Отговори
# 210
Привет! Hug Малко изпуснах 15-20 мин , ама май не е голяма загуба. Те комшийките нарочно ме забавиха. Joy Приятно гледане! Вахап най после да свърши една полезна работа. Брат на издирван престъпник, а не му обръщат никакво внимание. Joy

# 211
Повдигат обвинение по убийството на Байрам Челик бомбаджиятана Чолак. Прокурора не се шегува. Чолак се подиграва, че обвиненията са безпочвени, а прокурора му казва, че този, който го е предал е посочил къде е заровено тялото. Чолак даде заповед на Чауш да му направят печено на пещ за довечера, ако знае че няма да  се прибере. Намери оръжието. Сега запя друга песен, че било капан. Прокурора му каза че печеното ще го яде след 30 години.
Бетюл и Акадир се канят от Сирия да бягат за Франция, но проверката е много затегната по пристанищата. Смятат  да пътуват в контейнер. Бетюл казва : "На мен остави. Стига да стигнем до Париж." И Вахап им се обажда.  Изобщо много са спокойни и уверени, че няма да ги хванат. А Вахап се обажда от сервиза. Не го ли подслушват? Вахап каза, че никой не го търси, защото отишъл да се предаде, но не го задържали. Акадир каза на Вахап всичко да  продаде  и да задържи парите, а като отидат в Париж да им пратят пари. На Вахап никой ну му вярва, защото има медицинска експертиза, че е луд. Grinning Яде си той в сервиза ляхваджуна и си пие шалгама, че и се ядосва, че не му доставили лютив.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 09:36 от yakut

# 212
Кадир и Чолак ще се съберат в една килия. Интересно Шермин къде се покри - без пари и без покрив.

https://www.instagram.com/p/Ce3pzdpKUuS/

# 213
Преди началото на еп. 1 - сцената във влака Зюлейха и Йълмаз тръгват за Адана;
преди началото на 141 еп. - клипът с историята на случилото се досега вече в Чукурова.
Зейнеп каза "да"; Фикрет: човек не трябва да изпуска момента, когато срещне подходящия човек.
По това двамата братя си приличат. Демир също улови момента.
В Яман не останаха ергени и моми, ожениха всичко живо.
Фадик май е бременна? Blush
Чолак има дървена глава, нищо от промените в Чукурова не влиза в нея.
Вахап го издаде, Чолак се върна там, откъдето скоро излезе.
Абдулкадир и Бетюл пък сънуват Франция.
Бетюл е глупава, да се обади на Фюсюн.

# 214
До тук нищо интересно, както целия 4ти сезон! Все още се надявам на изненада, може би в последните секунди? Между другото АКадир и Вахап като персонажи са ми дори симпатични, за разлика от Бетюл и Хакан. Нещо липсва в образите им. Не мога да го определя. Хайде за Бетюл е , че и липсва нещо човешко. Но за Хакан не знам, имаше го човешкото в него, но миналото му натежа на везните май.

# 215
Пипилота, проблемът на Хакан бяха "воденичните камъни" от миналото. Загърби отмъщението. Май и няма да разберем нищо от миналото им с Демир за да видим и там кой е крив и кой прав. Засега   серията ми изглежда като нормална серия, а не финална.
Фикрет им даде на Акадир и Бетюл три възможности: или да се върнат в Сирия и там да ги връчат на властите и да изгният в сирийски затвор; ил да избягат през планините, но там пак ще ги хват или смъртта им е сигурна или да се върнат в Турция с тях и да ги предадат. Фикрет попита Акадир защо не избра втората възможност да избяга, но Акадир му отговори че и  така дава шанс на самия Фикрет най-вероятно щеше да го застреля, като по този начин успокои съвестта си. Фикрет му отговори, че ще превърне живота в ад, даже ще го е страх до тоалетна да отиде. Не  би пропуснал шанса да го предаде на правосъдието.
Вижте как Шермин е склонна за работи в общината, ама като секретарка. Лютвие сега ще й търси работа. Пита Мезиет къде има свободно място. Сега ако не стане метачка, на! Да видим . Свободна позиция за шофьор на камион. Шермин казва че има 30 години шофьорска книжка. Леяр? Шермин пак съгласно но не става. Аха има свободна позиция за чистачка. Шермин иска да изкара курс за тежкотоварен камион, иска срок от 20 дни. Лютвие  й каза най-подходящото масто чистачка. Ако иска да работи. Откъде тръгна къде стигна Шермин! Шермин си чука главата вика : "Да бях умряла! Виж в каквоположение изпаднах".  Хората я обсъждат. Пожелават й спорна  работа. Тя пак се надява, че като дойде Бетюл ще видели те, тогава тя щяла да се смее, ама тогава нямала да им прости.
Фадик сватосва Ибо дайъ за Джеврие, но човекът се отказал. Имал някога намерение, но мислел, и решил, че  била пълничка. Сега й намира кусури. Фадик само и само да я сватосва казва, че ако иска може и да отслабне, но е много оправна, почтена, всичко може да ти сготви. Човека склони.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 22:23 от yakut

# 216
Колко лесна екстрадиция Joy Не провериха Кадир за оръжие.

Шермин на социални помощи, може да ѝ дадат общинско жилище като бездомна Grin Но ще трябва да работи. Joy

Ето откъде е заимстван опитът безработните да полагат обществено - полезен труд. Шермин - хигиенистка.

Само Фадик е бременна, Зюлейха - не.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 22:36 от LU4IQ

# 217
Момичета, прави сте. Зюлейха каза, че е намерила възмездие за съпруга си Хакан Гюмюшолу, а Фикрет за чичо Али Рахмет. Никой не отваря думата за Демир.
Фадик е ходила на лекар и каза на Зюлейха, че е бременна.
Хаминне пак чакаше Абди паша да се върне от фронта, но като попитаха кой е и пак засече и за пореден път не разбрахме  кой е Абди паша.
Чолак и Акадир се събраха вътре. Деляха една жена, имат общо минало, сега ще са и в една килия. Вахап отиде на свиждане на брат си и каза, че е донесъл баклава да раздаде в килията и хванал много добър адвокат, за да го измъкне, но Акадир каза, че  са излезнали наяве всички извършени от него престъпления и няма шанс да излезе, така че да не харчи излишно пари. Сега чакаме само сватбата и кой ще умре. Почти съм сигурна, че това ще е Зюлейха,  за да спаси Фикрет и Зейнеп.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 22:52 от yakut

# 218
И на мен не ми изглежда като финална серия. Няма време за миналото, освен ако АКадир не проговори. Много Гафур и сие. Чувствам се странно. Трябва да забързат действието. До сега дават почти само показани във фрагманите неща.
Вахап как намери пистолета на Чолак, с който уби бомбаджията?
За сега не се споменава Демир, но вярвам, че накрая ще има нещо. Онзи поглед на Зюлейха...възможно е сякаш нещо да става.
Якут, нещо и мен ме спохождат такива мисли за Зюлейха. Frowning1 Няма как да няма нещо драматично, след като обещават финал-бомба или нещо подобно.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 22:57 от dana78

# 219
Дана, сцената с намирането на пистолета  ми се губи, че говорих по телефона и гледах нещо друго на лаптопа, но като качат серията пак ще я изгледам и ще допълня.
Пистолетът, с който е убит бомбаджията е същият,  който Шермин открадна от касата на Чолак и затова Чолак беше толкова спокоен, но като казаха, че е оръжието е намерено му изстина усмивката. Понеже гледах клипа и там не стана ясно как е пападнало в къщата му. Някой го е подхвърлил, ама как? Не се разбира. После като качат цялата серия ще видя. Може оттам да излезе нещо.

https://www.youtube.com/watch?v=dKsyuoAP4QA

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 23:08 от yakut

# 220
Нашите хора защо така самодейно заловиха Бетюл и Абдулкадир, не беше ли опасно, не трябваше ли да съдействат с жандармерията? Абдулкадир много лесно падна.
Щях да кажа, че е и Шермин е за затвора, но нека се мъчи отвън. Новата и длъжност да мете улиците. През ум не им минава, че са виновни за нещо.
Финалното на епизода дотук е в прочистването от разните вредящи елементи и въздаване на правосъдие. Това е много важно в края на тази епоха. Ще видим нататък какво още. Водата показаха няколко пъти - прочистване, енергии.
Двойките в Яман, бременната Фадик - това са знаци, че в Яман започва възстановяване. Пожарът на промяната горя най-много в Яман: тук са най-консервативните неща, които трябваше да бъдет изхвърлени на боклука на историята, тук промяната е най-дълбока, разбиват се закостенели разбирания и принципи. До идването на Фекели и Йълмаз и началото на живота там - там започва всичко отначало, там е чисто, ново, животът доскоро е текъл само в Яман. Затова тук нападат отмъстители, тук се домогват до богатство, тук се дават най-много жертви.
Фюсюн ми е неприятна, тя правилно съобщава, но все пак е и приятелка...

# 221
Якут, Вахап остави пистолет в шкафа на Чолак и явно е този пистолет, с който застреля онзи, на когото нареди да сложи бомба в колата на Хакан. Но, как ли се е добрал Вахап до този пистолет, сигурно са дали в предишни серии.
Ибо и той с претенции. Той да не е красавец и младок. Не се види той..., ама както и да е. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 222
Сега чакаме само сватбата и кой ще умре. Почти съм сигурна, че това ще е Зюлейха,  за да спаси Фикрет и Зейнеп.
Open Mouth Е, да, това ще бъде изненада, макар да не съм си го помислила., макар, че в едно старо мнение писах, че сценаристите няма да простят на Зюлейха. Но в ритъма на всичко случило се до тук залагам , че жертвата ще е Зейнеп, или никой, освен Вахап.  Без да съм сигурна, но е възможен вариант? Плачаааа! Толкова хубаво не е на хубаво.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 23:22 от pipilota65

# 223
Дана, не са давали нищо за пистолета. Както и за много други неща - не смятат да нужно да влизат в детайли. Бетюл беше ли оставила колата запалена пред конака, когато застреля Хакан? Нали я открадна и пусна ток да запали, а след убийството влезе в нея и тръгна. Rolling Eyes

Няма време за миналото - останаха около 45 мин. - за сватбата. Може да видим кой е на снимката на Хамине. Какво да очакваме - Кадир да разкаже как е убит Демир? Че кой се интересува. Cry

Три месеца по - късно - присъдите. Скоро пак ще има амнистия, надявам се не и за убийците.

Никой ли няма да се сети, че Вахап е за лечение. Rage

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 23:10 от LU4IQ

# 224
Лучия, ние се интересуваме от детайлите, но сценаристите - не. Претупали са финала. Те  целият четвърти сезон му видяха сметката, та на финала какво да очаква човек.
Хайде, бръснат зетя, а ние вървим към края.
Видяхме накрая и г-жа Сема. Хубава актриса са подбрали за майка на Зейнеп.
В този сезон голяма любов към слънчевите очила. И на погребение и на сватба не ги свалят. Joy

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 23:23 от yakut

Общи условия

Активация на акаунт