Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 41 314
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Заинтригувахте ме с Елиза, но има ли го някъде  с оригинално аудио и субтитри? Май не. В Замунда също е с бг аудио, качеството за съжаление наистина е лошо.
Приключих с The Paradise, много ми хареса. Дори си намерих романа на Емил Зола, на първо четене виждам, че не е 1:1, предполагам обаче, че книгата ще е още по-хубава.
Мисля да започна по препоръка от тук Анн с двойно Н. В кинофен го има.

# 346
  • Галифрей
Аз съм почнала Анн с двойно н, най- сетне ❤ Преди не съм му обръщала внимание. Хубав е. Сега като е с бг аудио ми е супер.
Радвам се,че ви заинтригувах с Елиза, това е класика.

Скрит текст:
Актьорите в главните роли на Елиза и Фабрицио найстина са били женени. Костюмите са правени на ръка.

# 347
  • Down south
Благодаря за информацията, наистина любопитно. Има химия между актьорите.

"Anne With An E" ще ти хареса. Сигурна съм!

"The Serpent Queen" го загледах някъде миналата седмица (Prime/Netflixж?) но не можа да ми привлече вниманието?

Изгледах "The Empress" който много ми хареса. Netflix

# 348
  • Варна
По бТВ лейди дават друг италиански исторически - Дамата с воала. Също е много приятен за гледане с красиви актьори в главните роли

# 349
  • Бургас
Аз също много харесах Анн с двойно Н. Не съм чела книгите и ще ми е много интересно някой, който ги е чел да напише сравнение след като изгледа сериала. Главно ме интересува дали и книгите са толкова напредничави като за годините, в които са писани. В сериала се засягат такива теми като хомосексуализъм, приобщаване на негрите, образование и права за жените и т.н. Неща, които са актуални в по-късни години. Дали тези случки ги има в книгите или сценаристите са осъвременили нещата и са взели само главната идея, а да са си добавили свои сюжети.

# 350
  • Бургас
Daylily
Чакам аз да пуснат някакво промо за  Сандитън 3 😭

"...Justin added: "We don't want to drip feed too much in advance because our fans are so canny as well and what we found with season two was, you know, we'd release a five-second trailer, and they would zoom in.

"They would extrapolate out of that entire plot strands that we thought were very, very cunning, so I think we'd be quite careful about how much we release in advance this time around.Because again, we don't want them to second guess too much what's going to happen."-Express.co.uk

# 351
  • Варна
Привет, момичета
а някой за "Крадецът на книги" да е споменал нещо? Наскоро прочетох книгата, не бях ревала отдавна на книга/филм. Разтърси ме.....
Попадна ми инфо, че и филм има по книгата. Някой да го е гледал, отзиви?

# 352
  • Бургас
Има го във filmisub.
На мен лично много ми хареса филма.

# 353
  • Бургас
Трети сезон на "За всички създания - малки и големи" започва от 7 ноември по Епик драма.
https://mikamagazine.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 354
Вчера се сетих, че не съм гледала втори сезон на The Great и го почнах.. Така не се бях смяла отдавна. Много забавно, остроумно и цветно. Харесва ми, различен прочит на историческа драма.

# 355
Вчера се сетих, че не съм гледала втори сезон на The Great и го почнах.. Така не се бях смяла отдавна. Много забавно, остроумно и цветно. Харесва ми, различен прочит на историческа драма.

Любим сериал ми е 😀

# 356
Изтеглих си The Serpent Queen. Също и Domina, бях го почнала по едно време лятото ама така и не го доизгледах. Сега се чудя кой от двата да гледам първо.

# 357
  • София
Изтеглих си The Serpent Queen. Също и Domina, бях го почнала по едно време лятото ама така и не го доизгледах. Сега се чудя кой от двата да гледам първо.

Щом си почвала Домина, доизгледай го.
Много ми харесва на мен the Serpent queen. Най-вече ми харесва Саманта Мортън, страхотна е.

# 358
  • Sofia
Змийската кралица е много добър сериал, а Саманта Мортан е великолепна Катерина Медичи.
Остават ми да изгледам 7 и 8 епизод.

# 359
  • Бургас
Днес успях да изгледам "Списъкът на г-н Малкълм“ . Оказа повече от приятна изненада. Прекрасен, забавен и честен филм; пленяващо съчетал непретенциозност и искреност с висок професионализъм, и безупречно актьорско заживяване в персонажите.

Признавам, подходих към филма с вътрешни задръжки и опасения заради расовото многообразие на  актьорите... предвид времето на действието – Англия през XIXвек. В първите няколко минути наистина чувствах вътрешна съпротива и липса на концентрация, но много скоро усетих, че съм спечелена, че се смея и се забавлявам.

Отчитайки, че става въпрос за екранизация на любовно/исторически роман писан в наше време – ситуационна комедия на недоразумението, без претенции за историзъм, е забележително, че – всъщност,  като зрител получих много повече автентично усещане за епохата и „духа на Остин“, отколкото в някои други скорошни „ала Остин“ продукции, включително и в „Сандитън“ – 2...  „Списъкът на г-н Малкълм“ печели с честно обрисуваните човешки характери. Без да робува на предварителни пропагандни тези и да премоделира поведението на героите, за да обслужва претенциите на днешния екстремен феминизъм. С две думи – нито веднъж не чух някоя от героините да се изживява като „жертва на системата“ или на „мъжкия заговор“ срещу свободата на жените. Героите, мъже и жени бяха обикновени хора със своите недостатъци и несъвършенства, с добрите и лошите страни на характерите си. Огромен плюс е, че женските персонажи бяха верни на духа на епохата, без излишна идеализация, а мъжете не бяха демонизирани или омаловажени.
Дискретно и докосващо разказана забавна история за любов, приятелство, предразсъдъци, недоразумения, вина и прошка,  семейни отношения и ... щастлив край за всички!
Великолепни актьори както в главните, така и във второстепенните роли, приятно чувство за хумор, но и сериозност, когато е необходимо.
Препоръчвам от сърце!

Общи условия

Активация на акаунт