Привет!
Снимки от еп. 140

Якут, благодаря ти за преводите на фрагмана и на йозета!
За всичко споделено! 
Нямам доверие на Кадир по отношение на Хакан. Даже след като го спаси - сам предложи и организира бягството му от затвора, Вахап веднага обвини Хакан, а Кадир не го спря, остави го въоръжен да отиде и да се разправя с Хакан. Мисля, че Хакан беше наясно с опасността Кадир да проговори и затова реши да го махне по - далеч. Виждаме, че по онова време е било възможно да осъдят някого само със свидетелски показания, а в случая изобщо не очакваме прокурорът да търси доказателства.
Нищо, че Фикрет благодари на прокуратурата за залавянето на Кадир, ние знаем, че заслугата ѝ е нулева. Та как Хакан да обясни това на Зюлейха - нали трябва да признае, че има неща, които не трябва да излязат на бял свят.Нужно е Зейнеп да се омъжи за Фикрет, защото ако той остане сам, ние бихме си помислили, че някога в бъдещето може да са заедно със Зюлейха. Със сватбата му тази възможност се изключва - Зюлейха трябва да остане сама.
Да, нямам никакво съмнение, че сценарият на сериала е бил "написан" от край до край в главата на сценаристката още преди да е предложен на продуцентите. Ясно е, че никой сценарист не пише сценария на 140 епизода преди да се яви кадидат купувач. Със сигурност идеята я има в няколко варианта - в случай, че рейтингът не върви по план. Или други непредвидени обстоятелства - все пак никой не знае с кого от екипа какво ще се случи четири години напред. Но ТИМС§Б са доказали, че много добре обмислят в какво да вложат парите си. Не мисля, че Айфер Тунч е от сценаристите, които пишат според зрителски/фенски желания. Майсторството на писане на сценарий е в детайлите. Може да имам отлична идея и цялата конструкция да е супер, но ако не успея да направя героите такива, че зрителите да повярват в историята, по - добре да се занимавам с нещо друго.
Дана, оттам нататък ние може да дописваме сценария, както ни се струва житейски логично.
Но има и другия вариант - този на Хюнкар. Той също не е някакво изключение.Ваня, надявам се Гаффур да намери майка за Юзюм и двете заедно да довършат превъзпитанието му.

Мурат С. 4 Чукурова

От Ергюн - зад кадър

...като всеки поставя в основата своя любим герой...било то Демир или Хакан и насоката на мисълта тръгва именно от там - Фикрет се оценява от гледната точка на това, какво е направил или не за съответния герой. Напълно съм съгласна с вас, ако следим този модел на разсъждение.

.