ЗА и ПРОТИВ ваксините

• 5 651
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
С удоволствие ще отида в гората, но т.нар. ви образование е също задължително. Ако ти се сравняваш с животно за мен не е проблем. Аз знам, че съм човек със свободна воля и ако искам да се разгрнича от т.нар. общество имам пълното право на това според законите на Господ, особено ако законите ви противоречат на това което Господ повелява. Всичките епидемии са сред ваксинирани. Има достатъчно факти по въпроса.
Интересно, че намеси религията Никъде в библията не пише против ваксините но на няколко пъти се споменава да не вредиш на другите, да се грижиш за тях и за тялото си (ваксинацията е вид грижа, защото помага ма другите да не се разболяват). Също така е спомената, че човешките закони и власти са отредени от Него (Римляни 13 мисля беше) така че никои не отрича свободната ти воля.
Може ли да посочиш една епидемия в която смъртността сред ваксинирани е по голяма или поне се доближава до тази на ваксинираните?
Никоя технология не е съвършена ,но за времето от Дженер до наши дни сме извървяли много път с ваксините. Вече не са само за инфекциозни заболявания , ами и за тривиални заболявания като високото кръвно например.
За тези които смятат ,че туберкулоза няма , в БГ случаите са 16 на 100к , при средно 8 на 100к в Европа, на не говорим ,че тук само случаите на атипична туберкулоза , което затруднява лечението. При Хеп Б са 10,5 на 100к (средно 8 за ес).
Някой от тези против може ли сподели какво ги притеснява?

# 46
Забравена тема кой знае защо подновена.......

ТБ има, но Ангел Кунчев побърза да махне задължителното Манту и евентуално БЦЖ при 11 и при 17годишните......Най-зле е сред циганското население. Някои, които даже не се определят като антиваксъри през годините упорито пишеха против Манту и БЦЖ. Те, същите не спираха да пишат и против грипните ваксини.

Но тетанус и дифтерия много отдавна няма! Тогава кому е нужна ДТ ваксината? И защо я водят задължителна???

# 47

ТБ има, но Ангел Кунчев побърза да махне задължителното Манту и евентуално БЦЖ при 11 и при 17годишните......Най-зле е сред циганското население. Някои, които даже не се определят като антиваксъри през годините упорито пишеха против Манту и БЦЖ. Те, същите не спираха да пишат и против грипните ваксини.

Но тетанус и дифтерия много отдавна няма! Тогава кому е нужна ДТ ваксината? И защо я водят задължителна???
Клостридиум тетани е  разпространен  в почвата и оцелява по 100 години, издържа на повечето дезинфектанти, на суха топлина и на изваряване. Единственото което ни пази е голямото ваксинационно покритие. Но разболееш ли се веднъж ...

# 48
  • Пловдив
Да, какво значи "тетанус отдавна няма"? Бактерията си е тук. То и бяс няма, щото ваксинират животните, а не щото няма откъде да се вземе.

# 49

Клостридиум тетани е  разпространен  в почвата и оцелява по 100 години, издържа на повечето дезинфектанти, на суха топлина и на изваряване. Единственото което ни пази е голямото ваксинационно покритие. Но разболееш ли се веднъж ...

Не е това обяснението, а значително подобрената хигиена и извънредно слабия досег с почвата. Освен това трябва да има рана, която да прихване бактерията. Но лечение за тетануса май все още не са измислили.
Дифтерията защо е изчезнала?
Да, какво значи "тетанус отдавна няма"? Бактерията си е тук. То и бяс няма, щото ваксинират животните, а не щото няма откъде да се вземе.

Ами хората трябва ли да бъдат ваксинирани против бяс за всеки случай? Даже, ако не са ухапани от нищо?

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:29 от vl

# 50
Само две цифри - смъртността от тетанус по време на гражданската война в Щатите е  около 15 % (при 800к загинали).
По време на Първата Световна когато започва да се използва ваксината при 500к ранени има 23 документирани случая на тетатус от които 0 (нула) смъртни .
Относно дифтерията , по време на втората световна война , американците са имали ваксина за дифтерия, немците не . Ген Ромел е имал в пъти повече войници от бойна техника в Северна Африка, но е загубил 30 процента от армията си заради дифтерия.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:43 от LionKing

# 51
Само две цифри - смъртността от тетанус по време на гражданската война в Щатите е  около 15 % (при 800к загинали).
По време на Първата Световна когато започва да се използва ваксината при 500к ранени има 23 документирани случая на тетатус от които 0 (нула) смъртни .

Защо САЩ доста преди Европа премахнаха ваксината против вариола? Какво е това 500К? На български ли е???
Що е цифра и що е число?

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:49 от vl

# 52

Защо САЩ доста преди Европа премахнаха ваксината против вариола? Какво е това 500К? На български ли е???
Що е цифра и що е число?
К = кило, демек 1000 . Защото Сащ са една страна и е ясно как се взимат решенията . През 80 те имаш две Европи ,разделени от желязна завеса. За кои страни от Европа става дума. А и Сащ все още използват ваксината за вариола при военните и пазят близо 180 милиона дози за населението.

# 53

Що е цифра и що е число?
К = кило, демек 1000 . Защото Сащ са една страна и е ясно как се взимат решенията . През 80 те имаш две Европи ,разделени от желязна завеса. За кои страни от Европа става дума. А и Сащ все още използват ваксината за вариола при военните и пазят близо 180 милиона дози за населението.

Кое е ясно??? Какво пазят сега не ме интересува, а питам защо я премахнаха доста години преди Европа? За цяла Европа става дума.

# 54

Що е цифра и що е число?

Кое е ясно??? Какво пазят сега не ме интересува, а питам защо я премахнаха доста години преди Европа? За цяла Европа става дума.
ако бях там да участвам в решения , щях да споделя

# 55
Защото са преценили, че е излишна. Дори у нас вариолата е изчезнала още през 1928г. А те продължиха с ваксината до 1990г. с прекъсвания през 70-те и 80-те. През 1980г. СЗО я обяви за ликвидирана.

Не разбрах разликата между цифра и число???

И темата защо беше възкресена??? Какви нови знания ще ни донесе???

# 56
  • Sofia
Сериозно ли?

Цифрите са общо 10 : от 0 до 9.
Числата са безброй и са съставени от цифри : двуцифрени, трицифрени четирицифрени т.н. числа.

# 57
  • Пловдив
И едноцифрени числа има. Wink

Цифра е знакът, число е бройката, горе-долу като буква и дума. Тоест и 1 или 5 също могат да бъдат в даден контекст (и често са) числа, а не цифри. Обаче на мен ми е писнало от това внимаване и задължително поправяне. По някой път си личи как човекът много в внимавал да не каже "цифри", употребявайки "числа".

# 58
Сериозно ли?

Цифрите са общо 10 : от 0 до 9.
Числата са безброй и са съставени от цифри : двуцифрени, трицифрени четирицифрени т.н. числа.

Аз питах този, който по-нагоре ги бърка, а не вас. На мен са ми ясни още от у-ще и често се дразня, като чуя за цифрата един милион! Колко изпита по различни видове математика взех.......Обаче липсата на елементарна грамотност силно ме възмущава.

# 59
  • САЩ
Не съм против ваксините, но съм против "задължителния" им характер! Откъде-накъде някой ще ми налага аз да се ваксинирам или да ваксинирам детето си, ако НЕ искам? И налагането става по различни начини, чрез отнемане на права и налагане на органичения!
Който иска - да си се ваксинира! Нали ваксината го "предпазва" от болестта или дори да я пипне болестта, ще я изкара леко? Нали това е теорията: "ваксините предпазват от болести"...?
Защо моето НЕваксиниране дразни ваксинираните? Как моето НЕваксиниране ги застрашава?
Не мога да разбера КАК моето ваксиниране предпазва другите и ЗАЩО моето НЕваксиниране ги застрашава, АКО другите са ваксинирани?!?
Нека следваме логиката:
1) Ваксината предпазва да не се разболееш от съответната болест, но не премахва вероятността да я пипнеш тази болест
2) Дори да пипнеш болестта и се разболееш, ще я караш леко (това е теорията)
3) Ако обаче пипнеш болестта и се разболееш, то ти си ЗАРАЗЕН за околните, и няма значение в този случай дали си ваксиниран или не, защото си БОЛЕН и ЗАРАЗЕН
4) След като ваксината не премахва вероятността от зараза, как ваксинираните "предпазват" другите, след като и те могат да се разболеят и да бъдат заразни?!

Общи условия

Активация на акаунт