Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 60 579
  • 391
  •   3
Отговори
# 330
  • София
Здравейте , искам да споделя,  че нашето бебче се роди подранило през октомври и вчера го изписаха. Най-голямото щастие 😊❤️🙏
Благодарим на всички от Биотекском за сбъдването на нашата мечта.
Стана от първия опит,  но и с помощта на д-р Калчев (както писах по-рано).
Желая на всички успех и вяра ❤️🙏
Пс.Нещо не мога да се запиша в списъка, ако някой може да го направи и запише нашето момченце, ще съм благодарна 😊

# 331
Честито бебе!
Нека расте здраво, щастливо и обградено с любов!

# 332
  • Варна
Честита радост в дома! Да  е живо и здраво и да радва мама и тати.

# 333
Здравейте!
От общата тема за ДЯ си направих списък с няколко чуждестранни клиники, които сега проучвам. Изчетох цялата последна за Биотекском. Имах въпроси, на някои си отговорих. За други- ще подосаждам в темата ако позволите:

Изисква ли се брак на партньорите при пакета за ДЯ?

В пакетите пише, че прослесяването на бременността е до 12 г.с. В какво се изразява това- предполагам не се стои 3 месеца там, но ходи ли се на прегледи или само схема на някакви медикаменти и се съгласува дистанционно чрез координтора?

Правилно ли разбирам, че при единичен пакет дори и да се получат повече ембриони, трансферират само веднъж някакъв брой по тяхно усмотрение и не замразяват останалите за повторен опит? Виждам допълнителна такса за трансплантация на ендометриум за всеки опит и за двоен трансфер- тези неща са ми неясни какво значат.
А при пакет два опита пак така, но после вторият опит е с нова донорка? И за този пакет пише: "В случай на отрицателен резултат от лечението се прави нов опит." Т.е. това е новият опит, с новата донорка?

И последно (засега) каква част от пакетите се заплаща предварително в приблизително процентно съотношение и на кои етапи?

Благодаря на отзовалите се!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 20:39 от weisbird

# 334
Здравей weisbird,
Ще пробвам да отговоря,докато още помня Simple Smile.
Не се изисква брак.
Проследяват бременността само по схема на медикаменти и се съгласува дистанционно с кординатора.
Трансферите там при първи опит са само свеж материал и връщат по два. Зависи от случая,,може и три.При заплатен пакет от два опита ,втория пак е свеж ,но имаш право да ти замразят остатъка.Всеки път е с нов донор.
Двойният трансфер означава ,че ти връщат два пъти по два ембриона през ден и се заплаща допълнително 500 евро .Аз бях така ,само че ми върнаха три.
Заплаща се част от сумата още при първия преглед,,,мисля беше 30% .Ние носихме кеш.
Ако избереш Киев ,няма да сбъркаш.

# 335
Много благодаря за бързото включване! Със сигурност е опция, над която да помислим. При нас нищо не се случва лесно и от първия път. Възстановяването при неуспехи, знаете, коства много и физически, и психически, и затова подхождам с голяма доза неувереност.

Бихте ли споделили още каква информация се предоставя за донорките?

В каква валута плащахте кеш?

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 22:44 от weisbird

# 336
  • София
Донорките се избират от база данни, в която има снимки лице, цял ръст, филмче + обща информация - ръст, тегло, възраст, образование и тн. От избраните от вас донорки ще ви кажат кои са подходящи като кръвна група и резус фактор, плюс ако някоя е запазена от друг реципиент или стимулирана скоро, няма да може да я изберете (донорките мисля че имат по 3 стимулации макс). Преди да ги включат в базата данни, попълват медицинска информация, че нямат наследствени болести. Също така имат живородени здрави деца.

Ние също бяхме с два опита. С първият опит ми върнаха 4 ембриона, но се разболяхме, беше БХ. При вторият опит бяхме с нова донорка, върнахме 2+2 ембриона с двоен трансфер (2 свежи на 5 ден и два замразени 5-дневни на 7 ден), останалите 2 замразихме. Този опит беше успешен и имаме близначки на 4г. До замразените не сме стигнали още.

При двата опита имате осигурени медикаменти и схема на приемане до 3 месец. Изпращате им снимки от прегледите и съгласувате всичко с тях. Ако всичко е наред с бременността до 3м, броят опитът за успешен.

