Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 454
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Пробвайте в други сайтове, може да го няма там това.
Аз във filmiseriali например не съм имала такъв проблем.

Няма го другаде този сериал. Това е проблемът. Но пак ще търся.

# 481
  • Бургас
Мис Бингли, ако искаш прати ми скрийншотове с проблема на лични. Ще видя какво мога да направя. Не обещавам нищо, но ще се пробвам.

# 482
  • Бургас
7-ми сезон на Гранчестър започва утре по FOX crime. Интересното е че един от епизодите (по-точно 3-ти) ще бъде режисиран от самия актьор, който играе отчето.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 15:55 от Irene Adler

# 483
Много интересен и забавен е "Гранчестър". Учудващо за филм,чиито сюжет е изсмукан от пръстите.

# 484
  • Бургас
Не знам в какъв смисъл да е изсмукан от пръстите. Правен е по поредица криминални романи и разкази, но не са издавани в България. Интересното е, че сериала наистина се снима в селото Гранчестър близо до Кеймбридж. Писателят е бил вдъхновен от собствения си баща, който е бил архиепископ на Кентърбъри.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Grantchester_Mysteries

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 16:06 от Irene Adler

# 485
Не знам в живия живот свещеник да е детективствал. Полицията също никога няма да му позволи да се бърка в разследването. Но както казах няма проблеми". Това е великото удоволствие от изкуството,че в него всичко е възможно.

# 486
  • Бургас
Е, в такъв смисъл, да, измислица си е.

# 487
Е, в такъв смисъл, да, измислица си е.
Между другото,имаше друг сериал от преди години със свещеник-детектив - в ролята играеше нисък,възрастен чичка - заедно с монахиня - млада тийнейджърка по дух,но не си спомням заглавието.

# 488
  • Бургас
Да не би да е Отец Браун?

# 489
"Отец Браун" също е с подобен сюжет, но не е този, който описа, защото той си няма асистентка-монахиня.

# 490
  • Бургас
То май има много такива. Тази тема е доста експлоатирана по книгите. Аз сега чета на Пол Дохърти от поредицата за мистериите на брат Ателстан. Чак се очудвам, че не са направили сериал по тях.
А навремето през 90-те си спомням, че също бях гледала един подобен сериал по българската теревизия. Действието се развиваше през 13-14век, но нямам спомен как се казваше. Свещеника беше с расо и главата му беше полуобръсната (обръснат кръг в средата)

# 491
Да,точно така "Отец Браун". Невероятно интересен! Артистите са перфектно подбрани и въпреки нереалния сюжет,някак си образите бяха реални. А онзи леко глуповатия свещеник-блондин с очилата – май беше с по-висок пост от отец Браун – много комичен!

# 492
Полицията също никога няма да му позволи да се бърка в разследването.
Много харесвам жанра "свещеник разследва убийства", любими са ми и "Отец Браун", и "Кадфаел". На отец Браун най-много му харесвам, че си запазва гледната точка на духовник и вярва, че всяка душа може да бъде спасена, дори и душата на убиец.
А горната реплика ме подсети за друг сериал, който харесвам, не знам дали е обсъждан по-рано - "Мистериите на Мис Фишър" (Miss Fisher's Murder Mysteries). Там също има инспектор, който не позволява на някаква си дама-аматьор да се навира в разследванията... или поне се опитва, в началото, а по-късно вече издирва убийците рамо до рамо с нея Heart

# 493
  • Вестерос
В момента мисля, че има спин оф на Отец Браун за Сестра Ботифат или нещо от сорта беше.

# 494
Чакайте малко! Имах предвид американски сериал,а не английския "Отец Браун". Не си спомням как се казваше американския сериал. Не мога да го намеря в нета.

Общи условия

Активация на акаунт