Риткащи ФЕВРУАРСКИ човечета, гушат се в на мама коремчета!

• 10 668
  • 209
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Аз съм Златомира от Варна и терминът ми е за 26.02.2007. Grinning Ще се радвам да участвам във вашия форум, както и да се запозная с други мами от Варна, които очакват щастие в края на месец Февруари.
Поздрави на всички!

Добре дошла, Златомира!!

# 166
Добре дошла Златомира! Hug Весело изкарване с нас! Peace
 Мяуче благодаря за калколаторчето!   bouquet
Излиза ,че съм в минималните граници! Ама може пък през оставащите месеци да се променят нещата! Док смята ,че и бебенцата са с една седмица назад!Апък аз си хапвам колкото ми се яде!

# 167
Шегата на страна , Рене, мисля ,че тактиката , която си избрала е най- добрата - да си ядеш колкото ти се яде. Организмът ти най-добре знае какво му е нужно !Всички калкулатори и таблици и работи са си относителна работа. Само недей да пазиш диети и всичко ще е наред!

# 168
За главата.
 Заставате прави като коленете трябва да са отпуснати, докато сме бременни не е добре да правим упражненията съвсем изправени, трябва коленете да са леко свити.
1.   Въртене, на главата в кръг за врата и обръщане на ляво и дясно, онези стандартните де, само всички упражнения се правят бавно и ако боли, се спира веднага.
2.   поставяме двете ръце зад тила приближаваме лактите пред лицето, при приближаването вдишваме през носа, при отдалечаването издишваме

за ръцете

1. опъвате ги на пред с вплетени пръсти като кошничка и после отзад пак така само че на вън вплетени.
2.изтягате на пред ръцете и вдишвате отпускате до тялото и издишате. Вдишва се през носа издишва през устата.
3.    Другото беше с въртене на пред и на зад като пак се прави бавно и с вдишване.
4.   Поставяме ръцете отпред прекръстени долу пред корема, след това ги вдигаме като ги разширяваме до горе над главата. Вдишва се горе издишва долу.
5.   едната ръка е поставена на кръста, а другата повдигаме на горе със завъртане в кръста, и сменяме.
6.    Изтегляте ръцете на пред,  дланите са сякаш сте се опрели на стена, в тази позиция ги свивате на юмрук и сваляте на нивото на китката и на долу, все в юмрук, долу ги отпускате, това е упражнение ако ви отичат ръцете, трябва да са вдигнати на нивото на сърцето.
За таза, най-важните при раждането.
1. Заставате с леко отпуснати колене и бавничко премествате само таза на пред и на зад, като при истински кючек, не онова на чалга клиповете, а онова когато само коремчето и дупето се местят. Правете го бавничко и не трябва да боли.
2. Другото упражнение  е завъртане в таза в кръг и пак бавничко.
3. повдигаме единия крак от ставата, като че се опитваме да имитираме куц човек, после сменяме краката.   
4. Следващо, в разкрачен стоеж, вдишваме, повдигаме се на пръсти в същото време стягаме перинеума , дупето и коремчето, след това бавно отпускаме мускулите, отпускаме се на цяло стъпало и издишаме.
За дишане  Тези упражнения са с цел да се научим да контролираме дишането, което трябва при раждането.
1.   Поставяме ръцете върху корема и опитваме да насочим въздуха в диафрагмата, вдишваме и издишваме.
2.   Поставяме ръцете на гърдите и насочваме въздуха към белите дробове, ръцете трябва да се повдигат, така регулираме дали правилно вдишваме.
3.   Поставяме ръцете на гърба високо при ребрата и насочваме въздуха в задната част на белите дробове. 

За гърба
Следващата серия упражнения се правят в поза на четири крака, гърбът е изравнен, трябва да е на едно ниво с главата и дупето.
1.   първото упражнение е мърдане само на таза на горе  и на долу, стремете се да се мърда само таза, на нас ни сложи точилки на гърба, ако падне значи не го правите правилно.
2.   Другото беше с повдигане на десен крак и лява ръка, стремим се да са на нивото на тялото, в никакъв случай не лък, гърба не трябва да се извива и крака да е по-високо от дупето, само на същото ниво. И после сменяме ръката и крака, всичкото с вдишване и издишване.
3.   свиваме гърба като наежено коте и после го спускаме на долу.
4.   Повдигаме краката от коленете на долу и ги завъртаме на ляво и на дясно да стане като буквата S да си видите петичките.
5.   Стягате коремчето и така със стегнато коремче опитвате да дишате нормално, без да отпускате мускулите (това също е за дишане при раждането, когато ще са ни стегнати шкембетата)
6.   стягате само перинеума, в същата поза на 4 крака

