Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 834
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • варна
Крака през колко време правите ?Аз  имам всеки 5 процедури ,правя ги на 30 дни горе долу ,но подледния път се  объркаха малко нещата и свга кмам една пауза около 50 дни ,нищо не съм бръснала през това време ,като ми изляза косъмчета предимно на бедрата .Дали това ще забави ефекта ? Също така мисля сега на 1.06 да ми е последната защото идва лято ,а аз обичам да се пека .

# 451
за крака знам, че е поне 50-60 дни, аз ходех даже май на 90 дни във Версус.

# 452
Здравейте, дами! Включвам се с молба за съвет. На кратко моята история.

С Ир и завишени андрогени съм. Не са много завишени, но малко над нормата. Не пия противозачатъчни. Окосмение имам, според ендокринолозите по тялото ми е нормално количество и казаха, че нивата на андрогените не са чак толкова високи, за да са пречка за резултатна лазерна епилация.
Реших да пробвам на ръце, още през есента, за да избегна слънчевия период. До момента имам 6 процедури и окосмяването е намаляло много значително. Ходя в едно студио, където ползват диоден лазер primelase.

Според медицинския козметик трябва да правя още процедури, до 10. Обаче вече започва слънчевото време (надявам се да спрат тия дъждове). Според тях нямало проблем да си продължа с процедурите, но 5 дена преди и 5 дена след процедура да не се излагам на слънце. Аз съм притеснена, че не е ок по време на слънчевия период да се прилагат още процедури. Вече се замислям, че и лазерът им може да не е най-добрия. Иначе да, резултат има.

# 453
  • варна
И какво предлагат през тези 10дни да ходиш с дълги ръкави ли ?Аз бих спряла ,ще ползвам др метод през лятото.
И при мен на краката ,илизат някакви косъмчета ,но ще спра за лятото .Аз ходя на плаж ,нося къси панталони ,няма как 10дена да се крия от слънцето .

# 454
Реално за следващите 2 месеца не планирам плаж, работя в вкъщи и през делничните дни много слънце не виждам. И все пак ми се вижда несериозно да се крия и да се чудя уикендите с дълъг ръкав ли да ходя и какво да правя. Чела съм, че не е хубаво да се излагаш на слънце ако правиш лазерна епилация. И съответно за това избрах есенно-зимния период, когато няма слънце. И не виждам как да направя още 4 процедури, като това са поне 4-6 месеца още.

Иначе да, да съм ходела с дълъг ръкав или висок фактор на слънцезащита. Обаче ми изглежда несериозно това.

# 455
  • София
Аз знам за 14 дни, не 5.
Веднъж бях получила леко изгаряне дори на свивката, където подмишницата среща ръката. А като цяло не вися на слънце. На зона като ръце определено бих преустановила процедурите.

Ръцете се повлияват най- трудно (след лицето), но пък не са хормонална зона, така че бих пробвала и александритен лазер, да видя как ще ми се отрази.

# 456
Извинявам се, но какво е обяснението за андрогените и лазерната епилация? Могат ли да повлияят върху крайния резултат?

# 457
  • София
При завишени андрогени, по тялото се будят повече фоликули. И на повърхността са повече наличните също.
Имаме милиони фоликули, при стабилни хормони тялото не буди нови и нови, които да се налага да унищожаваш с 8-а и 10-а процедура.

Шери не работи хормонално зависима зона, така че ако няма достатъчен ефект след още 2-3 трябва да пробва и друг лазер според скромното ми мнение.

Имам 3 процедури в чужбина на част от зона и имам 1 косъм. Тук вече влача 8-а на някои зони (не лице и не интим) и пак си има.

# 458
Аз също съм с хормонални проблеми , имам 4 процедури с диоден на ръце , липсва задоволителен ефект , спирам процедурите ,но пък ще трябва една седмица да ходя с дълги ръкави ,защото трябва с епилатора да ги махам ,правих и крака 3 пъти там по се вижда ефект , ще подновя на есен , но се чудя за ръцете дали да не сменя лазера ...

# 459
Чела съм, че има анти-андрогенни лекарства, които уж влияят и на окосмяването, т.е. потискат го, но не знам нищо повече, не съм правила задълбочено проучване.

# 460
  • София
Колкото повече си подобряваш инсулиновата чувствителност, толкова повече андрогените падат, когато отклоненията са малки.
/Тук отварям скоба, защото не е по темата директно, но "малко над нормата" (при мен също беше така) е далеч от оптималните стойности. Андрогените трябва да са по средата някъде.

Противозачатъчните ги държат ниски, но са много вредни.

Правила съм на бикини линия и реших да прекарам въпросното море с бански тип боксерка, т.е закриващ площта. Не съм имала проблеми. От моя опит - за да е защитена зоната, трябва да е покрита, слънцезащитата не върши достатъчно работа на открита зона.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 22:14 от The Catcher in the Rye

# 461
Аз мисля да спра с процедурите до есента. След това да видя как съм финансово и да се насоча към крака. Иначе се епилирам с кола маска, но вече ми писна.

Но мисля и студиото да сменя.

Благодаря ви за отговорите!

Кечър, знам, че не са оптимални андрогените, ама… мъча положението някак.

# 462
  • София
Давай, да започна лазерна на крака е най- доброто ми козметично решение и съжалявам, че не го направих в 20-те си години. Да си епилирам двата крака с късите и подкожни косъмчета отнемаше часове буквално.
Сега само минавам с бръснач на 2-3 седмици и си е гладко за дълго време. Но аз съм страшно бяла и с много черни косъмчета на краката. На 4-та процедура съм. Във Версус ходя.
Има какво да се желае, но за момента съм доволна. Имам 2 процедури на подмишници с диоден лазер и според мен бяха напълно безполезни.

# 463
Аз направих 6 процедури интим и подмишнци с диоден лазер -ефект месец след последната почти нула. Пробвах в друго студио на диоден  лазер  , направих 3 процедури , сякаш имаше повече ефект , но после рязко спрях да ходя, не си довърших 6 те процедури и сега съм в изходна позиция. Сега не знам дали да не пробвам от есента с александрит  или тотално да се отказвам. Сякаш няма смисъл при мен. С хормоните съм бетон , нямам проблеми ама тия косми счи растат , дори не оредяват , само са станали по -тънки.

# 464
Колкото повече си подобряваш инсулиновата чувствителност, толкова повече андрогените падат, когато отклоненията са малки.

Невинаги, за жалост. Simple Smile При мен - когато инсулинът беше с космически стойности в продължение на години, андрогените си бяха наред, колкото пъти съм ги изследвала. Стойностите им започнаха да се влошават, чак когато отслабнах и свалих нивото на инсулина под 10.
Според мен, огромна роля за повишаването на тези хормони играе стресът. И разбира се, много други фактори... Темата е обширна.

Общи условия

Активация на акаунт