За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 27 642
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Не, няма да е в същия ден на събитието. Simple Smile Между другото, като подарък за кръщене на бебе какво е удачно да се подари? Simple Smile
Със сегашните кръщенета, които са като сватби, най-добре сума в плик.
Поне това мисля да подаря аз след месец, защото съм убедена, че детето ще го затрупат с играчки, а и то по принцип си има всичко. Да инвестират сумата в каквото сметнат, че ще е от полза.
Канени сме аз и ММ. 100 лв дали са достатъчни или повече?

# 691
Здравейте, има ли някоя мама, която храни с фризо пеп? Станаха ли изхожданията по-редки от него, така че да попиват в памперса, без да има увеличаване в броя им? И имали ли сте проблем с пръцкането? При нас почти на всяко пръцкане виждам по малко ако в памперса, което доведе до подсичане на дупенцето в областта около ануса.
Направих консултация с педито и гастро. И двамата казват, че не е проблем по-рядката консистенция, но никой не ми дава решение на проблема с пръцкането и червеното дупе.

Здравейте, а има ли причина да сте на фризопеп?

# 692
Изписа ни го неонатолог, поради съмнение за непоносимост към лактоза. Имахме много чести изхождания със слуз и малко кръв в рамките на няколко дена и след изследвания ни го дадоха.
Според гастроентеролога след месец ще се направи преоценка на състоянието на бебето и ще се прецени дали да остане на това мляко, но дотогава трябва да се преборим някак с подсеченото дупе. Гастрото каза да вземем био амика, което щяло да помогне за газовете.

Здравейте, има ли някоя мама, която храни с фризо пеп? Станаха ли изхожданията по-редки от него, така че да попиват в памперса, без да има увеличаване в броя им? И имали ли сте проблем с пръцкането? При нас почти на всяко пръцкане виждам по малко ако в памперса, което доведе до подсичане на дупенцето в областта около ануса.
Направих консултация с педито и гастро. И двамата казват, че не е проблем по-рядката консистенция, но никой не ми дава решение на проблема с пръцкането и червеното дупе.

# 693
Био Амика и Ко-Лактаза при нас усилиха газовете и болките. Точно 1,5 ч. след като ги давахме. Има АМ без Лактоза.

# 694
Ползваме биберони с най-малката дупка в момента на авент. Сега съм взела да пробвам и шишето им за колики, което има нещо като клапа вътре. Вие какво шише сте ползвали?
За газовете гастрото ни каза да вземем био амика, но все още не съм го дала. Преди да минем на фризо пеп ни бяха изписали колийф и като го дадох положението стана по-зле, засили газовете и го спрях. Затова и все още не давам био амика, тъй като е май същото нещо просто друго име.

Ние имахме същият проблем. Задълбочи се. Оказа се, че по-рядкото АМ се преглъща неправилно от бебето. Това води до колики и газове. Пробвайте с биберон с една дупка и/или сменете биберона с друга марка. Акото е с тази консистенция заради хидролизираният белтък в него.

# 695
Ние сменихме всички биберони и шишета , които са от високия клас. Включително и това което ползвате в момента. Коликите и газовете са свързани с неправилно преглъщане и поглъщане на въздух. Най-доволни сме от Лансинох и Мам. Като че ли от вторите повече. Био Амика и Ко-лактаза, както написах по-рано усилваха болките и газовете точно 1.5 часа след като давахме капките. Даже два пъти се опитах да започна Био Амика , през един месец разлика и отново същото. Въпросът не е само до броя на дупките в биберона но и до силикона. Авент ни беше много мек и много бързо течеше АМ през него.

# 696
Не, няма да е в същия ден на събитието. Simple Smile Между другото, като подарък за кръщене на бебе какво е удачно да се подари? Simple Smile
Със сегашните кръщенета, които са като сватби, най-добре сума в плик.
Поне това мисля да подаря аз след месец, защото съм убедена, че детето ще го затрупат с играчки, а и то по принцип си има всичко. Да инвестират сумата в каквото сметнат, че ще е от полза.
Канени сме аз и ММ. 100 лв дали са достатъчни или повече?

Мисля, че е ок.

# 697
Не мисля, че 100лв. са достатъчно. Само кувертът на човек е от 35 до 50лв. средно.

# 698
Изписа ни го неонатолог, поради съмнение за непоносимост към лактоза. Имахме много чести изхождания със слуз и малко кръв в рамките на няколко дена и след изследвания ни го дадоха.
Според гастроентеролога след месец ще се направи преоценка на състоянието на бебето и ще се прецени дали да остане на това мляко, но дотогава трябва да се преборим някак с подсеченото дупе. Гастрото каза да вземем био амика, което щяло да помогне за газовете.

А по принцип сте на кърма или АМ? Внимавайте с тези лечебни млека и съмненията за непоносимост, към лактоза...аз съм малко скептична. Често се дава, като диагноза, без ясни причини, а лечебните млека водят после до други проблеми. Ако е сигурно установена- ок, но често причините са други, решенията- също.

# 699
Здравейте мами, някоя от вас има ли мнение зс тези палатки за игра? Струват ли си да се купуват?

# 700
Не мисля, че 100лв. са достатъчно. Само кувертът на човек е от 35 до 50лв. средно.
В крайна сметка парите са за подарък на детето, не да си избиват инвестицията в кръщене. За мен сумата е достатъчна.

# 701
В крайна сметка парите са за подарък на детето, не да си избиват инвестицията в кръщене. За мен сумата е достатъчна.

Абсолютно. Който не може да си позволи да си нахрани гостите, да не прави кръщене като сватба.

# 702
Здравейте, от кога започнахте да използвате летния кош за бебето вместо зимния? Нашата количка е комбинирана и летния кош има напълно легнало положение.

# 703
Бяхме на смесено хранене, но кърмата ми спря и в момента е само на АМ.
Проблемът ни започна, когато педиатърката й смени рязко 3 млека за месец...
Аз също не съм сигурна, че наистина има непоносимост, но веднага като започнахме приема на млякото изчезнаха слузта и кръвта от изпражненията.
Изписано й е за месец, докато се нормализира стомахчето.

А по принцип сте на кърма или АМ? Внимавайте с тези лечебни млека и съмненията за непоносимост, към лактоза...аз съм малко скептична. Често се дава, като диагноза, без ясни причини, а лечебните млека водят после до други проблеми. Ако е сигурно установена- ок, но често причините са други, решенията- също.

# 704
Да помоля за помощ и съвет. Бебето ми е на 5 месеца и за първи път вдига температура. Предполагам вирус- баща му е болен. 38,5. Педиатърът по телефона каза на 4 часа панадол и ампула вит. С. Утре следобед е на смяна. Температурата спадна, след първия прием, после пак вдигна, сега пак спада...Започна малко бистър сопол...да ходя ли до спешен кабинет или се панирам излишно, според вас?

Общи условия

Активация на акаунт