За тазобедрените стави и перинеум
1.   После сядате по турски, опирате се на зад на ръцете, гърба да е изправен, повдигате и спускате таза на горе и на долу.
2.   на земята седим коленете са разширени, стъпалата под дупето, се опира на земята, с бавни движения разтягаме ръцете на пред докато челото не достигне земята.
3.   същото с приплъзване по земята до странично, колкото можете и обратно в средата.
4.   Лягате на една страна, повдигате крака на горе и долу, но бавно.
5.   Обръщате се по гръб и стягате перинеума (пак да уточня, това е онази част в началото на вагината, когато стегнете трябва да чувствате напрежението в оретъра (за пишкането) и във входа на вагината, тези мускулчета употребяваме и при секс), тези стягания се правят в серия от 5-10 в продължение на 2-7 секунди. Добре е да си засечете колко издържате да го стягате за да можете да контролирате колко сте напреднали, особено след раждането да знаете колко се е наранил и колко е била пред родилната ви норма, за да се възстановявате постепенно след това. Тези упражнения за перинеума се правят и след раждането за възстановяването му.
6.   Стягате коремчето, след него перинеума и дупето, отпускате ги пак последователно. Много е добре да сменяте реда на стягане, веднъж започвате с едното, после започвате с другото. Това упражнение е за да различаваме мускулите и да ги използваме до колкото ни е възможно по време на раждането (в смисъл колкото се сетим като видим зор).
7.   Стягаме перинеума на части първо по-слабо, след това по-силно и най-силно. Представете си, че сте в асансьор и спирате на първия етаж после на втория и на третия, така трябва да го правим на етапи, като отпускането също трябва да е на етапи.
8.   Взимаме хавлия за баня или ако все още са ви малки коремчетата с ръка. Лягаме по гръб, краката са свити в коленете, поставяме хавлията под кръста и с противоположните краища я стягаме около корема, без да има болка, но пък достатъчно да почувствате натиск. В тази поза бавничко повдигаме главата от земята. Това е упражнение за намаляване на вдлъбнатината между коремните мускули (тази дето в началото сте измерили)
9.   Раменете на земята краката са свити, постепенно ги спускаме свити в коленете до земята, бавно обръщаме глава в противоположната посока. Като крайна позиция би трябвало главата да е на една страна, а коленете на друга.

После е добре ако имате музика за медитация да си пуснете да лежите отпуснати поне 5 минутки и да си представяте, че достигате до бебенцето в матката ви и му говорите нещо мноого хубаво. Така завършва гимнастиката.

# 169
Леле Мяуче по този календар аз сам над максимата вече, ужас направо. То хубаво да си похапваме когато и каквото ни се яде ама на мен нещо зле ми се отразява тази тактика. Като се кача на кантара напоследък и направо се отчайвам. Имам чуството че вече съм ужасно дебела и непривлекателна гледка. Най ме е страх после как ще ги свалям. Така ми се иска ако мога да спра да качвам ама как не знам. Уж спрях сладкото ама.... #Cussing out Banghead smile3511

# 170
здравейте!  Hug казвам се Ина и очаквам своя син с термин 12 02 2007 PeaceМоже ли да ми се направи лентичка?Следя темите с интерес! Желая на всички много любов,здраве и да прегърнем догодина най-голямото щастие на земята наречено ДЕТЕ! Flowers Bouquet

# 171
Здравей Мишка77 и добре дошла,

и на теб също да ти се връщат хубавите пожелания. Наистина няма по-голямо чудо от създаването на живот. newsm51 welcome

# 172
Еха,само за един следобед две нови попълнения Hug-Добре дошли     bouquet
Аз съм над горна граница с килограмите,но хич не ми пука-после ще сваляме-да сме живи и здрави и бебитата ни да се родят живи и здрави и пък после мамите ще се вталяваме Laughing

# 173
Моля някой да ми подскаже за тези тикери че от толкова време се опитвам да си сложа ама все ми изписва някакви неща но не ми излиза тикера. Опитвах какви ли не враианти ама явно нещо не правя както трябва.

# 174
Моля някой да ми подскаже за тези тикери че от толкова време се опитвам да си сложа ама все ми изписва някакви неща но не ми излиза тикера. Опитвах какви ли не враианти ама явно нещо не правя както трябва.

Ето виж тук . Има много обяснения.  Peace

# 175
  • София
Здравейте момичета!!
Добре дошли на новодошлите welcome  http://www.mamaibebe.com/?id=253 ето тук пък можете да си генерирате линийка и да я сложите в подписа!
Ние сме пораснали малко в повечко -бебо е 1.400кг и 37см ,а аз съм с 12кг нагоре  newsm45 ,на горната граница!!!! Е ще милия за формите после  Grinning
Ама наистина,защо не разказвате как беше лекцията в четвъртък? Сами го повтори вируса с температурата и си е в къщи ....и пропуснах,но за следващата седмица съм на линия  smile3521
Лека вечер на всички!!  bouquet

# 176
Mresi Baby Doll shte probvam pak  Hug

# 177
Видя ли - успяла си!

# 178
Ето станаааа най-после и аз си имам тикерче. Мерси за помоща. Mr. Green newsm51

# 179
Здравейте,
калкулатора за килограмите е страхотен. Мактуб ще го сложиш ли на първа страница? Аз съм в минималните граници и съм много доволна.
За ваничките - смятам да използвам анатомична със стойка.
Добре дошли на варненските февруарски мами. Все си мислех че няма кой знае колко варненки за този месец.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт