За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 27 642
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
При нас с тези капки оченцата се оправиха, доста време отне, но слава богу отшумя.  И моето детенце беше току-що родено, когато сложихме капките, така че със сигурност стават за вашето дете.

# 676
Здравейте, колко дни след ваксина не е желателно бебето да е контактно? Канени сме на едно голямо събиране, кръщене. Колко дни след ваксината е добре да си останем вкъщи и да не общува с други деца? Ако примерно ваксината е във вторник, а кръщенето в неделя, ок ли е?

# 677
Може ли да ми препоръчате крем против подсичане за ежедневна употреба?
На Мустела ми харесва и пише, че е именно за ежедневна употреба, но тук из групите чета, че уж не бил подходящ.
Благодаря предварително Simple Smile

# 678
На Мустела ми харесва и пише, че е именно за ежедневна употреба, но тук из групите чета, че уж не бил подходящ.
Всеки ще ти каже различно. Аз мога да препоръчам бепантен унгвент. Според мен е подходящ за ежедневна грижа, защото няма цинков оксид. Мажа го след всяко измито дупе, не на всяка смяна. Само веднъж в началото се беше подсякъл, но беше защото ползвах мокри кърпички. Вече е на 4м и не се е подсичал отново.

# 679
Бепантен, розовият крем на Галафарм. И от двата съм много доволна, не се е подсичало бебето, само в налото имаше гъбична инфекция.

# 680
  • Пловдив
Здравейте, колко дни след ваксина не е желателно бебето да е контактно? Канени сме на едно голямо събиране, кръщене. Колко дни след ваксината е добре да си останем вкъщи и да не общува с други деца? Ако примерно ваксината е във вторник, а кръщенето в неделя, ок ли е?

Изобщо не трябва да го ограничавате и да избягвате събирания.

# 681

Изобщо не трябва да го ограничавате и да избягвате събирания.

Съгласна съм. Ходете и се забавлявайте на воля!❤️

# 682
За ваксината, за пръв поглед чувам са се ограничи... 🙂
Като цяло не се вторачвай в много от нещата, които се пишат относно ваксините 😉
А за крем и аз бих препоръчала Бепантен..
Много хубаво кремче..
Унивирсално бих казала 😉
И Веледа имат много добро кремче с Невен.

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Бепантен за по-малко бебе, ако миеш на всяка смяна на пелена. И Бочко също е хубав. Аз започнах да го ползвам за дневен крем, като поотрасна и мажа вече само сутрин след тоалет.  Вечер си ползвам Судокрем, откакто спи цяла нощ и прекарва с една пелена повече от 10 часа.  За мен дава добра защита за през нощта, но е тежък за постоянна употреба на всяка пелена, заради цинковия оксид, който се съдържа в него.

# 684

Препоръчвам павловича мас и розовото кремче на галафарм. Мазни, нанасят се лесно и лесно се отстраняват при смяна. Судо, бочко и бепантен им махах по- трудно остатъците, не е ок да се търка там с натиск. При зачервяване- са подходящи, но не и за всеки ден, според мен.

# 685
Аз мажа с Бочко. При нас не се маха трудно. Относно ваксините, може би го препоръчват, за да няма детето достъп до болно дете, тъй като имунитетът нали спадал.. Въпреки това педиатърката не е казвала да си седи детето само вкъщи примерно. 😁 Нещо ми се върти в главата, че само за една ваксина беше нещо такова по-специфично.. Ама пък и събитието нали не е в същия ден на ваксината? Тогава мисля, че пък хич не е притеснително. Но може да се попита и педиатър за всеки случай 🙂

# 686
Не, няма да е в същия ден на събитието. Simple Smile Между другото, като подарък за кръщене на бебе какво е удачно да се подари? Simple Smile

# 687
Не, няма да е в същия ден на събитието. Simple Smile Между другото, като подарък за кръщене на бебе какво е удачно да се подари? Simple Smile
Със сегашните кръщенета, които са като сватби, най-добре сума в плик.
Поне това мисля да подаря аз след месец, защото съм убедена, че детето ще го затрупат с играчки, а и то по принцип си има всичко. Да инвестират сумата в каквото сметнат, че ще е от полза.

# 688
Здравейте, има ли някоя мама, която храни с фризо пеп? Станаха ли изхожданията по-редки от него, така че да попиват в памперса, без да има увеличаване в броя им? И имали ли сте проблем с пръцкането? При нас почти на всяко пръцкане виждам по малко ако в памперса, което доведе до подсичане на дупенцето в областта около ануса.
Направих консултация с педито и гастро. И двамата казват, че не е проблем по-рядката консистенция, но никой не ми дава решение на проблема с пръцкането и червеното дупе.

# 689
Здравейте, има ли някоя мама, която храни с фризо пеп? Станаха ли изхожданията по-редки от него, така че да попиват в памперса, без да има увеличаване в броя им? И имали ли сте проблем с пръцкането? При нас почти на всяко пръцкане виждам по малко ако в памперса, което доведе до подсичане на дупенцето в областта около ануса.
Направих консултация с педито и гастро. И двамата казват, че не е проблем по-рядката консистенция, но никой не ми дава решение на проблема с пръцкането и червеното дупе.
Ние имахме същият проблем. Задълбочи се. Оказа се, че по-рядкото АМ се преглъща неправилно от бебето. Това води до колики и газове. Пробвайте с биберон с една дупка и/или сменете биберона с друга марка. Акото е с тази консистенция заради хидролизираният белтък в него.

Общи условия

Активация на акаунт