Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 62

• 39 756
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Да бе ама те са много рискови, защото може да фалират и ликвидират.

# 211
Да бе ама те са много рискови, защото може да фалират и ликвидират.

Едва ли по-големите утвърдени ще фалират. Те оцеляха 2008 и са “поумняли” доста от тогава. И ако имат зор могат да продадат земя. Те май даже не поемат много големи рискове като строят предимно продадени къщи. Отделно имаш възможност да си осредниш цената като купуваш периодично докато като купиш един апартамент ако падне цената трябва да купиш втори за да осредниш по- ниско.

# 212
Здравейте!Включвам се с един въпрос и аз.Обмисляме закупуването на два двустайни апартамента в Слънчев бряг.Много по-евтини са в сравнение с другите морски градове.Целта е даване под наем за сезона пък и да оставим нещо на 2те ни деца.
Точно в Слъчев бряг, не ви съветвам. Не вярвам някога децата ви да отидат да живеят там. Дори се чудя някой дали ще ги купи след 20 г. когато децата ви искат да го продадат. Инвестирайте по- добре в един, но на сигурно- там където цената няма да падне или ако падне леко със сигурност при следващият цикъл ще се вдигне повече. ( Имам в предвид София, Пловдив, Варна, Бургас). И все пак изчакайте малко, както винаги споделям в тази тема, моето мнение е, че ще има спад през следващата година. Но това разбира се, си е мое мнение и не го възприемайте като категоричен финансов съвет.

# 213
валутата няма значение. само броят на нулите Simple Smile

# 214
Може ли да изкажа своето мнение и аз? Познавам ама МНОГО строителни фирми. Никоя не се е шашнала и не се тормози как ще дострои. Всички си работят на пълен капацитет. Оправили са си проблема с материалите. Тоест, материали и пътища за доставки има. Цената е по, но това се отразява в продажната цена към клиента, не на техния собствен джоб.
Така че..може някъде някой да е закъсал, ама това изобщо не е масово. И изобщо няма да предопредели фалитите на строежите. И последно, повечето от фирмите, с които общувам, са определили цена на зелено и си продават на нея. В някои договори има клауза за анексиране поради повишаване на цени или инфлация. В други цената е фиксирана, но завишена с 100-200 евро. Фирмите са на мнение, че колкото и да скочи материалът, в Тея 100-200 евро, те са го калкулирали, и на загуба няма да са. Всички, с които разговарям, продават за зелено, синьо и в други цветове, с пълна сила. Само тук, във форума, се съмняваме, че продавали Wink

# 215
И според мен се създава паника за да се изкарат пари от влоговете. И аз мисля, че ще се нормализират нещата. Няма как .

# 216
Gogo, говореше за строителните фирми в САЩ, а ти предполагам имаш контакт с МНОГО фирми тук, на местна почва...

# 217
Все пак Румка е един от малкото потребители в темата, които имат РЕАЛЕН досег с недвижимите имоти Grinning Нещо като бяла лястовица, такава рядкост.

# 218
Близък до мен беше купил 6 апартамента с кредит на 1200евро кв/м
на зелено преди 18м. около Тинтява до метрото ...
Готови са вече и имат акт16
Вчера и онзи ден имаше огледи и се избивали буквално на 2 200Евро . няма смисъл да ме питате дали за 2 дни не ги е продал Wink Сега ще си върне кредитите и ще излезе на дебела печалба
Та...хората купуват и бой има.

# 219
Близък до мен беше купил 6 апартамента с кредит на 1200евро кв/м
на зелено преди 18м. около Тинтява до метрото ...
Готови са вече и имат акт16
Вчера и онзи ден имаше огледи и се избивали буквално на 2 200Евро . няма смисъл да ме питате дали за 2 дни не ги е продал Wink Сега ще си върне кредитите и ще излезе на дебела печалба
Та...хората купуват и бой има.

Купува се на кило Grinning, пари колкото щеш и то само кеш Wink Grinning

Всичко се продава като топъл хляб Grinning

# 220
Това то повтаряме 3-та тема. Но току се появи Гого и почне със САЩ и хората са готови да се хванат за всичко.

# 221
Така трябва да бъде пазара, иначе нямаше да има цикличност. Нищо странно не се е случило.

# 222
  • Бургас
Ето тука една сграда, близо до моята, в която се включих на зелено на 1400Е на квадрат м.г.
https://capitalex.bg/property/stoyan-kambarev/

Както и да ги смятам цените на тези жилища, които още не са продадени, под 1900 няма.
Та от м.г. до момента съм на печалба с 500 евро на квадрат. Компенсират инфлацията отвсякъде, а дори още не съм го платила изцяло.

# 223
Това то повтаряме 3-та тема. Но току се появи Гого и почне със САЩ и хората са готови да се хванат за всичко.

Аз може повече да го обръщам на шега и за мен цените направо са безумно високи но истината е, че се купува яко и ако блееш изпускаш, защото има много кеш в българина. Но за мен Gogo1979 пише доста верни неща Hands Thumbsup

# 224
  • София
Защо пък кеш, sweet13?
Купуват яко с кредити в момента, нали това е целта, да се набълбукат колкото се може повече хора с кредити преди да вдигнат лихвите.

Хората с кеш дебнат нещо супер изгодно, тип коптор, ама имам предвид 30-40% надолу като цена. Такива изчезват за часове от обявите. А ги купуват и разни строителни фирми или самите агенции, за да ги препродадат после.

Под наем има супер богат избор из цяла София,  но масово пускат обяви във фейса или на др. места, за да избегнат нахалните брокери, доколкото е възможно изобщо...

Общи условия

Активация на акаунт