Ако успеете от 1 опит, не можете да си запазите втория за след 3-4г, но ако не успеете - имате втори опит след 3м. с промени по протокола и нов донор. Те правят всичко възможно да забременеете, по възможност от 1 опит - това е финансово най-изгодно за всички. И противно на очакванията ми, правят всичко възможно да забременеете от втория опит, ако не сте успели от първия.

При първото посещение (първоначалното за изследвания) подписахме договор. После платихме по банков път и аванса - преди стимулиране на първата донорка, и второто плащане - преди първия трансфер. Сега май е по-различна схемата с първото посещение.

Стискам палци всичко да се нареди и при вас 🍀

# 337
Здравейте пак от мен!
На първичния преглед се прави спермограма, а замразява ли се материал за оплождането тогава или мъжът трябва да дойде отново за деня на пункцията, всичко свежо?

# 338
Здравейте пак от мен!
На първичния преглед се прави спермограма, а замразява ли се материал за оплождането тогава или мъжът трябва да дойде отново за деня на пункцията, всичко свежо?
Отговор за парите- в евро.
Свеж е и материала на мъжа.

# 339
  • София
При първичният преглед освен спермограма и изследвания се замразява материал. Мъжът трябва да присъства и на пункцията на донорката, да да даде свеж материал за оплождане, но при възникване на проблем, може да се използва замразеният материал.

# 340
  • Пловдив
Здравейте, в нашият случай, когато бяхме на 1во посещение веднага стартирахме. И бяхме решили да платим по банков път след като се приберем в България. В последствие хванахме пандемията и всичко се стопира, но никой не досаждаше за заплащане. Даже напротив, казаха че ще платим, когато обстановката се нормализира. След 4 месеца, отидохме всичко ни каза Виктория относно изследвания и подготовката и синхронизираха всичко. След като направиха пункцията платихме наведнъж цялата сума. Всичко мина повече от нормално и организирано. Имахме пакет от 2 опита, до третия месец имаше всички необходими лекарства. От първия опит имаме близнаци, почти на 4ри годинки. Трансфера беше с 3 ембриона. Пожелавам успех, където и да се насочите!

# 341
Привет на всички,  които ме помнят, много ми е драго да се докосна отново до вас, отдавна не бях надниквала в темата. Радвам се, че тя все още съществува, поддържате я и си помагате! Потърсих я, защото преди малко за пореден път видях във ФБ голямо плюене за нашата клиника, изкарват, че успехите в нея са само на думи, и много ме заболя!
Надявам се, че всички сте добре, здрави и щастливи!
При нас е нормално положението,  дребните вече не са дребни, скоро ще навършат 6г. Постоянно се дракат и дразнят помежду си,  но когато е за срещу родителското тяло, еднага стават две в едно, като скала са! Та всичко си е както си му е реда- смях, сълзи, спорове, философстване, от всичко си имаме и сме щастливи.
Пожелавам на всички в групата здраве, успехи и само прекрасни емоции!!!

# 342
  • София/Дружба
Здравейте, можете ли да  препоръчате АГ, при който да отида за становище, че няма противопоказания за забременяване.

# 343
Здравейте и от мен, не съм се включвала отдавна поради големи перипети. Бих обмислила и вариант за сурогатно майчинство, но знам, че за него се изисква брак и биологичният материал да е поне на един от родителите. Това ми е проблем. Не знам дали са се променили пакетните цени в тази опция на клиниката. Нещо попадам на променен сайт, а може и аз да бъркам някъде. Бих искала да попитам дали някой има актуална информация?
Благодаря Ви!

# 344
  • София
Доколкото бях разпитвала Викториите, процедурата при сурогатно майчинство е следната: Сурогатната майка износва и ражда детето в Украйна, издават т.нар. малък акт за раждане там. Извикват семейството, бащата припознава детето, издава се голям акт за раждане, в който се вписва и бащата. След това на детето може да бъде издаден български паспорт (добре е да сте подписали пълномощно в България и някой да го свърши вместо вас) и да излезе от Украйна. Детето се припознава от майката в България след това.

Най-добре пишете на координаторите, те ще ви обяснят по-добре. Моята информация е от разпитване, не от личен опит, и е от преди 5г., може да пропускам някоя подробност.

*solley*, при мен най-обикновен АГ издаде такъв документ.

Пухче, радвам се, че се разписа, поздрави на дребните Heart

Общи условия

Активация на акаунт