Отговори
# 120
Чолак каза, че благодарение на плана на ханъмаа им дали урок и хората да видят що да стока са. Зюлейха й вика на Бетюл: Видя ли бетюл коя е господарката на Чукурова?" Разказа и на Хакан. Той я попита дали не е трябвало да знае за плана й със Чолак? Но не й се разсърди, защото разбра, че е искала да накаже Бетюл.
Чак дотам е стигнал план. Дал е оказания на Чауш никой да не знае, че е жив и да каже, че състоянието на Чолак е било критично и са закарали в болница в Анкара.
Хакан й каза браво, даже е успяла и него да заблуди. Гордее се със жена си.
Шермин и Бетюл много подцениха Фюсун. Шермин даде идеята да счупят прозореца и така да влезат. После видяха, че навсякъде е сложила решетки и на вратата даже. Бетюл се закани да убие Зюлейха.
Тази Зейнеп много захаросана бе. Ще получим диабет от нея. Rolling Eyes Ай и умна! Grinning

# 121
В други отношения Чукурова може да е изостанала, но с вестник за запознаства - много са напред Hands Clap Дано Гаффур намери свястна майка за Юзюм.

Номерът на Чолак и Зюлейха беше гениален, но трябваше да арестуват Бетюл за опит за две убийства - на Чолак с отровата и на Зюлейха - стрелбата.
Фюсун бравата ли е сменила Wink Пак останаха на улицата, само с дамските чантички.

# 122
Якут, благодаря много! Съвсем друго е с твоите обяснения! Flowers Hibiscus
Лучия, да Фикрет можеше да тръгне по думите на Фекели, но липсата на действия от страна на героите не винаги значи порочни цели или липса на заинтересованост. Вече бях писала, в този сериал бързо се забравят мъртвите...има прекрсани сцени, но в един момент спира да се говори за отишлия си. Фикрет забрави и Йълмаз много бързо. Даже ми стана странно на гробищата: когато Фикрет отиде с Карем Али и когато Демир го последва и чу думите му...та тогава Фикрет говореше само на Мюжгян и показа детето само на нея: "...водя ти Керем Али виж и т.н."...все едно, че Йълмаз не е живял и не е погребан до Мюжгян и не е баща на Керем Али. Но това не го приех като забрава, не знам.
Лично аз не усещам нещата така, че Фикрет иска да заграби мястото на Демир. Виждам нещата в различна светлина; просто усещане.
Подцениха Бетюл! Трябваше да викнат полиция и да ги предадат на прокурор. Пистолетът е още в тях, не го ли помнят!

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:16 от dana78

# 123
Лучия, казаха, "мешк кьошеси", нещо като "кът за запознанства". Явно това е колонка с обяви за запознанства. Но да, за Чукурова тогава това може да е било новост.
Много Гафур! Байгън от Гафур.
Хакан сам е отишъл да вземе продуктите и сега това ще стигне до Зюлейха. Така тя ще се усъмни, че той снабдява Акадир и Вахап. Няма ли друга бакалия?Да отиде да купи от същият, от когото купуват за конака.  И най-умният понякога доста оглупява. Stuck Out Tongue Winking Eye Гафур настоява, че продуктите ги е взел Хакан, а Зюлейха замете случая като каза, че са закупили продукти за някакво сиропиталище и така, но тя се усъмни. Зюлейха е по петите на Хакан и ще види всичко с очите си. Хакан много подцени Зюлейха. Не му ли светна лампичката когато Зюлейха му разказа за плана да вкарат Бетюл в капан и да внимава с нея? Не се ли увери, че го преследва навсякъде и му няма доверие? Сам си е виновен.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:24 от yakut

# 124
Якут, мисля, че у нас не имало такива вестници/кътове през 1980 г., но в свободния свят сигурно.

Гаффур разбра, че Хакан пазарува храна.

Зюлейха върви след Хакан също както Мюжган след Йълмаз. Вече е ясно, че помощта на Хакан за залавянето на Кадир е фалшива.

Ще избягат, може чак на границата да ги заловят.

Вахап мисли, че Хакан ги е предал.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:28 от LU4IQ

# 125
Лучия, аз така го превеждам. Като  преведат серията ще видим.
И на мен ми направи впечатление и ми стана интересен този кът за запознанства, но има израз "ашк мешк".
И Хакан е пред врата! Ей затова е "последна любов". Хакан каза: "Сбогом!" на любовта.
Акадир и Вахап ги притиснаха. Вахап го хвана паниката. Иска от Акадир да спре колата и да отбие вдясно. Вахап слезна и каза Акадир да продължи, че имал работа.
Бетюл и Шермин избяга от хотела и после и колата откраднаха.
Зюлейха пак плаче. Колко пъти Фикрет я предупреди. Пак излъгана. Лютвие веднага заключи, че Хакан бил самия дявол (че те с дявола подписаха договор, Чолак какъв е?).
Хакан иска за последен път Зюлейха да го изслуша колко много я обичал и не иска да го забрави. Единстваната истина е тя и за него така ще остане.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:37 от yakut

# 126
Якут, аз изобщо не споря за превода. Мисля, че този кът е нещо като вестниците - същите функции има.
Сега прочетох пак пост 107 - няма да избелят Чолак, но може би ще приключи враждата със Зюлейха.

Двете вдовици спаха в хотел без да платят, сега и кола откраднаха. Бетюл отива да стреля по Зюлейха.

Вахап да не се върна заради Хакан Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 23:45 от LU4IQ

# 127
Якут, мисля, че у нас не имало такива вестници/кътове през 1980 г., но в свободния свят сигурно.

За 80та не знам, но 85та имаше по вестниците рубрики за запознанства.

# 128
Лучия, споко. И  на мен ми стана интересно. Затова винаги ми
 е полезно да гледам и със субтитри. Човек цял живот се учи. Приемам го като учене.
Сцената със смъртта е много силна. Сега чух. Поправям се. Час на смъртта 16:41 часа. Сега като гледам устата на Айкут и озвучаването е доста по-добро. Във фрага не винаги е ясно. Затова го слушам по няколко пъти.
Много хубав Хакан (какво да кажем, Ибо явно обича роли, в които да спасява жени и  героите му да  умират). Отиде си една легенда!

# 129
Вахап се върна за Хакан. Мислят, че Хакан ги е издал.
Много интересен паралел - от момента в колата и ранения Хакан, до загубата му и момента в колата с Йълмаз и пак загубата му. Преди шофираше Демир и той беше до нея след смъртта на Йълмаз; пред моргата беше коленичила и Демир постави ръка на рамото й; сега шофира Фикрет и подобна сцена. Прекрасна игра на Хилял! И сега и при смъртта на Йълмаз силно ми въздейства емоцията на Зюлейха! Също и в момента, когато Демир ичезна. Викът й..."Демир" направо смразяваше.
Мисля, че ако не беше стреляла Бетюл, щеше да стреля Вахап. Все пак, за истината...дано Вахап разбере, че не Хакан ги е издал.

# 130
Между другото, сериалът, който рекламират "Розова приказка" или нещо такова, се снима в Испарта.
Когато видяха жандармерията, сигурно Вахап помисли, че Хакан ги е издал. Затова слезе от колата и отиде в конака. Но стана само свидетел на убийството. Тримата се простиха, но не знаеха, че ще бъде завинаги.
Хубаво беше сниман момента на убийството и смъртта, с няколко детайла, много внимателно беше направено.
Зюлейха този път беше сама със смъртта.
Разбирам я за решението и към Хакан, той не я познава, но ми е трудно да си помисля, че е нещо реално. Много сила се иска за такова решение. Мисли за децата, в последните два епизода имаше няколко сцени, в които тя се държи резервирано в присъствието на Хакан при децата.
Бетюл може да се самоубие или да катастрофира.
Якут, благодаря за преводите!
На всички за коментарите!
Остават два епизода...

# 131
Не ми се ще Бетюл да се отърве леко...дано да гние в затвора. И Шермин също.
Какво ли ще стане с Чолак?
Благодаря и аз за коментарите и компанията! Flowers Bouquet
Лека нощ! Nature Moon
Ваня, не съм видяла рекламата на "Розова приказка". Дали него да почваме, живот и здраве? Blush

# 132
Ваня, и на мен ми направи впечатление новият сериал по АТВ, че е сниман в Испарта. Мисля, че ще е с много красиви пейзажи.
Ако искате от Чукурова направо да се преселим в Испарта? Престоят ще е кратък обаче. Grinning
Да, важно е, че Вахап видя с очите си как Бетюл простреля Хакан. Беше дошъл да му търси сметка.
Жалко за Зюлейха и Хакан. За пореден път остава сама с децата.
Много пъти се замислях дали ако аз бях на мястото на Хакан как бих постъпила и да ви кажа и неговият път беше доста труден.
Труден защото от една страна е любовта, която си открил късно в живота си след много предателства и несгоди, чужди самоличности, война и смърт. За добро или лошо съдбата го е срещнала с двамата братя. Този тип връзки, не са като обикновените приятелства. На война или на мисия, човекът до теб става най-важен. Той е този, на когото разчиташ във всичко и най-вече да ти пази гърба, а тримата неведнъж  взаимно са се измъквали от лапите на смъртта. Затова и на Хакан не му беше лесно да "пререже пъпната врав" с тях. Мислеше си за последно ще им помогне, а после ще поеме към живота си със Зюлейха и ще започне живота си на чисто. Затова й каза, че я обича много, винаги ще е така и да не го забравя и че тя е единствената истина в живота му и беше искрен. Но не се случи така както го беше замислил.
За мен беше удоволствие да гледаме заедно. Flowers Bouquet
 Ако нещо е останало неизяснено пак ще пиша като изгледам серията в ютуб.
Остават две серии. А после може би ще отидем до Испарта.
Лека нощ! Nature Moon

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 00:23 от yakut

# 133
Имах предвид само мястото на снимане, нали ни е познато.

Лека нощ и от мен. Flowers Herb

# 134

Само две серии останаха, Зюлейха вече е сама с децата. Sad
"Денят, в който загубите единствената си истина, това означава, че е дошъл моментът, когато трябва да се борите, за да останете силни..."

https://www.instagram.com/p/CeUQ13WKS34/

Якут, благодаря ти за труда! Flowers Bouquet На всички за компанията! Flowers Hibiscus

Днес - вече е петък, е премиерата на сериала на Нетфликс "Kuş Uçuşu - Полетът на птицата" /осем серии наведнъж/ с Ибрахим, Бирдже Акалай, Мирай Данер.

Общи условия

Активация на акаунт