Отговори
# 165
Не разбрах първите мисли на Зюлейха след смъртта на Хакан, нито тези на терасата. Важни са.
Хакан беше по-посетен от Демир и в конака на Демир, и на гробището, жена му плаче за него, „братът“ на Демир и той тъжен, какво повече да иска Хакан...нямам думи.

ТИМС&B публикуваха интересен клип:
 Зюлейха е в черно и бяло – както показваха Хакан доста често и той умря, след този кадър следват две дюс вертикални ленти жълто и черно, после Фикрет в жълто и нататък щастието му със Зейнеп...
Зюлейха говори за съдба, но още не е ясно как я вижда. Поне на мен не ми е ясно.

https://twitter.com/i/status/1534943416949215235

# 166
Зюлейха е съсипана. Всичко, които обичаше ги погреба. Съдбата не й даде онова, което искаше сърцето й. Пред болницата, в разговор с Фикрет каза, че съдбата иска друго нещо да й каже. Нещо друго й е подготвила. Чолак събрал останалите аги и им разказва своето предположение как  Зюлейха се съдирала от плач, но всъщност сигурно се радвала, защото половината Измир бил на Хакан - тировете, камионите, корабите, несметно богатство. Шермин отиде в Хуулар и открадна като сврака халва, от тази, която раздават за Хакан. Не беше яла нищо. Зюлейха и Фикрет отиват  да погребат Хакан в Измир, так където е цялото му семейство. Фикрет и Зюлейха напомнят на сцената когато Зюлейха и Хакан, когато отиваха за Измир при Хюлия. Очаквах Гюнгьор да разговаря със Зюлейха, но тя само каза, че онова, което е сторил за родината никога няма да се забрави, изказа й съболезнования, да почива в мир  и това беше. Фикрет каза на Зюлейха, че Хакан му е бил враг и не му е вярвал, но е обичал много Зюлейха да не беше такъв краят му. Зюлейха му отговори сега да казват  "да не беше" няма никакво значение. Чолак продължава да разпространяа слухове срещу Зюлейха, че най-вероятно ханъмаа са били в комбина с Бетюл да застреля Хакан, за да стане господар на несметното му богатство. Чолак каза, че най- вероятно е най- богата жена в Турция, даже за Близкия Изток и на  Балканиге. Шермин отиде при прокурора да го убеждава, че най- вероятно са наклеветили Бетюл. Прокурорът каза, че на всичкото отгоре Хакан е убит с оръжието, което Шермин е откраданаот Чолак. Ако може да намери и да склони дъщеря си дасе предаде. На Шермин й премаля от глад.
Шермин най-накрая каза: "Затова не трябва да казваш какво бях, а какво ще стана." Остана гладна и без пари на улицата. Не може да повярва, че дъщеря й е убийца. Сега лъже как Бетюл искала да убие Зюлейха, нали й била благодарна. Нали Шермин и Бетюл съставиха  плана, а сега като видя дебелия край се прави на незнаеща. Лютвие пак добро да направи, кой знае как Шермин пак ще се отнесе.
Бетюл пак си направи своето. Отиде в колибата да се скрие, но се натъкна на Акадир и Вахап. Чу Акадир да обяснява как е скрил с там където са въглищата една чанта с пари. Тя каза, че иска да отиде с тях и докато Акадир й разкаше как в Сирия, не е като във Франция, но това е вратата към свободата тя го удари с дървото и избяга. Явно целта е да отиде в колибата и да открадне парите. Но сега Вахап ще я хване. Вахап се ядосва докато се опитвали да спасят  Бетюл тя пак ги удари в гръб. Неблагодарна жена. Да си плюе е Акадир на съвестта. Пак го метна.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:19 от yakut

