъмчета?

# 648
А по мое време имаше един отвратителен, миризлив.
О, отвратителен беше, чак ми се гадеше от него. Наскоро бях взела за дъщеря ми, бях я подготвила, че смърди здраво и приятно се изненадах от аромата му. Тя обаче не одобри действието му, защото искаше да не остават точици, иначе ги маха с кола подмишниците и е свикнала на друг резултат Simple Smile Краката предстоят съвсем скоро, подбедрицата само, пак с кола. Първоначално ходех с нея, вече си се обажда на козметичката и се уговарят. Вчера срещнах една позната маникюристка и говорихме за това, че си чопли ноктите. Каза да я заведа да види в какво състояние е и ако от кожичките тръгва всичко ще ги маха и дано спре с тази сага.
За вечерния час, до 22,00 из града и после до 23,30 на пейката пред нас, това, ако на другия ден не е на училище. Точно днес ги уточнихме тези неща, тъй като снощи ме изправи на нокти.

# 649
  • София
Дъщеря ми ходи на кола маска.И иска да си купи обикновен епилатор с разни приставки.
И аз знам,че до 18-19 години не е хубаво да се прави лазер.

# 650
Дъщеря ми ходи на кола маска.
И аз знам,че до 18-19 години не е хубаво да се прави лазер.

И моята ходи на кола маска, отдавна, не помня вече на колко години беше, когато я заведох за първи път (на 12 или 13- някъде там). По нейна молба. Маха всичко навсякъде, явно и тя като мен не понася косми по себе си. В началото доста я болеше, вече не изпитва никакъв доскомфорт, хили се като ряпа с козметичката през цялото време (чувам ги, докато съм на маникюр/ фризьор през това време).
Навиваше ме за лазер, но обясних, че докато не спрат хормоналните бомби в организма й, респективно докато не стане на 18- 19, не е ок. Така съм чела, намирам го за логично, затова на този етап вариантът е кола маска.

За излизанията вечер- зависи къде е и с кого е.
Ако има кой да я изпрати- няма проблеми да закъснява колкото иска, стига да ме е предупредила, да зная с кого е, къде е и  че няма да се прибира сама. Ако няма как да я изпратят, а е късно, аз или баща й отиваме да я приберем.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 17:49 от TuЛи

# 651
  • София
И моята дъщеря от тази възраст горе долу ходи на кола маска.Първоначално само за мишници,постепенно включи и други части на тялото.
Да,неприятно е понякога или боли,но чак толкова силно не е било.Козметичката,при която ходим е споделяла,че има едва ли не ревящи деца.
Това да не се счита като упрек към децата,които не търпят кола маската!

# 652
  • варна
Моята дъщеря и тя е от косматичките ,махаме под мишниците с кола маска и до коляното .По принцип и над коляното има много ,но не искам да я мъча ,че си порева първия път .

# 653
Нашата не излиза никъде след 4-5 следобед сама. Най-често само се връща пеша или с колелото от у-ще и след това си е вкъщи.

За космите ползва бръсначка. Като стане 18 годишна ще й предложа лазер.

# 654
Понеже в събота ще я водим на басейн с приятелки,вчера използва машинката,която взехме покрай Коледа.
За космите на краката нищо не предприемаме,тъй като са руси.

Започна да чете книгите от списъка за задължителната литература.
Пускаме я с приятелки до около 21,21 и нещо часа.

# 655
  • В царството на игрите:)
Затиши се темата...Явно има доста седмикласници, които още редят желания Simple Smile

# 656
  • София
Момичета, следя ви от известно време, но рядко пиша. На моята 8-годишна й се появяват косми в интимната област. В същото време големите срамни устни потъмняха, на моменти даже ми се струват тъмно червени, но май са по-скоро тъмно бежови.  Това май е нормално, но забелязвам и оскъдно бяло течение, което няма миризма. Не я сърби, никакъв дискомфорт не усеща. Според вас има ли смисъл да я водя на лекар, или ще ми се изсмеят, че се паникьосвам за няма нищо?

# 657
Ами като процес си е съвсем нормално, само възрастта е малко малка.
Аз бих попитала лекар. Нищо не пречи и няма нищо срамно.
Все пак 8г си е раничко, но не е някакъв супер ненормален случай.

# 658
  • София
За възрастта изобщо нямам тревоги. Не е малка. В наши дни все по-често се появяват на тази възраст окосмяване и нарастване на гърдите, в нейния клас има и други момиченца с такива. Известни притеснения имам за потъмняването и течението, но пък течението няма миризма и е оскъдно. Потъмняването съм почти сигурна също, че е нормално. Не смея да се ровя в интернет да чета, защото рискувам да се се филмирам, а в това много ме бива. Laughing Затова реших до вас да се допитам .
Под окосмяване нямам предвид велики косми. По-скоро мъх, който точно на срамните устни вече се превръща в няколко къси черни косъмчета.

# 659
Течението е абсолютно нормално преди да и започне цикъла, може да мине време до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт