Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Галифрей
Нов филм за Емили Бронте. Излиза на 14.10.

Изглежда доста обещаващо. ❤ Ще го гледам. Това е момичето от Sex Education.  Знам,че тя доста прилича на Марго Роби ( не е тя 😄) казва се Ема. Талантлива 😘👏🏻😘

# 301
  • Вестерос

# 302
  • Бургас
За тези, които все още гледат телевизия (като мен, да е жив и здрав този, който е измислил превъртането назад) и харесват книгите за Анн от Грийн Гейбълс, от четвъртък по Канал 1 започва нов канадски сериал. Имам предвид нов за нашата телевизия, иначе е от 2017. Това особено ме впечатли:
"От продукцията разкриват, че заглавията на епизодите във всеки сезон са цитати от романи:
В първи сезон са от романа "Джейн Еър" на Шарлот Бронте (1847).
Във втори сезон са от "Мидълмарч" на Джордж Елиът (1871).
В трети сезон са от "Франкенщайн" на Мери Шели (1818).
"
https://bnt.bg/news/ann-s-dvoino-n-309388news.html

# 303
  • Down south
За "Anne with an E" ли става дума?

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 21:04 от Daylily

# 304
  • Бургас
Да, това е оригиналното заглавие.

# 305
  • Down south
Много, много ми хареса. Гледах го с голямо удоволствие!

# 306
  • Галифрей
Гледах “ Да бъдеш Джейн (2007)” Много ми хареса. Видях Ан Хатауей в различна светлина, обиквено в филмите й я правят да изглежда смотана и после става хубавица. Тя жената си е хубава и талантлива трябва да й дават повече силни роли. Прекрасна химия с  Джеймс Макавой. Неворятни 😘❤❤
Харесаха ми детайлите, пейзажите. Джейн се вдъхновява от силната любов с Том и така тя написва за Лизи и -г-н Дарси. Уникални са аз плаках 😭🤧
Жалко,че тя не е имала късмета на персонажите си 😔

# 307
  • След завоя в дясно
Успях да гледам първият епизод на The Serpent Queen,  препоръчвам.

# 308
Гледах “ Да бъдеш Джейн (2007)” Много ми хареса. Видях Ан Хатауей в различна светлина, обиквено в филмите й я правят да изглежда смотана и после става хубавица. Тя жената си е хубава и талантлива трябва да й дават повече силни роли. Прекрасна химия с  Джеймс Макавой. Неворятни 😘❤❤
Харесаха ми детайлите, пейзажите. Джейн се вдъхновява от силната любов с Том и така тя написва за Лизи и -г-н Дарси. Уникални са аз плаках 😭🤧
Жалко,че тя не е имала късмета на персонажите си 😔

Това е един от най - любимите ми филми.

# 309
  • София
Успях да гледам първият епизод на The Serpent Queen,  препоръчвам.
Откъде?

# 310
  • Вестерос
В Замунда беше качен

# 311
  • София
Чудесно, благодаря много!

ПП Добре започна Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 23:43 от Lana

# 312
Супер, че да го качили. В последните години четох много за Катерина и Медичите. С доста ниска оценка е, но това не винаги р показателно.
Ще си го пусна. Да видим🙂
Актрисата поне външно е добро попадение. Точно такава си я представям Катерина.

# 313
  • Бургас
Аз изгледах Испанската принцеса. Не ми хареса колкото предните два Бялата кралица и Бялата принцеса. Не знам на мен ли така ми се струва, но актрисата говореше малко странно, а уж е британка. Някакъв опит за испански акцент ли беше това? В края на всеки епизод пише, че някои събития са измислени или променени за по-драматичен ефект, но дори и аз дето историята не ми е силна страна, се подразних от големите разминавания с действителните факти и събития.

# 314
  • След завоя в дясно
Актрисата поне външно е добро попадение. Точно такава си я представям Катерина.
Последно я гледах в https://www.imdb.com/title/tt5761478/, където ми хареса също Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт