Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 7

• 136 895
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Аз не бих, защото са доста парфюмирани обикновено. За лице не използвам нищо с аромати вече, има доста варианти за двойно почистване на лицето пак на достъпна цена.

# 196
Mysadness123 ,би ли споделила олиото за какво го използваш?
Аз използвах млякото на Бочко и мисля пак да възобновя.
Ама нали и аз се захласнах по продукти с изчистен състав....
Дори по едно време използвах и парфюми с изчистен състав ама любимци от тях нямам.
И напоследък пак го ударих през просото ,ползвам това което ми харесва. ☺️ Накупих си парфюми без изобщо да гледам какво съдържат.
За почистване на бебешко дупе. И аз съм го ползвала за двойно почистване, но ме мързи, за жалост . Често почиствам с мицеларна вода без отмиване и готово.

# 197
  • Бургас
От показаните няма как да подновя шампоана и интимния гел за измиване,макар че съм много доволна.
Фаберлик не доставят до Европа в момента,а на Ecooking продуктът е изчерпан в pick n dazzle,ако заредят,ще подновя,доволна съм много.
Мицеларната вода е втора приключена опаковка,имам чисто нова,ще ползвам след мицеларна вода на Paese,която в момента ползвам.Чудесна е и много бюджетна.Хем почиства,хем не дразни очите и не изсушава кожата.

# 198
  • Street of Dreams

Лято 2022-ро мина с много плажове, басейни, лятно настроение, с участието и ароматите на тази кутия. Много се радвам, че я видях във форума.

Cocosolis си заслужава славата - перфектен е. Ухае малко тежко, но неразличимо от натурално какаово масло от бурканче. Водоустойчиво олио с изключително лесна за употреба опаковка. Твърдя даже, че предпазва от изгаряне, защото бялата ми кожа изобщо не се зачерви. Само като ме питат дали хидратира нищо не мога да кажа, защото кожата ми никога не е суха. Като цяло - кеф цена няма и другото лято пак ще купя. Това свърши до капка.

Kueshi ми е любима марка и този тоник с аромат на ананас също ми хареса. Много е лек за моята кожа, но пък позволява нанасяне няколко пъти на ден.

Пилингът с диня вътре е зелен, средно гъст и средно абразивен. Става за всекидневни душове.

After sun грижата беше приятна и нежна - без неприятното охлаждащо усещане, без силни аромати. Лека консистенция на тоалетно мляко, бързо попиване - точно като за мен.

Гел-серумът за лице беше мнооого освежаващ. Напомня ми на редица други подобни продукти - и като усещане, и като аромат. Кожата ми сякаш си отпочиваше с него.

В кутията имаше и още някакъв продукт - май беше бронзант за коса и тяло. С него се разделих и подарих още при отварянето, защото не представляваше интерес. Но като цяло - чудесна лятна кутия.

# 199
  • София
Аз пък не можах да довърша Cocosolis. Не предпазва от изгаряне изобщо, може би зависи от кожата, но и не това е целта му, де. Въпросът е, че при мен не свърши нищо, освен да спомогне за зачервяване някакво.

# 200
И аз слагам няколко празни опаковки
Омекотител с трайна миризма. Харесва ми. Взех друг вид от същата марка

Този флуид много ми хареса . Поднових го. Прави косата мека и бляскава. Много странен затоплящ ефект има след нанасяне.

Любимият ми душ гел. Не помня вече от колко време го ползвам. от всички видове, този аромат най- много ми харесва.

# 201

Матираща емулсия за лице за мазна и чувствителна кожа.
Опаковката е отрязана за да изразходя цялото количество.
Емулсията е лека и попива бързо ,оставя усещане за свежест.
Хидратира кожата добре ,матира.
Но не знам дали бих повторила ,защото Avène Cleanance Comedoned ми хареса повече ,защото наистина кожата ми тогава нямаше черни точки и дори на носа ми бяха много намалели.
Имам още мисля един или два ,които ще изпробвам и ще видя кой какъв ефект ще има.
Нямам търпение да използвам нощният крем на Avène Cleanance Women ,който е с Ретиналдехид и корективният серум Avène Cleanance Women ,който е с киселини.
Чакам да захлади и октомври ги започвам.
Ще споделям мнения дали си заслужават.

# 202
Чета ви от известно време и реших да се включа.

1. Лепенки за черни точки Балеа - много добри. Ще взема пак.
2. Душ гел Ланджелика с кокос - страхотен! Взех си го преди около месец и половина. Баба ми се прибра от Италия и ми донесе 4 броя душ гелове Ланджелика (без да й казвам 😁😍). Заредила съм новия с мед и джинджифил.
3. Шампоан Алверде с био бадем и био арганово масло. Взех си го за морето и го бях смотала някъде. Тази вечер реших да го използвам. Много хубав шампоан. Хидратира и някак косъма ми е по - плътен. Изцяло с натурални съставки пише, че е. Утре ще ходя да го издирвам пълноразмерен, ако има и балсам ще взема.
4. Brave new hair coconut cuddle - приятномиришещо, нищоправещо кремче 😁 получих го от бюти кутия. Нито омекотява, нито нищо. Уж термозащита имало, ама не разчитам.
5. Скраб за лице на Балеа - купувам си понякога, харесвам ги. Не са агресивни.

# 203
От месеци не съм писала в темата, но ви чета с удоволствие. Посъбрала съм цяла торба с празни опаковки. Някои са снимани в различни месеци.

Ампула с пептиди и волуфилин MEDI-PEEL Bor-Tox Peptide Ampoule 30ml – серума e като гъсто мляко, лесно се разнася и абсорбира. действието му значително намалява признаците на стареене, създава плътна и здрава кожа, изглажда бръчките. Пак ще купя
Крем с 9 пептида MEDI-PEEL Peptide 9 Volume Tox Cream 50g – Плътен, маслен, богат пептиден крем. Идеален за всички видове кожа, но от моята камбанария си говоря за зряла и нормална към суха. Без аромат, попива веднага, а кожата е подхранена и мека, еластична. Така се събуждам и на сутринта. Пак ще купя.
ISNTREE | Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+, PA ++++, 50 ml – любим, попива на мига, няма бели следи, а кожата е овлажнена дълго време.
Друг любим хидратиращ крем е COSRX Hydrium Moisture Power Enriched Cream 50ml – лек, но същевременно с богат състав от прополис, пантенол, серамиди и други благини за суха кожа, а този е подходящ и за всички типове кожа.

AIR VOLUME MEGA MASCARA L`Oreal – кремообразна и лесно нанасяща се, на моменти ронеща се. Наистина придава обем. Лесно се премахва с метода двойно почистване.
SMASHBOX THE OROGINAL PHOTO FINISH – Любимец ми е! Чудесно прикрива порите на лицето ми, а кожата става невероятно нежна.
HUDA BEAUTY LEGIT LASHES DOUBLE-ENDED- VOLUMIZING AND LENGTHENING MASCARA- имах най-яките обемни, дълги, гъсти и извити мигли, но в комплект с мазане с NANOLASH. Като мигах усещах връхчетата на миглите си върху костта под веждите. Без ефекта на серума ефекта е една идея по-слабо изразена гъстота на миглите. Спиралата не цапа, не се рони.

Дезодорант FA GO Happy – избягвам да купувам дезодоранти, още повече за детето, но този май ѝ бе подарък от някакъв комплект. Описваният тук не съдържа алкохол, ухаеше на свежест за около час. По спомен не успяваше да изтрае цял ден без да се изпоти с него.
AVEDA BOTHANICAL REPAIR – Укрепваща грижа за увредена коса, която е манна небесна и за моята суха. Радвам се, че го има и в нашите сайтове. Лек аромат на билки, но косата е жива, хидратирана, бляскава.
Освежаваща и хидратираща маска с екстракт от листото на живота CLARINS SOS HYDRA – хареса ми като въздействие, усещах кожата на лицето си наистина освежена и мека.
Ritual of Ayurveda – крем за тяло с аромат на индийска роза и масло от сладък бадем. Марката си е известна с изкусителните, наситени аромати, така че и тук си затвърди позициите. Кожата на тялото бе подхранена и мека до следващо измиване.
Понеже моето тийнче не понесе болката от кола маската, не иска и да чуе за епилатор ползва с удоволствие депилиращи кремове. Най- е доволна от 5 минутните на Дева. Запазила съм само тази опаковка, обикновено ги хвърлям веднага. Този е за нормална кожа, но често вземам и за чувствителна. Не миришат така натрапчиво като депилиращите кремчета, които аз съм ползвала в миналото. Дори въобще не миришат на лошо. Например този е с алое вера и зелен чай, но ми блъска на краставица.

