Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 60 395
  • 390
  •   1
Отговори
# 345
Не е вярно това за СМ, различна е процедурата и няма припознаване. Сега не мога да пиша, но ще опитам да допълня по-късно с информация.

# 346
Здравейте. Имам въпрос - как мога да се присъединя към групата в Телеграм? Благодаря предварително.

# 347
Здравейте,в сайта на клиниката има като информация пътуване до Киев. Като отворите информацията има линк към групата в телеграма и може да се присъедините.

quote author=Данила link=topic=1446897.msg49473685#msg49473685 date=1742402051]
Здравейте. Имам въпрос - как мога да се присъединя към групата в Телеграм? Благодаря предварително.
[/quote]

# 348
В момента съм в Киев за инвитро,за второ бебче и мога да питам за актуална информация относно това,което Ви интересува. Тъй като днес вече тръгнах от клиниката ще попитам на 25 ти и ще пиша,ако вече някой не е дал актуална информация. Днес българи си тръгнаха с детенце от сурогатна майка.

quote author=Titkata! link=topic=1446897.msg49448326#msg49448326 date=1741948531]
Здравейте и от мен, не съм се включвала отдавна поради големи перипети. Бих обмислила и вариант за сурогатно майчинство, но знам, че за него се изисква брак и биологичният материал да е поне на един от родителите. Това ми е проблем. Не знам дали са се променили пакетните цени в тази опция на клиниката. Нещо попадам на променен сайт, а може и аз да бъркам някъде. Бих искала да попитам дали някой има актуална информация?
Благодаря Ви!
[/quote]

