Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 503
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Някой сподели, че са качили Короната по сайтовете, благодарссо. Че в бананите както имаше преведени субтитри, нещо изчезнаха и аз си чакаааам.

# 421
  • Пловдив
П.П. Гордост и предразсъдъци с Кийра на мен не ми харесва, но то е май защото съм пристрастна, т.е. не харесвам Кийра по принцип Simple Smile

Аз много харесвам Кийра, но този филм - не!

# 422
  • Галифрей
И аз не го харесвам този филм, мисля че го харесват защото е aesthetic. 
Относно Анна Каренина с Кийра ( гледала съм само клипчета) не ме кефи. Кинографията да супер е, ама Кийра изобщо  не й отива тази ролята. Само Арън Теъйлър- Джонсън спасяваше полужението. Ако го бяха сложили на следващият филм от 2013 с Витория Пучини. Щяха да са топ 😍 Нейната версия за мен е най-добрата.

Излязоха малки реклами от престоящите период драми зима и пролет. За феновете на Сандитън

Скрит текст:

# 423
Сандитън ме изнерви още в края на първи сезон и няма да го гледам повече.
Анна Каренина с Кийра Найтли версията е бутафория и не си заслужава загубата на времето.
Емма последната версия също не я догледах.

В момента гледам The Alienist. Харесва ми. Има много пластове и е добре изиграно и персонажите са страхотни. Помислено, направено, интересно.

# 424
Ужасна е Ана Каренина с Кийра!
А ние с ММ и на кино го гледахме.
Той заспа, аз се чудех какво става.
Голяма мъка беше.
Обаче важно уточнение-аз  не  харесвам  книгата.

# 425
  • Вестерос
И на мен ми беше много тегав филма.

# 426
И да кажа, че вече няколко дни с кеф си гледам The Serpent Queen. И ми харесва много.
Оставете другото, но и музиката е много яка!

# 427
  • в сърцето на един мъж...
Аз не харесвам версията с Кийра, защото когато прочетох книгата за първи път, образът на Дарси и на Елизабет бяха точно Колин и Дженифър. Буквално - и като описание, и като държание, и като визуална представа, те двамата бяха идеалният образ на книгата.

# 428
Аз не харесвам версията с Кийра, защото когато прочетох книгата за първи път, образът на Дарси и на Елизабет бяха точно Колин и Дженифър. Буквално - и като описание, и като държание, и като визуална представа, те двамата бяха идеалният образ на книгата.
Разбирам те.
Да, това е силно определящо.
Аз пък съм така с Кийра и Матьо.
Не мога да си представя друга Елизабет и друг Дарси докато чета книгата.
Чела съм книгата 8 пъти и все тях си представям.
Не, че и старата версия не я харесвам-напротив.
 Но там са ми доста грозновати, пък макар и по - автентични.
Най-зле е тази с Лорънс Оливие.
Черно-бялата. Там един с един нямат общо, а роклите са като тези в "Отнесени от вихъра".

# 429
Ами аз като съм я чела за пръв път, нямаше друга версия, даже и сериал нямаше Simple Smile Та за мен винаги ще са те двамата. Но всеки си има усещане и образ в главата Simple Smile

# 430
  • Вестерос
Аз съм я чела някъде 2004 г., Но и сериалът после гледах. В моите представи са други, но се доближават до сериала

# 431
Моето издание е от 1989та Simple Smile Тогава съм я чела, а по-късно гледах сериала по телевизията. Междувременно съм я чела още много пъти и просто няма как да съвпадне с образа на Кийра Simple Smile

# 432
  • София
Аз изгледах новата екранизация на Въздействие, благодаря за напомнянето, и мога да кажа, че ми хареса много въпреки някои странности, а в сравнение с тази от 2007 е направо топ. Тази от 2007  е една от малкото екранизации по Джейн Остин, която изобщо не ми допадна и то най-вече заради актрисата. Много ми беше неприятна, на финалната сцена беше като от лудницата пусната. Тук пък главния актьор не беше съвсем ок, малко заспал, ама се приема. Simple Smile

# 433
  • Пловдив
А аз четох за първи път "Гордост и предразсъдъци" някъде през 81-82 година, ето това издание.

А лятото на 83-та даваха сериалът от 1980 година - много ми беше харесал. Скоро го изгледах пак - ами пак ми хареса, почти колкото този от 95-та.

# 434
  • България
Разбирам те.
Да, това е силно определящо.
Аз пък съм така с Кийра и Матьо.
Не мога да си представя друга Елизабет и друг Дарси докато чета книгата.
Чела съм книгата 8 пъти и все тях си представям.
Не, че и старата версия не я харесвам-напротив.
 Но там са ми доста грозновати, пък макар и по - автентични.
Най-зле е тази с Лорънс Оливие.
Черно-бялата. Там един с един нямат общо, а роклите са като тези в "Отнесени от вихъра".
И за мен версията с Кийра е най-добрата.
Разбирам, че англичаните не са красиви според моето разбиране за "хубост", но ми е твърде трудно да се вживея при чак толкова автентични визи.
Като тези екранизации по Д. Остин:
Абатство Нортангър

Менсфийлд парк

Но пък и прекалено модерните версии с черни актьори са ми на другата крайност. Grin

Общи условия

Активация на акаунт