Универсален хидратиращ крем с оризови протеини, кокосово масло и вит.Е на ЗДРАВЕ. Чудесно е, но само че за употреба на ръцете. С този парафин на второ място в състава му не бих го мазала на лицето си. Лесно и бързо се разнася, а кожата става хидратирана, усещаш дланите си нежни за дълго време.
Хидратиращия крем за крака на BALEA – поредна изхабена опаковка. Разкошен крем за сухите ми стъпала.
Изхвърлям: Шампоан с кератин на SYOSS. Вероятно купуван за почивка. Изтекъл срок на годност.
GOOD AS GONE ESSIE – лакочистител, който изтрива лака с едно нежно движение и не мирише на ацетон.
Рол –он на L`Angelica с алое вера. Допадна ми, че е без алуминий, алкохол и парабени, главно го ползва дъщеря ми, но тя, както и аз предпочитаме стикове.
За съжаление не мога да дам отзив за ефекта на SEBA MED ANTI PIMPLE GEL, защото съм изпуснала момента на използване от тинейджърката, явно е била при някоя от бабите си и то отдавна.

AHA/BHA Clarifying Treatment Toner COSRX – макар много хора да се прехласват по този тонер, аз лично не забелязвам файда от употребата му. Казвам, че не забелязвам, а не че такава не работи за кожата ми във времето. Но истина, е че много време го мъчех /или себе си/, след неговата употреба усещах кожата си суха.
Още едно олио което изхвърлям недоизхабено. Skin Watchers Facial Oil e  масло за лице е натурален продукт на основата на растителни масла от жожоба, макадамия, кайсия, камелия и етерично масло от здравец, познати със своите подхранващи, хидратиращи и антиоксидантни действия. Продуктът е с лека консистенция и аромат. Попива добре в кожата, без да запушва порите или да я омазнява, подхранва я и я хидратира в дълбочина, като възстановява нейната еластичност и естествена гладкост. Единствено по спомен усещах кожата си мекичка на сутринта, но същевременно прекалено мазно ми беше усещането вечерта. Много икономичен продукт, който няма да повторя.
Mitomo Glowing Soy Bean Serum – закупен с пакет маски на марката, бих казала че съм доволна от серума. След няколко вечери употреба усетих състоянието на кожата си подобрено. Мека и леко изсветлена. Течен почти като водичка, за кратко време се е абсорбира.
INTRAL TONER DARHIN – като прочетох, че е с лайка и си казах, няма да си допаднем. Не ми харесва миризмата на чай от тази билка. Но съм сбъркала! Тонера ухае на сладка дъвка. А Calm Complex® - Комплекс от Лайка, Глог и Полизахариди си вършат работят в посока тонизиране, успокояване и почистване на кожата, както и омекотяване на бръчки и един лек копринен филм. Бих купила пълноразмерна опаковка.
CLARINS DOUBLE SERUM EYE –Много съм впечатлена от серума, след няколко дни ползване има видима разлика – кожата около очите се усеща и изглежда по-изпълнена и свежа! Но не ми харесва как работи дозатора, особено към края на количеството пускаше само бяла пяна, а маслото си стои на дъното.
OOTD Overnight Eye Cream 25g – на корейските околочни кремове им харесвам и големите разфасофки. Лек крем, но с богат състав и нежен аромат. Употребявам го само вечер. Не знам дали бори тъмни кръгове, понеже нямам такива оплаквания. Относно бръчките, линиите, пачи крак и прочие не ги е заличило, но поне няма нови. Има освежаване и омекотяване в зоната. Бих купила отново.

TRANSPARENT OIL-BASED CLEANSER – подходящо за всякакъв вид кожа от чувствителна до мазна. Аз използвах 2-3 помпички, доста е течно, лесно се разнася и добре се трансформира в мляко, не щипе и не замъглява очите. Почиства добре слънцезащита, но не разтваря добре спиралата. Опаковката е стъклена, което имаше значение при един инцидент в банята и тя се счупи повече от пълна на земята.
REN – 3 in 1 micelar water – макар да ползвам двустъпковото почистване, в период на липса на олио и изчакване на доставката на ново реших да изпробвам мицеларната вода на тази известна марка. Тя е веган, без парабени, без сулфати, без минерални масла и вредни химикали. "Без ….." отговаря си на всичко веган което се слави със своите „БЕЗ“. Макар подходяща за всякакъв вид кожа, след измивате моята я усещах суха, леко стържеща. Ухае си на розово масло, тъй като си го съдържа. Не щипе на очите, но и не разтваря спиралата. Не само аз ползвах, но и гостуващите роднини за морето. На младите момичета идеално им се отразяваше, така че май ще им я изпратя да я довършат.
CLEANSING GEL ECOOKING- и преди ми се падал от бюти кутии, та го ползвам за втори път. Не ми харесва желеобразната консистенция и аромат, но иначе чисти всичко.
Elemis Pro-Collagen Energising Marine Cleanser – Много хвален и навсякъде напъхван, като бюти кутии и адвент календари. Да, почиства прекрасно, нежно, кожата е и освежена, но мисля че за тази цел има и други по бюджетни марки. Щото го пишат като „енергизиращ почистващ гел против бръчки“ това не значи, че бръчките са намалели благодарение на него.
DHC – DEEP CLEANSING OIL и FACE WASH  - тези травел опаковки ги използвах когато бях на път и не само. Олиото е невероятно, леко, но същевременно гъсто, лек аромат на зехтин, но това не ми пречеше.  Нежно се разнася и разтваря всичко, спиралата на 90%. Следващата стъпка елиминира остатъците. Бих купила пак.
Измиващия гел 3 в 1 на Балеа – измива натрупалите се дневни мръсотии и слънцезащита, но не и спирала на 100%.

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+М. Успокояващ балсам за лице и тяло, за суха и атопична кожа против сърбеж – мостра, която ползвах в редки случай. Имам суха кожа, но чак от сърбяща не се оплаквам. Измазала съм тубичката, но не мога да дам отзив, макар само хубави неща да съм чела за продукта. Като реша да започна ретиноидите определено ще бъде част от рутината.
CLARINS HYDRA-ESSENTIEL SILKY CREAM.  Ухае нежно, попива незабавно и хидратира за дълго. Зъдължително ще купя в пълноразмерна опаковка.
Shiseido Waso Giga-hydrating Rich Cream –богат хидратиращ крем, който много странно лепне, но в никакъв случай не беше неприятно. На моята кожа го усещам като уплътняващ, а на сутринта кожата ми е мека и сочна. Аромата не ми пречи.
[ comfort zone ] Renight Nourishing Vitamin Cream – 30ml – изключително много ми допадна като усещане за хидратация, и подхранване. Лек, мигновенно попиващ, нооо ужасно мирише на“застоял моп в кофа с вода“ Давам това определение, че скоро ми се наложи да посетя стаята на хигиенистката и да ползвам мопа. Хубавото е, че аромата се задържа не повече от 15 секунди…  Но да продължа с хубавите качества, идеален за суха кожа, която на следващия ден се усеща нежна като коприна.
Два крема на EMMA HARDIE Хидратиращ крем Moisture Boost Vit + C Cream  MIDAS TOUCH REVITALISING CREAM. Първия го ползвах сутрин, втория вечер. И двата са силно ароматизирани, но да кажем дневния по приятно, а нощния на билки. Леки като консистенция, но с нищо не ме впечатлиха като продукти грижещи се за суха кожа. Да не кажа, че след проверка за състава в INCI нощния крем свети в жълто.
BALEA ДНЕВЕН КРЕМ – бе от коледния календар, но явно съм го забравила. И понеже е малка разфасовка бе идеален за пътуването ни през лятната ни почивка. Не разбирам немски, но мисля че е за зимните дни, но на моята суха кожа през лятото ми бе повече от идеален. Бързопопиващ и доста добре хидратиращ. Има аромат на коледни сладки.

SEINZ 3 im 1 – душ гел за лице, тяло и коса. Бе за ММ. Никога не е казвал купи ми същият. Явно няма предпочитания стига продукта за миене да е един.
Пяна за бръснене на NIVEA MAN – поддържа се редовно у дома от мъжа ми, но понякога и ни е го използваме при бръснене. Силно охлаждащ ефект.
Шампоаните на Здраве са любимите на детето ми.
Шампоан+Балсам с кокос на Балеа – този не ме впечатли като маска. По скоро не хидратира добре сухата ми коса. Като разфасовка е идеален за пътуване.

Душ гел на Балея с екстракти от шипка и праскова и крем душ с ванилия и кокос.  Харесват ми ароматите на марката, които се усещат само докато ги използваш, богато количество пяна / аз така обичам/, измиват отлично, не ми дразнят кожата.
От душ геловете на НИВЕА сме доволни всички у дома.
Енергезиращ Душ гел с манго от Лидл. Страхотен като аромат, пяна и измиване.
Шампоана на СИЕН за ежедневна употреба с плодове и витамини не допадна на детето ми. Косата й не се измиваше добре. Може би защото нейната клони към мазна.

NANI LA SUNSCREEN FILTRO SOLAR PIKAKE JASMIN
Ако посетите някъде в Ривиера Мая, включително Канкун или Плая дел Кармен, или дори Козумел, ще трябва да дойдете въоръжени с биоразградим слънцезащитен крем. Това е единственият вид слънцезащитен крем, който можете да използвате в този район на Мексико, в опит да запазите красивите коралови рифове. Моля, спазвайте тези правила и вземете слънцезащитен крем, подходящ за коралови рифове, преди да дойдете в Плая дел Кармен. Само биоразградими лосиони за загар и слънцезащитни продукти могат да се използват и в Xcaret или Xel Ha и те обикновено ще конфискуват всички обичайни химически или маслени слънцезащитни продукти при вида им.
Никой нищо не ми конфискувал, но в един от магазините в Xcaret видях, че се продава биоразградима слънцезащита и реших да уважа молбите на местните власти в тази насока.
Опаковката е спрей флакон, с топче за разбиване при разклащане, крема е леко гъста течност, с не лош не определим аромат. Разнася се доста трудно, но не белее и наистина предпазва. Матира и изсушава кожата. Като му погледнах състава в INCI излиза, че се полезен само за рифовете, не толкова за хората. Съдържа екстракти на растения характерни за страната и и Централна Америка, както и спирт в челните позиции. Ползвала съм го и тук в България, но изключително рядко.
Слънце защита SUNDANCE 30SPF – използвах я за тяло и то на плажа. Лесно се разнася.
OriginsORIGINS GINZING™ SPF40 ENERGY-BOOSTING TINTED MOISTURIZER  - Тониран дневен крем с висок SPF, съдържащ смесица от физични и стари химични филтри, челните два от които предпочитам да не ползвам. Силно аромат на цитруси. Няма да подновя, но този го нацапах в редките случаи, когато ми е свършила слънцезащита. Като слънцезащита е добър, като хидратиращо действие също.
Слънцезащитата ми за лице това лято бяха главно на две марки
La Roche Posay Anthelios Age Correct SPF50 – любимец ми е! Той е кремообразен, без аромат, копринен, плъзга се добре, не е тежък като усещане, не запушва порите и да се усеща като задушаващ кожата. Не белее, не матира а хидратира чудесно кожата. Никога не съм изгаряла, докато го нося,
Слънцезащитен крем за лице SPF 50 Dr. Derm Professional – една идея малко по – гъст и по трудно се разнася, не белее. Матира кожата, като леко става суха.
Търсейки стик за подновяване през деня посегнах към малките опаковки на стелажа със слънцезащите в аптеката, взех URIAGE BARIESUN SPF50. Чак като го отворих видях, че не е това което съм желала, но пък не че няма да го измажа. Течен бял флуид, без бял каст, малко повече време му трябва да се разнесе, хидратира. Но ми се струваше леко тежък или по скоро като че ли кожата ми не можеше да диша, потеше се. Ползвах го на лятната си почивка, а температурите бяха около 32-34 градуса, може от това да съм го усещала задушаващ. Идеален ще е за градски условия.

Отдавна бях хвърлила око на марката KIEHL`S,  та на един безмитен магазин ми се отдаде възможността да си взема ULTRA FACIAL CREAM – 125ml и  ULTRA FACIAL TONER-250ml. Тонера е лек, но при нанасяне върху кожата, същата се усеща като че ли се уплътнява. Много добре омекотява. Използвах сутрин и вечер, докато крема само сутрин. Крема също е с нормална консистенция, веднага попива и кожата остава хидратирана, мека, нежна през целия ден. Няма аромати. Чудесен за суха кожа, пак ще си взема.
Хидратиращ възстановяващ бариерата крем TRANSPARENT – не усетих силата му в хидратацията. По малко от час след като съм го сложила вече усещам лицето си сухо, а какво остава за сутринта. Без аромат, бързо попива.
BABE HealtyAging+ Мулти подмладяващ серум   - с доста богат набор от съставки, но го взех на първо четене заради бакучиойла. Лек и безцветен флуид, лесно и бързо се разнася, леко ароматизиран. Допада ми и опаковката, която с едно завъртане си пуска необходимата доза за употреба. Беше по изчезнал от аптеките, но сега гледам, че е в наличност.
Есенция за лице с ферментирал екстракт от мая MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence RX също дълго време залежа в шкафа ми. Нямаше любов от пръв поглед с течността в  тази бутилка. Първите няколко пъти изливах повече от есенцията в мивката или  върху пода отколкото на лицето ми, но после му хванах цаката. А усещането върху лицето ми също не бе задоволително. След време реших да дам шанс и този път след употреба усещах кожата си мека, уплътнена.

Душ гела THAT`S BANANAS  на СИЕН е у-н-и-к-а-л-е-н за мен! Наситен аромат на банани, измива чудесно.
THE RITUAL OF MEHR Body Cream – още един отличен крем за хидратиране и подхранване кожата на тялото, с аромат на слъдък портокал и кедрово дърво.
C-Glow - Серум с 15% Витамин С и Ферулова Киселина Geek and Gorgeous – течен, но уплътняващ и същевременно действа озаряващо на кожата ми. Вече подновен.
FilorgaOxygen-Glow озаряващ крем за мигновено подобряване вида на кожата на лицето – Много ми хареса като плътност, усещане и озаряващия ефект на лицето ми. За лятото е идеален, но за зимата ще ми е слаб. Ще купя през топлите месеци.

Део стик Био лайм и Био градински чай, Алверде – отново за детето. Ако не е много активна през деня като участия в спортни занимания и подобни, действието от намазването се държи добре. Не се усещат лоши миризми.
По доволна бях от почистващия гел с изглаждащ ефект Elemis Dynamic Resurfacing Facial Wash. Тук поне усещах кожата си гладка и копринено нежна.
Шампоан и маска на Garnier banana Hair food – доволна съм от крайния резултат, дори и без употреба на кристали, балсам и прочие продукти без отмиване. Само с двата продукта и сешоара с йонизиращи частици и косата ми след като излязла от фризьорката ми. Бляскава, мека, жива.

Купувам шийт маски, но не слагам редовно. От всички показани бях доволна.
ECOOKING NIGHT-TIME –BEAUTY TREAT – терапия в три стъпки – Пилинг маска, Интензивна овлажняваща маска и нощна грижа. Нормално след пилинг маската да се зачерви лицето, но аз бях станала като варен рак. Вярно, че на следващия ден и помен нямаше от обрива, но повече не посегнах към тях. Само нощния крем съм си го използвала по него време, а отзив за него съм написала в темата. В момента маските са развалени.
Nordic Chic Moisturizing&illuminating Primer LUMENE – и той е развален, но поне мога да споделя, че е подходящ за по млада кожа, която да не бори бръчки и подобни несъвършенства.

И малко козметика, която изхвърлям понеже е застояла отдавна или не ми допаднала с нищо.

Мус за обем за коса на OROFLUIDO MEDIUM HOLD – помня, че бе от бюти кутия, но понеже на моята тежка, гъста коса такива пяни и мусове за обем хич не могат се справят си стои неизползвана в шкафа.
Двуфазен балсам без изплакване LAKME L2 с pH 3.0 за мигновено подхранване на косата, разплитане и улеснено разресване и то при увредена коса! Не забелязах нито едно от обещанията му,  при това когато косата ми бе супер суха. Но пък пишейки тези редове ми се ще да го пробвам още веднъж при сегашното ми състояние на косата + йонизиращия сешоар. Ако пак не се получи заминава в кофата.
Слънцезащита Australian gold Moisture Max SPF 50 – 227gr - резистентен на водата до 80 минути. Купен с голямо желание, но така и не го използвах заради… двете съставки оксибензон и хомосалат. Два или три пъти съм се намазвала по един път и по спомен ухае изключително хубаво и трайно, а кожата бе наистина мека, хидратирана, не белееща и т.н., но не ми се рискуваше с опасни съставки. Изтича след два месеца, ама ще си ги изживее в кофата.