# 167
Якут, благодаря! Flowers Hibiscus
И от Гюнгьор нищо. Но ние до последно ще храним надежда Joy

Гаффур на среща ли заведе Юзюм - май никой няма да дойде Sad

# 168
Лучия, аз имам надежда, че пак ще се срещне с Гюнгьор. Няма как идеята за фондацията за войничетата да й хрумне, ако някой не й даде идея. Гюньор също беше много тъжна на погребението. Бяха много близки, той й беше като брат.
Гафур и Юзюм отиват да се запознаят със жената, с която си е писал. Казва се Гюлсюм. Джеврие я хвана любопитството къде отиват нагласени и с букет Гафур и Юзюм. Джеврие попита да не би да ходят при онази леля Суна ( онази дето бяха отишли Гафур и Сание, когато ги бяха изгонили от конака, тая жена сушеше утайката от чай и пак го запарвала Joy). Джеврие ще остане много изненадана. Тормози Фадик  да каже къде отишъл Гафур и сега Фадик й каза, че е отишъл на среща със жената от вестника (тук стана ясно, че Мешк кьошеси е вестник за запознанства, много рано да имат такъв вестник). Фадик й отвори очите, че вуйчо  Ибо я харесва. Но Джеврие не го харесва, защото бил стар за нея, че и беден. Фадик каза, че човекът си има нивите, но обичал да работи и бил лоялен към ханъмаа. Джеврие ще захапе куката май.  Joy
Жената не се появи, но Юзюм успокои Гафур.
Гадни  клюкарки ,как я обсъждаха, че Шермин останала на улицата, а Нурхаят пък каза за Бетюл да учи в Париж  и накрая да стане убийца. Дойде Шермин почнаха да й съчустват и друга песен запяха. Фюсун  й подаде пари, които са събрали в приятелския си кръг за нея.  Отказа и каза да ги дадат на някой бедняк. Шермин имала пари. Stuck Out Tongue Winking Eye
Фикрет каза, че са погребали Хакан до сестра му, а се видя, че е до Еркан. Зюлейха каза, че докато не заловят убийцата нито неговата душа ще намери покой, нито тя ще може да спи спокойна.
Гафур чака в сладкарница "Сейхан", а жената с детето в сладкарница "Сейран" и затова беше толкова ядосана, че й е вързал тенекия. Сега се разбра защо жената не е дошла на срещата. Joy Фадик и Рашид харесаха жената. Джеврие е бясна. Сега ще пият чая в конака. Жената е вдовица от две години. Мъжът й е бил много добър , но е бил  много болен и починал. Момченцето й се казва Мехмет Али.
Фадик привика вуйчо Ибо да пие чай в кухнята  и пред Джеврие започна да го разпитва. Имал къща на два етажа, с пет стаи, направил наскоро ремонт. Имал си има и друга къща, по-малка където живее. Има две деца, които е оженил.
Гафур хареса жената. И тя него.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:23 от yakut

# 169
Лютвие защо не заведе Шермин у тях си, а в конака при Зюлейха Rolling Eyes

Стана някакъв гаф с тази Гюлсум, но не разбрах какво се обърка. Май ще се разберат. Wink И тя има детенце.

Жената нито яде, нито пие, а Гаффур едва издържа Joy Очертава се още една сватба.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 22:38 от LU4IQ

# 170
Лучия, Лютфийе не е водила Шермин в конака, май я остави в стаичка в кметството или нещо към кметството. Thinking Май само разясни на Зюлейха, че е помогнала на Шермин.
Разбрах, че жената, с която щеше да се вижда Гафур е отишла в друга сладкарница с подобно име; чакала го с детето и го заплю, че така я е подвел.
Лелеее, Джеврие как се ядосва! Май ще я сватосат за чичо Ибо, той може да й е баща и й едо кръста, ама нищо Stuck Out Tongue Winking Eye...има някаква земя и къща, май. Якут ще поправя и ще каже повече. Blush
П.П. Мисля, че в другата серия нещо ще разкрият за историята Демир-Хакан. Надявам се да дадат яснота. АКадир трябва да разказва.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 22:54 от dana78

# 171
Абдулкадир каза, че ако Бетюл не била убила Хакан, те с Вахап щели да направят това, защото Хакан ги е предал.
Видяха жандармерията и има основание такова мислене. Но, според мен, Абдулкадир има предвид предателството на отмъщението, заради което дойдоха заедно в Чукурова. Хакан се уреди и забрави общите им планове. Всъщност Хакан остана между това със Зюлейха и другото с Абдулкадир.
Абдулкадир не прощава предателството и на Бетюл.
Най-сетне нещо хубаво в конака на Яман. Оправна нежна жена със сладко момченце. Харесаха се и на Гафур, и на Юзюм. Гафур обича тънко, той обича изискани жени. Много сладко семейство се очертава. Хубава тема и чудесно са я развили.
С Чолак явно представят най-консервативната част от чукуровци.
Ще напълнят затвора с нашите герои.

# 172
Лучия, по-горе писах. Гафур чакал в сладкарница "Сейхан", а  жената в сладкарница "Сейран". Но като дойде в конака се разбраха.
Фикрет каза, че е много щастлив със Зейнеп, колкото не е мечтал, но  е искал  и Зюлейха да е щастлива. Лютвие даде съвет на Фикрет да разкаже на Зейнеп за Зюлейха, но го е страх от реакцията й. Леля му настоява да няма тайни от нея.
Семейният адвокат представи подробно наследството на Хакан: нотариални актове на 143 апартамента в Измир; 80/100 дял акции в "Карпо", останалите 20/100 са на старите му собственици; 890 декара земя в Чукурова, доста сериозно количество. Преди това Зюлейха е преглеждала нотариалните актове на недвижимото му имущество в Истанбул.  Истинското богатство е в Измир: логистичната фирма, извън акциите обаче има също големи инвестиции (Зюлейха беше изненадана);  130 тира и 245 камиона, основно нови коли  на стойност около 50 милиона долара; 4 кораба, всеки от тях на стойност около 20 млн долара и всичко това, заедно с имотите и фирмите, цялото му състояние възлиза около  300 милиона долара.  Хакан е бил богат като Крез. Всичко това е оставил в наследство на Зюлейха.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:04 от yakut

# 173
Дана, стори ми се, че двете седят в двора пред конака /ставах да рестартирам wi-fi, гледам на лаптопа, пиша на комп./
Да, Якут, прочетох редакциите.
Кадир е доволен от смъртта на Хакан - както и очаквах. Да видим какво ще разкаже на правосъдието и дали няма да се оправдае с мъртвия.

Не остана време - три часа до края на сериала.

Хванаха го на местопрестъплението... и Чолак в кауша.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 23:24 от LU4IQ

# 174
Най-накрая и прокурора  да започне да работи. Joy От доста време Фикрет и прокурора заедно следят хората на Чолак и чакат  някой да се издъни. Понеже общината запечата ресторанта, защото имаше проблем с  продуктите, старото масло, което използват за храната,  месото имаше дъх, хигиената е под всякаква критика. Предположили са, че Чолак ще направи нещо и двама полицаи са наобикаляли около къщата на Лютвие и така хванаха човека на Чолак, който призна вината си. Фикрет веднага се досети, че той е същият, който е повредил и неговата кола, вследствие на която беше направо пътник за оня свят.
Много се разчуствах от това, че Зюлейха раздаде цялото имущество на Хакан на нуждаещите се. Cry Това може да го направи само една жена, която обича много мъжа си. Да остави името му в спомените на хората с добри деяние  и  да даде шанс за по-добър живот да стотици, за които да имат нива или дом е била непостижима мечта. Както каза Зюлейха, дали ще има 50 коли, а  ще се качи на една и 100 апартамента да има, ще живее в един. Никога не се е стремяла към богатството. Със жестът й докато съществува Чукурова, Хакан ще живее в паметта на хората. Hands Clap
Вахап донесе фалшивите паспорти с ливанско гражданство. Според имената Акадир и Бетюл  са съпрузи, а Вахап е неин брат. Планът е да преминат границата със Сирия и Акадир каза, че паризиен му трябва дотам, а след това ще се разделят.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:06 от yakut

# 175
Свърши ли? Интересно ми е какво разказваше Фикрет на Зейнеп? Дали за това как е бил влюбен в Зюлейха? Е , ако е това как да очакваме тя да каже Да на предложението му? Странно ми е някак си. Аз не бих.

# 176
Пипилота, по - добре от Фикрет да научи вместо от клюкарите.

Арабите се усъмниха нещо. В последната серия ще ги заловят, една-две сватби и това е. Нищо повече няма да научим.

# 177
Абдулкадир и Бетюл бяха поне за малко женени, на арабски...
Тя какво ще прави в Сирия като я оставят сама?
Много неприятно чувство имам.
Такава чистота, че чак Фикрет да разкаже за чувства, които са били, не са развити по-нататък и са останали в миналото...Защо трябва да и разказва това...
А това, че пред конака на брат си пожелава щастие на неговата вдовица с врага на брат си, който му разказва за него в последния ден от живота си, нещо като последно желание...При това Демир не искаше да му разказва, той настоя и си остана дотам.
Благодаря за преводите и коментарите!

# 178
Пипилота , Фикрет разказа на Зейнеп как след изчезването на Демир искал да бъде близо и да се  грижи за децата и впоследствие се влюбил, но после разбрал, че това, което е изпитвал не било любов, а чуство на близък приятел ( но приятелят не купува пръстен и не се кани да предложи брак, не каза, че Хакан го изпревари и че Зюлейха обичаше Хакан). Искал да й разкаже, за да нямат тайни един от друг.Каза, че още що я видял сърцето му започнало да бие лудо (тривиалните неща).
Очаквах нещо друго, но те пак много Гафур ни дадоха.
Поне се раздвижиха със Чолак, Акадир, Вахап и Бетюл.
За Хакан и Демир естествено нищо няма да ни дадат.
Предъвкват за Хакан, че е работил за държавата и затова разунаването му е благодарно. Изпратиха го като герой. Избелването на образа дойде от  крупните дарения от наследството му направено от Зюлейха. Така ненавременната смърт на Хакан и даренията на Зюлейха ще направят възможни на мечтите на много хора. По-хубав подарък не можеше да направи на Хакан, с което душата му да намери покой.
Зюлейха не желае повече да се обръщат към нея с "ханъмаа", а само със  "Зюлейха" или по-младите да я наричат "кака".  Тя стана още по-известна и обичана.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:12 от yakut

# 179
Пипилота, да мисля, че Фикрет разказа за Зюлейха на Зейнеп. Аз мисля, че това е честната стъпка и Зейнеп ще реши, дали да се съгласи или да откаже или да поиска време. Ваня беше писала преди за влюбването на Фикрет в Зюлейха - че това влюбване сякаш беше предизвикано от действията на Хакан, като мъж, който е привлечен от Зюлейха. Докато се стараеше да овладее емоциите си, загубата на няколко близки човека, негативното влияние на отмъщението, смъртта и на Юмит, за чието идване той призна вината си и се извини на гроба й и т.н., той сякаш намери някакъв пристан и канализиране на емоциите във влюбване в Зюлейха. Но, лично за мен, това бяха някакви силни чувства, но кратки и предизвикани от обстоятелства и обстановка. Зейнеп много прилича на Мюжгян и носи това спокойствие, но е много по-стабилна от нея. Зейнеп е скромна, няма бурно минало, бивши бракове и някаква обремененост. Това се усеща. Може да е "безлична", но именно едно скромно, образовано и културно момиче му трябва на Фикрет, защото неговата история е прекалено заплетена, така или иначе. Много голяма роля изигра и отношението на Зейнеп към Керем Али. За един родител това е основното.
Лучия, и аз мисля, че Зейнеп по -добре да научи от Фикрет, отколкото от клюките в Чукурова.
Якут, мисля, че СЦ маркират нещата, които Зейнеп научава. Фикрет й говореше за Йълмаз, сякаш тя знаеше,, кой е бил той. Предполага се, че тя е научила основните неща от разказите на своите колежки; помните как беше в болницата и при Мюжгян и нещата се знаеха, разказваха и т.н.
Животът и историята познават много прибързани предложения за брак, вследствие на емоция или порив на момент. При бързо влюбване и отказ отсреща, чувствата могат за изтлеят бързо - мисля, че всеки познава поне един пример в живота си от околните. Зейнеп знае, че Зюлейха е обичала Хакан, нали беше омъжена за него. Мисля, че на всяка жена би й станало ясно, какво точно е станало и без много думи, Зейнеп не е глупава. Зюлейха остана сама; погребаха Хакан. Ако имаше намерения към Зюлейха, Фикрет можеше да спре да се среща със Зейнеп и до там; и да чака Зюлейха.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 00:21 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт