Любители на котки - Тема 173

• 33 378
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Имате ли наблюдение дали има разлика между соевите тоалетни като марки относно качеството им?
От известно време ползваме тази, като единствено сменихме аромата от праскова на ванилия и изведнъж започна много да мирише и се чудя дали прасковата е била по-силна и хубава или е от по-топлото време.

Ако някой има база за сравнение с тази по-долу, нека да сподели. Малко по-скъпа е, но за нас не е проблем.

# 376
  • Стара Загора
В Ринг мол май една съфорумка оставяше котка+куче (Демон с йорки ми се върти в главата) и имаше страхотни отзиви. Ще се разровя довечера.

# 377
  • София
Дъщеря ми си оставя там кучето и е доволна. Но пък тук въпросът беше за котка.

# 378
Момичета, имам две котета, мъжко и женско, като само мъжкото е кастрирано. Женската все се разгонва и мяука, той и се качва, но не ми се ще да я кастрирам. Не съм противник, просто при женските ми се струва страшно и нямам доверие на ветеринарите в града...
Вредно ли е да я оставя да си кара така? Тя е на 1 годинка, никъде не излиза, минава и бързо разгонването. Вредно ли е? Хапчета за разгонване не бих давала, да кажа.

# 379
Женските котки трябва да се кастрират за да се минимизира риска от  тумор на млечните жлези, който се увеличава с всяко слдващо разгонване, което не завършва с бременност. За това и препоръчват женски котки да се кастрират преди първото разгонване. Вероятно някой друг от темата може да обясни по-подробно.

# 380
😱 Оле, милата...на нея и е вече за трети път за по 2-3-4 дни. Ще търся някъде да запазвам час...😢 Дали е възможно вече да съм и навредила?

# 381
Първоначално разгонването минава бързо. С времето продължителността му се увеличава. И става нетърпимо, както за стопаните, така и за котето. Най вече за котето. Отслабват, променят се. И да, ужасно е вредно продължително разгонване, без акт/оплождане. Вредно дотолкова, че е животозастрашаващо. КАСТРИРАЙТЕ!!! Не измъчвайте животното! Женска котка задължително се кастрира, ако няма да има партньор. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Ако ви е мил живота на любимчето, ако не искате да го гледате как се мъчи и ако не искате да го уморите, КАСТРИРАЙТЕ!!!
Пп Море, не мисля, че си и навредила, поне не още, но не отлагай. Намери клиника и води за кастрация. Всичко ще мине и ще забравите.

# 382
Добре, благодаря, аз съм доста неинформирана относно правилното отглеждане на котки. Моят мъжкият го кастрирах на 1г, той много мяукаше и се тормозеше, не е препикавал, но го кастрирах и процедурата беше много лесна и му мина за 1 вечер, ходеше на Зиг заг, голям смях беше на негов гръб. 😃 Ще кастрирам и малката, пак благодаря!

# 383
  • София
Минава бързо, да. Първата вечер при нашата беше проблемна, на следващия ден спеше повече, на третия беше леко по-бавна и след това все едно нищо не е било.

Как се къпе бойна котка, която не желае да бъде къпана? Някаква хитрост има ли?

# 384
milenaka, за Ади викам брат ми, той го държи през коремчето и за кожата на врата, аз разтварям шампоан в легенче вода за да не губя време да го сапунисвам отделно, плакна каквото плакна, в друго легенче с чиста вода пак за набързо, и горе долу за 3 минути, примерно, се справяме.

# 385
  • София
Има хитрости, има...ММ влиза с нашия котарак под душа, в затворена душ кабина. И лекичко, с топла водичка го намокря, като не спира да му говори и да го гали. После с шампоанчето за котки хубаво го насапунисва (без ушите и муцунката), и плакне пак полека. Сух човек не може да остане, затова са двамата под душа Simple Smile. Снимки нямам, по ясни причини.

# 386
Минава бързо, да. Първата вечер при нашата беше проблемна, на следващия ден спеше повече, на третия беше леко по-бавна и след това все едно нищо не е било.

Ми как, хващаме я двама звероукротители, стискам за кожата на врата, за да мърда по-малко, през това време другия бърза със сапунисването, хаха! Като често се измъква и се гоним из банята и така! Горе долу става къпането, не дава перфектно.

# 387
  • София
Ох, няма да се получат тези варианти при Кити.

Т.е. ще се получат, но този, който е с нея, ще падне жертва Joy Освен да пратя мъжа ми, че съм му ядосана.

# 388
  • Крайбрежен район

И аз търся отговора на този въпрос. Миналото лято направих опит да изкъпя моя Лъки сама и не беше много успешен. Rolling Eyes Общо взето го олигавих само, нито шампоан успях да му сложа като хората. И що бой изядох. Smile Банята беше цялата във вода и косми, котака понамокрен от тук от там и безкрайно ядосан, а аз надрана и нахапана.

# 389
  • София
Това все едно аз съм го писала Smiley

Общи условия

Активация на акаунт