Възстановителните масла за коса на Schwarzkopd gliss kur и това Balea вече не са ми необходими. Косата след на два пъти драстично скъсяване живна и вече не е супер суха и дехидратирана, а по нормална към суха. По спомен това на Балеа доста омазняваше дори и в много малки количества. След което измитата коса изглеждаше като не измита. На GLISS бе по добро.
Една слънцезащита, отлежава дълго време из шкафовете с козметика. WELEDA EDELWEISS с за чувствителна кожа SPF 50. Това нещо няма разнасяне, стоиш си бял до измиването му. И то трудно се мие. За тази защита съм писала и преди, тя е оставена да се ползва във времето, но след като не съм й дала повторен шанс отива в кофата.
Най бавно изразходвам балсамите за устни. Нямам навик да се мажа постоянно и понеже не съм сигурна дали не са гранясали до следващата зима, старите ги изхвърлям и подновявам. Като цяло от дълго време вече не страдам от сухи цепещи се с рагади устни. BambooStick е доста маслен, но пък с много приятен вкус. На Балеа също си е отличен за целта.

KEUNE CARE SATIN OIL – при все че се боядисвам с боята на марката вече почти 2 години, то с това сатенено олио хич не се разбираме. Въобще не допринася за лесното разресване, нито за добрата хидратация на косъма. Напротив, залепва за косата, утежнява я, брррр….
Mudmasky blue light protection mask – изтекъл срок на годност. Но и мен нещо не ми хареса самия крем.
HYDRA GENIUS ALOE WATER L`Oreal – много ми допада аромата, лекото, свежо и охлаждащо действие на флуида, но спрях да ползвам козметика с alcohol denat в състава си. Ми…..
Дезодорант стик Кристал Балеа – купих го доста отдавна за детето, но си стои почти неупотребяван, тъй като си има особености за употреба- вечер, на чиста кожа, но не влажна се преспива и на следващия ден очаквай да не се изпотяваш. Алкохол няма, но пък са си алуминиеви соли, а нали при децата ги избягваме или нещо греша?
LUMENE CC SPF 20 – моя бе в цвят Medium. Изтекъл му е срока на годност, но и аз съм  забравила за него. Иначе е от времето когато по всякакви форуми и блогъри или поне някои блогъри се говореше или за LUMENE-то или за Misha CC. По спомен добре изравняваше, но да си призная, че до него момент не бях полагала никакви сериозни грижи за кожата ми, така че хидратация ми си куцаше здраво, може би затова и стоеше малко сух, а не сочен както обещава. Много лесно се работи с него, аз с ръка и с гъбка съм пробвала, средно дълготрайно покритие.
LIP VOLUMIZER HIALURON –  и как само от един крем ще се получи обем в устните? Въпросът би трябвало да си го задам преди да го купя, но взела съм го и видяла, че съм си изхарчила парите на вятъра. Изтекъл му е срока на годност, не че ще го мажа.
От тонираната слънцезащита на BABE съм доволна, но не успях да я снимам навреме с останалите, а не ми се съхранява до следващия път. Лек флуд, разнася се изключително леко, нося го през лятото ако съм прихванала тен, защото иначе ми е тъмен. Не изсушава кожата, понеже съдържа хиалуронова киселина. Но ме дразнят две неща – силния спиртен /а няма такъв в състава си/ аромат и една от слънце защитните съставки от старо поколение. Няма да повторя.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 12:07 от Pink Dress

# 204
  • на последния етаж
- любим, ползвам го от години, вече поднових.

# 205
Pink Dress Дезодорант- стик Кристал Балеа се нанася на мокра кожа, примерно след баня, няма значение кога и не спира изпотяването, а миризмата. Това за мен е супер продукт - аз други ролки вече не използвам. За деца обаче не знам дали е ок, по принцип не се води детска ролка, та аз не бих без по-сериозно проучване.. Отгоре-отгоре, когато го взех, гледах, че съдържанието ѝ е ammonium alum(амониева стипца), уж безвредна.

# 206
За дъщеря ми аз също купувам рол он на Л'Анжелика. Най-натурален ми се видя.

# 207
  • София
Споделям мнението за SEINZ, но за шампоана. Мъжете вкъщи не казаха "купи пак", значи не ги е впечатлил.

# 208
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пък душ гела Сиен с банан хич не го харесах. На вкиснал плод, даже не банан, ми мирише. Ползвам го препиране на нещо на бързо в банята.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 15:08 от Гита Ог

# 209
Храната за коса на Гарние с банан ми е един от най-любимите продукти. Не оставам без нея. И аз много си харесвам косата след като я ползвам. Шампоана ме е лошо да го пробвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт