Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • в сърцето на един мъж...
Аз минавам да споделя - Beecham House - https://www.imdb.com/title/tt8451638/ - Не знам кога и как съм се сдобила с този сериал, но най-накрая му дойде времето и останах очарована и същевременно разочарована. Очарована, защото се нагледах на красиви къщи, бижута, сарита и обичаи и същевременно разочарована, защото се оказа, че не е продължен за втори сезон Sad
Историята се развива в Индия, през 1795 година, когато все още големи части от нея принадлежат на френската държава, която поддържа мирни отношения с индийското управление и подпомага борбата му срещу Британската източноиндийска компания. Двете големи политически сили се борят за надмощие, докато отделните кралства и махараджи се борят да се задържат във властта или да се спасят от братоубийствени войни. Индия е изтощена от военните действия и се опитва да се подготви за нова битка с британците. Голяма част от военните, били на служба в Компанията, несъгласни с политиката й, се опитват да останат в Индия и да се занимават с честен бизнес. Един от тях е и Джон Бийчъм, лейтенант от Компанията. Потресен до дъното на душата си от зверствата, които извършват неговите сънародници, Бийчъм се маха от Компанията, странства из Индия, за да я опознае и свързва живота си с едно местно семейство. Предоставя му се възможност да заживее в Делхи и да получи лиценз за търговия от императора, но трябва да намери невиждан подарък за Императрицата. Иначе няма да получи лиценз. В живота му се намесват различни обстоятелства, има прикрити и не толкова прикрити врагове, верни приятели и красиви жени, които се борят за сърцето му. Историята със сигурност не е от обичайните, но е направена много красиво, снимано е в Джайпур и Раджастан – картините от там са прелестни, много характерна е за онзи период от историята на Индия. За съжаление на всички, които са харесали сериала, втори сезон няма да има. Беше завършил почти идеално, но за нещастие настъпи обрат и оставиха една камара въпроси недоизяснени. Надявам се, че все пак някой ден, някога ще го довършат и ще разберем какво в крайна сметка ще се случи.
П.С. Не е много фатално, че така е завършил, и така може да го гледате.

# 46
  • Бургас
Гледах "Beecham House" миналата година. Беше опит за разсейване и намиране на "противоотрова" срещу  сезон 1 на "Сандитън".  Е, не ми се получи. А това е продукция, която притежава всичко необходимо, за да бъде отлична. Впечатляващи интериори и екстериори, екзотчния магнетизъм на Индия, интригуваща историческа епоха, вълнуващ сюжет, интересни герои, великолепни актьори... Но магията я няма. Разбира се, всичко казано се отнася за мен, знам че други го виждат по различен начин. Лично аз, не изпитам ли потребност да гледам филм/сериал два, три пъти; не мисля ли с дни за героите и съдбите им - значи не е моето нещо... Същото ми се случи и с
Belgravia  - харесвам Дж. Фелоуз, играта на Хариет Уолтър ,Тамзин Грейг и  Филип Гленистър в сериала ми дoпадна, но ... дори не го догледах. Пак всичко уж е перфектно, но не усетих душа в него.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 20:43 от lady Koup

# 47
  • в сърцето на един мъж...
Лейди, то човек е на настроения и трябва да има магия Simple Smile На мен ми хареса, но аз се намирах в период на нищохаресване Simple Smile И реших да не гледам филми, а да си потърся сериал. Та ми дойде точно на място, но останах суупер разочарована заради финала и липсата на втори сезон.

# 48
  • При елфите ...
Да припомня един по-стар сериал...

# 49
Много е хубав. Но свурши някак в нищото. Незавуршен беше за мен, имаше още какво да се покаже от историята.

# 50
Бялата принцеса, Испанската принцеса - изгледах ги скоро на един дъх. На мен също ми се сториха без завръзка накрая. Излиза ми като филм от този вид и Вълци.

# 51
  • Вестерос
По книги са, поредността е Бялата кралица, Бялата принцеса, Испанската принцеса / два сезона/

# 52
С риск да досадя с предложенията си, но открих един много свеж, цветен и провокиращ сериал: Harlots, чиито първи 2 серии вече изгледах и е доста интригуващ. Историята е за един бордел в Лондон и неговата собственичка и дъщерите и. Действието се развива през 1760, когато сексуалните услуги са едни от най- платените в Лондон.
В сериала играе една моя любима британска актриса- Лесли Манвил. Освен нея, в една от главните роли, е Джессика Браун Финдли, която играеше лейди Сибил в Downton Abbey.
Аз гледам сериала в един скандинавски сайт , но вие вероятно може да  знаете и друг вариант за гледане. Сериалът не е нов, от 2017-2019, три сезона.
Прекрасно лято ви желая, аз официално съм в отпуска от утре и ще се опитам да не изгледам един цял сезон тази нощ Simple Smile

# 53
  • Вестерос
Гледах го аз, много тъпо го спряха. Иначе след този сериал никакъв секс не ме изненадва вече в сериалите 🤣

# 54
  • Бургас
Harlots ги има и трите сезона във filmusub с бг аудио. За тези, които имат цифрова тв на Виваком има го в каталога на Епик драма пак с бг аудио.

# 55
  • След завоя в дясно
Докато сме на тема колониална Индия, ще си позволя да препоръчам  Indian summers
https://www.imdb.com/title/tt3706628/

# 56
  • Вестерос
Аз почнах Джентълмен Джак, като изключил гей сцените, е доста приятен сериал.

# 57
Докато сме на тема колониална Индия, ще си позволя да препоръчам  Indian summers
https://www.imdb.com/title/tt3706628/

Този сериал изглежда обещаващо. Къде го гледате?

# 58
  • След завоя в дясно
Гледах го може би преди 2-3 год, даваха го по местната телевизия (не живея в БГ).

# 59
Много харесвах Indian summers, за съжаление остана с два сезона само. Ако не се лъжа, мисля, че и в YouTube ги има качени сериите.

Общи условия

Активация на акаунт