# 349
Цените ги има на сайта на Биотекском, миналата година ги промениха, за съжаление всичко поскъпна и това също.
https://zamestvashtomaichinstvo.com/%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1% … rrogacy-all-plans
Преди неограничен брой опити, т е. до бебе, беше 40000 евро, сега е 50000 евро. Има и с ограничен брой опити, който е по-евтин, но не знам дали си струва риска, защото това е божа работа, може да стане, но може и да не стане веднага.. Ако не държите на пола, не препоръчвам vip пакета, не си струва да се дадат толкова много пари отгоре. Предимството ще бъде само повече часове с бавачките, имаше семейства ги оставяха постояннэ за да се наспят и да си починат, ако искате вие да си гледате детето няма смисъл да давате 15000 евро отгоре. Ако обаче искате детето да е точно момче или момиче, тогава се избира вип пакет. Знам, че повечето хола казват, че няма значение, важното е да имат дете, но истината е, че и доста хора вземат този пакет и избират пол, макар и да не го афишират.
За брака е така, двойката трябва да има сключен брак. Това е изискване на закона, иначе ще стане твърде сложно юридически. Същото е и при осиновяването, ако двойката няма брак, осиновява само единият, а после детето се припознава от другия. Това е избегнато при СМ.
Ако сте с мъжки фактор,  ембриолозите на Биотекском са много добри. ММ беше с 2 процента морфология, 25 днк фрагментация, ембриологът каза няма проблем. Преди да се сключи договор се правят изследвания и те самите казват ако виждат проблем или ако не може да стане.
Ако и двамата кандидат родители няма шанс да се използва техен биолигичен материал, няма как да стане, защото по закон не можа да се прави СМ с донорски ембриони. Но пак съветвам да пишете на Виктория, тя може да ви насочи към място, където се прави това. Не навсякъде законите са еднакви. Знам, че са насочили мъж, който на друго място  има дете от донорски ембрион. Ако имат информация, те биха помогнали без никаква корист, просто там не са обсебени от парите.
Законово всичко е прекрасно уредено. Още от началото ембрионите са собственост на двойката. И през цялато време е така, сурогатната майка няма нищо общо с това дете. Решенията се вземат от родителите. Виждала съм СМ, млади, жизнени жени, видимо в добро здраве. Проверяват ги дали пият, дали пушат, последните месеци от бременноста живеят в Киев и са под непрекъснато наблюдение.
При раждането се издава акт за раждане с имената на родителите и сурогатната майка. Но тя не се води майка на детето, както и детето няма украинско гражданство. Имало е случай на италианско семейство, което не си е взело детето и са го предали на италианските власти, защото е италианче. Законът се спазва стриктно.
Прави се днк тест, в който няма измами. Дори американците признават тези днк тестове, а те са маниаци на тема даване на гражданство и следят стриктно тези неща.
След като родителите платят последната вноска, сурогатната майка подписва документи при нотариус и вече може да се издаде акт за раждане само с имената на родителите, без никъде да фигурира името на сурогатната майка. Всичко това се урежда от Биотекском, без родителите са правят каквото и да било. Те си седят в прекрасен апартамент, с всички удобства за гледане на дете и си гледат детето, което им дават веднага щом пристигнат, буквално веднага. Бавачки и лекар са на разположение за помощ и въпроси.
Когато е готов акта за раждане само с имената на родителите, шофьорът и Виктория ги карат в общината да си го вземат срещу подпис. През цялото време подчертавам, че и двамата родители са собственици на ембриона, после те вземат решения, ако се налага за изследвания и след раждането и двамата родители са си родители. Няма по-късно припознаване и т.н.
Виктория обяснява подробно какви документи да се занесат, но не е нищо сложно, вадят се в общината и пак там се слага апостил, става всичко и в провинцията, не е нужно да се ходи до София. В общината се казва, че документите са за Украйна, имаме споразумение с тях.
Украинскшя акт за раждане се праща в България чрез други клиенти или чрез шофьори на автобуси, защото с куриер е по-бавно сега, защото няма самолети. Координаторите през цялата време помагат, така че и това не се прави от родителите.
В България има две опции - да се плати на адвокат, който работи с Биотикском или някой друг да иде до общината да свърши работа. Изборът е на родителите и всеки може да го направи, стшга да има пълномощно. Пълномощното се прави преди заминаването. Може и приятел ила роднина да го направи.
Украинския акт за раждане се превежда, във всяка фирма за преводи знаят как и му правят заверка. С преведения акт за раждане се отива в общината по местоживеене на майката и на детето се издава български акт за раждане с българско егн. Нормален акт за раждане, с имената на родителите. Освен, че пише, че детето е родено в Украйна, по нищо няма разлика с биологшчно родено дете.
Детето е законно родено, въпреки че в България СМ не е разрешено, според българските закони, при раждане на детето, се гледат обстоятелствата и законите на месторождението му. Т.е. детето си е напълно законно родено с тези родители и законово няма никакви пречки да му се издадат български документи. Не съм чувала в общината или посолството да е правен проблем за това, макар че се досещат и знаят за какво става въпрос.
След като се издаде българският акт за раждане, се праща снимка или pdf, разпечатва се и в българското посолство в Киев се вади пасаван, с който детето се прибира безпроблемно в България. Не е нужно да се праща оригиналът на акта за раждане в Киев, достатъчно е разпечатано копие. Те виждат веднага егн и данни в системата им. Пасаванът става за 1-2 часа, може да се чака в посолството през това време.
Това е, законово няма риск, през цялото време детето си има родители и дори нещо да стане с тях, не се дава на СМ и не остава в Украйна.
За Биотекском отново мога да кажа само най-големи суперлативи. Страхотни са!
Ако свърши войната, просто няма по-добро място за СМ, а и за ин витро.
И съветвам за СМ да побързате, ако се колебаете, защото ако влязат в ЕС може да променят закона.
Парите са много на пръв поглед, но замислете се колко струва една нова кола или една панелка и кое е по-ценно? Знам, че не всички ги имат, аз заминах за чужбина и буквално съм чистила тоалетни за да ги събера. Не е лесно.
Ако някой има конкретни въпроси за подробности, може да ми пише и лс.
Желая успех на всички!
(Не съм рекламно лице на клиниката, не ми плащат, не ги познавам извън опитите ни там. )

# 350
Както обещах попитах в клиниката за подробности относно СМ и по точно това,което вас ви интересува.
Мога само да потвърдя думите на Opossum, която е описала всичко подробно.

quote author=Рори 26 link=topic=1446897.msg49477872#msg49477872 date=1742473720]
В момента съм в Киев за инвитро,за второ бебче и мога да питам за актуална информация относно това,което Ви интересува. Тъй като днес вече тръгнах от клиниката ще попитам на 25 ти и ще пиша,ако вече някой не е дал актуална информация. Днес българи си тръгнаха с детенце от сурогатна майка.

quote author=Titkata! link=topic=1446897.msg49448326#msg49448326 date=1741948531]
Здравейте и от мен, не съм се включвала отдавна поради големи перипети. Бих обмислила и вариант за сурогатно майчинство, но знам, че за него се изисква брак и биологичният материал да е поне на един от родителите. Това ми е проблем. Не знам дали са се променили пакетните цени в тази опция на клиниката. Нещо попадам на променен сайт, а може и аз да бъркам някъде. Бих искала да попитам дали някой има актуална информация?
Благодаря Ви!
[/quote]
[/quote]

# 351
Здравейте. Време е да започна моя театър, че правя инвитро. Не искам никой да знае, че децата са  с ДЯ. Трябва да изиграя стимулация, а не съм правия инвитро с мои Я. Може ли някой да ми каже по дни как е стимулация, кога е блокиращата инжекция и т.н.

# 352
Здравейте,по спомен при инвитро със СЯ -
Първите три-четири-пет дни след старта на стимулацията,която стимулация започва на 3ти ден от цикъла, ще имате назначени инжекции без преглед, след което посещенията при репродуктивен специалист са през ден, за да се проследи как отговаряте на стимулацията – броят и размерът на образуваните фоликули, дебелината на маточната лигавица, както и нивата на хормоните.
Инжекциите за стимулация се поставят подкожно, всеки ден без прекъсване в продължение на 10-14 дни.
При подготовка за инвитро с ДЯ също ще имате протокол,според който започвате подготовка за трансфера и синхронизиране на циклите с донорката чрез блокиращата инжекция,която се слага мускулно. Блокиращата инжекция се поставя след приемане на блистер противозачатъчни хапчета и съответно след преглед при гинеколог,който да потвърди,че няма задържани фоликули.
До няколко дни след поставяне на блокиращата инжекция идва цикъла и започвате подготовка за предстоящия трансфер. След около 10-12 дни ще трябва да бъдете в клиниката за пункцията на донорката,когато и мъжът дава материал за оплождането.
Надявам се съм била полезна .
Ако Вие не казвате, няма как някой да разбере,че сте с ДЯ.
Късмет от мен!

quote author=AkiraI link=topic=1446897.msg49593437#msg49593437 date=1744527912]
Здравейте. Време е да започна моя театър, че правя инвитро. Не искам никой да знае, че децата са  с ДЯ. Трябва да изиграя стимулация, а не съм правия инвитро с мои Я. Може ли някой да ми каже по дни как е стимулация, кога е блокиращата инжекция и т.н.
[/quote]

# 353
Благодаря. Ние имаме готови два ембриона с ДЯ .

# 354
Здравейте, някой пробвал ли е пакет с донорски митохондрии? Може ли някой да сподели какви по специфични изследвания правят в Биотекском?🤔

# 355
Здравейте,

Може ли да споделите колко ДЯ ориентировъчно се вадят от донорка в Биотекском?

# 356
7...8,стимулациите са щадящи

# 357
Здравейте, някой правил ли е лека стимулация? И колко яйцеклетки горе-долу се изваждат в този случай? Виктория ми каза 2-3, а аз съм с АМХ 0,9 и много добри LH и FSH, но поради проблеми с бъбреците при мен евентуална стимулация трябва да бъде лека.

# 358
Здравейте,можете ли да ми препоръчате лекар,който да ме следи преди трансфера?

# 359
Здравейте,можете ли да ми препоръчате лекар,който да ме следи преди трансфера?
Чучумишев,за мен най-добрия.

Общи условия

Активация на акаунт